- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Renwick
őstag
Nem tudom miért érezted, hogy lehúznánk a gépet, nem volt vele bajunk, a memóriáról pedig kifejtettük az álláspontunkat az értékelésben.
A noti adatlapján szerepel, hogy 5400-es HDD volt benne, ez azonban nem egyértelműen előnyös, ezért nem is emlegettük külön a cikkben.
És végül valóban, a noteszgépek akkumulátorának kapacitását általában mAh-ban jelölik, de ez az adat önmagában semmire sem jó, a gyártók egy része nem is adja meg, ellnben egyre több helyen tüntetik fel a Wh értéket.
üdv
R.I see you blaming each other -- And I love you still
-
b@ndi
tag
Én is hozzátenném a magam okosságát
A cikket olvasva azt éreztem, hogy a FS-t valamiért nagyon lehúztátok. A 256 memória nem lehet indok, mert egy 200k+ os gépnél az a 6k ami még 256 ramot jelent nem tétel. Az viszont tétel hogy a notik 220k és 350k között mozognak. (120k-ból veszek hozzá még egy asztali gépet is ) Ezek nem képviselnek egy kategóriát , még ha ugyan az is van bennük. Nem lehet öket összehasonlítani. A tesztben fontos lett volna még megemlíteni, hogy egyedül a FS-nek van 5400-es vinyója, ami ugye a szük keresztmetszet a gépekben. Másik dolog, hogy az aksi teljesítményét nem Wh-ban, hanem mAh-ban szokás megadni. -
AMD Power
titán
-
Renwick
őstag
A Mobile Sempronban 128 kB L2 cache volt, és az sem állja meg a helyét, hogy a proci egy mezei Tbred lenne (abban ugyanis nincs pl. integrált mem. vezérlő): Bővebben: link
A gépek beszerzése így sem volt könnyű, most ennyi sikerült, lesz több, idővel.
üdv
-
Benőke
őstag
Van egy két apróság a cikkben.
Valahol azt van írva hogy az összehasonlításra használt Sempron -os gép mindössze 128K L2 -vel rendelkezik. Nos kérem a Sempron semmi más mint egy mezei TBred, csak átszámozva és más néven, más frekikkel. Abban biza 256K L2 van
Másrészt bevehettek volna több gépet is, hiszen több van már a piacon. Igaz azok VIA -s és ATI -s gépek még nVidia chipsetest nem láttam, de jobb lett volna a kedvem ha azok is benne vannak.
Az akumlátoros üzem idők valóban nem a legjobbak. Bár ugye a fentebb emlitett 1,2 Pentium M nem sűrűn használt típus. A 7 W -is csak tipikus fogyasztás, de valamit jobban csinál az intel. Hatalmas fogyasztás különbség nincs a 2 processzor között, de még is egy órányi üzem idő különbség születik. Pedig hát a TFT panel is eszik a vinyó is, a memória is. Kicsit fura. -
Renwick
őstag
Küllemről vitatkozni nem érdemes, a tesztben ezért sem térünk mostanában ki rá, hogy nekünk speciel melyik modell jött be külsőre. A minőség már más kérdés; sztem ez a három gép nagyjából egy szintet képvisel, egyedül talán az A6K-t emelném kicsit magasabbra, de ott más az árcédula is.
Acereknél a kasztni némelyest javult sztem az egy évvel ezelőtt eladott gépekhez képest, legalábbis a kijelzőpanel nyomásra nem horpad olyan látványosan, mint a korábbi wide kasztnis gépek esetében, a TM4150/4650 széria pedig sztem kifejezetten robusztusra sikeredett, igaz tök más a gyártó is (ha jól tudom Compal, de javíts ki, ha tévedek)...
üdv
-
d900t
senior tag
Mivel mindhárom masinát láttam élőben, állíthatom, hogy éppen az Acer néz ki leginkább gagyinak. Ugyanaz a nyekergő vizipisztoly műanyag mint a többi ebben a szériában. A költségcsökkentés áldozata a kasztni; az eladott Acerek 80%-a gyakorlatilag ugyanabba a plasztik tepsibe kerül.
A Fusi sem az örökkévalónak készült, de nálunk a vásárlók egyértelműen azt tekintik szépnek. Szerintem is messze ez a legszebb, még ha a fényképekről esetleg nem is ez jött le neked. -
Doviziozo
aktív tag
Fél giga rammal és dvd íróval, nem olyan rossz egy ilyen acer masina. Nekem volt személyes tapasztalatom vele, de nekem nem tűnt annyira hangosnak, mint az eddigi asus notik, amiket eddig láttam.
Forza Rossoneri!
-
AMD Power
titán
''Az AMD még mindig nem méltó ellenfele az Intelnek a mobil szegmensben''
Valóban így a helyes a megfogalmazás. Azért remélem a ATi vagy az nVidia-s lapkészletek jobbak lesznek mint a SiS megoldása. Ez se rossz de nekem alapból nem szimpi. Egy nVidia-s megoldás már azért közelebb állna a szívemhez mint a ezek. Bár aztán lehet , hogy tényleg a Turion ''eszik'' sokat bár a 25W fogyasztás már elég jól hangzik. -
AMD Power
titán
Sajnos az AMD-nek van még mit tanulnia és fejleszteni a mobil szegmensben. De én biztos vagyok abba a következő notim is AMD-s lesz. Nem azért mert az Intel nem jó , hanem azért mert egy ellfogult lojális barom vagyok. Én mindig is ilyen voltam , nem csak az informatikai kérdésekbe. De azt ell kell ismernem az Intel méltó ellenfele az AMD-nek a mobil szegmensbe.
-
s0ulreaver
tag
Ha képekről jól látom a ház maga ugyanaz mint a 7405-é. Azt meg láttam élőben, és szerintem egyáltalán nem csúnya, olyan kis csinos. Bár nekem meg sok Acer-ben a vastag káva a kijelző körül, és a vastag (sok esetben nehéz) gép nem tetszik. A többi részei tetszenek.
Fogadjunk, hogy a monitort nézed?
-
L3zl13
nagyúr
Érdekes a múltkori összehasonlításban kicsit jobban jött ki a Turion, a Pentium M-hez viszonyítva...
Aki hülye, haljon meg!
-
TommyGun
őstag
Egyetértek...Az ziher hogy ezzel a fogyasztással nem fog piacot robbantani az AMD...mondjuk lehet hogy egyellőre csak a nevet akarják bejáratni a mobil szegmensben...az a baj hogy nem is olcsóbb mint egy intel megoldás...
Ezek a 35W TDP-s modellek szvsz tök feleslegesek....25W még elmegy de ha nyerni is akarnak a biznicen akkor nagyon rákell hajtani a 10-15W-os szegmensre....
Pentium M 1200Mhz-en valami 7W-ot zabál
Ezt minimum megkéne közelíteni...
[Szerkesztve]"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
dat
senior tag
nagyon gyengék az akksi idők... :
-
erdoke
titán
Nem hiszem, hogy a SiS chipset lényegesen befolyásolná a rendszer fogyasztását, netszerte dícsérik alacsony fogyasztásáért. Sokkal többet ilyen szempontból nem fog nyújtani sem az ATi, sem az nVidia.
Hasonló teljesítményű Dothan Centrino rendszer akár 5 órát is eldünnyög ilyen akksival... Egyelőre nem sokat változik a mobil gépek piacán a helyzet, és ahogy elnéztem a roadmapeket, még két évig nem is fog. Miközben a PC piac szép lassan eltolódik a mobil megoldások felé. Az AMD-nek kicsit jobban rá kellene feküdnie a témára, különben nagyot fog szívni.A legjobb aláírás a héten
-
killahdrums
senior tag
Senki sem lehet mindenben nyerő!
There is no God, just Technology...
-
AMD Power
titán
Öszintén megmondva kicsit csalódott vagyok. Az aksi idők miatt. Na mind1 ez van. A FS gépe meg valahogy nem is tudom. Nem valami szép gép. Nem is az , hogy nem szép , hanem nekem valahogy nem tetszett az egész kialakítása a notesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" M1 Pro - 2022 gyártás, 32/512GB, garancia
- Macbook Pro 14" M3 Pro - 2024 gyártás, 18/512GB, 100%, Apple garancia, doboz
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest