- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
Nem tudom ez volt-e már.
-
Tauren45
aktív tag
Szépek.
AMD mikor hoz iet?
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
stratova
veterán
válasz hugo chávez #45 üzenetére
C2c Xeon E5-2670-nel, hasonló árban pedig az E5-2650-nel lehetne összevetni az Opteron 6282SE-t, de más teszt még nem lévé érthető. Minden esetre az Intel előnye vitathatatlan ebben a szegmensben. Fogyasztásban (is) el lett meszelve egyelőre szegény 6282SE. A Huawei nem tétovázott sokat.
Álljon itt egy Xeon E5-2687W teszt is[ Szerkesztve ]
-
hugo chávez
aktív tag
Vannak már SPEC CPU2006 eredmények is. Dual Xeon E5-2690 és összehasonlításképpen dual Opteron 6282 SE (legerősebb, 16 magos Opteron), íme:
SPECint: Xeon E5-2690 - Opteron 6282 SE
SPECfp: Xeon E5-2690 - Opteron 6282 SE
SPECint_rate: Xeon E5-2690 - Opteron 6282 SE
SPECfp_rate: Xeon E5-2690 - Opteron 6282 SE
Gyakorlatilag az összes tesztprogiban, mindkét mérési metódus esetén gyorsabb a Xeon az Opteronnál.
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
04ahgy
nagyúr
Windows Server 2008 R2 Enterprise is megteszi, vagy Solaris, esetleg BSD. A Debian GNU/Hurd is egy jó alap lehet a platformmal és a 768GB RAM-mal kísérletezni vágyóknak.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Petyyyyy
addikt
Teljesen megnyugodtam most, hogy tudom az új platform 768GB RAM-ot kezel. De valaki legyen szíves árulja el melyik OS szükséges ehhez? Bár gyanítom Linux.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
oriic
HÁZIGAZDA
E5-2690 (8 mag) 20Mb cache.
Jesszus...
Live-Die-Respawn
-
arthur3d
tag
Külföldön vettem (németországban) egy dual opteron lapot. A gazdája azt mondta, hogy valamiért nem bootol, nem is foglalkozott vele, én meg pici pénzért megvettem. Full dobozos lap volt, pár hónapos, de a számláját nem találta. Én meg szépen írtam a Tyan supportnak, hogy van egy lapom, ami szerintem bios hibás, mert sem a procikat nem ismerte föl, sem a bios-ba nem tudtam belépni. Szóval leírtam a hibajelenséget, készítettem fotókat a képernyőről + a lapról, mivel semmilyen papírom nem volt. Válaszoltak másnap, hogy mit próbáljak meg, írtam hogy azon már túl vagyok, erre jött a válasz, hogy küldenek egy új bios chipet, majd postfordultával küldjem a régit. 1 hét múlva meg is jött az új bios, komplett leírással, hogy hogyan cselekedjek a cserénél, majd visszaküldtem a rossz chipet és azóta is működik hibátlanul. Számomra az ilyen support mindennél többet ér.
[ Szerkesztve ]
...
-
arthur3d
tag
A 8db memória foglalatba 8x8GB, azaz 64GB szerintem egy munkaállomásba bőven elég, sőt fölösleges. USB3 valóban nincs rajta, kérdés, hogy ez mennyire nagy probléma egy ws lapnál (ami lapon dolgozok, azon sem használom ki, de ez az én személyes véleményem). Jó hangkártya szintén hasonló dolog nálam, mert aki zene készítéssel foglalkozik az nem alaplapi hangkártyával dolgozik, aki meg csak zenét hallgat rajta, szerintem ez megteszi. Aki ilyen gépet vásárol, az gyanítom, hogy nem játszik rajta, hanem dolgozik. Firewire szintén nincs rajta, számomra ez érdekes, mert a régi Tyan lapomon is van. Az általam linkelt lapon éppen nincs SAS vezérlő, de van ott másik ilyen lap is amin viszont van.
Egyébként ez is olyan, hogy kinek melyik gyártó terméke tetszik. Nekem a Tyan support eddig hibátlanra vizsgázott, bár mindössze csak 1x volt rá szükségem
[ Szerkesztve ]
...
-
Mexildos
aktív tag
A linkelt lappal annyi a bajom, hogy a memória foglalatból lehetne duplázni akkor még jó is lenne. Amit első pöccre hiányoltam azaz USB 3 meglétének hiánya. Azért ezekre a lapokra már illene tenni. + egy jó kis hangkártya sem lenne rosz integrálva. Esetleg alapbból valami firewire 800. A videóvezérlő jó-jó hogy van integrált is de helyet foglalja mástól.
Az EVGA alaplapjával összehasonlítva azon még több csatoló is van. (nem csak sata hanem SAS is). Ugyebár egy SAS port = 4 sata port. Persze nyilván egy ilyen masinához már kell egy hálózati tároló is valahol arrébb. Aki ilyen géppel dolgozik annak több terra anyaga van amit nem biztos hogy az "anyagépen" tárol.
-
stratova
veterán
Nincs mese, itt Xeon E5 6 magos felállásban is javarészt helyben hagyta az Opteronokat. Változatlanul érdekelne hogyan festene a kép, ha magórajelen menne L3/IMC órajel utóbbiakban is . De a teljesítmény/fogyasztáson ez sem segít. Ha Piledriver nem hoz jelentős javulást nem lesz ennek jó vége.
-
VincentXxX
csendes tag
2db E5-2687W aztán már csak egy EVGA Classified SR-X meg 96GB RAM kell...
http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=270-SE-W888-KR&family=Motherboard%20Family&series=Intel%20C606%20Series%20Family&sw=5
-
arthur3d
tag
Érdemes alaposabban átnézni azt a listát Ezen 4db X16 Gen3 slot van.
Milyen apróságokra gondolsz amik lemaradtak?[ Szerkesztve ]
...
-
stratova
veterán
Ezekről a procikról előbb tud meg egy s mást az ember, ha a partnerek termékei alapján keres tesztet. Például a Dell PowerEdge T620-ról (2x Xeon E5-2640), még ha a teljesítményt máshogyan is mérik, mint itt az asztali megoldásoknál.
[ Szerkesztve ]
-
ne_nezze
aktív tag
passzolnak ja de egyben jól alávágtak az evganak intelék. egyik xeonon sem lehet szorzót állítani ezt a biosban zárolták csak bclkt lehet emelni. mit is jelent ez? úgy 8% tuningot 50-60% helyett.
evga sr2 rule továbbra is.Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
-
Mexildos
aktív tag
Mondjuk a 32GB ram bőven elég (legalábbis nekem). A 8 GB-ram mint érdekesség jön képbe. Mivel az EVGA Classified SR-X üdvöskéje 96GB ramot tud fogadni.
Mondjuk még kivárnék, mivel a Supermicro is nagyon jó workstation alaplapokat készít.Ők még nem mutatták be az erre épülő alaplapokat. De szerény véleményem szerint az SR-X ahhoz képest hogy mit tud nyújtani nem is vészes. Egy ilyen gépet az ember elhajt 5 évig.
-
04ahgy
nagyúr
Persze, jók quadba, és bizonyos lapokon 8 foglalat van, az 4GB-os modulokkal már 32GB.
A linkelt RAM az ECC miatt lehetséges, hogy ennyire drága...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Mexildos
aktív tag
Huhh köszi totál elmentem mellette.
Látom van 8 GB-os kiszerelés de ez KIT. Tehát 2x4 GB.
Viszont a 8GB modulról szinte semmi sincs. Kérdés ezek quad channelbe jók lennének-e?
Viszont azt kevésbé akarom elhinni hogy 2x8GB kit az 108 ezer lenne.
Viszont itt pedig egy darab 8GB-os modul kerül 19 ezerbe. Óriási eltérések vannak.
Túl nagy az árkülönbség. Jelent ez valamit? Ha modulokat veszek akkor a quad channel menni fog majd?
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Hol olvashatók a sebességtesztek?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz Cybertrone #15 üzenetére
Hát azért azt nem mondhatom a kollégának, hogy azért mert az előző Xeonok ették a nem ECC-s, nem regiszteres RAM-ot, ez is fogja...
Ezt csak valószínűsíteni tudom.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
A nem kétutas CPU-k (alsó táblázatban levő 3) szerintem eszik a sima RAM-ot is... Utána kellene járni.
HGyu
-
Mexildos
aktív tag
Miért egyébként mennyi a proci hivatalos ára? Azt nem írták oda a cikkbe. Mármint azoké amiket kiemeltél.
Videó vágok és 3d grafikusok álma.... Csak lehetne hozzá kapni emberi árban 8GB-os memória modulokat. És ugyebár ide ECC rammok kellenek. Azt pedig itthon még az Iponban sem dobnak csak úgy utánad. Kínálat kb nulla.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
"E5-2687W (8 mag) 3,1 GHz van 20 MB 150 W 1600 MHz "
8 mag, 3.1GHz és még van turbo is felette... félelmetes... kettőt kérek
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
04ahgy
nagyúr
Nem. Platformról van szó, melynek része a SandyBridge-E CPU, a vezérlőhíd és egyéb, járulékos elemek, a hálózat is tehát. Írja is a cikk, hogy egy chipes, ebből következik, hogy nem a CPU-ban van.
No meg mivel a CPU-k egy az egyben az asztali SBE die-t vonultatják fel (pontosabban az asztali SBE épül erre a die-ra), amiben szintén nincs hálózati vezérlő, így következik, hogy ezekben sincs.
HGyu
-
joysefke
veterán
Jól látom, hogy ezek váltják a nagysikerű E56XX sorozatot (E5640/E5650 bírtak jó ár érték aránnyal korábban)?
J.
[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
"Újítás még az Intel X540-es Ethernet vezérlő, mely 10 gigabit/másodperces tempóra képes. Érdemes megjegyezni, hogy ez az iparág első egylapkás 10GBASE-T megoldása, és elérhető külön bővítőkártya formájában is." -ez most hol van ? jól értem a prociban ?
nem vagyok tökéletes
-
04ahgy
nagyúr
E5-1620 (4 mag) = i7-3820
E5-1650 (6 mag) = i7-3930K
E5-1660 (6 mag) = i7-3960XGondolom a nekik megfelelő Xeonok persze szorzózárasak lesznek. Egy 8 magost (E5-2687W) szívesen tesztelnék, főleg, ha normál desktop lapban is üzemelne, mondjuk 125-ös vagy 166-os BCLK strap mellett.
HGyu
[ Szerkesztve ]