- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4hu|SyD^
addikt
Ha Linus videójából indulunk ki akkor 120hz felett már csak marketingnek jó a magas képfrissítés. Új játékokban örül az ember ha megvan a 60 fps 4k-ban új hardverekkel.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
biscuit
aktív tag
Az nembaj, marmint a "probléma"... Steven Blood úgyse tudja az miaz, de a fészen menőzni bőven elég a tény, hogy neki ilyen van!
#1:
Azért vannak olyan játékok ahol simán meglehet a 4k 120fps egy 6900el vagy 3090el is! A fissítés kérdésében pedig egyet kell értsek. 144Hz felett már gyakorlatilag semmit nem ad az elményhez az extra freki. Leszámítva azt a pár embert aki képes érzékelni azt ...
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
Tigerclaw
nagyúr
-
s4hu|SyD^
addikt
Én örülnék ha lenne egy olyan hardverem monitorral, ami a 4k 144hz hozza legtöbb új játékban. Gondolom ezzel a legtöbben így vagyunk. Viszont ott vannak a monitorgyártók, akiknek be kéne mutatni valami újat. Jelenleg az IPS 4k 31,5" 144hz-t kéne szépen olyan árkategóriába hozni, ami felhasználóbarát. 500-700$/€ szerintem. Egyelőre semmi nem mozdít afelé, hogy leváltsam a 31,5 4k 60hz monitorom. Persze ehhez hozzátartozik, hogy jelenleg minden drága, hogy azt is "kihajtsam".
-
Habugi
addikt
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
martin66
senior tag
Ez a 2000 cd/m² még, ha tegyük fel tényleg annyit is tud, mikor használja ki az ember, a filmnézésen esetleg HDR játékon kívül?
Mert én amikor dolgozom és használom a gépemet, akkor a sima 350 cd/m² (LG 32UN880) monitorom fényerejét a 100 skálából 25-ön használom (nappal picit sötét, de amint le megy a nap tökéletes, mondjuk nem azt jelenti, hogy semmit nem látok azért elég jó panel van benne), de a szemnek is sokkal jobb, ha nem vakítja ki főleg éjjel.
Ti hogyan használjátok a monitort van, aki 100%-os fényerőn nyomja a mindennapokban ?
[ Szerkesztve ]
-
biscuit
aktív tag
Valószínűleg grafikai munkáknál nembaj ha ilyen jó tulajdonsággal rendelkezik a monitor, ezen felül én sem tudom mire lehet még jó az ilyen magas fényerő.
34es uw LG-m 23ason van fényerőben (100ból ofc) és nappal sincs igény a magasabb értékre (ph! ajánlás szerint állítottam, hogy a legszínhelyesebb értékeket kapjam és a szememnek ez a leegfelelőbb beállítás). Még a tv-m is eco módban van "normál" használat mellett (HDR tartalmak megjelenítése közben természetesen nem).
-
törölt tag
Ez is úgy "240Hz" és "1ms" gtg, hogy VA a panel, mert ez nem derül ki?
A marketing anyag 4096 lépésben állítható háttérvilágítással adja meg a 1,000,000:1-es FIXED kontrasztot. Akkor a háttérvilágítással együtt az is elég, ha a panel csak 250:1-hez fog át. Szóval ilyen erős hátszéllel lehet akár TN is!
-
törölt tag
Kizárólag HDR-ben érdekes. A megadott fényerőt csak HDR csúcsfényeknél tudják megközelíteni ezek a kijelzők, már egy 5%-os ablakban is biztosan sokkal kevesebb lesz (de persze még mindig nagyon magas).
"van, aki 100%-os fényerőn nyomja a mindennapokban ?"
Mérget vehetsz rá, hogy amúgy van.
-
veterán
Elnézve a paramétereket, no meg a Samsung nevet , árazásban nem sok jót nézek ki belőle, szerintem minimum 500 ezer lesz, de inkább több.
duree54
-
Rayyy
senior tag
-
Rayyy
senior tag
Ahogy nézem, ez csak bizonyos szempontból csúcs monitor... inkább prémium gamer monitor. Ezt a szembereflektorozást meg úgy általában nem értem. Az tök jó, hogy világít, mint állat, de nem azt kéne megoldani, hogy a fekete tényleg fekete legyen?
Minden a legnagyobb render!
-
Dester31
tag
120/144 Hz-nél több szerintem sem kell. És amúgy igazad van - olyan gépem van, aminél kevés erősebb van, és 4K-ban a 120 fps ritkán van meg (Forza5 pl. 100-at tud). Viszont monitort - főleg egy ilyen monitort - jó esetben nem egy évre vesz egy ember. Ha abból indulok ki, hogy idén vagy jövőre újabb generációs videokártyákkal már meglehet a 144+ fps 4K-ban (főleg, ha valaki kompetitív játszik és nem ultrára húz mindent), akkor már lehet értelme.
Des
-
törölt tag
"de nem azt kéne megoldani, hogy a fekete tényleg fekete legyen?"
Ezen segít a zónánként vezérelt mini LED háttérvilágítás. Én úgy látom, ebben gyakorlatilag minden bennvan, amire a konzumer piacon az LCD-technika képes.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Én olyan hasonlóságot fedeztem fel, hogy a szoláriumban is íves az arcbarnító...
Most már csak abban reménykedem, nem jutunk el odáig, hogy amikor nézem a How It's Made-et a Discovery-n, és éppen hegesztenek benne, otthon is pajzson keresztül kell nézzem.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
1100-ra mérték be a Momentum monitoromat, azon a napfénybe már nem lehet belenézni, úgy sem, hogy 75%-on van. Lehet, hogy ezt a monitort a szemorvosok és optikusok 99%-a ajánlja, mert max. arra jó, hogy oda kerülj.
Biscuit: Ne hülyéskedj, grafikai munkára pont, hogy nem jó. Egy 300 cd/m² LG monitort használok rá, mert csak az képes nyomdakészen megjeleníteni a színeket, a nagy fényerejűn alkotott kép egy sötét paca lesz papíron. A VA panel meg a HDR tök jó filmnézéshez, meg hát egy csomó olyan részlet megjelenik játékokban, amelyeket egy 250-esen vagy kamu (400, 600) hdr-eseken nem láthatsz, de grafikára, kösz, nem.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Tigerclaw
nagyúr
Amugy erdekes dolog, hogy pont annak neznek utana, hogy ergonomiailag pl. milyen monitor idealis programozashoz, kodolvasashoz es fura hogy megoszlanak a velemenyek. Erdekes lenne latni egy tudomanyosan megalapozott ajanlast, ahol kiternek arra, hogy mi az idealis ppi, fenyero, frissitesi frekvencia, paneltipus, keparany. A legjobb gondolom valami next gen e-ink paneles megoldas lehetne, emelt frissitesi frekvenciaval, de egyreszt azok meg nem nagyon leteznek, es ami van, elerhetetlen aru es meg kompromisszumos is meretet tekintve.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
-
Rayyy
senior tag
válasz Tigerclaw #23 üzenetére
Igen, szoktam látni a fejlesztőket, hogy "mátrixba' nyomják", tehát fekete háttéren világos karakterekkel dolgoznak... már én is próbáltam, mikor valami miatt kódolni kellett... nekem borzasztó volt. Inkább nyomok egy éjjeli fény módot, de ez az inverz nézet kiidegelt. Akárhova néztem, kódokat láttam a levegőben.
szerk.: jó, ez nem kapcsolódik annyira a monitor paramétereihez...[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Nappal fenyes irodaban nincs gondom a feher hatterrel, de amugy inkabb sotet hatter parti vagyok. Nem bannam ha egyre tobb weboldalnal lenne opcionalis dark mode.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Komplikato #28 üzenetére
Kivancsi lennek, hogy a dragasaga az alacsony volumennek/kezdeti felarnak/konkurensek hianyanak koszonheto, vagy dragabb gyartani, mint a hagyomanyos paneleket. Sima e-book olvasobol is nagyon keves 10+ inches van es azok is nagyon dragak. Arra tippelek, hogy nem lenne akadalya, hogy sokkal kevesebbe keruljon, csak ahhoz az kellene hogy tobb panel/monitorgyarto is lasson benne fantaziat. Piaca szerintem boven lenne, meg szurkearnyalatos verzioban is.
-
biscuit
aktív tag
Lévén még nem volt "szerencsém" 120+-os monitorhoz, ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, de élek én is a gyanú lehetőségével!!
Sajnos megint rosszul fejeztem ki önnönmagam, mert amikor grafikai munkát emlegettem, akkor leginkább a videós munkákra gondoltam, nemfeltétlen állóképmanipulációt és tsai. Mea Culpa! Egyébként az isiben, amikor ploglamozni tanítottak, én is a fekete (vagy inkább nagyon sötétbarna) hátteret preferálram. Az én szememnek sokkal kényelmesebbnek hatott, igaz nem napi rendszerességgel ültem a gép előtt és nem kellett annyira a monitorra koncentrálnom, mint pl. munkában!
Lásd feljebb!
[ Szerkesztve ]
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
Azért azt tudjuk, hogy a Samu nagyon sok mindenben egyedüli vagy toronymagasan vezető gyártó szóval sajnos ő szabja az árakat. Lásd Samu képernyő Iphone telefonokba.
Sötét mód nélkül én már nehezen bírnám. Játékban ok a robbanás meg az effektek, de bámulni a fehéret amúgy sem bírom. Ha fehér az ég sem bírja a szemem, fel kell tennem a napszemüveget. De ez már az én gikszerem.
-
Komplikato
veterán
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
Ha jól tudom az ePapír gyártás filléres téma, inkább az alacsony gyártási darabszám húzza fel az árát. Mondjuk egy 24.5"-os 3200x1800-aa kijelző 3000+USD, bár találtam rá 2250 dolláros árat is. Ennyiért elég jó fald monitort lehet kapni, pedig abba tényleg drága a kijelző.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest