- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
-
bodom88
csendes tag
hát érdekes nekem minden alkalommal mikor bekapcsolom a gépet bedobja ,hogy új beállítások elérhetők megnézem és mindig a starcraft 2-nél van élsimitás és közvetett árnyék egyszer azt ajánlja ki máskor meg ,hogy be... world of tanks-nál meg ,hogy ne is legyen árnyék pedig gtx 560ti-om van nem volt gondom a max áryékolással sem bőven volt fps.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Biztos lehet látni, csak kérdés, hogy mennyire. Meg eleve ezt a témát az AMD boncolgathatná, illetve nekik kellene ezt kielemezni, viszont ott van az a tény, hogy a multiprecíziós vektorokkal dolgozó GCN a precizitás csökkentésével sokkal több sebességet tud nyerni, mint egy Kepler, így ha tényleg csökkenti a precizitást az NV, akkor nem biztos, hogy a mutogatás a legjobb stratégia, hanem egyszerűen be kell állni a sorba. A képminőséggel mindig az volt a baj, hogy az nem önthető át számba, míg a sebesség az konkrét.
Majd nézzük, hogy az Intel GPU-n lesznek a legszebbek a játékok.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
arn
félisten
válasz huskydog17 #44 üzenetére
Eredendoen milyen vasra optimalizaltak?
Amugy nem ertem, hogy egyeseknek miert faj, hogy egyik vagy masik gyorsabb lesz. Ha nem tetszik, nem kell olyat venni.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Attix82
addikt
válasz huskydog17 #44 üzenetére
AMD is csalt amikor új driverével több teljesítmény jött ki? . Amíg nincs bizonyíték addig nem érdekel senkit. Főleg ha nincs minőségbeli különbség, akkor meg pláne.
-
huskydog17
addikt
Épp ez az, hogy egyelőre nem tudni, hogy van-e képminőségbeli különbség a konkurenciához képest vagy sem. Másrészt amint az le lett írva, senki nem tud semmit, tehát nem tudni, hogy az NV pontosan hogyan nyert ekkora sebességet. Csupán annyit mondtam, hogy számorma az az egyetlen logikus magyarázat rá - a két GPU architektúra képességeit figyelembe véve -, hogy az NV a drivert úgy alkotta meg, hogy az említett játékokban sokkal kevesebbet kell számoljon. Ez a legtöbb esetben valamilyen látható képminőség különbséget is eredményez. Nem tényként állítottam, csak egy teória.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Attix82
addikt
válasz huskydog17 #41 üzenetére
Nem értem ezt a csalás dolgot. Ha minőségbe nem látod a különbséget , akkor miért is kéne jobb annál?
Ha már valamit módosítanak rajta, akkor már csalás? Mi számít ilyenkor csalásnak?
-
huskydog17
addikt
Na szép. Van egy olyan érzésem,hogy nem véletlen tűnt el. Amúgy olyan 3D Mark 2003 érzésem támadt a dologgal kapcsolatban,. nem tudom miért.
Ahogy a kolléga korábban is írta, gyakorlatilag nincs más magyarázat, mint hogy az NV valahol "csal" a driver-ben, nem is kicsit.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
ambushka
aktív tag
Nekem teljesen bevált a Lenovo Ideapad Y570-emmel. Előtte valamiért folyamatosan akadtak a játékok, mert az Optimus hülyén működött a laposban.
Felraktam az Experiencet és azóta teljesen jól működik!
PSN ambushka8989
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #20 üzenetére
Ezt senki sem érti. A Forward+ és a TressFX SDK-ra levetítve a Kepler sokkal lassabb, de a játékokban ez a különbség eltűnik. Nyilván nem kizárható, hogy knyz-nek igaza van, és az NV 16-bitre csökkenti a feldolgozás pontosságát, de egyelőre ezt senki sem vizsgálja. Knyz meg eltűnt. Már nekem sem ír erről vissza, mert állítása szerint baja lesz ebből. Igazából azóta nem is kérdezgetem tőle. Majd az AMD csinál összehasonlítást, ha fontosnak tartják.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TTomax
félisten
Tessék akkor egy kis olvasnivaló... [link]aztán döntsd el magad mit hiszel el és mit nem... amit kiemelnék ...
Increases game performance :
up 100% on Crysis 3 (i'm serious)
up 50% on TressFX (Tomb Raider)
up 25% on every game that use Unreal Engine 3 + Filter
up 50% on Far Cry 3 (depend which GPU you have)
up 40% in DX11 mode on Metro 2033(#38) derive
Igen,ezt én is el tudtam olvasni... le is teszteltem,de nekem se jött össze,és nem is hemzsegnek a fórumok az így elért teszteredményektől... pedig a TRben van bench is... Cry3 meg rosszabb lett mint volt...azért 50-100% gyorsulást ígérni elég meredek,mondhatnám a nevetséges kategória,én továbbra is szkeptikus maradnék...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
MODERÁTOR
FXAA-ra gondoltam, de a TXAA is, mindkettő NV találmány (rövid Google). A lényeg, miután kiemelik, hogy "FXAA" gondolom történ algoritmuson belül optimalizáció és ez eredményezhet gyorsulást. De csak találgatok!
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
TTomax
félisten
Én ismerem az előzményeket,csak sehol nem nyert bizonyítást a modder is eltűnt mint szamár a ködben... nem kell mindent elhinni ami neten le van írva...
Amúgy a srác azt is írta,hogy mindenki h@lye a Guru3D-n mert nem tudta telepiteni a csodálatos driverét amiben 100%os gyorsulást ígért Crysis3ban...mindjárt meg is keresem ha még megvan a topicja,mert ott is irt meredek dolgokat,de a fele sem volt igaz...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
derive
senior tag
Részletesen: [link]
Röviden:
Egy knyz nevű modder rálött, hogy egy wrapperrel rákényszerítheti, hogy ne az eredeti DPben számoljon (NV kártyákon 1/16 a DP/FP arány, csúcs AMDken 1/4), hanem a kártyának jobban fekvő precizitással (a DP szerintem is overkill, sima FP elég, csak az AMD kártyáknak épp az erőssége, hogy nincs annyira megvágva). Ezt az NV átvette a hivatalos driverbe (a szerző megjelölése nélkül).
Persze hivatalos beismerés nincs. -
Attix82
addikt
Nem mind1 hogy oldják meg? Ha nincs különbség minek számoljanak feleslegesen, csak terheli a VGA-t és többet fogyaszt.
Bekapcsolom a Vsync Bonyolultnál is megvan a 60 FPS de fogyaszt a VGA 180 wattot, Egyszerűsített számításnál is megvan a 60 FPS de csak 120 wattot eszik így. Látványba különbséget nem veszed észre.
Inkább erre kéne rámenni, nem a felesleges számításokra.
-
Segal
veterán
Nem a gép összetevőibe hanem a kijelző felbontásszámánál van a kutya elásva az ilyen teszteknél.
Neked otthon ha egy játék megy mondjuk 60fps-el akkor nyilván nem fog javulni akár 10%-ot is (vagy időnként mégtöbbet) ezeknél a teszteknél azt szokták csinálni hogy beállítják az adott játéknál a legbrutálisabb grafikát ahol már játszhatatlanul lassan megy a kártyán mondjuk 10-15fps-el és ha ennél az értéknél akár csak 1fps-t is sikerül kinyerni a tesztrendszerből (ez sem lehet állandó nyilván mindig úgy variálva hogy a teszt feljavulása végetti legoptimálisabb legyen) akkor az egyből 6-10%-os előrelépés amit teljesen hivatalosan leírhatnak hisz az adott tesztkörnyezetbe kimérhető de persze te otthon a való életbe sohasem fogod látni maximum egy picit jobb lesz."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
banhammer
veterán
A 320.xx verzioktol a Firefox osszeomlik vagy a driver omlik ossze a Firefoxtol.
Netezes kozben megakad a Ff, elfeketedik a kepernyo,par pillanattal kesobb visszajon a kep, az ora mellett meg sarga egyenlo oldalu haromszogben fekete felkialtojel fogad.Lehet ujra a TDR hiba tert vissza?
[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
kpal
nagyúr
lassan ideje drivert cserélnem , a régi 290.53 már kicsit korosodó.
-
Lacccca87
addikt
#22: Nevezd át az exe-t és midjárt eltűnik az előny. (habár ez nem 100% csak a múltbéli esetekre alapozva gondolom, meg azért megnézném hogy minden helyén van e a driver után is árnyékok, fű, textúrák stb... szeretnek eltünni egyes részletek NV-nél )
-
kromatika
veterán
tesztelte már valaki?
-
MODERÁTOR
Ez áll a kiadási jegyzékben:
"Tomb Raider: Performance increased by 11.3% at 1920x1080 using Ultra settings and FXAA, and by 17.8% at 2560x1600. Using Ultimate settings and FXAA, performance increased by 16.6% at 1920x1080."
Ezen nem csodálkozom, FXAA tudtommal Nvidia találmány.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
derive
senior tag
válasz huskydog17 #20 üzenetére
Ugy, hogy csalnak egy picit a pontossaggal (lasd knyz drivereit).
A Tress FX eredetileg double precisionnel szamol (FP64 - 15 ertekes jegy), ezt az NV driveresen visszavette half precisionre (FP16 - 3-4 ertekes jegy). Negyed annyi adattal meg persze h konnyebb szamolni, itt-ott ugyan lesznek hibak, de sokat nyernek FPSben, a paraszt meg ugysem latja.[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Abu, az NV hogy tudott ilyen nagy pluszt elérni a Dirt Showdown esetében? Itt elvileg nem tudnának, hiszen a forward+ típusú rendernél nem túl hatékony a Kepler. Az új driverrel egész közel került a 7970-hez, az eddigi hátrányának nagy része mintha eltűnt volna. EZ hogy lehet? Mit csinált itt az NV? A Tomb Raider a másik, amit nem értek. Elvileg itt is a TressFX illetve az új Ultra árnyékok eléggé behúzzák a kéziféket Kepleren, de itt is talált valamit az NV és sokat gyorsítottak.
Eddig ennél a két játéknál elég nagy szakadék volt a GCN és Kepler alapú VGA-k között, de mára ezt az NV valahogy minimálisra csökkentette, csak nem értem hogyan.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
kmisi99
addikt
Holnap jön az első NV karim le is szedtem meglátjuk mit tud.
-
quailstorm
nagyúr
Intel E3200, GF GTS450, 3GB RAM, Win8 Pro.
4 játékot hozott ki össz, abból 2 csak a legutóbbi két ingyen hétvége miatt van felrakva a steamben:
CS : GO
CoD9
Portal 2
Metro 2033Azon kívül hogy a user kaphat egy oktatást képekkel hogy melyik beállítás miben nyilvánul meg(még elég szar és látványtalan az is) semmire nem jó. Nem tud optimalizálást végrehajtani. Ezen kívül van többszáz tört-eredeti, minden játék a gépen, nem ismert fel többet. Remek szoftver...
-
tixem
addikt
értem én, de pl azt az ilyen meghajtóknál miért nem közlik, legyen akár nvidia akár amd, hogy ezeket a méréseket mivel végezték? Addig jó hogy gtx 660, de proci mi volt, ram, hdd vagy ssd volt e stb stb.
Ez így sokat nem mond, hogy 6%. Viszonyítani lehetne valamelyest.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
-
tixem
addikt
akár 6%
ez olyan mint a kocsiknál az átlagfogyasztás akár 5l/100*
*lejtőn hátszélbenGalaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Dester31
tag
válasz Low Noise #12 üzenetére
Nekem vegyesek az érzéseim. A Starcraft II-t jól lőtte be a géphez (egyedül a nem játékban lévő árnyékokat javasolta kikapcsolni, amit meg is fogadtam, mert ott tényleg szaggatott kicsit a HoTS-ban), míg a GTA IV-nél majdnem a legalapabb beállításokat javasolta nulla látótávolsággal, pedig erős medium/highon teljesen jól megy full HD-ban is.
Aki felrakja, a settingsben javaslom kikapcsolni, hogy az optimalizált beállításokat automatikusan alkalmazza, különben később lehet anyázás.[ Szerkesztve ]
Des
-
Pete55555
addikt
Én kipróbáltam külön is, sajnos az én kártyámat nem támogatja, azaz csak drivert tudok vele frissíteni, repült is a fenébe.
Inkább tanuljanak meg drivert írni, mert még mindig a 285.62-essel tolom, az újabbak bizonyos játékok alatt érdekes dolgokat produkálnak, pedig kipróbáltam elég sokat, stabialt, bétát is....Szeretem leracsniztatni...
-
Szergei
tag
Jobban örülnék, ha a másik végletre is gondolnának, és az NVIDIA Inspectort építenék be inkább (vagy annak beállítási lehetőségeivel szélesítenék ki a drivert), mindenesetre addig nincs baj, amíg nem lesz kötelező az Experience.
-
Vigneau
félisten
A GeForce Experience segítségével az NVIDIA a felhasználók életét szeretné megkönnyíteni. A program főleg azoknak készült, akik nem tudják vagy akarják önállóan beállítani az adott játék grafikai szintjét. Ez a cég szerint lényeges dolog, de korábbi méréseik alapján a vásárlóbázisuk 80%-a nem teszi ezt meg, így számukra mindenképp hasznos program a GeForce Experience.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Low Noise
senior tag
ö izé restellem, de mi a pék pipája az a Geforce experience ?
-
Tankos5672
tag
Teszteljük Köszi az infót !
[ Szerkesztve ]
Nekem dudálsz, kisautó?
-
Vigneau
félisten
Első lendülettel ki is vettem a pipát a tiszta telepítésnél... Valahogy nem szimpi ez az nV XP. De lehet, más meg tud majd győzni az ellenkezőjéről...
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest