- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
eclipse006
őstag
Érdekes cucc, attól még nem szólna jobban, ha aranyozott, netán RCA csati lenne rajta. Így sem hinném, hogy sokkal jobb lenne egy mezei integráltnál, de hallatlanban nincs jogom leírni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
"A gyártó, mentségére legyen mondva, természetesen egy szóval sem említi, hogy dedikált hangkártyákat megszégyenítő, audiofil minőséget kínálnának."
Legalább nem humbukolnak. -
LordX
veterán
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
Ha zavarvédett hangcucc kell, akkor inkább vegyél egy külső tápos USB-s valamit.
-
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
A PCIe zavarvédettsége is épp egy kalap szar, ugyanúgy az alaplapról és ugyanarról az audió szempontból értelmetlen tápról kapja az energiaellátást.
-
SunSoul
tag
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
Miért is? Hallottad a hangját? A Biostar pont az olcsó és jó ár/érték arányú alaplapjairól ismert. Ha hangban többet nyújt mint a legtöbb alaplapi megoldás, akkor szerintem rendben van ez a doboz. Aki nem engedheti meg magának, hogy sokat költsön a hangra az rászúr egy 1255A-t vagy T20-ast és jobb hangot kaphat mint ennyiért más megoldással. Ha be lesz árazva, meg lesz hallgatva akkor lehet érdemben véleményezni szerintem.
Aki ilyet vesz feltehetően nem egy lépésben fog továbblépni a több százezer forintos dac-ok világába. -
XtremLor
őstag
Persze papiron szep es jo meg minden, specifikaciot ha elolvasod okes, de az mas kerdes milyen felarral fog jonni, es egy rendes hangkartyahoz kepest milyen minoseget biztosit. Az asrock egybeepitett a game blasternel egy creative core3d-t es Broadcom gigabites lant, annak tobb ertelmet lattam, es azt adja a lapokhoz.
Nem az alaplap persze, csak a gyartonak minek kell high end meg audiophil jelzoket aggatni ra azt nem ertem. Nem csak ebben a cikkben jelent meg igy -
Mr.Csizmás
titán
realtek? high end???
-
SunSoul
tag
A cikket elolvasva jó megoldás lehet annak, aki nem akar külön hardwerre költeni. Mivel nem hallottam, ennél többet én nem is tudnék az audio részről mondani.
Aki a cikket is olvasta nem csak a címet, az nem beszél hülyeséget. A félrevezető címről nem az alaplap tehet.
-
Srodney
senior tag
végre leszoktak a répás témáról...
-
Georg17
tag
Teljesen mindegy mit tud az alaplap.
Az elsődleges kérdés, hogy kinek milyen forrásanyaga van. Aki 128-as MP3-akat hallgat, annak fölösleges pénzt kidobnia. Elég lesz neki az alaplapi hangkártya is.
Aki pedig rászánja a pénzt a minőségi hanganyagra, valószínűleg megvan hozzá a technikája is. Hogy legyen értelme az egésznek.
-
Aucor
senior tag
Nálam van egy 939-es NF4-A9A, elég jó tuningban, felszereltségben is (10USB, 4SATA, 2IDE, Workstation BIOS), meg vagyok vele elégedve. Egyedül a hangchip siralmas rajta.
Egyébként inkább a drágább kategória, nem egy Asrock azért, de nem is egy Asus. (Árazásra értem, minőségben elég felsőkategóriás sztem.)
-
rii
nagyúr
ennyi erővel a Sokol radio is kacsingatott a hifi meg az audiofil felé
-
Érdekes ötlet. Tulajdonképpen a Realtek vezérlővel semmi gond nincs. Egy normális tápellátású és jól szigetelt audiokörbe illesztett jobbfajta DAC-IC-vel és füleserősítővel simán fogni lehetne 40ezerig (Xense) a Xonar termékpalettát, ha értenek hozzá a kollégák. Kérdés, hogy valóban értenek-e hozzá, és szarakodtak-e vele annyit, hogy jól szóljon, vagy inkább csak az a nyomi HIFI matrica volt a cél.
-
válasz
#65675776 #14 üzenetére
Bocs! Nem azon volt a hangsúly, az Asus így hívja: "SupremeFX X-Fi". Sehol nem említik(alaplap leírások, hivatalos weboldal), az Analog Devices chipet, ezért hívom X-Fi-nek, mint ahogy az ánusz is teszi. De amúgy ugyanúgy Creative nevén fut a dolog (csak azt nem értem, hogy miért nem találok akkor semmit róla a Creative oldalán). A lényeg azon van, hogy alapvetően manapság már nem a chip határozza meg a hangminőséget.
-
banhammer
veterán
Nesze semmi fogd meg jól!
-
Miért a Realtek chip a problémátok egy ilyen kütyünél? Szerintem sokkal nagyobb vakítás, amit az ánusz csinál az x-fi chipekkel.
Különben is, ha meg optikai kimenetről lenne szó akkor meg mindenki mondaná, hogy oda aztán tökéletes az alaplapi hang is.Amúgy tényleg elég nagy öngól lehagyni mindenféle egyéb hangkimenetet, miközben a hangra gyúrtak rá.
-
törölt tag
Még a Hi-Fi is erős túlzás, nemhogy a High End. Kacsintgatni meg maximum azért kacsintgatnak, mert valami belement a szemükbe.
-
Jester01
veterán
Csak a digitális kimenet minősége kábé független az felsorolt fejlesztésektől, mert azok jellemzően az analóg jeleket befolyásolják (oké, ha digitalizálsz akkor még számíthat).
Amúgy én a mai napig azért használom a jó kis SB PCI128-as kártyámat mert van rajta erősítő (2x4W ha minden igaz) amire 2 passzív hangdobozt csatlakoztattam.
Nem tudom ezen az alaplapon mekkora is az az erősítő. A PCI foglalatok manapság egyre ritkulnak ... -
Xaels
félisten
Ez hatalmas baklövés. Ökörködnek azzal a Realtec "csodával" gondolom jó nagy felárral. Ennél még az is jobb megoldás lett volna ha valami igényesebb PCI-os cuccot csomagolnak a lap mellé...
-
Cyberpunk
félisten
Vicces azt rárakják ugyan azt a közönséges vacak kimeneteket, mint a többi kismillió alaplapra. sehol egy optikai, vagy valami.
Ettől lesz audiofil?
-
lujó55
addikt
sosem volt még Biostar hardverem. az olcsóbb, vagy inkább a drágább kategóriát képviselik? mire lehet majd az árnál számítani?
-
szben05
tag
Érdekes, hogy lemaradt az optikai csatlakozó.
-
toyone
őstag
Tetszik a kék / fekete színkombináció. Ezt a HiFi cuccot leszámítva Z77XE4 a lap, árban a fölé saccolom.
A fejhallgató erősítő hasznomra lenne. -
Skizz
addikt
A füles erősítő jó ötlet, de egy ilyen integrált csodára kár bármit is pazarolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Biostar látott még kiaknázatlan potenciált az integrált hangvezérlőben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NBA és kosárlabda topic
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest