- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
Nagy eséllyel elírás.
Amúgy ettől függetlenül, az usb3.0 visszafelé kompatibilis az usb2.0-val.
Kb. ugyanez a helyzet a sata3 vs. sata2 esetén. Az újabbra lehet régebbi meghajtókat kötni, nem lesz gond vele. Ha viszont egy újat kötsz rá a régire, akkor az új lassabban fog működni...
Az ilyesmik miatt szoktam mindig az eredeti honlapot megnézni (angol v. taiwani) nem pedig a magyart...
Itt végig usb3.0 van írva, usb2.0 sehol nincs említve. (tftcentral-on is 4x usb3.0 van említve)Szokott olyan monitor lenni, amire raknak mindkettő portból de úgy tudom ez nem olyan, csak az újabb került rá...
-
Enclave
aktív tag
Majd megnézem a narancsos foltot...
A fórumokban azt írják,h. normál esetekben jön elő, 2,2-es gamma és 120-140cd/m2-es fényerőnél, így filmeknél főleg látható és egyeseket kifejezetten idegesít... (U2410-en semmi "sárgás" foltot nem láttam, csak fehéreset de az sem vészes) Egyesek szerint elég a 80-as fényerő is,h. látható legyen...
Amit írsz, "image retention"-t illetően, egy hozzászóló pont az Apple Retina kijelzőket emlegeti és az új LG AH-IPS panelokat, viszont állítólag amelyik Apple-be Samsung PLS került, egyikkel sem volt ilyen "beállós" probléma...
hozzászólás (Apple és Facebook linkek az "image retention" témáról, jó hosszú topikok)
Pont ezek miatt gondoltam, hogy érdeklődök itt a fórumon is, a hozzáértőbbek hátha jobban tájékozottak erről a 2 dologról, mint amit én 2-3 külföldi topikban át tudok futni...
-
Enclave
aktív tag
Néztem U2711-et is, ami nem tetszik benne az a nagy fogyasztás, kalibrálva kb. 65w az u2713hm 25w-jával szemben, így jobban is "fűt", illetve számomra az a vastag keret nem igazán tetszetős, a vékonyabb keret és monitor jobban bejön, illetve árban is valamivel több az u2711 igaz wide gamut-os.
Bár mint írtam nem azonnal, majd pár hónap múlva lenne esedékes, addig nézelődök.Ők is azt tárgyalták, hogy vajon újabb gyártásúaknál is előjönnek-e ezek. (volt aki már augusztusi gyártású példányt kapott de még rev a00-val)
(a külföldi fórumokban még Asus PB278Q-t tárgyaltak sokat, ez Samsung PLS =elvileg IPS panelos, viszont az ára kérdéses, lehet árban az u2711-hez lesz közelebb)
-
Enclave
aktív tag
Nem szeretném nagyon szét-offolni a topikot ilyen témában de úgy látom több, monitorhoz komolyabban hozzáértő ember is olvassa ezt.
Külföldi U2713hm fórumokban ilyen panaszokról lehet olvasni, hogy:
(az egyszerűség kedvéért az angol hozzászólást linkelem be, ahol magyarázat is van a fotókhoz, a hibajelenségekhez a fórumokban használt angol kifejezést zárójelben feltüntetem, mivel nem tudom a pontos magyar megfelelőjét)1: Túlzott háttérvilágítás, ("backlight bleeding"), mindenki aki ilyesmit tapasztalt, a bal alsó sarokban egy nagy sárga foltra panaszkodik, pl. filmnézés közben:
Összehasonlítva egy másik monitorral:
2: Továbbá egyesek tapasztaltak beégést is ("image retention" -> Wikipedia szerint LCD-knél a plazmás "burn-in" megfelelője de itt csak ideiglenes)
A hozzáértőktől kérdezném, hogy mi a véleményük ezekről a tünetekről?
Esetleg hibás darabot kaptak? (főleg a sárga foltra panaszkodnak sokan, valakinek állítólag a 3. cseredarabja is ugyanolyan "foltos")
Valami nincs rendesen bekalibrálva?
Illetve a beégés? (valaki írta, hogy áramtalanítva a kijelzőt kb. 2 órára, orvosolja a problémát)(Valamikor pár hónapon belül egy ilyen monitort terveznék venni de előtte igyekszem tájékozódni több irányból is.)
Köszönöm!
-
Enclave
aktív tag
válasz
GeryFlash #77 üzenetére
A hdmi-ről valahol azt olvastam,h. licencdíj köteles, így a gyártónak fizetnie kell külön a szabványt kidolgozó szervezetnek minden egyes telepített csatlakozó után, dvi-nél ilyesmiről nem tudok... (ha jól értesültem)
Illetve a régebbi hdmi (standard?) max felbontása 1920x1080 ami szintén kevesebb mint a legújabb (high speed) szabvány, kérdéses ezek mennyire elterjedtek és egy sima áruházi kábel működik-e mind két szabvánnyal, vagy külön kell kábelt venni az újabbhoz.
Ha csatlakozó vitáról van szó, én displayport párti vagyok, annak elvileg nem változott sem a tű sem a kábel felépítése, így elvileg ha a 2 eszköz támogatja az 1.2-es szabványt, akkor 4k-s kijelzőt is meg tud hajtani és 1-2 éves vga-kon már illene lennie... (és nincs licencdíja)
-
Enclave
aktív tag
válasz
GeryFlash #68 üzenetére
Tudtommal a d-sub max támogatott felbontása 2048x1536 ami kevesebb (szélességben) mint 2560x1440 így valszeg nem tudná egy ilyen kábel kihajtani a monitort...
Ezért is kell dual-dvi (nem minden videókártyán van vagy csak az egyik dvi ilyen) és nem "sima" dvi ilyen felbontás meghajtásához...Ha tévednék, javítsatok ki.
(mint annó a nagy hdd-k berobbanásakor: a régi p1 és p2 alaplapok nem tudták a 80(?)-120(?) GB-nél nagyobb hdd-ket kezelni csak egy bios frissítés után de itt az sem segítene)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- SAMSUNG AI Smart VA monitor 32" M7, 3840x2160, 16:9,
- MSI PRO MP243X 23.8" Full HD IPS Monitor - Garanciális - 2026.11.03 - ig
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest