- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból.
Hát elolvani még megy, de értelmezni már nem. A „Nu pagagyí”-n kívül nem sokat tudok már. :]
(Ám el tudom énekelni az orosz ábécét, ha kell...)Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka
Ez érdekes dolog amit írsz.
Lehet, hogy nem mindegyik telefonnál alkalmazható? Fura lenne.
Abból amit leírtál azt szűröm le, hogy a 4.4-es rom alapvetően működik, csak a disable phone memory után vannak gondok.Ez azért nagyon furcsa, mert mert ehhez alapvetően 2 dolgot lehet hozzárendelni;
1, boot.img ramdiszk módosítás
2, framework-res módosítás
Legalábbis átparticionáláskor ezeket szoktam az ebr1 ebr2-n kívül módosítani 4.4 eseténA boot módosítása okozhat imei vesztést, ugyanis nem csak protect_s, protect_f, sec_ro és nvram blokkeszköz szakaszok vesznek részt az imei meglétében, hanem a boot és a hozzá illeszkedő mddb és modem.img is... csak hogy egyszerű legyen.
Ha a boot-ot babrálták meg akkor az eredeti boot.img-t (és csak a boot.img-t) visszarakva az imei megjelen_het_, ha ez a hiba.
Egy ilyen hiba feltárása ott kezdődik, hogy a nem működő rendszert lementi valaki, és nekiáll kimazsolázni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz tér el a helyestől.
Így lehet rájönnik, hogy az adott rom mit vitt el magával, hol okozott olyan módosítást, ami meggátolta az imei data-ra íródását.
Ha neked lennék, akkor a 4.4 működő részéből a boot-ot és a framework-res.apk-t módosítanám a saját szájízem szerint, és utána azokat alkalmazva megnézném, hogy amit saját magam módosítottam, azzal működik-e.
Utána pedig megnézném, hogy a nem működőhöz képest ez mennyiben más.
Jó projekt, sokat lehet belőle tanulni (a fent leírtakat már átéltem, nem kevés jó-rossz partíciót összehasonlítva....)Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit.
Ez ugyanis csak a blokkeszközöket, partíciókat képes visszaírni (eddigi tudomásom szerint), menteni. Mint említettem minimum a 4 alapszakasz sértetlen kell, hogy legyen a visszarakáskor: protect_s , protect_f, nvram, sec_ro . Ezek közül csak a sec_ro az, amit egy flesselhető rom tartalmaz, az nvram egyedi.
Persze ha így értetted a visszaállítást, akkor OK.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Milyen légkondit a lakásba?
- Béta iOS-t használók topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest