- Computex 2025: Jól sikerült a be quiet! belépője a perifériák világába
- Computex 2025: Nézzük miket mutat idén a DeepCool!
- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
Hogy is van? 1 milliós nézettség után fizet a Google 3000 dollárt?
-
h-yle
addikt
A youtube rohadt jó dolog, mindenkinek aki médiával foglalkozik. Jó annak aki tartalmat készít annak is aki hirdet és a nézőnek is.
De az jól látható, hogy ami megy rajta az a 1.) zene 2.) játék 3.) vicces videó. Persze vannak sorozatok, és filmek is, de a fenti 3 kategória a jellemző.
Namost ha az amerikai piacot nézzük, akkor kétlem, hogy maholnap lesz olyan youtube csatorna ami ki tudja termelni az átlagos kb. $3-5M/epizód költséget egy TV szintű sorozathoz. Ellenben a TV ki tudja.
És ha olyan terméked van amiből sokat akarsz sok embernek eladni, akkor a klasszikus csatornák (TV, print, rádió) még mindig a legjobb választások lehetnek, feltéve ha nem olyan a profil (zene/film, software, szórakoztató elektrónika, egyéb online szolgáltatás) ami megköveteli a modern kommunikációs és hirdetési csatornákat.
Egy BK-t még mindig 1.5 millióan néznek, TV spotot pedig nem (csak) nézettség hanem inkább GRP alapján vásárol az ember fia, azt pedig, hogy hol mennek le a spotok kiválaszthatja a megrendelő, és akkor a nonspot (nem a klasszikus reklámidőben, reklámblokkban megjelenített) hirdetésekről még nem is beszéltünk.
Persze fel lehet állni a TV elől, meg el lehet kapcsolni (ha jól tudom ezt jelezni kell mérés esetén), de youtubeon viszont ott az adblock ami hibátlanul teszi a dolgát, szóval ott vagyunk ahol a part szakad.
Kisebb költségvetésű produkcióknak, és olyan hirdetőknek akik egy specifikus csoportot szeretnének elérni jó választás, de nagy budget mellé még mindig a klasszikus TC a jó választás.
-
Dany007
veterán
Ez így igaz, de.. De youtube-on sokkal kifinomultabb módszer van a látogatottság / nézettség mérésére, mint TV esetében.
Ugye TV esetében van egy párezerfős reprezentatív minta aztán csókolom. Azt felszorozzák országos átlagra és kész is.
Na de youtube-on 1-1 csatorna vagy konkrét videó nézettségét elég széles skálán lehet mérni, elemezni, ábrázolni. Hiszen itt a nézettség is elég pontosan mérhető, ahogy a nézők adatai is mérhetőek.A lényeg amit mondani akarok, hogy szerintem a TV és az abban zajló reklámok szerepe mára már kissé túlértékelté vált. Csak ezt nem biztos, hogy kitudják mutatni hiteles és pontos adatokkal. Mert ugye kifogja megmondani neked, hogy a híradó előtti / utáni / közbeni reklám idején hányan ülnek a képernyő előtt? És nem mondjuk épp a wc tolják ki magukból az ebédet, vagy bagóznak az erkélyen. Mert én mondjuk ezt szoktam (bagózni az erkélyen).
Mert ilyen esetben az a reklám - legyen akármilyen főműsoridőben is - semmit nem ér, gyakorlatilag pénzkidobás. -
Ruuwa
tag
Két dolog merül fel bennem. Egyrészt kíváncsi vagyok mit vonnak le ebből a TV csatornák. Mert ez így sokkal nagyobb piacnak tűnik, mint a hagyományos felállás.
Másrészt meg ha ezek után a különböző zenei szerzői jogi szervezetek és kiadók sírni merészelnek, hogy "kevés CD fogy", és hogy "megkárosítanak minket"; az már tényleg nonszensz lesz. A saját konzervativizmusuknak köszönhetik, ha ezt a hihetetlen forgalmat nem tudják profittá változtatni.
-
h-yle
addikt
És én még azt hittem RWJ meg a smosh népszerű...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB, akku 99% garanciális 2027.03.12.-ig
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest