- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bitblueduck #22 üzenetére
"... mivel penzbe kerul, es a 4770K mar megjelent egy ideje, ezert jogosan lehet osszevetni azzal is. a vasarlot nem az erdekli, hogy azonos architekturan belul hova skalaztak, hanem az osszes lehetoseg kozul melyik megfelelo arban meg teljesitmenyben."
Így van, pénzbe kerül. A cikk is említi, hogy a 4820K olcsóbb a 4770K-nál, de még a 3770K-nál is!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A fesz egy dolog, de a keletkező hőt el is tudják vezetni? Egy mainstream hűtővel nézik. Ha olyan csúcs hűtéssel / vízzel nézné Oliverda is, mint Neked van, akkor valószínűleg több MHz kisajtolása lenne sikeres a CPU-ből, nagyobb fesszel. Akkor meg azért reklamálnának, hogy nem átlagos körülmények közt lett nézve a tuning.
HGyu
-
Ice&Lime
veterán
A dobozon:
"Note: no stock cooling solution included in box"A hűtőt kispórolták belőle.
-
Donvit078
tag
Ahogy néztem a max rendszerfogyasztás itt is csak 1 esetben érte el a 350W -ot!!! kérdem én akkor minek ezek 500-600 meg még nagyobb tápok ??? teljes hülyeség
-
dredbiro
senior tag
Korrekt teszt,hozta a papírformát.Köszi
-
pcguru23
aktív tag
4930 tetszetős
Jó teszt köszi!
-
keIdor
titán
Persze, Bloomfield óta ahány CPU volt nálam azok átlag +0,1V-tól +200MHz-et ment, 1,1 és 1,4V közötti tartományban. Én tovább sosem mentem, 22nm-nél még 1,4V-ig sem mennék.
Gondolom nagyjából Ivy-E-nél is még fennáll(hat) ez a helyzet.Dospalek: Ez már hosszú-hosszú évek óta így van.
-
Devid_81
félisten
Yepp, aztan a kapott procikat lehet visszaadni azzal, hogy hopsz, bocsi az egesek miatt az erintekzoknel...vagy epp bocsi, de meg is halt a teszt vegere
Teljesen tokeletes, hogy ilyen realis a maximum fesz a teszteknel, ne ugy gondolkodj, hogy mindenkinel literszamra ott all otthon a folyekony nitrogen.
Egy olyan biztonsagos erteket kell meghatarozni, ami ha nem is mindenkinel, de a kisebb penzu tuningosoknal meg elerheto...ellenben tele lenne a net szomoru Ver Pistakkal, mert csak annyit latnanak, oooh nekik ment 4.8-at nekem meg 4.4 et alig...stb stb.
Sokan addig latnak, hogy gigahertz es nem gondolnak a dolgok moge, hogy mi is kell hozza... -
Azért a Haswellben mégiscsak van pár olyan újítás, amit még órajelnöveléssel sem lehet lelépni.
Ez látszik itt is. -
_Atesz
addikt
Ahogy látom a 4930-al az Intel agyonütőtte a saját 4960-as prociját. Teljesen felesleges 990 dollárt fizetni, amikor 555-ért ugyanazt a teljesítményt kapjuk.
-
kpal
nagyúr
4930 finom lett
-
Prof
addikt
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
Ezzel feladtad lecket, az egesz neten kutatva, mintha tilos lenne kiadni i3 Haswell APU tesztet, mindenhol az i7-esek.
-
keIdor
titán
-
Puma K
nagyúr
Anno láttam egy tesztet ahol GTX 480-nal mutatták, hogy ha 2 VGA van x16-ban vagy x8-ban akkor a teljesítményük nem tér el, csupán nagyon minimálisan ami akár mérési hibának is betudható (nem találom a linket...).
Mostanra mondjuk nem tudom mennyit változott a helyzet PCI-E 2.0 és 3.0 között, na meg x16 és x8 viszonya 2-3-4 kártyás rendszer építése esetén.
-
Csak érdeklődés képen kérdezném, hogy a másik fertályról is várható valami kis frissítés?
Érdekes lehet sokaknak a 3220-4130 képessége is.
-
wutuka
aktív tag
Latod milyen jofej az Intel, direkt nem hajszoljak magukat, csak hogy neked jo legyen
Hát szerintem pont az a baj,hogy az INTEL-nek egyáltalán nem kell hajszolnia magát ebben a ligában. Oly hatalmas az AMD-vel szemben az előnye,hogy elmehetne egy-két évig szabadságra náluk mindenki...
Azon gondolkodtam,vajon miért mindíg 1000 USD az ára a csúcsprocinak...?Mekkora lehet az árrésük,nem hiszem,hogy egy új csúcsproci létrehozatala mindíg ugyanannyiba kerüljön... -
Tirexi
addikt
"i7-4960X-szel 4300 MHz-ig jutottunk 1,28 volt mellett"
Én nem tudom ilyen CPU-kat miért kínoztok ilyen kevés fesszel. Adnám a szájának az 1.4V-ot meg sem állva egészen 4.7Ghz-ig.
-
keIdor
titán
4930K tetszik, egyetértek a cikk végével. Amit 04ahgy is említett, amiatt én is látok fantáziát még a 4820K-ban is, aki SLi vagy CF rendszert épít, annak jobb választás az X79. PCI-E 3.0-nál elég az x8 is, de ki tudja meddig, bár dual GPU-nál már kevés lenne.
-
Vigneau
félisten
Ahogy elnézem, még bőven ráérek lecserélni az i7-2600-am. Főleg az árakat elnézegetve.
-
bitblueduck
senior tag
Az i7-4820K az i7-3770K-val vetendő össze. Az i7-4770K más liga.
technologiai szempontbol igen, de mivel penzbe kerul, es a 4770K mar megjelent egy ideje, ezert jogosan lehet osszevetni azzal is. a vasarlot nem az erdekli, hogy azonos architekturan belul hova skalaztak, hanem az osszes lehetoseg kozul melyik megfelelo arban meg teljesitmenyben... maskulonben kiadhatnanak 1000$-ert 486DX2 EE 233MHz-t is. -
Lomha 8V
addikt
Alapos teszt, köszi!
Nem tud valaki olyan oldalt, ahol össze lehet hasonlítani a hardverek teljesítményét egymáshoz képest? Tudom, gugli a barátom, de nem akarok elsüllyedni nyakig a sok sz*r oldalba, inkább mennék egyből olyan oldalra, amit már ismer valaki.
-
törölt tag
Hát tuningra ezek se nagyon alkalmasak, hiába ott a "K" jelzés, elég nagy feszültséget elkér...
Köszönöm a tesztet. -
törölt tag
"Az hagyján hogy a 4700-es sorozat kicsit gyorsabb a kisebbiknél, de szerintem az vérciki hogy az "őskövület" 3 éves 2600K-hoz képest sem nyújt sok pluszt. OK, gyorsabb, de messze nincs lelépve, és azóta eltetl 2(!) generáció, ez meg ráadásul "extrém" proci...na ne már."
Ne viccelj már, nézd meg a renderelésre és a videófeldolgozásra vonatkozó részeket. Sokkal gyorsabb ez a processzor (mármint a nagyobbik), más kérdés, hogy mi az, ami ezt a pluszt ki is használja.
A kisebbik tényleg ellentmondásos, az X végút pedig - a korábbi kommentekre reagálva - tényleg nem azért veszik, mert annyira megéri. Azt éppen azért veszik, mert 1000 dollárba kerül, amiért cserébe elég, ha csak egy kicsivel is, de ő a leggyorsabb.
-
04ahgy
nagyúr
Pár ember a topikban el vagyon tévedve. Az i7-4820K az i7-3770K-val vetendő össze. Az i7-4770K más liga. Az i7-3770K pasztás kupakos, 16 PCIe sávot ad, 1600Mhz dual RAM-ot kezel, 8MB cache mellett. Az i7-4820K meg forrasztott kupakos, 40PCIe sávot ad, 1866MHz quad RAM-ot kezel, 10MB cache mellett. Kicsit olcsóbb, kb. pariban van az előzővel, azonos felszereltségű lap kb. ugyanannyiba kerül alájuk, kicsit olcsóbb, kicsit többet eszik. Mindenki eldönti melyiket veszi és nem vitatkozik.
Extrém széria meg egyetlen egy van, az aktuális X végű 1000 dolláros csúcsproci, ez szimplán csak felsőkategória, amik a cikk főszereplői.
HGyu
-
Devid_81
félisten
Ezektol nem kell hanyatt esni, kb egyetlen dolog szol a legkisebb es "olcso" negymagos mellett, hogy nincs gyarilag elrontva a kupak+pasztazas...viszont a Haswell-ek elszurt kupakkal mennek annyit tuningban (inkabb tobbet) , mint ezek.
Jelen pillanatban csakis annyi szol mellettuk, hogy 6 mag+HT.
Regebben azert volt egy eleg eros lepcsofok 1366 vs 775 kozott...ez most valahogy nem jon(tt) ossze. -
Peter13
senior tag
Hát ez nem sterintem igenis gyér lett. Az hagyján hogy a 4700-es sorozat kicsit gyorsabb a kisebbiknél, de szerintem az vérciki hogy az "őskövület" 3 éves 2600K-hoz képest sem nyújt sok pluszt. OK, gyorsabb, de messze nincs lelépve, és azóta eltetl 2(!) generáció, ez meg ráadásul "extrém" proci...na ne már.
A nagyobbik OK lehet annak, aki ténylegesen kihasználja és neki aaaaanyira fontos az a kis plusz a "normál" száriához képest, de a felárat borsosnak tartom....persze ez extrém széria, szóval nem pampogok: nem én vagyok a célcsoport.Igazából kiváncsi lennék, hogy ezeket miért dobta piacra az Intel? Ami nem sikerült azokat "szórják" így ki? Vagy valami vélt/valós piaci rést akarnak betömni? Kiváncsi lennék...
-
LackoMester
addikt
Jó, igényes teszt, köszi.
-
joysefke
veterán
Nem tudom az eredményeket extrém OC szemszögből megítélni, de én azt látom, hogy a 4820 drágább lapot igényel a 4770-hez képest, ráadásul magasabb a fogyasztása, de legalább kissé lemarad a tesztek többségében. Ugyanakkor a tunningpotenciálja sem jobb mint a 4770-nek. Szvsz nem értem mi létjogosultsága lehet a 4770 mellett...
J.
-
ciao
senior tag
El vagyok tévedve?
4. generációs core i proci, és nem haswell magos?
vagy akkor miért van 4 a - után? -
Prof
addikt
válasz
MCBASSTION #4 üzenetére
En azt nem tudom miert kerul +80 fontba +32 GB lassu flash memoria egy Ipad-ban.
-
MCBASSTION
aktív tag
nem tudtam h 3mb cache es 0.2ghz 500$-ba kerul...
-
Prof
addikt
A 4960X meg meg mindig rohejes arazas, biztos a legrosszabb ar/teljesitmeny rekordra hajtanak vele. Max 20%-al kene tobbe keruljon a 30k-hoz kepest.
-
04ahgy
nagyúr
Aki korábbi rendszerről vált, annak lehet létjogosultsága az i7-4820K vásárlását tekintve. Azért a CrossfireX / SLI natívan x16-x16 támogatását ne feledjük! Négy VGA-s rendszereknél is natívan x8-x8-x8-x8, ami LGA1155 vagy LGA1150 esetén csak PLX / Lucid chippel érhető el, ami növeli a PCIe kommunikáció késleltetését.
A tuningpotenciál – lég- vagy vízhűtést tekintve – az LGA1155 esetén látottaknak megfelelően alakul, tehát visszalépés történt a 32nm-es node értékeihez képest. Kvázi hozta a papírformát.
(#2) KAMELOT: Az én véleményem is ugyanez. A kupakja forrasztott az i7-3770K-val ellentétben, tehát valamivel jobb értékeket lehet elérni tuninggal egy szerencsés példánnyal. 40PCIe sáv, 4 csatornás 1866MHz-es RAM.
A cikk meg kiemeli, hogy mennyivel drágább az LGA1155-höz képest az LGA2011-es lap. Szerintem nem. Egy közép - felső közép kategóriában nevező Z77-es (mert az X79-es lapok csak a Z77-esek mellett szerepeltethetők mellérendelésben.) simán van 50e Ft, és a leggagyibb X79-es lap felszereltsége pedig onnan indul.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a két frissen érkezett, a csúcsmodellnél kedvezőbb árú LGA2011-es Ivy Bridge-E processzort.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest