- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Ez poénnak jó, de amúgy nem sok mindenre. A jó mobilnet borzasztó drága, és pont ahol kéne, útközben, falun, nyaralóban, szarul van kiépítve, és épphogy a GPRS bejön. Ez 2012. Lehet fejlesztenek rajta, de addigra már simán lesznek olyan ARM chipek, amik bőven kiváltanak egy alap PC funckióit. (Szerintem már most is, sőt grafikailag játékgépek is szinte) Ráadásul mobil eszközöknél szerintem irtózatosan meríti ha folyamatos nagy sávszélt igényel a dolog, mintha helyben oldaná meg a gép net kapcsolat nélkül. Kíváncsi vagyok mennyit bír egy iPad ezzel.
Ez a megoldás max B tervnek jönne be, de hogy egy központi szerveren tárolják életem legfontosabb dolgait?
A fontos szolgáltatások, mail, calendar, docs stb ez már most is cloudról megy. Játékra se túl jó, láttam képeket, erősen szét van tömörítve. FPS-nél meg ott a lag amit fizikailag nem hiszem, hogy ki tudnak küszöbölni egyhamar. Filmvágásra, utómunkára, renderelésre megint nem jó, mert a mai lepkefing feltöltési sebességekkel örökkévalóság lenne egy 16 gigás h.264 felküldése.
Különben meg elég paradox az egész, mert a világ jobban járna ha a decentralizált gondolkodás felé indulna el. Ahogy a torrent is működik. Helyi, városi, házi gazdálkodások, erőművek stb.Mai világban teljesen ki vagyunk szolgáltatva a központi ellátásnak. A válságok, államcsődök, majd megtanítják a lakosságot, mi van akkor, ha lekapcsolják az áramot, üresen állnak a polcok TESCO-ban, nincs folyó víz...Sajnos manapság még a falusi házakban is szinte már alig látni tyúkot, veteményest...Pedig egyre fontos lenne, hogy para idején, legalább 50%-ban önellátóak legyünk élelmiszerben, energiában. Balhé idején a cloud lesz az első ami lekapcsol...
Mégis az a véleményem, hogy jó dolog a cloud, de lehet nem éri meg a nagykorúságot, hogy mindenki csak kliensgépekkel fog létezni. Pont a centralizált működések lehetséges leomlása miatt. Vagy túl borúlátó lennék?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az OnLive Desktop magát a Windows 7-et tölti be a felhőből.
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Xbox Series X|S
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest