Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

Ez poénnak jó, de amúgy nem sok mindenre. A jó mobilnet borzasztó drága, és pont ahol kéne, útközben, falun, nyaralóban, szarul van kiépítve, és épphogy a GPRS bejön. Ez 2012. Lehet fejlesztenek rajta, de addigra már simán lesznek olyan ARM chipek, amik bőven kiváltanak egy alap PC funckióit. (Szerintem már most is, sőt grafikailag játékgépek is szinte) Ráadásul mobil eszközöknél szerintem irtózatosan meríti ha folyamatos nagy sávszélt igényel a dolog, mintha helyben oldaná meg a gép net kapcsolat nélkül. Kíváncsi vagyok mennyit bír egy iPad ezzel.

Ez a megoldás max B tervnek jönne be, de hogy egy központi szerveren tárolják életem legfontosabb dolgait?

A fontos szolgáltatások, mail, calendar, docs stb ez már most is cloudról megy. Játékra se túl jó, láttam képeket, erősen szét van tömörítve. FPS-nél meg ott a lag amit fizikailag nem hiszem, hogy ki tudnak küszöbölni egyhamar. Filmvágásra, utómunkára, renderelésre megint nem jó, mert a mai lepkefing feltöltési sebességekkel örökkévalóság lenne egy 16 gigás h.264 felküldése.

Különben meg elég paradox az egész, mert a világ jobban járna ha a decentralizált gondolkodás felé indulna el. Ahogy a torrent is működik. Helyi, városi, házi gazdálkodások, erőművek stb.Mai világban teljesen ki vagyunk szolgáltatva a központi ellátásnak. A válságok, államcsődök, majd megtanítják a lakosságot, mi van akkor, ha lekapcsolják az áramot, üresen állnak a polcok TESCO-ban, nincs folyó víz...Sajnos manapság még a falusi házakban is szinte már alig látni tyúkot, veteményest...Pedig egyre fontos lenne, hogy para idején, legalább 50%-ban önellátóak legyünk élelmiszerben, energiában. Balhé idején a cloud lesz az első ami lekapcsol...

Mégis az a véleményem, hogy jó dolog a cloud, de lehet nem éri meg a nagykorúságot, hogy mindenki csak kliensgépekkel fog létezni. Pont a centralizált működések lehetséges leomlása miatt. Vagy túl borúlátó lennék?

Új hozzászólás Aktív témák