Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Tévedsz. Valahogy sejtettem, hogy vitatkozni fogsz, ezért el is végeztem egy fogyasztás tesztet (Voltcraft Energy Monitor). Tripla és dupla buffer között nem volt a fogyasztásban különbség, 260 -280 Wh között mozgott a fogyasztás a teljes rendszeren. Kikapcsolt v-syncnél pedig 480 Wh. Hogyha igazad lenne, akkor tripla buffernél is 480 Wh lenne a fogyasztás.
Nem véletlen hívják nem dupla, hanem tripla buffernek. Ha ugyanúgy működne, nem lenne más a neve pl.
Ez egy óriási butaság. Azért hívják tripla buffernek, mert 3 buffert használ és nem kettőt, de ettől még a működési elv ugyanaz. Miért hívnának valamit továbbra is dupla buffernek, hogyha már 3 buffert használ?
-
Jack@l
veterán
Szerintem nem számol a háttérben semmit, egyszrűen ha kész a kép, betolja a bufferbe és megvárja a következő swap-et (mikor kirakja a monitorra a képet) amikor lesz üres hely a köv. képnek. Nem 100%, de mintha anno így olvastam volna.
A v-sync általában azért is jó, ha nagy fps-ed van, mert az erőforrásokat nem 100%-ban használja, magyarul pl az inputok kezelésére több processzoridőd van. Kormánynál lagnál ez sokszor segít.
-
hugi0
őstag
Koszonom a megerositest.
Akkor marad a V-Sync off ugyanis 120 ala nem esik az FPS.Igy biztos hogy a 60Hz moncsim egy frissitesi egyseg alatt minimum 2 kep -> reszletett jelenit meg.
Lehet teszek egy probat majd V-Sync-el, aztan majd merem a gep aramfelveteli kulonbseget is, ha mervado a fogyasztas csokkenes es nem erzekelek hatranyt, meg az is lehet, hogy bekapcsolva hagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows 11
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Új Fóliás Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő