- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
SunMount3r #72 üzenetére
Az első generációs Ryzen nagyon kényes a választott memória tulajdonságaira, a memória chipek származására, nap/hold/mars pozíciójára, stb.. Ezért sajnos nagyon nehéz olyan RAM-ot tenni mellé, ami 100% bizonyossággal menni fog magas órajeleken. Hiába tud a RAM gyári értékek alapján 3200-3333MHz-et, első generációs Ryzen mellett nagy szerencse kell, hogy stabilan működjön olyan beállításokkal a RAM.
Mivel APU-t az ember szerintem eleve az IGP miatt vesz, ami nagyon is igényelné a 3000-3200MHz-es RAM-ot, ezért alapvető hátrány, ha ezt az órajelet nem tudod elérni a választott RAM-oddal. A 2. generációs Zen+-nál soakt javítottak az IMC-n és a RAM kompatibilitáson, sokkal kevesebb vele a szívás.
(#71) vzozo
A sima G-s AMD APU-k TDP-jét is le tudod korlátozni, és kb. ugyanazt fogják tudni, mint a GE-s verzió.
Én oylan alaplapot néznék, amiben ez bizonyjtottan működik, és vennék sima G-s APU-t, de terhelés függvényében az Athlon GE is bőven elég lehet.
Mondjuk AMD platformokon elég tág teret kapsz a beállítások terén már egy B-s alaplappal is, megéri kihasználni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest