Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz Tigerclaw #93 üzenetére
Mert az Intel 10th gen már kinn van egy jó ideje, a 4000es Ryzenek meg csak most jöttek. Másrészt teljesen más beszállítói lánc.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Arra van magyarazat, hogy egy intel meretu ceg akinek van tapasztalata mind chip tervezes, mind gyartas teren hogyan nezhet be ket gyartastechnologiat is ennyire? Es nyilvan penzuk is van ergo szurkeallomany is akad boseggel.
ugyanakkor szurkolok a vorosoknek mert tenyleg suvegelendo a teljesitmenyuk, meg akkor is ha nem a gyengelkedo Intelhez hasonlitjuk oket.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
huskydog17
addikt
Bírom az ilyen félinformációkra támaszkodó félrevezető cikkeket. A cikk megint azt próbálja meg sugallni az olvasóknak, hogy most aztán az Intel nagyon nagy bajban van, szar a gyártástechnológiájuk és emiatt olyan lemaradásban vannak, hogy ihaj csuhaj. E közben a pénzügyi jelentések pont az ellenkezőjét mutatják.
Mind a bevétel mind a nettó profit az elmúlt egy évben igen jelentősen nőtt, az előbbi 20, az utóbbi 23%-al, a nettó nyereség 5,9 milliárd dollár.
"It was an excellent quarter, well above our expectations on the continued strong demand for computing performance to support cloud-delivered services, a work- and learn-at-home environment, and the build-out of 5G networks"
Szóval igen késik a 7 nm. Ez vajon mekkora valós problémát jelent az Intelnek? Hivatalos számok szerint semekkorát. Ha a valóság valóban olyan lenne, mint ahogy a cikk megpróbálja beállítani, akkor a pénzügyi jelentésben brutálisan bezuhanó bevételt és profitot látnánk több éve. Jól láthatóan az Intel nagyon jó helyzetben van és a CEO-nak abszolút nincs oka aggódnia a 7nm tech csúszása miatt, ettől ő még nagyon jól fog aludni.
Én nem látom, hogy az Intelnél pánikolni kellene, valahogy nem látszik az a brutális technológiai lemaradás:
A cikknek sikerült kiemelni egy olyan megrendelést, amire talán kihatással lehet a csúszás, ugyanakkor az adatközpont részleg is több milliárdos tiszta profitot tett zsebre és a DCG (Data Center Group) 43%-ot növekedett, szóval a "melyik kezembe harapjak" és a "Ugyanakkor nagyon sok megválaszolatlan kérdés maradt, például az, hogy mi lesz a Granite Rapids kódnevű fejlesztéssel. Ez jelenleg a cég berkein belül a legfontosabb projekt, hiszen ezzel a processzorral van reális esélyük válaszolni az AMD szerverplatformjaira." megjegyzéseket szánalmasnak vagy inkább nevetségesnek tituláljam-e.
Persze az Intelnek jelenleg semmilyen versenyképes terméke nincs ezért szedtek össze szervereknél több milliárd dolláros profitot, értem. Kérem kapcsolja ki.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Inteles modelleket miert nem erinti ugyanez? Mindenhonnan dolnek a 10th gen. chipes notik. A best of Ryzenes Ideapadok meg kb. instant kifogytak meg a Lenovo.com -os shopban is.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Pingüino
senior tag
válasz Geri Bátyó #86 üzenetére
Én éreztem a szarkazmust a mondatban, de látom, te nem. Olvasd hozzá a következő mondatát is, és össze fog állni, hogy miért írta.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos nem a mi piacunkat. Nemet webaruhazban latni AMD-s verziot, a Magyarban csak Intelest. Hogy a magyar ASUS Importor nem rendelt, vagy az anyaceg kuldte le az Intel-only termeklistat nekik, azt nem tudom. Talan olyan ez is mint a nemzeti konzultacio. Nincs AMD-s opcio a rendelesi listan, csak 100 inteles...de persze szabadon donthetsz.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Pingüino
senior tag
(#7) Busterstv Aki kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy sok olyan tényező van, ami miatt a pénzügyi adatok csak jelentős késéssel követik a technológiai színvonalat. Ő a "nehéz évek" alatt a technológiát értette. De nem kell félni, csak idő kérdése, és meg fog jelenni a pénzügyi adatokban is, szóval hiába hozod a szokásos "akkor miért van akkora bevétele az Intelnek" szöveget.
(#24) GeryFlash Úgy vettem észre, hogy ha valakit nem jelentenek, pusztán flame-elésért nem ugranak rögtön a moderátorok.
(#28) Awexco Lehet, hogy pariban van, bár én ezt a kijelentést is fenntartásokkal kezelném. Viszont hozzá kell tenni a kihozatalt/gyártókapacitást is, és máris teljesen más a helyzet.
(#38) janeszgol Pláne mikor a cég AMD-s gépeket kér a beszerzőtől, az meg közli velük, hogy nincsen, Intelest kapnak. Elég sok esetben nem a kereslet határozza meg a kínálatot sajnos, hiába kellene így működnie.
(#48) Ezekiell Majd ha anyagilag is feljön az AMD az Intel szintjére, nem csak technológiában, akkor kezdek el aggódni a verseny, meg az árazás miatt. Addig nem lesz azzal gond.
(#69) Yani Ez a baj a világgal, hogy pénzt csinálni csak pénzből lehet. Pedig látszik rengeteg olyan folyamat, most kicsit elvonatkoztatva is az Intel vs AMD harctól, amiből pénzt lehetne csinálni, ha valakinek van befektethető tőkéje. Csak sajnos az elég keveseknek adatik meg.
[ Szerkesztve ]
-
paprobert
őstag
-
awexco
őstag
De őszintén nem értem ... az oké , hogy k+f idő és pénz .
De kellenek emberek is akik mindezt elvégzik . Ergó akkor akik leléptek vagy elküldtek Krzanich éra alatt azt azonnal vissza szerezni , ill elcsábítani más cégektől lehetőleg konkurensektől a megfelelő szakembereket(know how) akik előremozditják , hogy megfelelő ütemben haladjanak a gyártástechnológiák fejlesztésén ,handrendbe állításán.
Ergó csak pénz kell hozzá . Van ? igen ...
Ezek után mi a faszt csinálnak az intelnél Krzanich távozása óta ?I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Geri Bátyó
addikt
-
Ezekiell
veterán
-
sb
veterán
Az AMD procik köztudottan el is füstölnek nagy lánggal.
Erre várt 8 évig de az nem jött.Egyrészt váltasz ahogy te is írtad. Másrészt azért ha teljesen használhatatlan valami akkor fel kéne merülni IQ-ból is, hogy más lehet a gond. Különben nem nagyon lenne piacon a cucc, hiszen más se tudná semmire használni az égvilágon, már bootnál elakadna meg a Windows számológépnél.
"Kilépnek a programok meg mást számol a fizika"... közben meg látom, hogy van aki Matlabot futtat Ryzenen. Úristen, mi lesz itt? Egyszer felrobban egy atombomba vagy jön a Skynet a f*s AMD miatt, ha így haladunk...
-
awexco
őstag
válasz Motion_Blur #81 üzenetére
Jobb ramkezelés ?
Mondjuk nem értem ezeket 100k feletti lapokat értelmes pluszt nem adnak azt a töbletet pedig több / nagyobb ram, hdd, vga el lehet költeni .I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Motion_Blur
félisten
Megtehetik, még pont megtehetik.
Én is vehettem volna 3800X-et, mégis 10700K-t vettem. Pedig hetekig mérlegeltem és nem vagyok elvakult egyik irányba se.
De még mindig nagyon sokat jelent hogy simán 5+GHz all core és a jobb a ram kezelés. Számomra legalábbis, 1440p-n szignifikánsan hoz az órajel még mindig FPS-eket.
Nem vagyok egyáltalán Ryzen ellenes. De egy jobb lap ott is 100+K, szóval ha csomagban nézed nem nagy a difi.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Geri Bátyó
addikt
Pedig hogy ígérgették a 7nm-t! Innentől fogva a legkevésbé sem ad okot a bizalomra, hogy elismerik, hogy szar az is. A 10 nm-t is csak ígérgetik, de onnan sem láttunk még valójában semmi épkézláb dolgot (Talán a Tiger Lake).
Igazából nem is baj, mert így talán az AMD fel tud jönni 50% környékére minden szegmensben. Persze még az OEM-eknek kellene szemléletet váltani.szerk: Illetve a 2021-re ígérték és 2023-ban jön az sehogyan sem 12 hónap csúszás (minimum 13, de inkább 14).
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
törölt tag
Rossz a cím, mer így Intel ellenes.
Helyesen: Csúszik a 14 és 10 nm kivezetése.
Marketing midenek felett. -
awexco
őstag
válasz #16939776 #68 üzenetére
Nforce 2 chipsetet hangrészét kedveltük ... szereo jelet ki tudta 5.1 re keverni.
Amiről írsz abban az időszakban az első dolog volt új gép esetén , hogy ram test .
Dual chanel is szeretett válogatni . De ami igazán hulladék volt az az msi alaplapok .I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Tigerclaw
nagyúr
Intel volumenu szabad kapacitast hol talal par even belul...plane a legmodernebb sorokon? Ez szerintem mission impossible. Gondolom a megrendelok komoly szerzodesekkel fogjak maguknak a kapacitast 2-3 evre elore, hacsak nem egy egyszeri projektrol van szo. Szoval az Intel nem igerhet tobb penzt a bergyartonak, hogy dobja a meglevo megrendeloket. Nem kapacitas leeshet, de azzal szerintem nem mennek sokra.
(hacsak nem tudtak mar ezt 1-2 eve es nem kotottek le mar akkor gyartosort)
-
törölt tag
Vicc kategória amit műveltek itt a fórumon. Intel soha nem volt olcsó, de évekig neki voltak i7 procik a játékra, amig az AMD csak ábrándázott. AMD mert egy nagyot álmodni és a Ryzen visszahozta őket a versenybe. Viszont ez az AMD sem a régi már, mert a teljesitményre gyártott alaplapok drágák, de már van az a Ryzen 3600X (Matisse 6c/12t) proci amire évekig vártunk. Magas órajelekkel és az egyben meghagyott 32MB L3 cache, miközben a fogyasztása csak 95W. Intel ez ellen csak a 2 éves fejlesztésű i7 8700K procit tudja inditani, ami drágább és AMD ezért a pénzért 8c/16t procit kinál (Ryzen 3700X). Nekem az Intel hozzáállása sem volt dicséretes, mert a 4 magos i7 procikat évekig erőltette és csak az AMD ébredése után szánta rá magát a fejlesztésre. Megérdemelte ami történt, de ezért ne egymáson töltsétek ki a mérgeteket... AMD szintén vétkes a videókártyák magas ára miatt, mert még nincsen versenyképes videókártya játékra amit az Nvidia kiméletlenül kihasznál. Kihasználja a vevőit is vagyis minket, ahogyan az AMD hardver gyártók a Ryzen platformért ugyanolyan magas árat kérnek amit az Intel évekig megengedhetett. Nekem aztán mindegy, mert ilyen drága hardvereket nem veszek és itt ragadtam a Haswell hardverek társaságában. Ha nagyon érdekel majd valami új játék, akkor megint konzolt veszek és az Intel/AMD/Nvidia hardvereit az vegye meg aki szereti a pénzét értelmetlenül elszórni.
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
Fogyasztásban talán jót tenne a kisebb csíkszélesség, (hőmérsékletben nem biztos, lásd ryzenek) viszont a teljesítmény kb most is megvan 14nm-en úgyhogy számomra mindegy.
V6
-
Kupszi
aktív tag
Jól mondod, akkoriba de még 2012 Ivy korszakba se mikor bőven az intelnél volt az előny.
Igazából nem értem miért következhetett ez be, biztos valami belsős átszervezés lehet az oka, mert pénzügyi problémája biztos hogy nincs.
Pipapapa strikes back again! Avagy újabb tégla a falba!
-
gidalight
tag
Nagyon ügyesen altatnak. Kíváncsi vagyok mikor jön az új core2. Én dimenzióváltásra számítok (ahogyan a core2 is az volt). Ha jól értem amit összehazudnak, akár már idén. Remélem az AMD túléli.
Gondolom részben annak is szól a titkolódzás, hogy az x86 nélkül versenyképtelenné váló Apple-t (mert az új arch valószínűleg annyira jól skálázódik majd, h mobilokban sem lesz tovább értelme az ARM-nak) aprópénzért felvásárolhassa majd az Intel.
viccelek ám!
-
Yany
addikt
Most kéne AMD részvényt venni, mielőtt manifesztálódik az eszkalálódott technikai előnyük?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
-vitya-
őstag
ha nem volt tiszta: a srác, ahelyett, hogy annyit mondott volna, mint Te, elkezdett fröcsögni. Önmagát bemutatta ezzel, a megfelelő polcra fel is tettük.
Pedig ha csak annyit írt volna, hogy akkor is kivárja a következő intel-t, akkor kb senki sem gondolja, hogy egyszerű mint a faék.Veled példálóztam csak. Hogy lehetett volna így is.
-=Vitya=-
-
arabus
addikt
ez sutyko_hopkins az ipon-ról [link]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
awexco
őstag
válasz Juhaszatti #61 üzenetére
A konzolokon nagy pénzt nem keres az amd .
138 as pe mutató anyit tesz hogy a jelenlegi nyereség mellett ha felvásárolod a céget a jelenlegi árfolyamon akkor 138 év alat termeli ki az árát a cég a jelenlegi nyereség mellettI5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
Juhaszatti
addikt
-
tibaimp
nagyúr
Nem örülök! Pedig én mindenképpen "ki akarom húzni" a 8700-al a 7nm-es CPU-kig. Remélem nem 2023 lesz belőle! (egy bios frissítéssel még egy 9900-asra jó vagyok).
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Balázs Z.
tag
Fúúhh, amikor 2003-ban regisztráltam, akkor voltak sokan az ilyen megátalkodott arcok, mint ted_tris kolléga Bár nem egy Pokeas@hwsw, azért jó nosztalgiázni
-
hallador
addikt
Volt a HP akkor is gyartott mar nx6115. Biztosan atnevezett selejt inteleket arultak. De akkor most vegul volt ilyen botrány vagy nem? Mert többen állitjak hogy volt. Nekik mikor mondjátok ezt el?
Na varj, akkor nem volt szar az Intel mindig is, mert van egy, ket kollega akik állitjak ezt nagy elannal.
Mikor ők megjelennek akkor ezt miért nem mondjatok el nekik?
Na mindegy...
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Samott
addikt
Hogy az istenbe lehet szopni 8 evig valamivel? Ez ilyen szadomazo buli, elvezi aki csinalja? Ha nem mukodik, ha szivas van vele lecserelem es nem kinzom magam vele 8 evig.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
hallador
addikt
válasz janeszgol #38 üzenetére
Pont az Asus öntötte el a piacot amd alapú notebookokkal. Szóval nem jó példa. A HP 15 éve gyárt amd-s üzleti notikat. Szóval az sem.
A Dellt eltaláltad.
Inkább ez ilyen semmi sem jó, de minden kellene, ha nem tudjuk/akarjuk megvenni akkor a szomszéd lova is dögöljön éhen mentalitás. Ja hogy fikázni is lehet. Akkor teljes a kép.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest