Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
[link]
Nem kellene azt hinni, hogy nem tudtak optimalizálni. Az iOS-szel ellentétben nincs fix vasad. A Winnel ellentétben nincsenek kötöttségek, sem hardveres elvárások. Alapjaiban más a koncepció. Azonban ez továbbra sem magyarázza, miért lenne jobb egy egymagos megoldás.de hogy ezután csak a 2.3 lesz a kijövő új, olcsóbb készülékekre, Nem. Most elég a jelenlegi egymagosokra. A jövőben az alap készülékek sem lesznek egyetlen maggal felvértezve. Így nem szükséges két oprendszert fejleszteni.
Nono, voltak már x86 portjai az Androidnak, nem hiszem, hogy a 4.0 egy alapjaiban új OS lenne. Sőt, nagyon úgy tűnik, főleg a GUI változott... A port és az optimalizáció pont ellentétes fogalmak.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #58 üzenetére
"Ha már optimalizálsz, nem mindegy, mire teszed?"
Nem vagyok programozó, de az eddig látottak alapján nem. Ha egy architektúra 1 magjára nem tudtál valamit x év alatt optimalizálni, mekkora az esélye, hogy hirtelen előbújik a kalapból egy 2 magra jól belőtt OS verzió?
"Viszont a 2.3 már jó ezekre, ebben az irányban nem szükséges tovább menni, megindulhat az újabb processzorokra történő fejlesztés"
Előre a még durvább fragmentáció útján! Azt még megértem, hogy régi készülékekre nincs értelme a legújabb OS verziókat húzni, de hogy ezután csak a 2.3 lesz a kijövő új, olcsóbb készülékekre, az az év eddigi legnagyobb blődsége címre is eséllyel pályázó gondolat. Gyakorlatilag 2 OS-t jelent, mindegyikre külön alkalmazás verzióval."az Intel üdvöskéjére ugyanúgy nincs semmi"
Nono, voltak már x86 portjai az Androidnak, nem hiszem, hogy a 4.0 egy alapjaiban új OS lenne. Sőt, nagyon úgy tűnik, főleg a GUI változott...A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
Jelenleg úgy tűnik, mobil fronton egyelőre sokkal többet ér, ha egy combos egymagosra erősen optimalizálsz, mint ha elmulasztod az OS optimalizálást, és OEM oldalon a magok számával próbálod kompenzálni. ??? De ez megint mi? Ha már optimalizálsz, nem mindegy, mire teszed?
Az iOS és az Android is azért nem fut megfelelően, mert eddig csak egy maggal dolgoztak, várat magára az optimalizáció. (Kétlem, hogy a google annyira húzná még ezt. Az oka inkább abban keresendő, hogy az olcsóbb telefonokban nincs több mag, és a lényeg az, hogy egy magon is fusson megfelelően. Viszont a 2.3 már jó ezekre, ebben az irányban nem szükséges tovább menni, megindulhat az újabb processzorokra történő fejlesztés).
Viszont az Intel üdvöskéjére ugyanúgy nincs semmi. Mire azon rendesen fog futni bármi, addigra már lép a Google és az Apple is. Utóbbi biztosan.Közelítsük meg másképpen. ARMra történő optimalizálással mindegyik oprendszer előrébb van, mint X86-ra. Gondolod, hogy az ARM fejlesztésekkel majd leállnak, Intelre meg majd gőzerővel? Plusz majd így lesznek ezzel a külső alkalmazások fejlesztői is?
-
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #56 üzenetére
Majdnem egy éve jött ki az első kétmagos telefon és tablet is Androiddal, sehol nincs normális támogatás a több maghoz. Ehhez képest a "pillanatok alatt meg fog változni" kijelentésed minimum vicces. Hogy ne csak egy mobil OS-t ostorozzak: iOS 5-ön se igazán érzed a két mag előnyét, max. a böngésző esetén, bár nincs 1:1 egymagos összehasonlítási lehetőség, csak a Cortex A8 A4-hez lehet mérni.
Jelenleg úgy tűnik, mobil fronton egyelőre sokkal többet ér, ha egy combos egymagosra erősen optimalizálsz, mint ha elmulasztod az OS optimalizálást, és OEM oldalon a magok számával próbálod kompenzálni. Persze utóbbi esetben ott az erős parasztvakítás tényező, hiszen sokkal jobb a júzernek, ha 4 magon akadozik a fotók görgetése, mint ha egyen se...A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
válasz Dare2Live #55 üzenetére
Erdoke szoftveres háttérrel válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e esélye egy magnak több ellen. Hülyeség volt. Azóta is az. Nem úgy hasonlítunk össze egy processzort a másikkal, hogy az egyikre optimalizáljuk a szoftvereket, a másikra nem. Erre írtam azt, hogy ettől még a több mag előny. Főleg, ha mindkettőre megfelelőek lesznek a szoftverek. De ha Erdoke abból akar kiindulni, hogy az Android még nem az igazi, akkor nem lesz az X86-on sem. Ha azzal jön, hogy most még nincs szoftveres támogatás több magra, arra meg az volt a válaszom, hogy ez pillanatok alatt meg fog változni.
A Te szakmai rálátásodban is erősen kételkedek. Ddekanynak legalább van fogalma az informatikáról. Felvetett pár kérdést, amik teljesen jogosan merülnek fel. Erre rárontottál, hogy köpköd. Mindeközben szinte biztos vagyok benne, hogy nem vagy informatikus. Ellenben a szád nem ehhez mért. A stílusod meg a bányászbéka segge alatt van.
A másik hozzászólásodra: jót röhögtem azon, mikor kijavítod valaki helyesírását, miközben a tied meg sem közelíti azt. Amire válaszoltam is hemzseg a hibáktól. Az viszont végig látszik, hogy magadról alkotott képed messze van a valóságtól...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bár késő van, a kedvedért leírom kicsit egyszerűbben, amit mondani akartam: Előbb az OS-t kell normálisan optimalizálni a vasakra, aztán ennek megfelelő fejlesztői eszközöket kiadni, és máris özönlenek a fáin programok. Példaként hoztam X mobil operációs rendszert, ami az optimalizáció magas(abb) fokának hála gördülékenyebben fut az "elavult" 2010-es egymagos vason, mint az Y mobil OS-t futtató kétmagos csodák nagy többsége.
Ööö, mi köze ennek a hardverhez? Amúgy kb. ez az állapot volt jellemző a desktopokon is kb. egy-két évig. Aztán ez nagyon gyorsan megváltozott.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz Dare2Live #48 üzenetére
Amúgy a mondatkezdés nagybetű, a "lezs"az gondolom, lesz, a vesző, zárójel kontextusát pedig remélem, nem kell elmagyarázni.
Én amúgy nem látok mást a shzedbe mint, hohy köpködsz. ???
A stílust pedig Te indítottad, pont a fenti mondatoddal.
-
GeryFlash
veterán
válasz Dare2Live #48 üzenetére
közép kategóriás telefon vs középkategóriás android neked hol ugyanaz? logikáról, mint külső szemlélőnek mi a véleményed? és én vagyok a troll amikor te kötöttél bele a semmibe?
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #45 üzenetére
Neha nem árt, ha elolvasod, amire válaszolsz, és ha nem nézed alapból hülyének a másikat...
Bár késő van, a kedvedért leírom kicsit egyszerűbben, amit mondani akartam: Előbb az OS-t kell normálisan optimalizálni a vasakra, aztán ennek megfelelő fejlesztői eszközöket kiadni, és máris özönlenek a fáin programok. Példaként hoztam X mobil operációs rendszert, ami az optimalizáció magas(abb) fokának hála gördülékenyebben fut az "elavult" 2010-es egymagos vason, mint az Y mobil OS-t futtató kétmagos csodák nagy többsége.
Hogy ebből miként szivornyáztad ki azt, hogy szerintem az egy mag gyorsabb, mint a kettő, az teljes rejtély...A legjobb aláírás a héten
-
Dare2Live
félisten
válasz GeryFlash #46 üzenetére
had idézzek tőled:
"mikor lezs ez középkategóriás telefonokban (25k-s androidokban)?"Nincs ott semmilyen vessző. Zárójel van. Innen nagyon gyorsan fogd vissza a "gyökerezést" te hülye troll.
Amúgy a mondatkezdés nagybetű, a lezs az gondolom lesz, a vesző, zárójel kontexusát pedig remélem nem kell elmagyarázni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Jim Tonic #44 üzenetére
Majd vegyük elő a témát pár hónap múlva és kiderül az Intel hazudozott e.
Aztán ha nem akkor majd sürűn kérj bocsánatot, nem is mert hülyeségeket beszéltél hanem a bunkó/primitív stílusodért.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
GeryFlash
veterán
válasz Dare2Live #42 üzenetére
te gyökér, olvasni hol tanultál? középkategóriás mobil, nem android omg... alaphalmaz az összes forgalomban lévõ mobil... és egy 25ezres mobil középkategória... minimum alsó-középkategória... ne égesd már magad... a csel, h mást írsz le a nevemben meg nagyon átlátszó...
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
nagyúr
Te kevered a szezont a fazonnal.
és akkor még a két mag se létszükséglet. Mindenképpen előny. Ha megírod rá az operációs rendszert és a programokat is, csak nyerni tudsz vele.Nincsen még normális kétmagos Androidos támogatás. Ha ez megjelenik, megváltozik a helyzet. De a logikádat követve a végén kiderül, hogy gyorsabb egy mag, mint több. Ilyet azért ne állítsunk.
Nem a SOC ereje a lényeg, hanem az ARM utasításkészlete, illetve hatékonysága az energiafelhasználásban.
-
Dare2Live
félisten
válasz Jim Tonic #39 üzenetére
A te érvrendszered áll olyanon, hogy intel biztos nem mond igazat, meg hogy a mai socok ellen se áll meg. Az elsöről fogalmad sincs, a másiknál meg szimplán csak hazudozol. Mondod a butaságaidat égre földre.
-
erdoke
titán
válasz Jim Tonic #37 üzenetére
Előbb normálisan megírt OS kell, és akkor még a két mag se létszükséglet. Próbálj ki egyszer egy friss WP7 készüléket, a kétmagos androidos kókányolmányok nagy többségét simán alázzák felhasználói élményben és sebességérzetben, pedig egymagos, "ósdi" Snapdragon mind.
Böngészésnél jön ki talán leginkább a SoC ereje, de évről évre csúszik el a specifikus appok javára a netes tartalmak használata, ezáltal egyre kisebb jelentősége lesz a bongészőknek. Ha jól emlékszek, az USA-ban már le is lépték az appok a böngészőket, már ami a nethasználatot illeti. Én se böngészőben olvasom a híreket, de a legtöbb fórum is elérhető pl. Tapatalk-ról.A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
-
salaud
aktív tag
válasz Dare2Live #36 üzenetére
Khhm, bár szerintem is érdekes hozzászólásra válaszoltál, megjegyezném van 25000 alatt android kategória. Mindhárom magyar szolgáltatónál. Nekem pl egy vodafone 858 smart(Huawei 8160) van a kezemben, meg vagyok vele elégedve.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
nagyúr
Hát, azért ez így nem igaz. Több magnak ritkán van hátránya. Csak szoftver kell rá. Várhatóan meg is jelennek a közeljövőben.
Véleményem szerint ez egy keservesen kiizzadt valami, ami még a mostani ARM-ok ellen is kevés, a jövőben meg esélytelen. A fogyasztási adatok valódiságában pedig erősen kételkedem.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz GeryFlash #31 üzenetére
"neked nem, nekem igen..."
Mért van 25K alatt android teló kategoria? Mert evvel vitatkozol. "25ks android telo az nem középkategóra"."a gyári oprendszeres corby szintű telókat hogy neveezd?"
nem Androidosnak. Arról írtam egyértelműen."am ha nem tudsz rá adni választ frnacért kell hozzászólni..."
Kiforgatod a szavamat és úgy gondoltad nem tűnik fel.... lúzerdon't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dergander
addikt
1 magos telefon miért lenne jobb pl. majd a nemsoká megjelenő 4 core Exynousal szembe?
-
Crucio
aktív tag
Kicsit későn lépett be erre a piacra szerintem... Mondjuk ha ennyi pénzzel elvérzik, akkor gratulálok neki
-
GeryFlash
veterán
válasz Dare2Live #30 üzenetére
neked nem, nekem igen... a gyári oprendszeres corby szintű telókat hogy neveezd? és a 10k-s nem érintőképernyőst? és a 4-5ezres telókat? am ha nem tudsz rá adni választ frnacért kell hozzászólni...
-
GeryFlash
veterán
mikor lezs ez középkategóriás telefonokban (25k-s androidokban)?
-
Dare2Live
félisten
Azért az Intel nem Magyar politikus... így lehet te nem a nagy átlag viszont simán elhiszi és hát engem is erősen meglepne ha olyan sokkal rosszabb lenne.
"Meg mire ez kijön, ARM-ból is az újabbakkal fog versenyezni, nem de?"
De. De itt nem is ez a lényeg, hanem, hogy Intel versenyképessé válik ezen a piacon és ami nekem a lényeg az, az, hogy az X86 nem jó mobilba egy mitosz. Mostanra bukott mitosz.
Ez amúgy is amolyan első lépés, az Intel nagyon agresszíven fog megjelenni ezen a piacon.Én amúgy nem látok mást a shzedbe mint, hohy köpködsz.
-
ddekany
veterán
Na, ezért még ne legyünk biztosak benne, hogy megtört a jég. Itt a fogyasztás mérést nem független végezte, hanem csak az Intel odaírt valamit, ha jól értem. Tehát azok az adatok - legalábbis számomra - olyanok, mintha oda se írták volna. (Avagy, biztos tud annyit fogyasztani, csak kérdés, hogy akkor olyan órajelen ketyeg-e, mint az amit az AnandTech kapott tesztelésre.) Meg mire ez kijön, ARM-ból is az újabbakkal fog versenyezni, nem de?
Ez meg, hogy most akkor itt is majd szívni lehet kompatibilitással (x86 VS ARM), minden technikai indok nélkül (mert miféle eltérő felhasználó igények kiszolgálására kell itt kétféle ISA?), hatalmas előrelépés... N De hát ez a csak-azért-is-inkompatibilis dolog nem újdonság informatika területén...
-
cheatergs
senior tag
A képről rögtön a Pentium MMX ugrott be. Nosztalgia.
Mindig minden mindegy
-
Yany
addikt
A grafika ezek szerint egy 2x-es GPU órajelen ketyegő SGS-nek felel meg?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Simon02
tag
Egyet mindenképp kijelenthetünk, az Intel megérkezett a tabletek, okostelefonok világába, érdekes évek elé nézünk! Lehet tippelgetni, hogy kik lesznek a küzdelem győztesei ill vesztesei.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Javítottam.
(#20) erdoke: A Windows 8 inkább hátrány lesz nekik. Az ImgTec a WDDM 1.1-hez nem tud írni drivert, és a Win 8-nál egy jóval bonyolultabb WDDM 2.0 lesz. Persze kötelező beletanulni, mert nem csak az Intel várja el, hogy legyen driver, csak ezt egyszerű mondani, hogy lesz támogatás, közben pedig a tapasztalatuk a Windows alatt konvergál a nullához. Marha jó hardvereket csinálnak (mobil szinthez mérten persze), és az Androidhoz a driver az ok, de a Windows teljesen más. Sokkal keményebbek a minőségi követelmények, és a WHQL tesztek. Szerintem ezzel másnak is meggyűlik majd a baja. Beesnek az Androidos közegből egy olyan területre, ahol ha hibázik valahol a driver, azt az MS visszadobja, hogy javítsák, addig nincs aláírás. Ha androidon hibázik, akkor max. frissítés lesz rá valamikor, de a driver komplexitása nem komoly. Főleg a Google API-jait kell támogatni az OpenGL ES és VG mellett. A Windows-on API-k tucatjai érhetők el. Többségükhöz az mobil IGP-t fejlesztő cégek hozzá sem szagoltak még. A Win 8-as okostelefonok frontján az NV-nek hatalmas előnye lesz. Egyszerűen nagyon sokat számít, hogy több éve dolgoznak a Windows WDDM felületével.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
erdoke
titán
HD videó gyorsításra célhardver van a legtöbb SoC-ban, míg a böngészés sok esetben gyakorlatilag fullra képes terhelni a CPU+GPU párost. A legkevésbé sem meglepő az eredmény, különösen ha használtál már hasonlóra modern okostelefonokat.
Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt tudják átpakolni az egészet 22 nm-re, Windows 8 tabletbe egy kétmagos verzió (akár kicsit megemelt órajelekkel) nem hangzik rosszul.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
mrhitoshi
veterán
A tesztekben a mért telefonok vajon 2 magon futottak vagy csak 1-en ? idióta megfogalmazás, de kérdésem annyi, hogy most a mért telefonok 1 magjához képest teljesít ilyen jól, vagy tényleg meg veri a mért telefonokat ez az egy magos SoC ?
Amúgy szép eredmény, csak igen, lehet késő bánat már.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Dare2Live
félisten
Hát durva. ÉS ami kiderült: Az X86 nem való mobilba/tabletbe az egy mitosz.
Grat Intel!
-
frescho
addikt
Erdekes lesz az elkovetkezo ev.
Egy kis tevedes van a cikkben.
"alapvetően paravirtualizáció, és a lényege, hogy valós időben fordít ARM-hoz kötött specifikus rendszerhívást x86-ra"
A paravirtualizacio helyett dinamikus gepi kod atforditas tortenik a leiras szerint. Ez inkabb emulacio (code morphing, annak is gondolom egy blokkositott dinamikus verzioja) hasonloan ahhoz, amit egy bochs vagy qemu is meg tud valositani.
https://frescho.hu
-
bteebi
veterán
Szerintem eléggé meggyőző az új platform teljesítménye. Az viszont kicsit meglep, hogy teljesítményben mennyire le van maradva az SGS2 pl. a Szifon4S-hez képest .
Mindenesetre ha választani kellene, inkább vennék ARM-ot, mint Intelt, már ha ugyanazt a teljesítményt közel azonos áron nyújtják.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
cqr
aktív tag
Kicsit furcsa az a táblázat.. pl. az AMOLED fogyasztása nagyon 'háttérfüggő' (és simán felmehet az 1000mW-ig.), az hogy a 4S böngészés közben többet fogyaszt, egy lp IPS-sel az elég érdekes..
A két 'processzorteszt' meg tipikusan jóval inkább implementáció/'verziószám'-, mint hardverfüggő. Bár persze ettől eltekintve az könnyen elképzelhető hogy az egyszálas teljesítmény jobb, mint egy CA9-en, de 'mégis'..
Az a 25% az NDK-val meg mint írták elég humoros, figyelembe véve, hogy ha valamit natívan implementáltak akkor annak valószínűleg eleve a teljesítmény-kritikusság az oka.. : d
[ Szerkesztve ]
-
Elrood
őstag
Legnagyobb bánatom, hogy kizárólag natív (NDK) alatt nem férek hozzá a kamerához (a Java-s rész V4L-n keresztül fér hozzá, tehát elvileg nincs technikai akadálya, hogy én is hozzáférjek, de ezt nem építették be )
(És a x86-os porton is van még mit csiszolni, de készülget)''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Srodney
senior tag
és még azt mondják hogy sok pénzel nem lehet semmit megoldani,tessék...
-
DaveJr
őstag
Oké...de gondolom ugyanazt az oldalt nézték meg mind3 készüléken...mondjuk a többi is elég szépen fogyasztott...de azért durva h az IPhone eszi a legtöbbet....
Még nem láttam ilyen fogyasztási táblázatot és sokkolt hogy netezésre több kraft kell mint videózni[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Fooler89
őstag
Ez már most szép eredmény és mit hozz még a jövő.. látszik, hogy az intel erőből lenyomja az ellenfeleit, bár amd-nél is voltak kisebb "akadályok", de összesítve azért minden piacán helyt állt. Mellesleg eddig reménykedtem az Arm-ben, most már kétségeim vannak.
Ezeket a fejlesztéseket mikor használják fel a netbookokba?
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
Az most komoly hogy az IPhone webböngészés közben többet fogyaszt mint egy 720p-s video lejátszásakor???
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
szasza_xp
senior tag
Az Intel érzi a vesztét, csak az a gond, hogy ez a cucc későn jött. Kb. 2 évvel ezelőtt még lehetett volna tarolni vele, de most már csak a futottak kategória. Az ARM pedig egyre erősebb lesz. Ha a desktop vonalon nem kell minden áron az x86 akkor majd mit csinál az Intel ?
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
smkb
őstag
...kár, hogy kb az 25% natív kb. a játékok, meg minden ami kicsit is jobban igénybe veszi a vasat...
-
buherton
őstag
akkorra már az ARM-os gyártók is előállnak pár újdonsággal, ám az Intel ezeket nem tudja beszerelni, így a mérések helytállóak.
Miért is helytálló? Hiszen le is van írva, hogy a majdani ellenfelekkel nem lehetséges az összehasonlítás. A mérés csak referenciát ad arról, hogy a majdani okos telefonokba kerülő procik a maiakhoz képest mennyivel jobb.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest