Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- E-book olvasók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
-
Daneeka
senior tag
-
Cathfaern
nagyúr
Ez az acid tesz, mint korábbi hasonlatommal is utaltam erre, a 3dmark webböngészős megfelelője. Annyi különbséggel, hogy nem teljesítményt néz, hanem, hogy mennyire szabványkövető az oldal. Csak mint a 3dmark is, ez is szintetikus teszt. Így az, hogy abban mennyire jól teljesít egy-egy böngésző, abból még nem következik egyértelműen, hogy valós oldalaknál mennyire jól teljesít.
-
cousin333
addikt
Az ACID tesztek a szabványkövetést tesztelik, beleértve az esetleges hibák szabványos lekezelését is. Az, hogy sok oldal nem jelenik meg helyesen Opera alatt, többnyire két okra vezethető vissza: az Opera hibás ill. nem szabványos kódot kap vagy maga a kód nem szabványos.
Ha meg valaki nem szabványos kódot ír, akkor arra törekszik, hogy a legnépszerűbb böngészőkben jó legyen. Teljesen szabványos böngésző nincs, szóval ilyenkor addig tekerik a kódot, amíg a célböngészők (tipikusan IE, Firefox és Safari) alatt helyesen nem jelenik meg. De nem vagyok webfejlesztő, szóval nem is tudnék jobban belemenni a témába.
Kicsit olyan lehet ez, mint a szövegszerkesztésben a szünetek használata. Gyakori módszer, hogy mondjuk egy tabulálásnál, vagy egy nagyobb üres térköznél nem a "szabályos" és "elegáns" tabulátorokat illetve bekezdés utáni hely xx képpont beállításokat használják, hanem ráfekszenek a szóközre vagy az enterre. A nyomtatásban nem fogod látni a különbséget, de ha egy másik programnak akarod adni az így lementett szöveget, akkor az már hibaforrás lehet (mondjuk nem pont a szó- ill. térköz, hanem valami bonyolultabb), vagy esetleg megnehezíti a későbbi szerkesztést... stb. Egyszóval csak a végeredmény számít bizonyos programokra optimalizálva.
ui: na, Cathfaern megmondta a tutit, nálam sokkal frappánsabban

-
cousin333
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Úgy tudom, időközben belebizergáltak az ACID3 tesztbe, azért nincs már meg a 100%. A használhatótól azért még messze volt, (ami kissé meglepett, mert nem csak funkciónális, hanem megjelenítésbeli gondjai is voltak) legalábbis, ha be tud lépni a fórumba, de amellett meglehetősen bugos, azt nem nevezném annak.
Egyébként az F<akármicsoda>3 elég szépen teljesít azzal a 71-el, figyelembevéve, hogy sokkal kisebb felhajtás övezte náluk a tesztet, mint pl. a WebKit-nél és az Operánál. Az Acid2 teszt eredménye meg örvendetes, bár azt is mondhatnám, hogy ideje volt.
Mindenesetre a 3-as változat sok és értékelhető újítást hoz magával, úgy is fogalmazhatnék, hogy a Firefox felnőtt.
Látszik, hogy az újdonságoknál ezúttal használták a képzelőtehetségüket is, és a kivitelezés is elég jó lett. A sebességnövekedésért külön bónuszpont jár, Opera kapaszkodhat.Ami a memóriahasználatot illeti, ott is sokat javultak, kérdés, hogy mennyire estek át a ló túloldalára (mivel ez volt az egyetlen, sokszor és sokak által hangoztatott negatív kritika a 2. verzió irányába, marketing szempontjából mindenképpen jól járnak vele).
-
copin
őstag
Ha kész lesz a végleges, a súgóból nyomhatom a frissítést? Amúgy a cucc leszedte a ff2-őt.
-
max-pain
senior tag
Na itt az RC1, most mar tenyleg:
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-rc.html
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0rc1/
Bar erdekes modon ez meg nem frissult:
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
en is ezt gondoltam, de egesz hasznalhato
pl gond nelkul beleptem ph-ra es szerkesztettem vele ezt a post-ot is (persze annyit nem tud, mint a rendes bongeszo)
p.s.: hmm....erdekes, most megall 99/100-nal (a 3. negyzetet nem szinezi be citromsargara)
-
róland
veterán
Valaki egy ACID3 teszteredményt linkelne?
-
7
addikt
Meddő viták helyett inkább tudnátok linkelni egy changelogot? Guglival durciban vagyok

-
Yaye
őstag
"google még magánszemélyt is perel, ha nem rendesen hívják"
Azon azért meg lennék lepve ha ez nem urban legend volna. Senki nem perelhet ilyesmiért. Illetve perelni mindenért lehet, csak úgyis elveszti. A gugli csak a generalizálódás ellen küzd mert nem akarja elveszíteni a védjegyét, de perelni azt nemigen lehet mert nincs rá jogalap. (mondjuk mindig vannak speciális esetek amikor a jogászok belekapaszkodnak valamibe) Különben az a vicc, hogy a "guglizni" igét maga Larry Page használta először. És a cég csak azért "zabos" ha általánosságban a weben való keresésre használják az igét, mert az maga a generalizáció.
szerk.: Ha korábban is Gizi néven voltam ismeretes, de most egyszer csak elkezdtem erősködni hogy mostantól én Irén vagyok, nos akkor hívj nyugodtan Gizinek.

Egyébként én pl a névváltoztató embereket nem szoktam az új nevükön hívni. Ha velem valaki egyszer valamilyen néven megismerkedett, akkor onnantól nekem úgy hívják és kész. Nem cserélgetheti az én fejemben a hozzá kapcsolódó nevet kénye-kedve szerint. -
Yaye
őstag
És ha a fejlesztők azt kérik: ugorj kútba?
A fejlesztők hívják csak úgy, ahogy akarják. Tök irreleváns h egybe vagy külön írják, ha a "firefox" összetett szó, akkor is az egyetlen logikus megoldás ha a rövidítése a két tag kezdőbetűiből áll. Arról nem beszélve hogy már mindenki ff-ként ismeri. -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem ez tipikus esete a széllel szemben pisilésnek. Ha az emberek így szokták meg és így használják, akkor a fejlesztők a fejükre állhatnak, akkor se fogják másként használni (amúgy ettől függetlenül az fx amúgyis elég szerencsétlen rövidítés, nagyon könnyen félreérthető/keverhető).
-
FTeR
addikt
lol, erősen egyoldalú ez a wiki rész. tipikusan az a rizsa van benne, mint ami itt is elő szokott fordulni.
pl a betöltődési sebességnél is megfelejtkezik az operáról. a memóra leak-et elég érdekesen írja le. egy olyan dolgot cáfol, ami hivatalosan el van ismerve moz részéről.btw, ír a google kapcsolatról is.
-
FTeR
addikt
válasz
localhost
üzenetére
első mondat ;)
-
FTeR
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
minden egyes fx-ből indított google keresés után kapnak lóvét. ez nem nagy titok, még itt is volt róla cikk.
-
k.
őstag
Na végre.
Akkor mindjárt fel is teszem.Bár elvagyok látva béta böngészökkel.Opera legujabb tesztváltozata ie8 beta 1 és akkor mindjárt firefox 3.0 RC1.
Nem is használok betát
-
WonderCSabo
félisten
Na majd felrakom, ha kijött a totál rendes no candidate FF3. Addig is teljesen jó a nekem 2.x.
FTeR: Látom beavatott vagy. Hogy is van ez a pénzelős dolog?
-
gyiku
nagyúr
a portable beta hibatlanul muxik

-
cizoe
őstag
Az aboutban már egy jelzés sincs afelől, hogy rc lenne.
-
FTeR
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
elmézést kérek, nem akarom szét offolni, ámde. egy rednes dobozos win árába editiontől függően 2-3 oem is belefér. szal vagy megveszed dobozosan és akkor akárhányszor fejleszthetsz gépet vagy oem-et vesez lés még egy gépe csere után is olcsóbban megúszod.
nah, h on is legyek.
elég szimpi az új fx, főleg h helyre rakták a memórai zabálását és az új gui is bejövős.
ha ie8 sokat csúszik lehet újra visszatérek fx-re. -
max-pain
senior tag
Ez meg csak RC1 candidate.
Egy adott beta elott is volt a megjelenesuk elott candidate (tobb is).
Lasd pl a Beta 5:
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.0b5-candidates/De a "vegleges" Beta 5 az ez:
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0b5Az RC1 itt lesz majd (egy-ket het mulva):
http://www.mozilla.com/firefox/all-rc.html
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/3.0rc1 -
max-pain
senior tag
Ez meg NEM az RC1!
-
FTeR
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
éppenséggel ie is ingyen van, legalábbis nem kérnek felárat köv verziókért...
-
shev7
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
sajnos a legtobb ember ingyen "kapja" a windowst is megsem igaz amit irtal...
-
t72killer
titán
Ha meg is késett, de legalább stabil lesz. Sok meló volt azért többszáz/ezer hibát kibogarászni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Látszik, hogy az újdonságoknál ezúttal használták a képzelőtehetségüket is, és a kivitelezés is elég jó lett. A sebességnövekedésért külön bónuszpont jár, Opera kapaszkodhat.
Acid3 100/100, de amúgy gyakorlatilag használhatatlan.

De nem nézek utána, elhiszem neked.

nagyságrendileg kevesebb a bug/biztonsági rés... De remélem lesz vmi a Foxiból is, lévén linux alatt ő jön alapból...