Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
egy jobb ff filmnek jobban örülnék-ki a fene diázik manapság?
Aki próbálkozik inkább papírra hivat sztmLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
ledgeri
nagyúr
Egyből az jutott ezsembe, hogy 10000 jön ki limitálva, és a hossz előre be lesz sorszámotva, de nem lehet tudni melyik lesz az utolsó centiket tartalmazó tekercs, csak előhíváskor derülhet ki, hogy mi is az utplsó kép a korból ...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
viraga
tag
válasz scarbantia #21 üzenetére
Jól hangzik, amit a filmes technika továbbfejlesztéseként leírsz, de sosem fog megvalósulni. Olyan óriási felhasználói bázis kellene ehhez, ami már sosem fog visszajönni. + Te egy igen-igen szűk réteget érdeklő területről beszélsz - mikor mindenki filmre fotózott, akkor is az előhívni beadott filmek elenyésző kis hányada készült olyan igényességgel (olyan jó fényképezővel, ügyes és képzett fotós által) ami megérdemelte volna egy ilyen fejlett szolgáltatási háló kiépítését. Nem is épült ki sosem. Az embereknek egyszerűen nincs erre igénye. Egyszerű legyen (lehetőleg csak egy gombot kelljen nyomni), gyors, olcsó, és nyújtson elfogadható eredményt. Ennyi. Ez igaz a zenére, fotóra, videóra, mindenre: a többségnek elég az mp3, a jpg, a dvdrip avi, youtube zene, stb. Hiába van flac, raw, hagyományos film, akármi. Ezek mindig csak pár hobbista és a profik játékai maradnak, amire nem lehet komoly infrastruktúrát kiépíteni, mert megfizethetetlenül drága lesz.
Legjobb aktuális példa a tömegek alacsony ingerküszöbére és lustaságára a kompakt digitális fényképezők kihalása. A mobilok elérték azt a szintet, ami az átlagembernek már elég, nem fognak többé még egy kütyüt hurcolni, hiába nincs zoom a mobilon. Mikor 10-15 éve a kompakt digitális fényképezők totálisan letarolták a piacot, nem tudtál volna olyat eladni, amiben nincs optikai zoom. Érdekes módon a mobilból szinte senki nem hiányolja: a többségnek még erre sincs igénye.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
Biztos fogok venni, már csak azért is, hogy kipróbáljam. Mondjuk nekem van itthon egy Minolta 5400 filmszkenner, ami kisfilmes szinten kb. a csúcs. Remélem lesz belőle középformátum, meg 4x5" is.
Igen, macera, nem olcsó, van egy csomó hátránya. De én nagyon szeretem. Pedig nem vet szét a pénz, de mégis szívesebben áldozok rá, mint egyéb fotós cuccokra. Még kisfilmről is csodálatos vetíteni, nem hogy nagyobbról. A munka mellett felüdülés kicsit elővenni a hobbit, és így tökéletes választás a film. Egy jól szkennelt képről, egy 60x40-es, vagy nagyobb nyomat pedig gyönyörű vele.
A gyártók helyében én egy teljesen más üzleti modellt próbálnék ki, mert azzal, hogy kihoznak egy tekercs filmet, azzal nem lesznek előrébb. A digitálisból kiindulva, valamilyen módon a munkamenetet kellene gyorsítani, és komplex szolgáltatásokat eladni. Pl.:
-olyan filmeket fejleszteni, amik otthoni eljárásokkal is egyszerűen hívhatók, instant megoldások
-gyors, profi, minőségi laborszkennereket fejleszteni, ahol a hívás mellé teljesen alap, hogy megkapod az anyagot digitálisan, mindezt felhőbe feltöltve, okostelefonos alkalmazás jelezne, hogy kész vannak a képek, töltsd le itt, a filmet x napig átveheted itt, vagy kihozza a futár
-egyszerűsíteni a filmleadást/átvételt, egyszerű hűtött bedobós gyűjtőautomatákat telepíteni, vagy jól kiépített futárszolgálat rendszert
-fizetést akár paypal-on keresztül is
-online, valós idejű nyomon követhetőség, hogy hol tart a folyamatBiztos lehetne még tovább gondolni, nekem ezek jutottak eszembe. Az emberek LUSTÁK, még így is kompromisszumos a dolog, de lényegesen többeket lehetne bevonzani.
(Más: nagyon kíváncsi lennék, hogy ha belefektetnének pénzt a fejlesztésbe, hogy a nanotechnológia mit tudna nyújtani a filmgyártásban, valamint a DSLR-ek mattüvegeinél. )
-
stellaz
veterán
hipsterekben van lóvé, most jöttek rá
nem véletlenül dobta el mindenki a filmes gépeket, ahogy betörtek a digitálisak
-
dementor
aktív tag
Aki régen szerette az most is fogja. Bár igazából csak hátránya van a digitálissal szemben. Egyszer lehet én is használnám újra, de többé soha.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
MongolZ
addikt
2009-ben vettem a digitális fényképezőmet, igaz, tükörreflexes. Minek cserélném???
150 tekercs + előhívás az 525e Ft. Azért ez jóval magasabb, mint egy normális digitális fényképezőgép ára.
(#15) mintAdarab: Felteszel egy ilyen kérdést (ami önmagában is érdekes, mert M4/3 és APS-C között azért nem kicsi a lépcsőfok), aztán meg azt mondod, hogy egy teló is tudja ezt... Nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
lory256
csendes tag
Sok helyen lehet meg elohivatni filmet. Amugy ahol en lakom az elohivas ugy megy hogy adnak melle egy cd-t is a digitalizalt kepekkel, ugyhogy a draga szkenneles kilove.
-
Bundyta
tag
válasz Teréz Atya #5 üzenetére
Nekem is van még egy ilyen nagy, fekete Zenith fényképezőgépem!
Baromi jó, van rajta egy tekerentyű, a fényméréshez.
Na, majd egyszer veszek bele filmet és egy állvánnyal együtt csinálok pár fotót!
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
Akula
őstag
Hú, ezzel drága lesz a retus és a cicikiemelés.
A képet ha javítani kell, mindenképpen be kell digitalizálni. Onnantól meg úgyis veszteséges az eljárás."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Reno7
senior tag
És ez legalább 120as film? Vagy csak 135ös?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
lenan
aktív tag
Az ár dolgot nem igazán értem.
Egy elég jó digi gép árából 150 tekercs diafilmet vehetsz hivással együtt. Egy nyaraláson sem fotóztam el anno )sok sok éve) 10 tekercsnék többet, de ha duplázod, akkor is 7 év alatt fogy el. Azalatt ma 2-3 digi masinát is veszünk ha nem birunk magunkkal. És persze én sem teszek máshogy, de ha számolgatnék, ez nem is lenne túl meggyőző érv a digi mellett. -
optikus
senior tag
válasz Teréz Atya #5 üzenetére
mostanaban ez a divat, ezert is vannak ketelyeim hogy +2huf-os filmre es hivasra lesz e igeny. ezek a szakik jo esetben movilteloval lefotozzak, de hogy keretezni es vetiteni nem fognak az hetszentseg. az alacsony kereslet magas arat es ingadozo minoseget fog okozni. az impossiblet is meg lehet nezni milyen, rakat xar, iszonyat dragan, kazettankent 8 keppel (a 10 helyett, a fuji meg most hagyta abba peel apart filmek gyartasat).
Buy books not gear.
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem az egyik hipszter ismerosom kezdett egy regi ruszki Zenittel iszonaytosan rossz, eletlen, bemozdult, sot hibas filmre keszult stb. kepeket csinalni, majd tolta fel facebookra, hogy milyen egyedi kepi vilaga van. Amikor meg kozoltem hogyha fater ha latna, ugy elkuldene a csaba, hogy csak pazarolja a filmet, besertodott.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
-
szazbolha
addikt
Budapesten és Szegeden hívnak még diát.
A gyártás beindítását nyílván nem a magyar piacra alapozzák.
A diát nem szkennelni kell, hanem vetíteni. Az FF-et meg analóg nagyítani. Ebben a digi nem versenytárs. -
törölt tag
És hol fogják előhívatni? Kb már mindenki kihajította ezeket a masinákat, vagy nullára futottak.
Netán csinálnak pár központi hívót, mint egykor pár sepckó diának? -
optikus
senior tag
kerdes milyen emulzival, ezeknel a feltamasztott filmeknel gond szokott lenni hogy egyszerusitett olcsitott gyartassal probaljak meg visszahozni, leven nem eri meg maskepp. masik az ara. persze sokan vagnak bele filmes fotozasba mert az trendi meg ott a nagypapi meno gepe. csak mikor szembesulnek azzal, hogy egy teki dia 2500 ft, plusz a hivas 1000, akkor maris elillan a kereslet, es marad a selejtnek se jo colorplus,rossmann es hasonlok. de meg ha meg is vesz egy tekit, akkor se fog meg egyet venni mert rajon, hogy a minosegi szken baromi draga es maceras, igy jo ha egy tekercs elmegy. ez nem valodi kereslet, nem veletlen hagytak fel nagyon sok filmtipus gyartasaval, leszukult a kinalat 2-3 gyarto nehany tipusara. hanglemezre is van igeny de koze nincs ahhoz ami 20-30 eve volt.
Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest