Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Én is vennék! (komolyan) De szerintem előbb találnék plutóniumot.. T20 v1-em van, szerencsére az is egész jó..
-
Tinte
újonc
Klipsch ProMedia Ultra 2.0-át vennék, használtan, ha valakinek van és eladó, kérem, szóljon! Bármikor érdekel az ajánlat, akkor is, ha ez az üzenet már több éves!
-
törölt tag
Annó vettem egy Klipsch ProMedia Ultra 2.0 Tényleg szebben szól. Mint a többi hangszóróm bele értve a Logitech z5300-t is. De, hogy őszinte legyek, Annyival nem, hogy még1x kifizessek ekkora felárat.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Valakinek van összehasonlítási alapja a Klipsch 2.0 és a Genius 1250X között?
Érdekelne egy rövid összehasonlítás a kettő között.Üdv!
-
-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Logitechek közül Z3 és Z4-hez volt szerencsém. Ezeknél a Klipsch bizony jobb.
Természetesen érdemes fenntartással kezelni azt a dolgot, h a Logitech-hez egy 20 centis sub tartozik... Itt most a kevesebb néha több. Többihez viszont nem tudok hozzászólni, nem hallottam őket.Egyébként árulok egy Klipsch Groove PM20 2.0-t.
Privátban érdemes keresnie annak, akinek mozgatja a fantáziáját. Gondoltam beírom ide, de akkor már az utolsó hozzászólást is megválaszoltam. 
-
Kis zöld izé
senior tag
Ez 30k?Lehidalok egyből.Az köztudott hogy a Klipschek jók de azért ez erős túlzás.Akkor már inkább veszek használtan egy Logi Z-5300-as szettet 18k-ért.Vagy egy 2.1-es Z-3 vagy 4-es max 20k-ért zsír Vagy Z-2300 THX 30k újonnan.Csak azt ne mond hogy ez a Klipsch jobban szól mint a fenntebb említett szettek bármelyike?
-
Alex91
félisten
Alternativa, ha Ultra nem lenne, mondjuk ez egy kicsit dragabb...
-
on
csendes tag
Meg mindig nem sikerult rajonnom, hogy melyik lenne a jobb valasztas, a klipsch vagy a creative. Annyifelekeppen kerestem, de sem alternativ cikket, sem boltot nem talaltam, ahol meghallgathatnam. A tobbi cuccot tenyleg kihuztam, se Genius, se Philips, se mas nem jatszik mostmar.
-
Kis zöld izé
senior tag
A szteró jó, a sztereó különleges.

-
on
csendes tag
válasz
eziskamu
üzenetére
Azt irtam, hogy a klipschet es a geniust tudtam kiprobalni, a creative-ot nem. A klipsch hangja jobban tetszett - ES - masodsorban a geniust csunyanak talaltuk - en sem voltam elragadtatva tole. Ket ellenerv a geniusra, ezert huztam ki a listamrol.
Tehat nem azert nem veszek geniust, mert a baratnomnek nem tetszik a kulseje, de a dontesem megerositeseben hozzajarult. Na, tul van magyarazva
A lenyeg, hogy az eredeti kerdesemre ugysem fogok valaszt talalni. 
-
eziskamu
addikt
Na ezért nincs még csajom
(na meg mert lúzer vagyok
) Amúgy pl a debreceni MediaMarktban sokáig ki volt egy állítva, igaz dupla áron, de legalább ki lehetett próbálni. Szerintem a közeledbe lévő MM-ben is van rá sansz, hogy legyen kiállítva 1250x.
Ja van fekete és barna színben is, ha csak a szín volt gond. -
on
csendes tag
válasz
eziskamu
üzenetére
Hidd el, olvastam Genius-teszteket, leirasokat is. Egyszeruen csak szukitenem kellett a listat. A Klipsch 2.0-t mar hallottam, az 1250X-et is, viszont a Gigaworks T20-at nem sikerult.
Az elso hangja jobban tetszett, masodsorban pedig a csajom leszavazta a Geniust, mert csunya
-
-
on
csendes tag
Klipsch sztereot szeretnek venni, de olvastam par helyen, hogy a Gigaworks T20 kb egy szinten van ezzel, persze 5-6 rugoval olcsobb, csak "halkabb". Nem tudom, ez mit jelent, mert sehol nem tudtam meghallgatni a T20-at, de nagyon erdekelne, hogy erdemes-e megsporolnom azt a nehanyezer forintot, vagy sem. Tud valaki hozzaszolni meg?
-
13alázs13
csendes tag
válasz
13alázs13
üzenetére
Sziasztok! Visszatérve a hibára több mint fél év után kicseréltettem a hangfalat, kezdett zavarni és a hangerő tekerésénél is elkezdett recsegni már. Majd kaptam szintén úgyanilyen hibákkal küzködő hangfalat, pár hónap után hol szólt hol nem, ezt is szintén visszavittem. Mindkettő fekete volt. Kaptam utánna szürkét (fekete már nem volt, talán szerencsémre is). Ezt most majdnem 6 hónapja használom és eddig semmi baja sincs szerencsére és az elözőeknél tapasztalt recsegés sincs, remélem nem is lesz probléma vele!
[Szerkesztve] -
Matt-OPT
aktív tag
Klipsch Promedia 2.1-es cuccal kapcsolatban van valakinek személyes tapasztalata? Az itthon ára elég magas, 60-70k körül újonnan, de gondolom külföldön olcsóbb.
-
13alázs13
csendes tag
Köszi Alex91, hogy segítettél, de sztem rájöttem mi a hiba. Valószinüleg a földeléssel van gond, mert ha simán nincsen rajta semmi hanghordozó, akkor ha tekerem a hangerőszabályzót akkor serceg. Ha viszont megfogom közben a bass gombot is akkor nem, így úgy müködök én mint egy antenna gondolom ezért van ez.
-
13alázs13
csendes tag
Szia! Valószínüleg, ha fordítva jön a hang akkor a monitor hangszoróit köthették fordítva! Sajnos én se tudok sok mindent javasolni progit énse tudok, csak egy dolgot ha veszel a boltba egy kábelt ami nem sajtolt hanem kézzel összeszerelt, 3.5-es jack dugó van rajta és a közöst nem bántod csak a másik két veztéket forrasztód át (cseréled meg) akkor forditva fog jönni a hang.
-
Keca
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hova írjam a gondom, de hátha itt tudtok segíteni. Szóval Realtek AC97 Audio integrált hangkártya van a gépbe MSI alaplapba. A gondom az, hogy a sztereó fordítva szól a gépben, és ráadásul monitorba épített hangfalam van, tehát nem tudom kézileg megcserélni. Próbáltam már Power mixer-t ami rendelkezik reverse stereo funkcióval, de nem változott... semmi beállítást nem találtam rá.. És már 3órája itt szívózok... Esetleg ha vki tud segíteni, azt megköszönném!
Üdv
Keca -
13alázs13
csendes tag
Szisztok! Nekem viszont lenne egy kis próblémám. Ha a pc hangkártyát rákötöm a hangfalra és (nem szól rajta semmi) a hangerőgombot tekerem nincs alapzaj, de ha viszont csak simán pc nélkül az mp3 lejátszóval kötöm össze és a hangerő szabályzót tekerem elkezd recsegni a hangszoró. Ugyanigy, ha nincs rákötve semmi hanghordozó akkor is, ez mitől lehet szerintetek (ehhez nem értek azért kérdezem)?
-
deicide
veterán
kicsit olvasgattam a topikot, most hogy már egy fél éve sztereo-ra váltottam, és maximálisan egyetértek az ár-kérdés-ben megfogalmazott véleményeddel...ezek az árak meg sem közelítik egy ''normális'' sztereo rendszer árait, persze minőségben sem, de aki géphez használja és mp3-at hallgat rajta, annak talán nem is igénye pl egy NAD erősítő+CD kombó, tannoy R3 hangfalakkal és kábelre sem fog annyit kiadni, mint amennyibe a klipsch hangfal egyáltalán kerül
...
[Szerkesztve] -
13alázs13
csendes tag
Sziasztok! Ma érkezett meg a hangfalam, sajnos ahonnan 3 hete megrendeltem ott nem tudtak hozni feketébe, ezért megrendeltem BP-ről. Alex91 igazad volt tényleg hamarabb megjött volna, ha megrendelem egyből innen, mostmár itt van ez a lényeg. Hát nagyon jól szól ez a Klipsch hangfal, sztem hangmínőségre is tökéletes. Nem bánom, hogy nem 2.1-est vettem. A mély tökéletesen elegendö és a hangerő is és legalább nem a lábanál szól a mélyláda, hanem közvetlen szemből jönnek a hangok. A 150W-os Sony hangfalaimat (tudom nem a legjobb mínőség a Sony, de erre futotta) komolyan mondom lealázza hangmínőségbe. Kipróbáltam dvd-vel játékkal stb nagyon tisztán szól.Csak ajánlani tudom énis, köszi Renwick, DDL és a többieknek is a segítséget nem csalódtam.

-
gorlin
őstag
Akkor leírom mégegyszer
1:Itt van előttem a Klipsch.
2: Balra tőlem 1 méterre most jelenleg a dvd lejátszóra kötve a Genius.
3: Bot fülem van ,ezért csak a nagyon nagy különbségeket hallom meg.
Tehát a Genius a Klipsch-hez képest nem az igazi,az első pillanattól érzed a mű hatást a geniuson.Viszont a Klipsch ÉL!!!nem tudom máshogy leírni.
És sokkal kisebb nem kell helyezgetni.
Üdv.
Én megbántam a geniust.Szerintem egyértelmű hogy inkább legyen sztereo de az szóljon úgy hogy minden perc öröm legyen.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Szerintem nem volt hülye kérdés.A geniushoz képest ezerszer jobb ,mert olyan érzésed van mintha benne lennél a játékban.Hallod a lábad alatt ropogást úgy mintha tényleg te járkálnál.Hallod a külvilág hangját.Szóval nekem jobban megvan a térérzetem mint a csoda Geniusnál.Persze ha igazi tér kell van a klipsch-nek is olyan mint a geniusnak
csak egy kicsit drágább...(meg talán jobb is
)
De szerintem ez is tökéletesen elég ,és sok tartalék van benne,magas hangerőn is jól szól. -
gorlin
őstag
Mondom mégegyszer a Genius semmilyen pálmát nem visz.
Borzalmas hangja van(a klipsch-hez képest)hiába 5.1 ,amíg nem halottad őket egymás mellett ne állítsd hogy jobb a genius(mert nem az)
El is mondom hogy vettem észre.
Közepes hangerőn a klipsch életre kel olyan mintha előtted állna a zenekar.
A genius meg csak szól,ráadásul nem is olyan szépen.Szóval ég és föld. -
Alex91
félisten
En meg arra, hogy a Genius 5.1-en hogyan szol a stereo, ha mind az 5 hangszorobol nyomja?
Gondolom rajottel, hogy most egy eleg hulye kerdest vetettel fel. Hogyan szolna, ha ezek a jatekok mar eleve feltetelezik, hogy tobb hangszoro van? Megmondom minden osszehasonlitas nelkul: ebben biztos, hogy a Genius viszi el a palmat. De ezt te is tudod. -
faster
nagyúr
Nagyon kíváncsi volnék egy olyan tesztre, ahol néhány térhangzásra képes játék szerepelne, mondjuk egy Doom3, meg néhány másik. Főként Genius HT 5.1 kontra ez a cucc viszonya lenne érdekes, és főként akkor, mikor oldalról vagy hátulról jön a hang.
Egyébként nálunk csak a P*x*lnél lehet kapni?[Szerkesztve]
-
13alázs13
csendes tag
Sziasztok! Itt a helyi boltban rendeltem meg a hangfalat, de sajnos azóta még nem hozták meg. A héten ígérték, hogy mindenképpen meghozzák, ezért nem tudok még nyilatkozni a hangjáról. Ha meglesz végre mindenképpen leirom a véleményemet énis róla!
-
gorlin
őstag
Na mi a helyzet
Senki nem vesz a fa alá?
Érdekel rajtam kívül ki mit gondol a hangjáról. -
13alázs13
csendes tag
Szia! Ebben tökéletesen igazad van, de mint régebben már megemlitettem ahol lakom nincs rá módom, hogy meghallgassam. Igen ez elég szubjektív dolog, hogy kinek hallásra mi tetszik, azért ennyi ember csak nem téved
. Bízom az itteniek véleményében, a tanácsot pedig köszönöm! Azt a + pénzt amit ráköltenék utazásra inkább a hangfalba teszem! -
@ngel
tag
válasz
13alázs13
üzenetére
Nem félsz, hogy zsákbamacskát veszel? Más számítástechnikai eszköznél én sem szoktam tökölni, és megveszem, vagy megrendelem, de egy hangfal azért mégiscsak más! Ez szubjektív dolog, míg mondjuk egy memóriát, vagy videókártyát simán össze lehet hasonlítani egy másikkal!
Az viszont tény, hogy nagyon sokan (gyakorlatilag mindenki) áradozik, hogy milyen jó!
Mindenképpen elmegyek, és meghallgatom, de a karácsonyfa alatt biztos ott fog figyelni!
-
13alázs13
csendes tag
Sziasztok! Ennyi jó hallatán énis megrendeltem, jövö héten meg is jön remélem!
-
gorlin
őstag
Persze küld át.De ne reménykedj.Teljesen felesleges bemenned meghalgatni a Pixelbe.
Pont most hallgatok egy közepes minőségű INTERNET rádiót,valami dübörgős csattogós számot
És nagyon ott van .Hihetetlen.Gyönyörű magas ''telt'' a zene ,nagyon át tudod érezni az egészet,mindent hallasz.Hát a dvd film az meg megint csak iszonyatosan durva.
A filmet már ezerszer láttam .Az van hogy a föhős ballag a dombon,és eddig fel sem tűnt hogy csipognak a madarak.Olyan élethűen adta vissza hogy körbenéztem, hogy szakadt ide be egy madár a szobába
Eszméletlen.Mondom,a fa Genius ehhez képest sehol sincs.
De azért küld csak,engem is érdekel. -
@ngel
tag
Valószínű azt fogom csinálni, hogy kiválogatok egy pár számot, amin igazán le lehet tesztelni a Klipschet, rárakom iPod-ra, és bemegyek vele a Pixelbe! Aztán majd ott eldől, hogy hogyan tovább!
Az a baj, hogy egyre inkább az az érzésem, hogy meglepem magam Karácsonyra egy ilyennel!
És az ilyen és ehhez hasonló gondolatoknak mindig vásárlás a vége!
Na majd ha meghallgattam írok! -
Den
veterán
laptopok hangjának minősége változó, de álltalában gyengébb mint egy normál gépé. A mostani gépem egy ibm t40, ennek nagyon gyenge az audioja, kicsi a dinamikája, olyan élettelen a zene vele, mélyeket teljesen megöli. szvsz mindenkpp prószáld ki a klipschet vmi másal is pl az ipod-dal. nálam jelentős különbség volt mikor mp3 lejátszóra kötöttem.
-
@ngel
tag
Ragyogó! Ennyi hozzászólást..

Valószínű holnap elmegyek a Pixel-be, és meghallgatom, mert nem szeretnék zsákbamacskát venni!
Az az igazság, hogy nekem laptophoz és iPodhoz kéne, de félek, hogy a laptop hangkártyáján rosszabbul fog szólni a zene! (mondjuk az is igaz, hogy szerintem ezek az apró eltérések nagyon fel vannak nagyítva egyesek által! pl a minap letöltöttem egy veszteségmentesen tömörített számot, majd letöltöttem egy jobb minőségű mp3 formátumát, és bevallom őszintén semmi különbséget nem hallottam (AKG fülessel hallgatva))
Ha esetleg közben még valaki venne, ossza meg velünk a véleményét! Az mindenesetre nagyon jó jel, hogy eddig maximálisan pozitív visszajelzések érkeztek! Nagyon kiváncsi vagyok! -
13alázs13
csendes tag
Sziasztok! Eddig nem vettem semmit, vártam hátha vesz vki és meggyöz róla, hogy jó-e. Látom elégedett vele mindenki asszem énis veszek egy ilyen kis Klipsch-et! Köszi, hogy beirtátok véleményeteket segített dönteni! Ja és Renwick én hittem neked, de mégis jobb ha több embertől hallom úgyanazt!
-
gorlin
őstag
Valaki tudna erre válaszolni fontos lenne:
Még egy kérdés.Megtenné valaki akinek van ilyen hangszórója.Hogy hallgat valamit teljesen lehalkítja elkezi hangosítani annyira hogy épphogy halja ami szól.az a kérdés hogy ilyenkor a jobb oldali hangszóró is szól?.Nekem mintha előbb a bal kezdene szólni. -
Racecam
nagyúr
Nekem is megvan már egy hete. Hittem a cikknek, Renwick-nek, és Den-nek.

Mit mondjak, nem bántam meg!
u.i.: A feketén valóban zöld led van.
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
Jol szol.... Persze lehet, hogy egy olcsobb szett is tud hasonlot, de aki biztosra akar menni
. -
gorlin
őstag
Még egy kérdés.Megtenné valaki akinek van ilyen hangszórója.Hogy hallgat valamit teljesen lehalkítja elkezi hangosítani annyira hogy épphogy halja ami szól.az a kérdés hogy ilyenkor a jobb oldali hangszóró is szól?.Nekem mintha előbb a bal kezdene szólni.
-
gorlin
őstag
Na vettem eggyett.
Itt van a szobában a dvd-re,pc-re kötve az az ominozus fadobozos genius 5.1-es hangfalszett.
Nem tudok mást mondani:Jól átvertek amikor 2 éve megvettem 40.000Forintért a Geniust.
Ez hihetetlen.Ugyan az a zene ,hangkártya stb.De sokkal szebben szól ez a 2 kis hangszóró.
Tehát hogy teszteltem:
leültem a genius elé(mindegyik hangfal előttem volt,a job,bal,közép,mélynyomó,hátsó)
Ugyanígy leültem az új hangfal elé.
És nagyon durva a különbség.Bejött hozzám a zenekar!!!Nem bömböl hanem szól!!!
Szóval fadoboz ide,fadoboz oda(már amennyire ez fadoboz) a klipsch sokkal jobb.
Egy két érdekes dolog.Ha ti feltekeritek teljesen a hangerőt a hangszórón a windows egy kicsit sem sistereg?(nekem egy minimálisat igen,de csak akkor ha feltekerem teljesen mind a windowsban mind fizikailag,mintha a tesztben azt írták volna hogy nekik csöndben maradt)
A másik rátettem egy Sound Blaster 24bites hangkártyára de szebben szól az alaplapi hangkártyáról(Asus A8nSLI Premium)
Ez is furcsa.Üdv -
Alex91
félisten
Itt egy frekvenciagorbe rola.
[link]
[Szerkesztve] -
Alex91
félisten
Na itt is van
. A mely az tenyleg meglepoen szol. Sajna nagyon nincs osszehasonlitasi alapom, az elozo hangfalam eleg gagyi volt. Es Den-nel egyetertve: A mar unalomig hallgatott szamok mintha teljesen masok lennenek
.
Nagyon jol mutat a Minim mellett, egyetlen dolog nem tetszik eddig benne (kb. fel oraja nyustolom), kicsit zavaroan vilagit az a francos kek LED
.
Na, majd meg hallgatom... -
@ngel
tag
Nagyon kihalt a fórum! Pedig vártam, hogy estleg más is vesz ilyen hangfalat, és megosztja a tapasztalatokat, de úgy látszik tényleg elég drága a cucc! Nekem is ez az egyik fő visszatartó erő, nevezetesen, hogy nem szeretnék kiadni 25k-t egy 2.0 együttesért. Pedig ha tényleg olyan jól szól, mint ahogy állítják, akkor megéri az árát. Persze mindenképpen meg kéne hallgatni, de lehet, hogy egy kicsivel többért már megérné inkább Altec MX5021-est venni, ami valószínűleg ''komolyabb'' rendszer lenne.
Ha esetleg van tulaj, aki nem osztotta meg a tapasztalatait, kérem, hogy ne habozzon!
-
DDL
őstag
Szerintem 50-60k alatt nem érdemes hozzáfogni fejhallgató erősítőt csinálni. Ugyanis egy jó táp min. 10-12k. Rajzotokat tudok adni, de nem lehet azokat sem összerakni pár ezerből.
Egyébként az alakatrészek cseréjével nagyon sokat lehet változtatni a hangon. A jó táppal meg pláne.
Üdv: DDL -
GP-Sz
senior tag
Üdv DDL, egy kérdésem lenne hozzád, mint sokat látott emberhez.
Volna nékem a Seni HD600am mellé egy Musical Fidelity X-Can v2 fejhallgató-erősítőm. Nem egy nagy durranás, viszont olvasgattam mindenfelé és állítólag alapvetően nem rossz konstrukció és a csövek, az elkók és a gagyi dugasztáp lecserélésével látványosan jobb lesz. Feltételezem, hogy neked közöd nincs az említett termékhez, úgyhogy engem igazából az érdekelne, hogy lehet-e ebben valami? Érdemes-e azt a mondjuk 20ezret rászánni, vagy az a véleményed, hogy idedobsz nekem egy pár ezerből összedobható primitív fejhallgató-erősítő kapcsolást, aminek fix, hogy jobb hangja lesz, mint bármilyen 100ezer alatti kommersz terméknek
Csak mert már láttam tőled hasonlókat más témában 
-
J97
tag
Szia DDL!
Olvastam az Audio berendezés felhozatalodat!
Biztos nagyon szépen szólhat! Láttam, h PC -hez Logi Z-2300 at használtál, de nem igazán voltál vele megelégedve. A kérdesem az lenne nem akarod esetleg eladni? Igaz ugyan, én már megtaláltam a nekem megfelelő hangtechnikát, de van egy barátom aki Z-2300 -at szeretne venni, de égen földön nem talál jelenleg. Ha érdekel a dolog írj! -
DDL
őstag

LP: Thorens TD-316 általam jelentősen modifikált futómű + Grace 707 kar + Ortofon MC20Super hangszedő + T20 trafó
CD: Philips CD880 és ReVox B226 mint futómű + saját fejlesztésű csöves NOS DAC
Erősítők: Saját fejlesztésű csöves RIAA + line és külön, szintén saját fejlesztésű csöves végfok (esetleg alternatívaként szintén saját fejlesztésű hibrid végfok)
Hangdoboz: Spendor SP2/3e (bikábelezve)
Kábekek: Audio Note AN-V (előfok és a végfok között), CableTalk Reference 1 (DAC és az előfok között), RG59 (a CD futómű és a DAC között), Alisca Orange Black Line (előfok és a végfok között) interkonnektek, Alisca Orange Black Line hangszóró kábelek.
Állványok: Saját fejlesztésű nehéz készülék és hangszóró állványok
Üdv: DDL
[Szerkesztve] -
Den
veterán
öh, hát igen, azt én is tudtam hogy különböző trükkökkel ki lehet tolni a korlátokat, de ennyire?

azért ráeresztettünk egy tesztet ahol szépen lépked lefelé a hang,és a membrán átmérős dolog azért él, van egy pont ahol egyszerűen eltünik a hang hiába járnak ki be a kis membránok. Viszont addig olyan energiával, olyan telten szól hogy az döbbenet. -
faster
nagyúr
hát nem tudom hova tenni a hallottakat. úgy szól ez a kis dobozpár ahogy nem szólhatna. nem bírom elhinni, hogy ezekkel a kis pöcs hangsugárzókkal ilyen telt homogén basszust lehet előállítani. itt vmi boszorkányság vagy woodo van. döbbenet...
Ez számomra is boszorkányságnak tűnik, aki anno még úgy tudta, hogy a ''litert nem pótolja semmi''. Persze azért némi kis elmélet ragadt rám akusztika laborban, elmélet szerint többek közt nemcsak a membránátmérő számít a mélyhangok visszaadásánál...
Mindenesetre a Klipsch jó név, és ezek szerint most sem kellett csalódni benne. -
Den
veterán
múlthéten vettem egy ilyen klipschet. eddig a notiról hallgattam és elégedett voltam vele. hozta amit vártam.
De tudtam hogy a notinak igen gyenge hangú hangkártyája van, így ma mikor jött öcsém rákapcsoltuk az mp3 lejátszójára. nem vártam radikális javulást csak egy kicsit tisztább hangot. háát....
egy percig csak álltunk döbbenten. majd: nem ez nem lehet, másik szám... ááá nem, ez nem szólhat így, előkerültek a basszus tesztelő számok amivel a kocsijában pumpáltatja a 400w-os subot...
hát nem tudom hova tenni a hallottakat. úgy szól ez a kis dobozpár ahogy nem szólhatna. nem bírom elhinni, hogy ezekkel a kis pöcs hangsugárzókkal ilyen telt homogén basszust lehet előállítani. itt vmi boszorkányság vagy woodo van. döbbenet... -
JulWCZar
senior tag
Nalam az igazi elmenyhangfal a DTK AC-691N 2.0-as szett.
Haveromtol vettem par eve 500 Ft-ert, itthon teljesit egy regi gepben alkalomadtan, es szo szerint ugral amikor nagyobb hangeron torzan uvolt.
Persze kevesbe szadista kedvemben inkabb fejest hasznalok. -
J97
tag
Köszi Emvy a segíséget! Igen a crea már csak a DAC miatt is jobb választás lenne, no meg, h több bemenete van. 2 analóg 1 digit. A gépet kötném a digitre, így megspórolhatnék egy jobb hangkártya beszerzését, jelenleg SB Live Value -m van. Valamelyik analóg bemenetre meg egy asztali DVD-t terveztem kötni. Ezt a Z-2300 nál macerásabb lenne kvitelezni mivel csak egyetlen analóg bemenete van, elosztó gyártása stb. És a jobb hangminőség érdekében még egy SB Audigy 2 sem ártana hozzá. Egyedül ettől az alapzaj dologtól féltem a creánál, de gondolom ha zúg úgyis cserélik garba. Sajnos módom nem nagyon lenne rá a boltban kipróbálni, esetleg csak akkor ha elutazok érte vmi nagyobb sztechboltba ahol raktáron is van, nem csak rendelésre hoznak. Még egy kérdésem lenne az MW250D vel kapcsolatban. A Satelitjei oan picinek és könnyűnek tűnnek így ránézésre. Hogy tud az egymaga 75W-ot kipréselni magából ?
A videoton hangfalam mélynyomója volt 70W ami 25cm -es és elég méretes mágnes volt rajta.
Hogy az eredeti témához is hozzászóljak, ne csak saját kíváncsiságomat elítsem ki itt
, nem tudom megítélni, h megér-e 25e Ft ot ez a Klipsch. Szeretném meghallgatni, de sajna itt nincs rá módom. A helyi sztech boltba is jó esetben hoznak egy-egy ''normálisabb'' darabot, mert ugye 9999 Ft ért már Dana 5.1 et lehet kapni ami ráadásul fából van és 2000W PMPO.
A Creat is majd jó előre le kell rendelni. Egybként nem lenne rossz egy ilyen Klipsch a munkahelyemre. Jelenleg itt egy 2X3W os genius kütyü szolgáltatja a zenét amitől néha már a falra mászom, és ennél még a csönd is jobb alapon kikapcsolom. De ha mondanám a gazd. vezetőmnek, h rendeljünk már egy klipschet biztos szívinfarktust kapna 
-
-
J97
tag
Szia Emvy!
Most nézem csak, h azt a jó kis 2.1-es tesztet te írtad itt a PH-n. Akkor te vagy az én emberem
. Sajnos a videoton erősítő+hangfal párostól meg kellett, h váljak egyéb okok miatt, helyhiány stb. Most egy philips A2.310 et használok a PC -m mellé. Gondolkoztam ennek cseréjén. Két alternatívára gondoltam az egyik a logitech féle Z-2300 másik a creatív féle MW250D. Mivel tesztelted a philips A2.310 -et és az MW250D -t, és ha jól olvastam most épp Z-2300 at használsz így segíthetnél a kérdés eldöntésében. A kérdésem az lenne, h szerinted megéri-e lecserélni az A2.310 et az említett 2 rendszer valamelyikére is, avagy nem lenne hangminőségben (nem hangerőben) olyan egetverő különbség az A2.310 és a két cuccos között, megérné-e azt a plusz pénzt belefektetni. Egyébként PC-s cuccnál a THX minősítés jelent egyáltalán vmit vagy csak egy vevőcsalogató pleccsni ? Sajnos az épített, nagyobb hangfalak nem jöhetnek szóba nálam, legalábbis amíg el nem költözöm nagyobb lakásba
. Előre is thx a segítséget!
Bocsánat DDL használ Z-2300 at jelenleg, ilyenkor már nekem kicsit este van
. Azért a kérdésemet továbbra is fennttartom hátha ismered a Z-2300 at is, de DDL is segíthet a kérdés eldöntésében.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Azert egy komolyabb osszehasonlito teszt mar tenyleg regen volt. Viszont elhiszem hogy nem konnyu megcsinalni foleg az emlitett politikai es persze logisztikai okobol is. Szoval azert meg el tudsz hallgatni egy PC-s rendszert is ? Ma hallgattam egyet par Chesky Records CD-vel es nem nagyon nezne ki belole az ember milyen jol tud szolni.
-
Thom!
veterán
Namost 3 napja van Z-5500-am és nem azért vettem mert THX stb..(emelett nagyon jól szól, relatív nem a THX Select/Ultra-hoz képest, mert min 7-8 szorzót oda lehetett volna bigyeszteni az árhoz). A lényeges dolog hogy mindenki adott kategorián belül hasonlítsa össze a rendszert, ez multimédia(PC) hangszorók, nem 100K Klipsch és egyebekhez kell hasonlítani a minőséget, mert lehet az Pioneer-re is ez-az van írva, de hírből sem ismeri a paraméterket, erős túlzás volt a példa.
A hangal annyit ér, amennyiért megveszik, nem amennyibe kerül, ez igaz bármire.
Szerintem igenis megállja a helyét a cucc, kérdés jó minőségű sztereó vagy hitvány 5.1 akar az user a pénzéért. -
Nehéz ügy a tesztírás ebben a kis országban. Ha valami nem tökéletes, akkor máris érdekeket sértesz, és egy hangszórónál a negatív véleményt nem lehet egy processzorhoz hasonlóan objektív tesztekkel alátámasztani. Volt olyan (a megboldogult PC Magazinnál) hogy egy cég nem engedte, hogy az ő termékük szerepeljen a tesztben, mivel a 12 résztvevő közül csak a harmadik legjobb lett, és kapott kritikát is. Felhívtak, annyit mondtak, hogy szerintük ez egy kicsit lehúzós, és ne legyen benne.
A hangszórók a legproblémásabb termékek közé tartoznak - általában egy cég forgalmaz egy márkát, értékelésük szubjektívnek tűnik (én ragaszkodom hozzá, hogy meg tudom határozni, hogy objektíve milyen tulajdonságban jó, milyenben gyenge az adott hangfal)... -
DDL
őstag
A gyomra feladna feluton es a cikk nem eppen pozitivan vegzodne
És az miért lenne baj, ha nem csak hozsannákat lehetne olvasni? A feladat és a lényeg ilyen esetekben nem az, hogy önmagában milyen (na jó az is lényeges), hanem az, hogy közel azonos áron melyik a jobb. Mert ez segítség lenne. -
Pá
addikt
Kár. Az említett cikk volt az első, amit a PH!-n olvastam, tulajdonképpen az csábított ide. Ja és mellesleg a hangszórómat kiválasztani is segített...

Raymond: jah, hogy azóta tért meg? Fura is volt, hogy a tesztben nem húzza le a sárga földig az ilyen kis ''pc speakereket''...
-
Raymond
titán
Szerintem amiota emvy attert a tuloldalra, azota PC-s hangszororendszer tesztet mar nem tudna csinalni. A gyomra feladna feluton es a cikk nem eppen pozitivan vegzodne

-
I. Richard
senior tag
[OFF]A z3-ban 20cm-es hangszóró van, zárt rendszerű, míg a z2300 bass-reflex rendszerű. a z5500-ban van 25cm-es hangszóró, hatalmas reflexcsővel...
Viszont a szatelitekről tudja valaki, hogy milyen ez az idézem: ''6,35 cm-es polírozott alumínium kivezetősapkával allátott magashangsugárzó''??? Mert hogy 6,35cm-es, hagyományos dinamikus hangszóró én úgy tudom, hogy nem alkalmas magas hangok tiszta megszólaltatására. Mi a trükkjük ezeknek, hogy nagy frekin is ''jól'' szólnak? -
13alázs13
csendes tag
Na szép ez egyre jobb lesz, pedig majd vmilyen kellene! A 6 hangfalat hiába adnám el és tudnék belőle venni 2 jót akkor se férne el előre a számítógép a konvektor és az ágy miatt, sajna L alakú a szobám! ''Látom rosszul fogalmazok'' , akkor a rosszabbak közül is melyik a legjobb szerintetek, amit tudok használni általános célra, tökéletest úgyse tudnék venni az megfizethetetlen!
srry a sok zaklatásért de nincs sajna rá módom, hogy meghallgathassam valahol a hangfalakat! -
Den
veterán
válasz
Intelligencs
üzenetére
én is építettem hangfalat
. igaz az nem szólt jobban a gyáriaknál. sőtt...
200k-ból simán lehet jó _passzív_hanfalakat. de itt most 25k-s_aktív_ rendszerről van szó.
tápegység-erősítők-hangszórók-doboz... mivel épp importtal is foglalkozó dologba készülök vágni, és már túlvagyok az előzetes számításokon, így biztosan tudom, hogy egy import cucc bolti bruttó árának, kb a fele amit a gyárkapuban (vagy hajórarakva) fizetni kell
márpedig 10-12k építési költség egy ilyen _aktív_rendszerért nemhogy nem sok, de kimondottan kevés. ennél kevesebből már csak ipari hulladékból lehet vmit összelapátolni
és nem mondtam hogy mindenki agymosott hülye, de a többség önnáló gondolkodás terén villámgyorsan közelíti az 4-5 éves gyerek szinvonalát, szép lassan egy jól terelhető birkanyájjá válva, olcsón kielégíthető, jól irányítható igényekkel.
Az érzést amit említesz, én is jól ismerem,úgy tíz éve én is kinőttem belőle (villámgyorsan, egy pillanat alatt), de már túl vagyok azon az állapton is amibe te épp belefejlődsz. Megértettem a dolog működését, azt is hogy ezt nem tudom megváltoztatni, beletörődtem... csak néha egy egy rossz napomon nem bírom megállni, hogy egy egy fogyasztórobotot ne kezdjek el győzködni arról hogy álomvilágban él. Aztán persze nem megy, és ha emellett épp télleg nagyon nagyon rossz napom van akkor a frusztráció arra sarkal hogy belerugjak az első konzumdroidba, ami egy moderátortól nem szép, így finomítottam és nem célzottan hanem csak úgy általánosságban rugok egyet a levegőbe....
Persze ilyenkor mindig jön vmi ''lenézés nem rulez'' duma...
Na de szép napok jönnek, úgyhogy megint eltűnök egy időre.. -
DDL
őstag
Az a baj az effele osszefoglaloknak, hogy hihetetlenul szubjektivek, es nagyban fugg attol, hogy mihez kepest ertekeli az ember
Mivel alapvetően szubjektív érzékelés a hallás ezért na ná, hogy szubjektív egy (1!) hangdobozteszt. (ezért nem érnek semmit az ilyen tesztek). Ezért kellene referencia (viszonyítási alap) árkategóriánként. Mert akkor kevésbé lenne szubjektív és a vásárlásokhoz is nagyobb segítség lenne (egyáltalán segítség lenne).
Amúgy ha azt hallom/hallod, hogy vminek nincs basszusa akkor annak nincs is. Vagy ha azt, hogy lyukas az alsó-közép tartománya akkor az is. Ezen nem változtat az sem, ha a mérce nem abszlúlt, hanem egy másik cucc. Legfeljebb az lesz a különbség, hogy a referenciához képest is.
De ettől nem lesz se több, se kevesebb pl. a basszus
Viszont lesz vásárlás szempontjából értékelhető információ.
Üdv. DDL -
4nick8
őstag
Egy osszehasonlitas: http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1775431,00.asp
-
válasz
13alázs13
üzenetére
Hibaja mindennek van

Az a baj az effele osszefoglaloknak, hogy hihetetlenul szubjektivek, es nagyban fugg attol, hogy mihez kepest ertekeli az ember.
(Kicsit mas tema, de a multkor vmi ficko nyilatkozott egy autorol, hogy alig meg, egyes-kettesben meg csak-csak elgyorsulgat, de utana semmi... Es ezt nem egy kispolszkirol mondta, hanem egy 800 LE-s F1-es autorol - csak eppen az osszehasonlitas alapkent az 1000 LE-s gepek szolgaltak)
Egyebkent azon nem gondolkodtal, hogy eladod a mostani hangfalaidat, es veszel beloluk ket db jot, amit normalis helyre teszel? -
DDL
őstag
válasz
13alázs13
üzenetére
Bármelyikről tudnék rengeteg hibát írni.

Egyébként nem lennél meglepődve, ha lenne olyan teszt amből bármilyen infó kibogózható lenne a cuccok hangjára vonatkozóan. Vagy - mily borzalom - netalán egymáshoz képest. Nekem egyetlen paramétere létezik bármely hangcuccnak (és bármennyibe kerülőnek!) : a hangja. Ezért érthető, ha ezektől sem vagyok elszállva. Mindazonátal én a pc-m mellett Z2300-at használok kényszerből (és főleg lustaságból
) amíg el nem készül az új hangcuccom. Amíg tönkre nem ment a Midilan-om egész jól el voltam vele. Azóta meghallgattam sok mindent és ezen tapasztalataim alapján vettem Z2300-ast. Na most ez is idegesít ezért csak halkan szól. Viszont szeretem időnként hangosabban is hallgatni a pc mellet a zenét, ezért döntötem mégis a ''gyártásnál'' 
Üdv: DDL -
13alázs13
csendes tag
Szia! Köszi szépen a gyors választ, amiket ajánlottál még utánna olvasok ez kiindulási pontnak nekm tökéletes! Kicsit elkeserítettél, hogy ennyi hibát irtál róluk. A monitor mellé raknám mindenképpen a kis hangszorókat, ezek szerint a Klipshet nem nagyon részesíted előnybe. Igazából játékra és filmnézésre használnám meg internetes telefonálásra (kisegítőnek előre), mert van egy Panasonic sa-xr25ös házimozi erősítöm amire rá van kötve 6 db hangfal de a szobám elrendezése miatt sajnos mind a 6 a hátam mögött van, ez kicsit zavaró ,de nem tudom máshogy megoldani!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Add az iPhone-od a Mobile Sharknak!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Synology DS220+ kitűnő állapotban, + 4GB RAM, minden tartozékkal, dobozzal eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha gépre akarod kötni akkor MINIMUM egy Audigy2. De nem a low-end, hanem a teljesértékű, de egy jobb kártyával jobban jársz és érdemes is...
Természetesen érdemes fenntartással kezelni azt a dolgot, h a Logitech-hez egy 20 centis sub tartozik... Itt most a kevesebb néha több. Többihez viszont nem tudok hozzászólni, nem hallottam őket.

(na meg mert lúzer vagyok
) Amúgy pl a debreceni MediaMarktban sokáig ki volt egy állítva, igaz dupla áron, de legalább ki lehetett próbálni. Szerintem a közeledbe lévő MM-ben is van rá sansz, hogy legyen kiállítva 1250x.
...