Új hozzászólás Aktív témák

• rootmin

tag

válasz lezso6 #203 üzenetére

Én a MüPa nagy hangstúdiójában láttam B&W csúcs cuccokat, talán pont ezt. Viszont ott ugyanúgy van Genelec is, a hangmérnökök pedig választhatnak, hogy épp melyikkel dolgoznak.

Felteszem, hogy a Genelec precízebb, jobban felfedi a hibákat, míg a B&W szebben szól.
    Hogy mikor melyiket használják? Bár ez csak tipp, de szerintem mondjuk egy-egy hangsáv paraméterezése, effektezése közben a Genelec-et, az összkép meghallgatása, a végső masterlés közben meg a B&W-t preferálják.

Valószínűsítem, hogy egy ilyen szintű cuccnak, mint a Nautilus, a komolyzene egyszerűen jobban fekszik.

Ez már rég nem az a szint, hogy a színezést úgy értsük, mint az olcsó hifi kategóriában (mosolygós EQ és társai), inkább arról van szó, hogy a rendszernek van egy karaktere, aminek a megítélése már igencsak szubjektív és nagyon apró különbségek vannak. Így kerülnek bele érzelmeket kifejező szavak egy műszaki cikk tesztjébe. (ahogy mondjuk luxussportautó vs. luxsussportautó viszonylatban is inkább az egyéni benyomások számítanak, nem az hogy 3,6 vagy 3,7 alatt gyorsul százra...)

BBéci majd kiegészít :)

Új hozzászólás Aktív témák