- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Amúgy érdekes de vmiért pont most (válság) elindult köreimben az openoffice felfutása, komoly cégek nem vesznek már a gépre MSofficet és állnak át kompletten openofficera, kvázi migrálás sincs office97ről, illetve van: Openofficra.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha csak a megnyitás a lényeg, akkor van az MS-nek ingyenes olvasója: Word Viewer
-
Woid
tag
[OFF]"akkor gondolom azt is tudod, hogy az OS/2-t a Microsoft fejlesztette."
Dehogyis MS fejlesztés. Együtt kezdtük el, 1985-ben, szerződésben.
Az OS/2 1.0-ás verziót. Ez még szöveges módú volt.A GUI az OS/2 1.1-ben jelent meg, ez lett a Win 3.1 kinézetének alapja.
Nem hivatalosan, az MS ekkor kezdte el fúrni az egészet, hogy le tudjon lépni,
és a saját termékébe pakoljon bele mindent amit tud.
Ezután rugta fel az MS a szerződést. Megjegyzem, okosan tetteAz OS/2 2.0 már csak tisztán IBM fejlesztés volt.Ha jól emlékszem, 1992. elején jött ki.
32 bit, védett multitask, stb, a Microsoft hol állt még ekkor ehhez...
Ekkoriban az MS-től a Win 3.1 - 3.11 jött ki...De vehetnénk az MS-DOS-t is. Az sem MS ötlet volt, csak "úgymond" megvásárolták,
nem egészen tiszta eszközökkel a Seattle Computer Products-tól..."#51: Nem a Microsoft találta fel a meleg vizet, csak az itteni szakértők hiszik azt."
Ez a lényeg végülis.Erről még dokumentum film is készült, többé-kevésbe lefedi a sztorit.
Tehát nézhetném úgy is, hogy az oprendszerek, DOS, Win, ezek alapjai nem is saját eredeti ötlet, csak utólag építettek ezekre.
Ami volt ahol bejött, volt ahol nem, nem véletlen hogy az IBM igencsak beelőzte őket.
Aztán, hogy nem az OS/2 terjedt el, az más téma. Bár nekem nem volt vele bajom, használnom kellett azt is.(Mint ahogy BEOS-t is, és de érdekes, itt is benne volt az MS keze a BEOS halálában, bár itt az Intel jobban, kivételesen. De végülis mégiscsak az MS fizetett ki 23,2 millió dollár büntit...)
Nem egy ilyen húzása volt az MS-nek, pl. manapság ugye a licenszek nem egészen jogos használata. (Mondjuk ki, lopták.)
Mindegy, a lényeg, kell az MS, örülök neki, de nem ártana egy kis konkurencia.
Nekem sem mindegy, mennyiért veszem meg az aktuális oprendszert, és ha lehetne olcsóbb, akkor miért neMert bár a Vista kimaradt, de a többi megvan.
Office nem téma, van sok ingyenes egyéb lehetőség itthonra.
[/OFF]Nem titkolom, egyszer feltettem a Word 2007-et, mert egy okos .docx fájlban adott listát,
persze semmi nem kezelte...
Van erre valamilyen konverter, akár pl. AbiWord vagy bármi alá?Peace
-
FTeR
addikt
Wildeboer kicsit le van maradva ms ofisz kapcsán. egyrészt a saját default fomártuma is nyílt, másrészt odf-be is tud menteni. a nyilt dok formátum lényege, h sw független, hogyisvan, h ha odf akkor ooo?
nem gondoltam volna, h ibm-nél a win+ofisz kombó volt a default. várjuk a hírt, h ukászba adták a linux használatát.
-
törölt tag
válasz
Gregorius #82 üzenetére
Nem tudom, értelmezésem szeirnt, a hírt is figyelembe véve hír megjelent, mi az intézkedés, általában intézkedéssel megelőző nap, egyből kérik az interjút az nyilatkozik, vagyis a döntés pillanatára, mikor nyilatkozott már csak a 30k-nyi alkalmazottat kellett rugdosni.
-
Dr_Syrex
senior tag
remélem a jövő majd őket igazolja.
-
Mackósajt
senior tag
Második bekezdés: "Az IBM-nek világszerte 360 ezer alkalmazottja van, akik döntő többsége eddig a Microsoft szoftvereit használta – annak ellenére, hogy a vállalat – ha nem is túl agresszíven – folyamatosan szorgalmazta az ingyenes, bár nem nyílt forráskódú Lotus Symphony használatát ügyfelei körében."
Harmadik bekezdés: "A történteket kommentálta Jan Wildeboer, a Red Hat németországi képviselője, aki a nyílt formátumok és a szabványkövető „új világ” mellett tette le a voksát: szerinte hamarosan vége annak, hogy a zárt formátumok védettségét kihasználó cégek jutnak előnyhöz,..."
Nem kellene ilyen gyorsan és utánanézés nélkül lecsapni minden "anti-MS" hírre kedves Jan...
-
-
oO7
őstag
hát konkrétan nincs összehasonlítva csak aszerint a logika szerint, hogy aztmondják, hogy az ő szoftverük is képes ellátni azt a feladatot amit az office... teccik érteni
jó most amúgy nem úgy tűnik de nincsen ezzel az egésszel nekem különösebb problémám mert tényleg gondolom jó sokan csak arra használnak bármiféle ilyen irodai csomagot, hogy megnyissanak egy file -t és nem azért, hogy ők csináljanak / szerkesszenek...
csak maga ez a "hír", hogy márpedig nekik nincsen szükségük az MS termékeire meg ilyenek... közben meg akinek valóban a munkaeszköze az ugyanúgy azt fogja tovább használni... szóval csak nyomatják ezt a "nincs szükség az MS-re, használj te is szabadszoftvert" marhaságot közben meg komolyabb feladatokra ők is ugyanúgy az office -t fogják használni... kicsit olyan "savanyú a szőlő" feelingje van -
Gregorius
őstag
nem elhinni kell, hogy az utolsókról van szó, hanem elolvasni a topic indító cikkben ezt a mondatot: "s elmondta, hogy mára már körülbelül 330 ezer dolgozó tért át a Symphonyra."
Az idézett bekezdés (a videó előtt):
Az IBM-nek világszerte 360 ezer alkalmazottja van, akik döntő többsége eddig a Microsoft szoftvereit használta – annak ellenére, hogy a vállalat – ha nem is túl agresszíven – folyamatosan szorgalmaztaaz ingyenes, bár nem nyílt forráskódú Lotus Symphony használatát ügyfelei körében. Az eredetileg nem igazán a nyilvánosságnak szóló intézkedést az IBM szóvivője megerősítette, s elmondta, hogy mára már körülbelül 330 ezer dolgozó tért át a Symphonyra.
Vagyis tömören az idősorrent:
1. Korábbi állapot: az alkalmazottak döntő többsége MS-t használ. A döntő többség nekem legalább 50%-ot jelent, az pedig nem az utolsó pár ember, továbbá annak ellenére MS-t használ, hogy az IBM-nek már van stabil irodai terméke, amit folyamatosan (értsd: hosszabb ideje) propagál az ügyfeleknek, vagyis az MS többség egy tartós állapot.
2. Megtörténik az intézkedés, vagyis a Symphony kötelező bevezetése tíz munkanapon belül
3. Jelenlegi állapot: az alkalmazottak 90%-a a saját terméket használja.A szóvivő nyilvánvalóan a döntés utáni helyzetről nyilatkozik, amikor viszont az lett volna inkább meglepő, ha a saját részesedés nem mutat dominanciát, vagyis ha a döntés végrehajtása sikertelen.
Cikkértelmezés vége.A gyors migrálás egyébként dícséretes, de méginkább érthetetlenné teszi számomra, hogy eddig akkor miért nem lépték meg. Hatalmas presztízs értéke van, mint ahogy abban lentebb is egyetértünk.
Ha el akarják adni a lotust, használniuk kell. mert az úgy parasztos, hogy te vegyél tőlük, de ők sem bíznak benne.
Pontosan. -
Senki nem hasonlította össze őket. Igen, mindenki tudja, hogy a Symphony butább az MS Office csomagnál. Ezzel senki nem vitatkozik. Csak annyiról van szó, hogy nem szükséges mindenhova az Ofisz tudása, és az egyre fejlődő ingyenes csomagok is ki tudnják elégíteni a legtöbb felhasználó igényeit, mivel ezek az igények nem feltétlenül nőnek együtt az Ofisz tudásával.
Az is benne van a cikkben, hogy: "...az MS Office használata külön engedélyhez kötött."
Tehát, ha Mancikának többre van szüksége, akkor használhatja az Ofiszt. -
oO7
őstag
válasz
Gregorius #77 üzenetére
hát nemtudom... én még mindig azt mondom, hogy nem kéne összehasonlítgatni egy ilyen ingyenes cuccot az office -al és egy IBM kaliberű cégnek pedig nem ilyen szarságokon kellene spórolnia meg keménykedni, hogy majd ők nem használnak MS terméket.
A másik meg, amikor ugye volt az ügy, hogy a munkaidő mikortól kezdődjön merthogy a windows sokáig bootol... ugyan ezt konkrétan nem próbáltam de mire az openoffice betölt egy filet (vagy akár csak magát üresen)...
dehát sok sikert nekik
-
bambano
titán
válasz
Gregorius #77 üzenetére
nem elhinni kell, hogy az utolsókról van szó, hanem elolvasni a topic indító cikkben ezt a mondatot: "s elmondta, hogy mára már körülbelül 330 ezer dolgozó tért át a Symphonyra."
360 ezerből 330 ezer már áttért, marad 30 ezer, 8.3 % nem tért még át, ezeknek most az orrára vertek.
-
Gregorius
őstag
Természetesen ennek így kellene lennie. De nem tudom elhinni, hogy csupán az utolsó "néhány" áttérő sürgetéséről van szó, amikor a cikkben konkrétan szerepel:
Az IBM-nek világszerte 360 ezer alkalmazottja van, akik döntő többsége eddig a Microsoft szoftvereit használta
Vagyis nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem folyamatában történt a dolog, figyelembe véve, hogy a Symphony-t már tavaly májusban stabilnak minősítették. A konkurens Microsoftnál egy új terméket házon belül már jóval az RTM előtt elkezdenek bevezetni, pl. a microsoft.com-ot kiszolgáló szerverfarm már jóval a végleges változat megjelenése előtt az új Windows-t futtatta, pedig az RC még látótávolságon belül sem volt.
Az IBM-nek ezt a lépést (vagyis a Symphony kötelezővé tételét) már jó régen meg kellett volna tennie. Persze jobb később, mint soha. -
Nem tudom, hogy a Notes milyen, de a Symphony-val én teljesen elégedett vagyok. Nem tud annyit, mint az MS office, vagy az OOo, de a lényeget tudja.
A hír kapcsán került szóba tegnap egyik ismerősömnél, hogy az ő cégüknél is kb. 130 gépen a Symphony van, mert gyorsabb, mit az OOo. Ahova kevés a tudása (pár gép), ott van csak OOo, és összesen 2db gépen van Win + Ms Office 2007, esetleges kompatibilitási problémák leküzdésére.ui.: És nem ez az első hasonlóan kevés MS Office-szal működő cég, amiről hallok.
-
Integra
titán
ha csak fele olyan szar mint a lotus notes, akkor se állnék át erre....
hogy milyen anyázások lesznek ibm alkalmazottak között.. DDD -
Gregorius
őstag
Nem sok köze van ennek a pénzhez. Egy ekkora vállalatnál az éves költségvetésben a licencköltség messze nem a legjelentősebb tétel. Ha az IBM-nek van saját irodai csomagja, ennek ellenére házon belül a konkurenciáét használja, azzal viszont hallgatólag elismeri: a másiké a jobb. Ezzel aláássa a saját termékének a létjogosultságát.
-
dark100
aktív tag
Szerintem ennek a lepesnek szamos oldala van:
1) teszt: kell egy nagy userbase a hibak felderitesehez. Maskepp nem megy. Hazon belul megoldhato
2) marketing: az IBM azt allitja hogy m$ nelul is vigan meg lehet elni. Most meg is mutatja
3) Otletborze a jovobeli fejlesztesekhez. A munkavallalok egy resze sirni fog mert azt nem talalja azt nem talalja. Ezek valoszinu joresze a user benasagan fog mulni, de lesznek kozottuk valoban hianyzo, fontos otletek. Un feedback a fejlesztoknek.
4) Hatekonysag teszt. Milyen hatekonyak lesznek a munkavallalok az uj termekkel, milyen gyorsan tanuljak meg hasznalni, mik azok a hibak es hianyossagok amiket tomegevel kovetnek el. Ezekre az informacioka szuksege lesz az IBM-nek a partnerei megteritesehez.Szoval ez egy nagymintas belso tesz a "Mi lesz akkor ha atterunk symphonyra?" kerdesre. Es a nyert tapasztalat a jovoben penzre valthato ertek.
-
vtechun
veterán
Mindig is a szimpatikusabb nagyvállalatok közé tartozott a szememben az IBM. Ezek után is. Ki is prószálom majd ezt a progit.
-
copass
veterán
rájöttek gondolom hogy lehet pöttyet spórolni az msoffice elhagyásával.
nem mindegy egy cégnél hogy veszek 20 msoffice-t vagy használok Ooo-t! -
Woid
tag
Akkor gondolom azt is tudod, hogy az MS elég sok mindent elvitt pl. az IBM OS/2-ből
Ha jól tudom elég nagy balhé is volt belőle anno, de mivel rég volt, ki foglalkozik már ilyesmikkel. És ez csak egy példa volt...Nem kell félreértsd. Win párti vagyok, Office párti vagyok, nem értek TELJESEN egyet az IBM jelenlegi döntésével (Én is dolgoztam ott, hajj, tovább mint kellett volna...).
De az sem jó ha átesel ennyire a másik oldalra?Ha nem érted, sajnálom, nem ellened vagyok, csak veled szemben, de a véleményedért.
Ha kell, kifejtem bővebben. Peace
De tudom, nem kell a véleményem, előre tudom
-
oO7
őstag
-
vince
őstag
A döntés és a hír kiszivárogtatása mellett összekalapálhatták volna a webszerver(eke)t hgy azok a hozzám hasonlók, akik a hír hallatán vetnének egy pillantást a szoftverre, megtehessék: elég lol, hogy öt perce folyamatosan tölt a böngésző, de eddig semmi
-
moonman
titán
dolgoztam IBM-nél, még akkor is Warp-pal szarakodtunk, amikor már rég volt Win2000. nem csoda, hogy ott tart a vállalat, ahol, a vezetőség nem a józan ítélőképességéről híres. (csomóan már rég Win98-cal tolták a laptopjukon sutyiban)
ettől függetlenül nem látom a nagy hírértéket, a Microsoftnál sem jellenző, hogy Lotus-t használnának...
-
lapa
veterán
én nem ismerem ezt a másik szoftvert, de wörd nélkül még sose semmit nem sikerült megcsinálnom. csoportmunka nélkül meg mégúgyse.
egyébként meg egy normális erp mellett elhalványul az office jelentősége, ugyebár jellemzően olyan matyizásokra kell, amit az erp(k) nem tud(nak).
-
5h4rK
tag
Szerintem fasza kep. ( most nem b*szogatok senkit )
-
-
anulu
félisten
sok sikert nekik a csoportmunkához. gondolom majd összereszelnek egy Sharepoint alternatívát is.
-
5h4rK
tag
Egy kicsit szol a penzrol is, nem lehet apropenz a licensz. A masik ok pedig az, hogy ok "gyartanak" office-t, kozben pedig az MS Office -t hasznaljak. Ez mar azert eleg abszurd. Ez pont olyan mintha az IBM a szervereket a HP -tol rendelne, annak ellenere, hogy ok is keszitenek szervereket.
-
Attól még, hogy munkaeszköz, nem biztos, hogy kell a Word minden funkciója.
Egyik ismerősömnél is ezt használják a cégnél több, mint 200-an, mert gyorsabb, mint az OOo, és mindent tud, amire szükségük van.
Egyáltalán nem olyan buta ez a Symphony.Próbáld ki!
Az IBM-nél meg persze, hoyg lenne lé MS ofiszra, de ha nincs rá szükség, akkor minek? később válthatnak akár linuxra is, ha megszokták a Symphony-t.
Cégvezír létemre én is a saját megoldásokat erőltetném, és csak akkor és oda jöhetne idegen cucc, ahol muszáj.
Itt a cikkben is írták, hog ykülön engedélyhez kötött az MS ofisz használata. Tehát, ha valaki olyanra használja, amit a Symphony nem tud, akkor az hazsnál MS Office-t... Szerintem, ennél ésszerűbb lépés nem nagyon lehetséges. -
oO7
őstag
lehetséges hogy az emberek nagyrészének ez elég lenne... viszont gondolom akiknek ez valóban a munkaeszköze azok baromira hiányolni fogják a Word -öt.
És egy IBM-nél neee beszéljünk már arról, hogy ingyen szoftvert kellene használniuk... ez még csak véletlenül sem a pénzről szól. -
"ez inkább a Wordpad-nak az alternatívája mint az Office Word-nek"
Ebből látszik, hogy nem próbáltad ki.
Valóban kevesebbet tud a Word-nél, és társainál, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek nagyrészének ne lenne elég - ingyen.
Nem biztos, hogy az IBM-nél úgy hoznak döntéseket, hogy nincsenek tisztában a következményekkel. -
oO7
őstag
hát csak így gyorsan utánanézelőttem ennek a Symphony -nak... ez inkább a Wordpad-nak az alternatívája mint az Office Word-nek... másrészről pedig az MS Office nem csak szövegszerkesztőből, prezentációkészítőből meg táblázatkezelőből áll hanem még egy tonna (a vállalatoknál igencsak hasznos) programból. Max fél év múlva az IBM-nél felkelés tör ki és megkövezik a nagyokos fejeseket akik ezt kitalálták.
-
negyedes
addikt
Hm, kivancsi vagyok erre a progira.
-
dark100
aktív tag
Ez sztem csak az elso lepes. Eljon az ideje amikor az m$ OS-t is dobni fogjak. Na nem mintha most is szukseguk lenne ra, csak a megszokas.
-
bambano
titán
válasz
darkarthur #8 üzenetére
Soha nem az volt a kérdés, hogy képes-e. Mindig az volt a kérdés, kiderül-e hitelt érdemlően.
-
Gregorius
őstag
Nem tudom, mi ebben az egetrengető. Előírták vállalati szinten, hogy ezt a szoftvert kell használni, nem azt. Nem hinném, hogy itt történik meg először.
-
bambano
titán
Annak igen súlyos következménye lesz, ha kiderül, hogy egy ekkora cég is képes ms office nélkül működni...
-
Vladi
nagyúr
"a cég nemrég elrendelte, hogy alkalmazottai tíz munkanapon belül térjenek át a l az IBM saját fejlesztésű 1.0-ás változatával 2008 közepén megjelent ingyenes irodai programcsomagjára, a Lotus Symphonyra."
Ezt teljesen logikus. Az ibm csinál office-t, és vesz a dolgozóinak.
-
Én is ezt használom már a megjelenése óta, és nagyon elégedett vagyok vele.
Az 1.3-as még gyorsabbnak is tűnik linux alatt, mint a korábbiak.(#1) FRENK1988: Cégen belül jobb az egységes szoftver környezet - szerintem. Gondolom, most látták elérkezettnek az időt, hogy váltsanak, mert már elég jó a progi hozzá. Az lenne furcsa, ha nem a sajátjukat használnák házon belül.
-
FRENK1988
veterán
Komoly döntés. Ennek nem nagyon látom értelmét. Inkább mindenkinek el kellene döntenie mit akar használni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged