Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #12 üzenetére
Ha te elégedett vagy velük akkor használd őket..! (én nem voltam mindenben elégedett velük)
Nem azt mondom hogy NE használd őket, hanem felkínáltam egy (szerintem) egyszerűbb módszert is. Szabad választás van!Az is igaz hogy én nem a világ összes gépével és összes linuxával való kompatibilitást keresem: megelégszek a korszerű (uefi-s) gépekkel való kompatibilitással és a legnépszerűbb OS-ekkel (disztrókkal). Windows és Linux esetén már nem ragaszkodok a Legacy módhoz sem. (DOS alapú eszközöknél -pl memtest86- még jól jön, de máshol inkább elkerülöm). Különben is jövőre már az Intel se fogja támogatni az új procikban: [link] Így már én sem támogatom azt tovább.
Viszont ha az ISO készítője Secure Boot kompatibilisre csinálta a rendszerét akkor azon funkciót nem akarom elveszteni! Ehhez ragaszkodom!
-
Doky586
félisten
Ezen módszerrel már nincs megkötve az ember keze, nincsenek kötöttségek mint a programoknál. A Yumi Uefi hasonló ugyan de nem ismeri a Secure Boot-ot.
Íme egy példa nálam:
Azt használom amelyiket akarom. (kimozgatom a könyvtárából, majd ha végeztem vissza)
Mindegyik tökéletesen bootol (egy kivételével) bekapcsolt Secure Boot mellett is.
Mindössze annyi a hibája hogy nem bolondbiztos (el lehet cseszni a ki-be mozgatásánál) és még a bootolás előtt el kell dönteni melyiket akarom bootolni.De így legalább kihasználhatók a nagyméretű pendriveok is adatvesztés nélkül (win és linux eszközök telepítők vegyesen).
-
Doky586
félisten
MX Linux szintén tökéletesen bootol és fut ezen egyszerű rámásolásos módszerrel.
Parted Magic 2018 szintén tökéletesen bootol és fut ezen egyszerű rámásolásos módszerrel.Viszont a Manjaro Linux grubja nem ismeri se a secure boot-ot se a fat32-t, így az nem megy a legnépszerűbb disztrók közül egyedüliként. De minek is kéne pont azt választani ha van több jobb működő alternatíva is.
Tehát válogatni bőven van lehetősége mindenkinek, de nekem a Mint tetszik a sok beépített programja miatt.
-
Doky586
félisten
gparted-live-1.0.0-5-amd64.ISO szintén tökéletesen fut ezen egyszerű rámásolásos módszerrel.
-
Doky586
félisten
Ezen másolásos egyszerű módszer tökéletesen működik nemcsak Mint-el hanem Ubuntu Desktop és ElementaryOS -el is. Mást nem próbálgattam mert minek..
Igaz perzisztens módot nem tud. De számomra ez inkább előny mint hátrány, mert csak pár havonta veszem elő Gparted vagy valami file másolása végett ami nem megy windowsból. Erre felesleges a perzisztens mód. Akinek az kell használjon más módszert, szerintem biztos talál rá megoldást.
Viszont azoknak akiknek néha kell csak adatmentésre v particionálásra gyors egyszerű módszer a vészhelyzetben, azoknak teljesen jó ezen módszerrel előállított pendrive. Sőt azoknak akik Linuxot akarnak telepíteni (HDD-re, SSD-re) szintén tökéletes, felesleges ennél több.
És a bekapcsolt secure boot se zavart be egyik os esetén sem. -
Doky586
félisten
Aki tud írjon más disztrókat is a Mint-en kívül, ami ilyen könnyen (másolással) pendrivera rakható.
(3.fél programja nélkül) -
Doky586
félisten
Bonyolítani természetesen korlátlanul lehet a dolgokat.
Ezért én egy egyszerű módszert ismertettem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Horizon Forbidden West
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Zyxel NAS326
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple MacBook
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest