Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz nrgia #4 üzenetére

Ezt nem igazán tudom konkrétan, de mivel a legtöbb játékot nem az MS (illetve a vele kapcsolatban álló stúdiók) fejlesztik, kétlem, hogy a közvetlen árképzésbe beleszólna, valószínűleg iránymutatók vannak. De tényleg nem tudom. Nyilván, ha csökkentené a saját haszonkulcsát, akkor esnének az árak, de ahhoz meg nagyléptékű emelkedés kell az eladásokban.
    Ami egy konkrét játék árát egy konkrét boltban eldönti, az az, hogy mennyire népszerű: itthon pl. lehet magas áron kínálni egy FIFA-t, mert a vásárlóközönsége fix, elviszik 9K-ért meg 12K-ért is.

Annyit azért megemlítenék Mo. védelmére, hogy az árkülönbség abból is fakad, hogy 1. ugyanannyi reklámköltséggel arányosan nagyobb bevételz lehet produkálni UK-ban, mint nálunk 2. alapvetően nagyobb a vásárlókör 3. a nagyobb piac miatt egy konkrét bolt is adhatja olcsóbban a terméket, mert többen viszik.

Ettől függetlenül gáz, ami itthon van. Én nagyon sok embert ismerek, aki már inkább külföldre viszi a pénzét ilyen esetekben is, mert szignifikáns a különbség.

Új hozzászólás Aktív témák