Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dolphine
üzenetére
Jaa, erre sajnos nekem sincs ötletem. Mondjuk nem Waze, de nekem is van ilyen app-om, ami folyton frissülni akar, pedig apk-ból lett feltéve. De amúgy az sem tud, ha rányomok a frissítésre, hibára fut, és marad a jelenlegi verzió. Én sem értem, hogy néha miért van ez így, mikor 99%-ban meg nem látja a play az apk-ból telepített app-okat.
-
válasz
Dolphine
üzenetére
Tedd fel apk-ból, az nem fog frissülni. Nekem is így van fent a korábban linkelt chuppito cloned version, a mindig aktuális play-ből frissülő verzió mellett. Így ha valami komoly gixer van a friss változattal, a régit tudom bármikor indítani, és azt nem látja a play.
-
Rick4
félisten
válasz
Dolphine
üzenetére
Tudni kellene, melyik készülék ez pontosan. Szerintem szedj le egy régebbi változatot, pl aptoide, apk mirror, egy időben én is egy régebbi változatot használtam, sőt, volt jofogás appal is gond, a réégiek meg mentek szépen. Gondolom nemrég kezdődött, namost ha időben vissza tudsz gondolni, mikor volt az erlső jele ennek a gondnak, akkor az apkmirroron egy annál régebbi változattal próbálkozz, menni fog.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Dolphine
üzenetére
Ha tényleg az az oka, le kell tiltani (nálam lehetséges), egy próbát megérhet.
Egyébként "Android alkalmazások" vagy még inkább "Android szakmai" topik javasolt.
-
canniball
nagyúr
válasz
Dolphine
üzenetére
Ideiglenes megoldás, legalábbis nálam minden út esetén el kell játszani.
-
fant0mi
őstag
válasz
Dolphine
üzenetére
Tegnapelott nekem is barom volt. Egy ideig kifogastalan volt, aztan beugrottam a dohanyboltba, a wazet kikapcsoltam, hogy ne ugasson a zsebemben. Visszaulve az autoba elkezdte a hulyeseget. A kek nyil az szepen kovette az utat, a nyers gps-t mutato sarga nyil viszont "oldalazva" ment, szoval a haladasi iranyra merolegesen mutatott jobbra. Ennek megfeleloen, ha volt egy keresztutca, oda azt hitte befordulok es ujratervezett, meg ujratervezett, meg ujratervezett. Telefon restart oldotta meg. Mintha kalibraciot elvesztette volna. Nem waze hibanak, hanem telefon hibanak tudom be, mivel lattam a nyers adatokat, amiket a waze csak keszen kap a gps daemontol, azzal volt a problema.
-
Szili17
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Hát igen, csakhogy nincs ilyen hogy "hajmeresztő út". Nincs domborzati minősítő, ha van ott út és aszfaltos, akkor olyan mint ahol laktatok. :/ Ha nem magánút vagy célforgalmas akkor nem hackelhetem meg ilyesmivel, hogy "jó, jó de akkor se vigyen arra". Sajnos.

Mondom ezt úgy, hogy van amikor nagyon is indokolt volna, egy ilyen tulajdonság is, hogy "meredek" vagy ilyesmi. :/ -
Szili17
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
A Waze "gyengesége", gondolom a főúttól a Duna felé eső végében voltatok, ahol ugye balra nem tudsz kikanyarodni. A helyes irány az lett volna, hogy a Duna felé indulsz, majd észak felé a Petőfi sétányon és a Petőfi Sándorról fordulsz balra.
Na most ugye a Waze valamilyen irányba ledob téged és akkor arra indul el. Ha NY felé nézel, akkor csak jobbra tudsz kimenni a főútra, majd onnan kell valahogy megfordulnod. Na most ez jelen esetben "szemben" az Erkel Ferenc és a Malomhegyi. Viszont szerintem arra nem fair menni, mert át kéne vágnod a záróvonalon hogy "szembe" átmenj, szóval azt ott megoldom és akkor más már nem kéne hogy így járjon.
Tanács: Sajnos indulásnál, ha van rá időd érdemes megnézni hogy milyen körutakat tesz-e és ha igen akkor előfordulhat hogy a másik irányba kell elindulni. Tudom kényelmetlen és tudom csinálhatná hogy adott pontból mindkét irányba elindítja a tervezést és a jobbat választja. Nem tudom ez mennyire nehéz feladat technikailag, de tuti hogy nem így működik (sajnos).
-
LámaZ
addikt
válasz
Dolphine
üzenetére
Magánvélemény:
Alap, hogy amivel navigálunk minél kevesebb egyéb feladatot lásson el. Már maga az is csoda, hogy okostelefonnal navigálunk és nem célszerszámmal.OFF
Apropó, én még a Bluetooth-os kihangosítást is megszüntettem, mert melegedett a Vernee Thor okostelóm. Habár, most lecseréltem a Nomu S30-as strapabíró okostelefonra, amely sokkal jobban tűri a melegedést, nem áll le menet közben a navigáció az okostelefon túlmelegedése miatt. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dolphine
üzenetére
"kipróbáljúk a felcsúti kisvasutat."
Megérdemled
1,: Utcánál is így van, ha az utcát adod meg, nem pontos címet, akkor valahova odatervez ahhoz az utcához, kb a közepére.
2.: A földutakkal is hasonló a helyzet. Nem tervez földúton, de ha az utolsó szakasz csak azon közelíthető meg, akkor kénytelen lesz berakni. Hasonló, mintha az autópályán tervezést kikapcsolod, de célállomásnak egy, a pálya melletti benzinkutat adsz meg. Nincs más lehetőség, mint a tervezéskor igénybe venni a tiltott úttítpusokat.
Mondjuk ezt az IGO azért a tervezés végén jelzi, hogy a tervezett útvonal a tiltás ellenére is érinti földutat, autópályát, magánutat, satöbbit.
waze is szólhatna érte. -
vlevi
nagyúr
válasz
Dolphine
üzenetére
Nem, azt csak példaképp írtam, hogy milyen nehézkes a keresés, ha teljesen be kell írni a címet.
Mert sajnos az sem működik tökéletesen, hogy a keresésben felkínált szöveget a \ nyíllal betenné a keresőmezőbe.Amúgy jó lenne, múlt héten használtam, és szépen elvitt oda, ahova akartam. Eddig egyébként fel sem tűnt, hogy mennyi lerobban autó áll az út szélén, de a waze nagyon sokra figyelmeztetett.

Sajnos nálam ez a közösségi dolog nem nagyon tud működni, mert túlnyomórészt motorral közlekedek, és még a figyelmeztetések nyugtázása is alig-alig megoldható. (Motoroskesztyűben nagyon vacakul működik a telefon kapacitív érintőképernője).Ami viszont nagyon nem tetszett, hogy a hazaúton kb 2 óra folyamatos navigálás után egyszercsak, minden jel nélkül kilépett a progi. De annyira, hogy hiába indítottam el megint, már nem volt benne az előző útvonal, újra be kellett (volna) pötyögni a címet. Mondanom se kell, az előbb említett dolog miatt erre nem került sor. A bediktálás sem működik, a bukósisakból nem tudok olyan hangosan ordítani, hogy a menetszelet túlkiabáljam

-
LámaZ
addikt
válasz
Dolphine
üzenetére
Cikk: „merev tartóval felszerelt szivargyújtó csatlakozóból áll” → Hány szivargyújtótöltő van szerinted a kocsiban? Alap kellene, hogy legyen, hogy ezek USB-portról töltődjenek!
Koment: „jobban örülnék az USB töltőnél 1A helyett 1,5A-2A-es töltőnek” → Az én telefonomnak 1 A biztos nem elég!
Innentől → gagyííí! -
zeon.hu
nagyúr
-
marsu.
senior tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Waze honlapján. Bal lent van a Térkép szerkesztése. Ha csak egy sima mellékutca és nincs szinthez kötve a szerkesztése te is meg tudod csinálni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dolphine
üzenetére
"GPS Státusz nevű program, az segíti a pozicionálást..."
Ezt, hogy kell érteni? Az max. a GPS bekapcsolásakor tud segíteni, ill. az A-GPS adatok frissítését tudod kikényszeríteni. Ha, már meg van a helyes pozíció, akkor nincs sok haszna. A tévedés jogát persze fenntartom.
A héten egyébként egy kolléga megállított benn a cégnél, és kérdezte, hogy próbáltam-e a Waze-t, mert neki nagyon nem jött be. Nem ilyen hc. wazer, mint itt a nagy többség. A telefonja is inkább a belépő kategóriába sorolható. A legnagyobb baja a színek, és a láthatóság (út szélessége, hasznos és "haszontalan" infó aránya a képernyőn) volt. Szóval van itt baj ...

-
Szili17
tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Beállítások menüpontban a "Navigáció" alatti menüpont.
http://i.imgur.com/pdCwb4d.png -
törölt tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Fog az menni. Kicsit tanulmányozni kell, de bele fogsz jönni, nem egy nagy etwas. Vagy, használhatsz mást is. A floating multiwindow-multitask alkalmazások között több Tasker plugin is van. Pl. az Overlay -is ilyen. Csak azért ajánlottam a másikat, mert azzal már csináltam hasonló multiapp kezelőfelületet.
-
törölt tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Szerintem bármelyiket használhatod. A kezelő widgetét beteszed egy Floating Widgets profilba, kívánt pozícióval és átlátszósággal. Tasker plugin, így megadhatod a Robotnak, hogy a Waze fölött jelenítse meg a profilt, vagyis a lejátszó kezelőfelületét.
-
törölt tag
válasz
Dolphine
üzenetére
Persze. Maps Coordinates. Térképben a hely megosztásra kell bökni és ott kiválasztani ezt az alkalmazást. Ekkor megjelennek a koordináták és kiválaszthatod, hogy küldje, másolja vágólapra, vagy továbbadja a Sygic -nek. Kipróbáltam Waze -ből megosztással, de sajnos, úgy nem működik. Szóval, menteni csak Térképből tud.
Vágólapról beillesztheted a koordinátákat Waze link sablonba. Erről a #3172 -ben írtam. Kipróbáltam, https -kezdettel is működik.nubiai:
Megnéztem ezt a 2D/3D váltást. A Waze apk -t nem cincáltam szét, anélkül csak a Waze indítását lehet közvetlen paranccsal meghívni. Érintésemulációval viszont működik. Sajnos, root nélkül egy tök piti dolog miatt, még nem sikerült megoldani. Floating felületre nem tudok érintést emulálni, a Waze saját menü gombja viszont a térkép fölött, floatingban jelenik meg. A teló menü gombjával is behívható, de azt sem tudom root nélkül aktiválni. Roottal nem probléma, "input keyevent 82" shellparancsra megjelenik a Waze menü activity. Az utána jövő menüpontok már rendes activity -ként jelennek meg, úgyhogy azokat már le tudom futtatni. Kb. 3-5 másodperc alatt fut le a műveletsor és megjelenik az átváltott nézetű felület. Ha így érdekel, akkor majd csinálok róla videót, hogy lásd a működést. -
Watt25
veterán
válasz
Dolphine
üzenetére
milért nem tudok házszámot megadni a keresésnél?
Meg tudsz. Be tudod írni. Az már egy másik dolog, hogy az adott utcában van-e házszám a Waze térképén. Bár ilyen szempontból egyre jobban állunk, de azért az tuti, hogy országos szinten talán a házszámok negyede sincs még felvéve. (Budapesti házszámok mind megvannak.)
Hajrá, lehet felvinni a házszámokat a térképre!
A programról nincsen igazi leírás. szépen leülsz egy csendes sarokba és végignyomkodod rajta az összes gombot.

De azért ezt átfuthatod. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- YouTube
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- BestBuy topik
- Milyen routert?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Autószerelők, autószerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest