- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Does low power always mean a performance sacrifice? [link]
-
adm
őstag
a beágyazott rendszerek készítőinek és üzemeltetőinek jó hír, hogy az L5410-nek hétéves életciklust szánnak, így a hosszabb időre szánt berendezések terméktámogatása is megoldható
érdekes, hogy a penryn család fizikailag alig több, mint 7 hónapot lehet piacon. másrészt milyen beágyazott rendszernek lehet szüksége dp quad xeonra?
-
glutamin
őstag
Első nekifutásra én is 4 magosra gondoltam, aztán a 40w az helyretett.
-
nike_
addikt
Intel
-
akosf:
Okés, így már értem. Köszi!erdoke:
"Az Intel a következő negyedévben egy újabb energiatakarékos processzorral bővíti kínálatát; a kétmagos lapka 1333 MHz-es rendszerbuszt és 6 MB L2 cache-t kap, órajelét 3 GHz-re állítják be, mindezzel együtt befér a 40 wattos fogyasztási keretbe." -
erdoke
titán
2008 Q2, 4 mag, 3 GHz és 40 W TDP?
Alakul.
-
törölt tag
Az Intel-nél szoktak "trükközni" azzal hogy ugyanazt a processzormagot kisebb feszültségen járatva is kiadják ( pl. Low Voltage, Ultra Low Voltage vagy a mobil processzorok ). A processzormag ilyenkor is ugyanaz, tehát a sebessége nem változik. Gondolom ezt válogatással érik el. Vagyis gyártanak egyféle processzormagot és megnézik hogy adott frekvenciát melyik mekkora feszültségen viszi.
-
Gabesz84, akosf: Bocs, hülyén fogalmaztam. A kérdésem arra vonatkozott, hogy pl. a normál fogysztású procik, és az alacsonyabb fogyasztásúak közt mi a különbség. Most nem a 65nm vs 45 nm közti különbségre gondoltam, hanem vannak alacsonyabb feszültségű procik, és nem vágom, hogy azok mitől eszenk kevesebbet, mitől elég nekik kevesbb fesz?
Bocsesz, ez picit off, de nem nagyon. -
Láma kérdés: Ezek a kisebb fogyasztású procik a hagyományosnál lassabbak, vagy válogatottak?
(Függetlenül attól, hogy szerver vagy desktop proci, vagyis nem feltétlenül erre gondolok, hanem általánban...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A most piacra kerülő négymagos szerverchipek után a következő negyedévben jön egy 3 GHz-es kétmagos is.
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest