- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forrmell.enn
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Does low power always mean a performance sacrifice? [link]
-
adm
őstag
a beágyazott rendszerek készítőinek és üzemeltetőinek jó hír, hogy az L5410-nek hétéves életciklust szánnak, így a hosszabb időre szánt berendezések terméktámogatása is megoldható
érdekes, hogy a penryn család fizikailag alig több, mint 7 hónapot lehet piacon. másrészt milyen beágyazott rendszernek lehet szüksége dp quad xeonra?
-
glutamin
őstag
Első nekifutásra én is 4 magosra gondoltam, aztán a 40w az helyretett.
-
nike_
addikt
Intel
-
akosf:
Okés, így már értem. Köszi!erdoke:
"Az Intel a következő negyedévben egy újabb energiatakarékos processzorral bővíti kínálatát; a kétmagos lapka 1333 MHz-es rendszerbuszt és 6 MB L2 cache-t kap, órajelét 3 GHz-re állítják be, mindezzel együtt befér a 40 wattos fogyasztási keretbe." -
erdoke
titán
2008 Q2, 4 mag, 3 GHz és 40 W TDP?
Alakul.
-
törölt tag
Az Intel-nél szoktak "trükközni" azzal hogy ugyanazt a processzormagot kisebb feszültségen járatva is kiadják ( pl. Low Voltage, Ultra Low Voltage vagy a mobil processzorok ). A processzormag ilyenkor is ugyanaz, tehát a sebessége nem változik. Gondolom ezt válogatással érik el. Vagyis gyártanak egyféle processzormagot és megnézik hogy adott frekvenciát melyik mekkora feszültségen viszi.
-
Gabesz84, akosf: Bocs, hülyén fogalmaztam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy pl. a normál fogysztású procik, és az alacsonyabb fogyasztásúak közt mi a különbség. Most nem a 65nm vs 45 nm közti különbségre gondoltam, hanem vannak alacsonyabb feszültségű procik, és nem vágom, hogy azok mitől eszenk kevesebbet, mitől elég nekik kevesbb fesz?
Bocsesz, ez picit off, de nem nagyon. -
Láma kérdés: Ezek a kisebb fogyasztású procik a hagyományosnál lassabbak, vagy válogatottak?
(Függetlenül attól, hogy szerver vagy desktop proci, vagyis nem feltétlenül erre gondolok, hanem általánban...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest