Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #24737024 #158 üzenetére

Fordítva ülsz a lovon. Ha az iparnak jó az illető, az egyetem meg kirostálná, akkor az egyetem eleve rosszul rostálna. Ugyanis nem a képzésért van a versenyszféra, hanem a képzés a versenyszféráért, bármennyire is akarják az egyetem oktatói, vezetői az ellenkezőjét (hosszútávon ez még az alapkutatásra is igaz, de én itt az oktatásról beszélek).

Szerk.
    Egyébként a legnagyobb rákfenéje a magyar oktatásnak, beleértve a közoktatást is és a felsőoktatást is, hogy nyomással szeretne motiválni. Az oktatók, tanárok arról panaszkodnak, hogy ők azért nem tudnak jól tanítani, mert a diák lusta. De mi az, hogy lusta? Miért lusta? Miben lusta? Szerintem a Pató Pál urat is félreérti a legtöbb ember, nem az a baj Pató Pál urral, hogy klasszikusan lusta, mondjuk lusta dolgozni, felkelni, stb., hanem hogy lusta változtatni, jobbítani. Az oktatási rendszernek feladata az is, hogy motiváljon, a motiválás pedig nem választható szét a többi elemtől. Az, hogy a mostani fiatal generáció máshogy motiválható, az adottság, teljesen felesleges sírni fölötte. Persze lehet azt is, hogy maradunk a mostani oktatási rendszernél, csak akkor a hallgató menekülni fog előle.

Új hozzászólás Aktív témák