Hirdetés
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem a Microsoft árazta be az Xbox kézikonzolokat
- DUNE médialejátszók topicja
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- RAM topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
"most jelenleg ott tartunk a kapacitív kijelzőkkel, hogy végre viszonylag rendesen érzékeli a felület ha hozzáérsz, eddig nem is értettem, hogyan tudott sikerük lenni a rezisztív kijelzős cuccoknak"
Azért azt megmagyaráznád, hogy a rezisztív technológiával mi a gondod? Nagyon sok eszközben még mindig ezt használják, és általában az emberek nem panaszkodnak rá! A legtöbb navis cuccban pl.
Egyedüli negatívuma, hogy az 1 pontban történő érintések száma korlátozott, vagyis bizonyos érintés szám után az a rész hibás lesz! De ez több millió-tízmillió érintést jelent!A rezisztív paneleket is lehet kézzel kezelni! Akkor mi is a gond?
Persze én is jobban preferálom a kapacitívet, de a rezisztív sem rossz!
-
erdoke
titán
Írtam is, hogy van még mit javítani a technológián. A lényeg az elméleti háttéren és a trendeken van, amik próbálják közelíteni a gyakorlatot az elmélethez.
Írták itt többször, milyen őrült ötlet érintős asztali monitorban gondolkodni. Én nem hiszem, hogy ezt bárki komolyan gondolja folyamatos használatra, fölösleges riogatni ilyesmivel. Egyébként se kötelező megvenni, ha egy gyártó mégis bedobja.
-
Dunbar
senior tag
Pl. amikor nagypapámnak tanítottam az internet kezelését, és először mondtam, hogy kattintson ide, akkor kijelzőt érintette meg (pedig soha nem volt érintős eszköz a kezében). Ilyen szempontból természetes, amit látsz, oda kattintasz.
Másrészt egy kavics mennyiben fejt ki több ellenállást, ha megnyomod? Nem igazán értem ezt a részét. Az érzést, ahogy belenyúlsz az UI-ba szerintem elég jól visszaadják az animációk (főleg WP+Amoled esetében, androidon de sokszor iPad-en is érzem, hogy egy üveglapot nyomkodok, mert sokszor nincs rögtön visszajelzés animációkkal, AMOLED meg ugye egybe van építve az érintő a kijelzővel, ez is biztos egy lapáttal). Majd biztos lesz megfelelő technológia az érintés visszaadása is, de ez is teljesen rendben van.Játékra tényleg sokszor rohadt idegesítő, döntögetős cuccokra jó, vagy casual/tower defense játékokra, de FPS, vagy pl. focis játékokra szenvedés néha.
A Metro UI szerintem sem kellett volna ilyen formában PC-re. Az ikonok helyett jöhettek volna a minimalista live tile-ok, és megmarad a start menü, asztal és minden és tökéletes lenne. A Windows 7 már tökéletes a legtöbb felhasználónak minden szempontból, a Microsoft elég bátran belenyúlt és szerintem túlságosan drasztikus döntést hozott. Érintésvezérlésre szerintem a legjobb, de egérre szívás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem a Microsoft árazta be az Xbox kézikonzolokat
- Milyen routert?
- Kuponkunyeráló
- DUNE médialejátszók topicja
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U -8GB Sale.exe: 26.10.2025-ig Kedvezményes ár! 110.000ft!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest