Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Fryskitt
addikt
Nekem egy F50FD-m van és tetszik. gondolom, ez is tetszene. Ha lenne vevő az enyémre, lecserélném, az biztos. 65k, 10x zoom, nagy dinamikatartomány, ennyi nekem bőven elég. (Bár Canon fanatikus voltam mindig is, sajnos szerintem manapság túlárazzák őket (Canon ultrazomm ára egyenlő a belépő tükörreflexesekkel, pl. Nikon D3000, és a képek is kicsit fakók alapból, kivéve a Vivid beállításokat, sajnos...)
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Findzs
addikt
nekem nem tetszenek a vele készült képek
mint ahogy általában a fuji gépek képei
mondom ezt annak ellenére hogy nekem is van egy fuji A900-asomvan egy ősrégi Nikon coolpix 2000 -esem 2 MP és szebb képeket csinál szerintem
bár ez szubjektív, kinek mi tetszik
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
MC Pite
veterán
-
madarasz92
őstag
Jó kis gép talán egy kicsit drága..
-
MC Pite
veterán
Kvázi másfél méterig makrózik akkor... (kompaktokkal azt használom -legalább félig kitolt telével- amíg csak fókuszt találnak)
Mert élettelen hátteret csak makrón tud összehozni, fél col az nem sok magában.szerk: Látom megint 'szőrös' képfeldolgozás van fujiéknál, nem tudom őket ez nem zavarja? Ennek (is) eredményeképp pl egy macskát vagy hasonló állatot igen rossz eredménnyel örökíthetünk meg. (Lásd róka a teszképeknél.)
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MLaca
őstag
"Pro Focus Mode
This focus-bracketing mode emulates the gentle, out-of-focus background look of a DSLR when shooting portraits or macro subjects. A single press of the shutter first takes an exposure focused on the main subject, then additional exposures at different focus points. This produces a final image emphasizing the sharply focused subject against a soft, out-of-focus background." - ez áll a termék angol honlapján. hogy hogyan csinálja a gép, nem tudom.http://mlzphoto.hu/
-
MC Pite
veterán
Dehhhogyis!
F30-ba nagyobb szenzor van mint a buta ultrazoomokban, 5/7/8000es szériában! 1/1,7 vs 1/2,5".
Ha azt nézzük csak hogy 65ért mit tud akkor állja a sarat a konkurenciához képest, nagyot nem villant, de ennyit megér.
Sajnos ami 6mpixeles érzékelő ezekbe került igen 'szőrös' képeket gyárott, utána az f szériába került 8mpixelesnél javult a helyzet (9600be ez kellett volna, a 9es megint szőrös). S100FSnél tért vissza a normális jpg motor, 200asnál nem tudom milyen lett, az a gép már nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Degeczi
nagyúr
debizonhogy egyenlő!
sajnos ez egy félreérthető kifejezés magyarban... (angolban a focus distance és focal length kellően eltérnek)
ezért nem érthető a mondat, mert így zoomolást jelent(egyébként ha valóban a téma mögé állít, akkor végképp furcsa hogyan segítene a téma izolásában - hiszen a háttér lesz egyre élesebb)
-
Degeczi
nagyúr
"Pro Focus Mode, a nagy fényerejű objektívvel szerelt tüköraknás fényképezők által produkált kis mélységélességet szimulálja. Például portrézáskor jöhet jól ez a szolgáltatás, ha alanyunkat megfelelően izolálni szeretnénk a "túlbuzgó" háttértől. A masina ilyenkor egymás után nagy sebességgel több olyan képet rögzít, melyeknek más és más a fókusztávjuk."
ez sehogysem kerek...
eltérő fókusztávval készítene képeket?
nem tudom elhinni: mi értelme lenne ide-oda zoomolgatni, teljesen más képkivágásokat adni?gondolom inkább más tárgytávolságokra fókuszálhat, azaz fókuszsorozatot hozhat létre, ami valóban viszonylag gyakori kompakt-szolgáltatás, a bizonytalan AF rendszerek miatt, "valamelyik kép csak jó lesz" alapra helyezve a megoldást - de annak meg az említett "háttérről leválasztás"-hoz nincsen köze...
-
Degeczi
nagyúr
talán nézd meg azt is, h azok a bizonyos képek ISO800-on készültek, némelyik be is mozdult - rossz képet bármelyik kamerával, egy DSLR-rel is könnyen lehet készíteni...
másrészt biztos vagyok benne, h 5 Mp-re leméretezve ennek a képei sem lennének zajosabbak, mint annak a régi modellnek, sőt...
-
Degeczi
nagyúr
"Az 5600-ost (...) Ugyanaz a CCD csücsül benne mint az F30-osmban"
nem lehet azonos, mert az 5600 5 Mp-es, az F30 pedig 6!
(ezzel együtt az F30 pixelei nagyobbak, mert ott az érzékelő mérete is lényegesen nagyobb)a 6500-ra gondolhatsz, ami valóban jobb választás, mert van rajta nagylátószög, a zoom mechanikus gyűrűvel állítható, az érzékelője pedig az a bizonyos jól sikerült, 1/1.7" méretű CCD
-
Peter13
senior tag
-
Peter13
senior tag
Szerintem meg hozza a kis gép amire szerződött. A baj az hogy megint kicsit túllőttek a célon amikor az elvárásokat felkorbácsolták, és ehhez képest nem nyűgözött le senkit. Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor ez egy jó kis kompakt gép: képstabilizátor, 10x optika, jó vaku, rendes összerakási minőség. Mondjuk azért egy éjszakai sorozatra igen-igen kíváncsi lennék, az elődjével (F30) azért trükközni kell hogy szép képek készüljenek (vajon ezel is?). Meg kíváncsian várom az időt amikor "normális" méretű CCD kerül egy kompakt gépbe, addig nagyon nagy varázslat nem várható
Amúgy hogy lehet ilyen béna tesztvideót iderakni, amin egyetlen mozgó objektum sincs?
OFF: Az 5600-ost nem tudom miért kellett felhozni: SLR-nak kevés, kompaktnak meg dögnagy. Ugyanaz a CCD csücsül benne mint az F30-osmban (annak idején elég sokat nézegettem), de 10x optikát képstabilizátor nélkül kiadni szerintem nem olyan jó ötlet. Ezenkívül nagy, nehéz, az autófókusza lassú (bár az expnálás meg gyors), 4 elemet igényel (amit a tesztek szerint elég hamar le is merít) és engem pl halálba idegesített a picike (1.8"-as) képernyő a hátulján (kipróbáltam, igen). A szériára jelentkező kromatikus abberáció meg úgy tűnik még jobban kijön (gondolom a nagy optika miatt)...szóval az akacsony zaj (mert a 64 ISO mellett készült képei tényleg gyönyörűek) csak egy oldala az éremnek, azért van más is amit mérlegelni érdemes.
[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
stol
addikt
Hát, ettől a géptől nem estem seggre.. Sőt mi több, szar képeket csinál....
Elnézést kívánok, de nekem az ex S5600-asom ami nem került ennyibe újonnan még auto módban is sokkal jobb képeket produkált...
Jah, igaz "csak" 5megás volt, nem 10.Tudom, mostanában a farok mértékegysége a MegaPixel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Zhiyun SMOOTH Q3 Mobil Gimbal -Okostelefon Stabilizátor
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest