Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Hivatalosan is tagadta a GeForce RTX 5090 visszahívását az MSI
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kiadta az RDNA 4 architektúra dokumentációját az AMD
- Esetlegesen hiányzó ROP blokkok miatt csúszik a GeForce RTX 50 Laptop sorozat?
- OLED TV topic
- Egy erős és egy olcsó Xiaomi Pad 7 is érkezett
- Amazon Fire TV stick/box
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
#57018880 #56 üzenetére
Segíts nekünk! Hogyan tudunk konstans, megbízható méréseket produkálni bármelyik MMORPG-vel? Van valamelyikben beépített vagy külső benchmark tool?
Lehet, hogy te szívesen várnál, de a többség és a különféle gyártók is NDA-ra szeretnék megkapni a tesztet.
"Értem, hogy a hardver erő a fontos, meg hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz. Viszont az alkalmazási terület javarészt nem benchmarkolás illetve benchmark szerű játékokból áll.
Nekem a teszt mint referencia anyag akkor jó és használható, ha valós képet nyújt a valóban használatos alkalmazásokról."
Lehet velem van a baj, de ebből nem sokat értek, és/vagy nem tudom mire gondolsz. Benchmarkokat jóformán alig használunk. A tesztjeink legalább 90%-a valós alkalmazásokon és játékokon alapszik.
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz
#57018880 #24 üzenetére
Ha a játékok teljesítménye érdekel, akkor nincs hatalmas konkurencia, én legalábbis csak a PCGamesHardware.de, és a GameGPU.ru oldalakról tudok.
Nemrég összekuporgatott perselypénzecskémből játékra használt konfig bővítésre lettem kényszerítve, és keresztül-kasul túrtam mind az újonnan kapható hardverekről, mind a csak használtan elérhető alkatrészek teljesítményéről kutakodva a netet. Nos, elég macerás volt, és a PH! cikkek csak részben segítettek. Részletesek voltak és jó objektív összehasonlítást adtak az adott hardverekről, de hogy a teljes elérhető palettát átlássam, minimum 3 év, tucat cikkét kellett átnéznem, mert általában generáción belüli vasakró születnek összehasonlító cikkek, az olyan kérdések pedig, mint a "hány processzormagot használnak ki a mai játékok" könnyű megválaszolásáról pedig teljesen lemondhattam PH! tesztek alapján, mikor az idei cikkekben is a 4,5 éves Crysis Warhead, és a Far Cry 2 szerepelt, mint a játék tesztek sarokkövei.
Az oroszul írt, cirill betűs, és Google Translate által rettenetesen fordított GameGPU oldal teszt összegző képei többet válaszoltak meg felmerült kérdéseimből, és tették ezt lényegesen gyorsabban. Bár a tesztjeik metodikájáról halvány lila képzelményem sincs, méréseik megállapításai további kutakodás, és szubjektív tapasztalataim által, előttem legalább részben bizonyítást nyertek.
Részletes processzormag kihasználtság, videómemória kihasználtság, generációk közti processzor és grafkártya összehasonlítást csak itt találtam, máshol már HD5850-Geforce 660Ti, és a Core i5 760-FX8350 összehasonlítások az vágyálom kategóriát erősítik.[ Szerkesztve ]
-
-
C1trom
tag
válasz
#57018880 #10 üzenetére
Hát igen, a skyrim picit nagyobb hatású játék mint pl sleeping dogs vagy a hitman absolution (2011-ben adták ki és még mindig a legjátszottabb pc játékok között van, miközben az újabban kiadott utóbbi két címre már senki sem fog emlékezni két év múlva, de már most is minimális a jelnetőségük). És szerintem töb embert is érdekelné hogy teljesít.
De hát valamivel javítani kell az AMD procik / gpu-k teljesítmény mutatóit...
Egyébként nem vagyok se intel se amd se nvidia fan (a gépeimben kb ezekből mindből van hardver lol), de ha elfogulatlan viszonyítási értéket akarok látni egy teszben a kék, piros vagy zöld márkák abszolút teljesítményéről, akkor nem a ph-t olvasom, bár azért a grafikonokon kívül sok hasznos, vagy szórakoztató info van itt, hogy mégis megérje elolvasni.
De ökölszabályként itt 10-15%-al jobb a relatív teljesítménye az AMD-s cuccoknak (mind cpu és gpu terén) a vegyesebben tesztelő külföldi oldalakhoz viszonyítva, pusztán a teszteléshez választott alapanyagok miatt (tehát nem hamis az infó, csak nem elég véletlenszerű a mintavétel statisztikailag). Az hogy ez szándékos-e, vagy sem azt nem tudom, de gyanús...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Most végre fény derül a játékok kiválasztására és a tesztbeállítások meghatározására is.
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- iPhone 15 Pro Max 256GB // 98% akku // Telekom garancia 2027.04.18.
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
- DELL Latitude 7400 - Prémium üzleti / I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Szép állapot, jó akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest