CES 2022: csúcsmonitorral csap oda a Samsung

Jön a hatalmas felbontású és képfrissítési rátájú, Mini LED háttérvilágítású Samsung Odyssey Neo G8.

A Samsung bejelentette, hogy a CES-en színre lép egy új, prémium kategóriás, alapvetően játékosoknak szánt monitorral. Ez a Samsung Odyssey Neo G8, amely a vállalat saját fejlesztésű kvantumpontos QLED paneljére, képfeldolgozó chipjére, illetve Mini LED háttérvilágítására épül. Az alkalmazott 32 hüvelykes panel 3840x2160 képpont felbontású, azaz 4K-s, a maximális képfrissítési rátája 240 Hz, a válaszideje pedig 1 ezredmásodperc (GTG).


[+]

Támogatja a nagy dinamikatartományú anyagok megjelenítését, a csúcs fénysűrűsége pedig 2000 cd/m², aminek köszönhetően a HDR minden bizonnyal igen látványos. A Samsung Odyssey Neo G8 az ívelt monitorok közé tartozik, méghozzá úgy, hogy a hajlítás mértéke 1000R, azaz olyan, mintha a készülékházat egy 1000 mm sugarú kör ívéből vágták volna ki. A két darab HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.4 porttal megtámogatott termék megkapta a CoreSync világítástechnológiát is. Ennek lényege, hogy a hátlapra szerelt LED-ek fénye a tartalomtól függően változik, kicsit olyan hatást keltve, mintha egy Ambilight tévét néznénk.

Azzal kapcsolatban egyelőre még nem rendelkezünk információval, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni a Samsung Odyssey Neo G8 monitort.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés