Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
A mobil mérésben igazad van, ezt akartam én is írni, hogy nehéz, mert sokváltozós és sok a szűk keresztmetszet. Arról nem is beszélve, hogy ott teljes konfigonként nézve a teljesítménymenedzsment is el szokott térni rendesen - ezt a cpu résznél másik hsz-ben említettem, de ide is vonatkozik.
Gyengébb hűtés, más TDP menedzsment és rögtön tök fordított eredmények jönnek ki mint egy másik notinál. Sőt, nyilván motortól is függ mennyire limitál a sávszélesség.De azért egy átlagot meg lehet nézni - én ezt próbáltam - és ott láttam, hogy nem marginális eltérések vannak a tesztekben a Vega8-10 között. Nyilván olyan tesztekben ahol mondjuk a cpu rész kevésbé számít, pl. 3Dmark vagy vmi szintetikus gpu teszt...
A Naviból szerintem tuti több jönne ki, ezt nem értem miért írod, hogy jobb lehet a Vega. Igazából önellentmondás is kicsit, hiszen a 2x perf/W itt számítana a low power szegmensben biztosan. Ezt írod te is. Sokkal jobb ilyen szempontból a Navi, nem hiszem, hogy ezt le tudják dolgozni. Minden mást jobban el tudok képzelni a Vega erőltetése mellett.
Ami szintén jogos, szóval nincs ezzel gond. Gyártói oldalról így logikus, én felhasználóként jobban örültem volna másnak... de igazából ez nem is újdonság, eddig is tudható volt, hogy Vegával jön úgyhogy ez csak elméleti vita.Kisebb variánsok:
Nem ezt várom, eddig is így volt, hogy kisebb cpu kisebb gpu-t kapott. Bár igény sztem eddig is lett volna másra. Szerintem ez is árukapcsolás inkább gyártói oldalról.
De ha ezt nem nézzük akkor nyilván így lenne alma-alma, ahogy írod.
Most viszont két dolog árnyalja a képet:
1. Az Intel épp nagyot ugrott gpu erőben és a kisebb (inkább közepes) variánsok is relatíve erős igp-t kapnak. Nézd meg a korábbi palettát: 24-32 EU i3-tól. Most 32-48-64. Középtől felfelé 48-64.
2. A cpu rész nagyon megszaladt AMD oldalon. A "vedd a legerősebb cpu-t a legerősebb gpu-hoz" most úgy néz ki, hogy egy alig gyorsabb gpu mellé kapsz egy 8/16-os procit ami fényévekkel a korábbi széria előtt van. Érzed az aránytalanságot remélem... nem hiszem, hogy innentől a 8/16 vagy 6/12 noti lesz a mainstream, akár árban is.
A gpu rész meg eléggé az, sokan most is hasonló gpu-s notikkal vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Renoir SoC APU igen velős előrelépés nem csak az elődhöz, hanem a piac megszokott fejlődési tempójához képest is.
- iOS alkalmazások
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- iPhone topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok