Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Adi

senior tag

válasz tocsa #47 üzenetére

Hát az Abittal kapcsolatban az igazság valahol középen van. Én már többet is láttam boot elején listázni az IRQ-kat és csomó egységet egy megszakításra pakolt. Ami elvileg működik a PCI buszon, de gyakorlatilag nem mindig. :)

Az Intel alaplapok BIOS-a meg lehet, hogy kaka, de a vas nem az. Egy volt haverom kicserélte annó egy Slot1-es, BX-es Abit lapját Intel i440BX-re (P3/450 volt bennük), csodálatos módon megszűntek rögtön az instabilitási problémái.

Az mga_vid-et meg duál 550-es Celeronon egy Tyan BX-es lapban (a sajátom) is próbáltam, de ott is hasalt tőle. Igaz, nekem nem G200-am van, hanem G450-em.

A Reiser-Ext3 vita szerintem meg inkább csak hitvita. :) Nekem az Ext3-ban az volt a szimpatikus, hogy az 2-esre épül rá, ami egy igen jó és kiegyensúlyozott teljesítményt adó filerendszer. Stabil a kódbázisa és a segédprogramok hozzá is jól működnek. Az Ext3 mindezt egy naplóval fejeli meg ugye.

X-es vadulások :) miatt mostanság nekem is fagyott párszor a gépem, de az Ext3 visszajátszotta a naplót és semmi adatvesztésem nem volt.

Ilyen tekintetben szeretek konzervatív lenni, inkább veszek nagyobb vasat, de megmaradok a már bizonyított, stabil kódnál. Ez valószínűleg annak a hatása, hogy jó ideje rendszergazdaként dolgozom és szeretek nyugodtan aludni. :D

Új hozzászólás Aktív témák