- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós kamerák
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Jó, akkor helyettesítsd be a szövegembe a 40 dB-t, a lényege egyáltalán nem változik meg.
A 300-400 wattos tápoknak nem a 100%-ig lehetrelhetőség hanem rendszerint az alacsony hatásfok miatt kell jó venti. Egy passzív PFC-s 60-70%-os hatásfokú már 250 wattos terhelésnél (húzott quad + felsőkategóriás VGA) is 100-150 wattnyi hőt termelnek. A konfiggal teljes terhelésükhöz rendszerint nincs is elég négytűs meg PCI Express csatlakozójuk

-
Metalfan
senior tag
33 dB-es az a 400-as tápomban volt, ebben 40 dB-es van

Kisebb tápnál viszont nem mindegy, hogy milyen hangos ventilátort raknak bele, mert egy 3-400 Wattos tápot könnyen le lehet terhelni 100%-osan. Örülnék is neki, ha lenne egy mondjuk 800 Wattos tápom, és amikor a gép idle megy, akkor be sem kapcsol a venti... talán olvastam is ilyenről, de az számomra nem megfizethető kategória sajnos. -
rudi
nagyúr
Az a 33 dB maximális terhelésnél jön elő - talán. Tudod mikor fogsz Te egy 650-es tápot számítógéppel maxra hajtani? Azért kell oda 33 dB-es venti, hogy ha mégis előjön, hogy 650 wattot kell leadni, ami közben a transzformáció miatt jó 160 wattnyi hő keletkezik, akkor se süljön oda a táp.
-
Misi 007
őstag
Nálam is minden ok az FSP Bluestorm 500W-al immáron már 3,5 éve úgyhogy meg vagyok elégedve vele!

-
nfsu17
veterán
Ilyen tápom van.

Eddig jó.
-
Metalfan
senior tag
Arra a YL ventire nem mondanám, hogy halk. Én a D12SM-12-re is azt mondtam, hogy hangos, ezért tegnap lecseréltem egy Coolinkre.
-
törölt tag
Mert csúszócsapágynál induláskor nagyobb a súrlódó felület, ergo nagyobb a súrlódási erő is, amit le kell küzdeni. Viszont ha a csúszócsapágy beáll üzemi állapotba, akkor lényegében nincs közvetlen mechanikus kapcsolat a forgó- és az állórész között, csak folyadéksúrlódás lép fel, annak meg minimális a zaja. Ehhez természetesen az is kell, hogy legyen a csapágyban megfelelő mennyiségű és minőségű kenőanyag. Számítógépekben alkalmazott ventilátorok esetén nem jellemző az olajköd-kenés, szóval a csapágy idővel mindenképpen elkopik, a kenőanyag vagy kiverődik belőle, vagy elpárolog. Illetve ha nem hermetikus a csapágy, akkor a por is szépen beköltözik, ami külön "előny".
Gördülőcsapágyaknál meg mindenképpen van közvetlen fémes kapcsolat, annak minden örömével (érdesség, alakhiba...), amik mind-mind zajt okoznak.
-
sz.mich
tag
Mondjuk én is sajnálom, hogy nem moduláris, valamivel kényelmesebb lenne. Nekem egy Everest 500as van, szépen működik mind a mai napig és az sem volt több 17 ezernél. Garancia időben persze lehetne jobb is bizony.
-
aram01
nagyúr
jó táp ez
-
zsirfecske
addikt
ha nem kell extrém teljesítmény ott a zen 400w és akkor nincs ilyen amper/csapágykérdés

amúgy ez a bluestorm elég korrekt tápnak tűnik ennyiért, bőven megfelelő teljesítménnyel és a teszt cm-et megközelítő hatásfokkal.zen: mondjuk a guta megütött mikor megláttam az iponos árát a héten: 25k(!) volt 3 napig... én még a mostani 35k-nál is drágábban vettem.
-
vzsryl
nagyúr
A BS2 szvsz. az FSP egyik legrosszabb szériája, főleg a 400W-os, mivel GLN bélre épül, amikbe sok esetben minőségtelen CapXon került. Erről itt olvashatsz bővebben. De sípolás, cicergés előfordult még a Zen-ekkel is, amik szintén nem sikerültek túl jól.
Viszont vannak nagyon jó szériák is, pl Everest 400-500W, PNF, GHN, APN stb... Sajnos előfordul minden gyártónál, hogy kiadnak egy rossz szériát, és ez alól az FSP sem kivétel. De azért mert Te belefutottál két rossz tápba, még nem kell leírni az egész gyártót.
Tőlem sorolhatod a tápjaidat, meg ismerősökét, de ugyanezt meg tudom én is tenni, és csak jókat tudok írni az FSP-ről. -
oliba
őstag
"Ilyen" FSP szörnyűségem volt, igaz nem PRO, hanem BS2, de nem eshetett messze az alma a fájától. Minden FSP egyes PH-s tápguruk által annyira agyon van hájpolva, hogy félelmetes
Persze ha valami gond van egy FSP táppal, akkor az nem a táp hibája, hanem másnak a hibája. Nem a táp hibája, hogy sípolt ezzel az alaplappal a BS2-es tápom, hanem a lap hibája... Egy E5200-est is visszafogota tuningban a 400-as BS2-m. Ja és persze Chieftec-kel és a mostani Corsairral sem sípol.
Két éve is azt mondták, hogy örökké tart az a táp, nem nyúltam mellé. Kicsit több, mint kettő év alatt kettőt elhasználtam, sőt tegnap pukkant el haveré is, egy 500-as BS2 és olyan bika gépet kellett hajtania, mint egy A64 3500 és X1650XT
Amint kijött az új FSP széria (nemrég volt hír róla), akkor egyből a tápguruk jöttek, hogy hát a BS2 nem is volt annyira jó, stb. Azért vicc kategória ez
Aztán ha az ember felment egy szakértő táptesztes oldalra, mint pl jonnyguru, akkor 3/10-es kőkemény performance tesztet kap az FSP 
(#20) D1Rect: hát nekem annyira sípolt, hogy... EP35 DS3-ba beletéve egyből nem sípolt. Ez a táp és lap párosítás nagyon nem jött össze
-
McClane
aktív tag
A nemrégiben bemutatott sharkoon szimpatikusabbnak tűnik.
K.b. hasonló ár mellett hasonló hatásfok, nagyobb feltételezhetően csendesebb ventilátor, jobban terhelhető 12V ágak, lecsatlakoztatható vezetékek.
-
kpal
nagyúr
Jó kis tápok ezek.
-
siriq
őstag
Nalam az elso szerias BS 5 evig birta(plusz par honap). Amikor mar igen doglodo formajat mutatta, akkor sem vitt el semmit. Nalam "+ pirospont" ezert. Lehuztam mindent amit csak lehetett,vegen 1 HDD, downclock es alulfeszeles ezerrel, de mukodot amig megerkezett az uj tap. Majd kap egy ujrakondizast. Backup tapnak tokeletes.
-
^Clown
addikt
Nagyon jó kis táp, köszi a tesztet!
A Lenovo S12 teszt mikorra várható, ha szabad érdeklődnöm?
-
14adam
addikt
Inkább dobnák már piacra a bluestorm pro 350-es tápjukat,amióta megjelent a hír,hogy nemsokára lesz,azóta várok rá

De csinos darab,reméljük,hogy a kisebbeket is ilyen jól megcsinálják -
Speeedfire
félisten
jó kis táp

-
nyunyu
félisten
Tápokban eddig 0,2-0,8 amper közötti ventiket láttam, szóval szerintem a 0,3 amper az itt gyengének számít
2200-es fordulatu ADDA ventik:
AD1212HB-A71GL: 0.37A
AD1212SB-A71GL: 0.44AYL ventik viszont eleg konnyuek, sokkal alacsonyabb feszultsegrol fel tud porogni, mint e tobbiek, valoszinuleg ezert is eleg bele a 0.3A-s motor.
-
rudi
nagyúr
Tápokban eddig 0,2-0,8 amper közötti ventiket láttam, szóval szerintem a 0,3 amper az itt gyengének számít. Igen, egyébként vannak 0,1 amper körüli 12 centis ventilátorok is. Csakhogy azok kevesek egy 400 wattos táp specifikált maximumán keletkező 100 watt krüli hő lekezeléséhez.
-
Tomate
veterán
Nekem FSP Bluestorm 500W-os tápom van már egy ideje, de semmi bajom vele. Teszi a dolgát szépen és halk is.

-
nyunyu
félisten
Látszik a kábelek hosszán és csatlakozóin, hogy a BlueStorm Pro most már csak a felső középkategóriába tartozik. Egyaránt 40 centiméteres szálakon lóg az alaplapra csatlakozó 24 tűs és 4+4 tűs csatlakozó.

Mondjuk nekem most boven sok lenne a 40 centi is, de azert nem valtok vissza FSP-re, mert nem tudom hova rejteni a HX520 kabeleit.
A 120 milliméteres lapátkereket hagyományosan a Yate Loon Electronics szállította. Motorereje 0,3 amper, ami tápos viszonylatban gyengének számít, szóval alacsony fordulatszámon valószínűleg nem fog morogni.
Azert nem olyan gyenge am.
2200rpm, 88CFM, teljesen normalis ertek.
Csuszocsapagyat viszont nem ertem, gondolom a golyos tesoja (D12BH-12) tartosabb lenne. -
Chaser
legenda
Inkább everest 500 kicsivel többért, vagy 450hx. Ilyen tápba rakhatnának ADDA ventit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen , Használt karcmentes, Garancia 2026. 03. 22-ig
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A35 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs