- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- iPad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
Tessenek igényelni, hogy kishazánkban is legyen Surface
-
Glenda
addikt
Van egy-két vacak, de olyan mindenhol van. A dühítő az, hogy leszedtem a "where's my app" nevű alkalmazást, amit a MS adott ki, és az egyetlen dolgot nem tartották be, amivel sózzák a fejesztők eszét és ki is csukhatnak a marketplaceből miatta. A UI threaden kezelik a fájlletöltést. Gondolom, tényleg, zseniális. A fejlesztők, a tesztelők is, meg a Store QA munkatárs is, aki beengedte.
-
Zigur
senior tag
Sőt, az MS kemény pénzeket fizetett még a WP7 idejében fejlesztőcégeknek, hogy portolják WP-re az alkalmazásaikat, 10 és 100 ezer dollár közti összegekről olvastam.
Mostanában nem tudom van még ilyen dolguk azt nem tudom, szerintem nem mert a Metro-s app-okból alig van, és sok köztük a gyenge cucc (ezt is csak olvastam elemzés között). -
Glenda
addikt
Microsoft's Surface revenue so far revealed: $853m
Tehát több mint a felét eladták limitált elérhetőséggel, magas áron. Remélhetőleg ezt a hibát többször nem követik el, a Surface RT2 nem MS Store only lesz csak pár országban...jó lenne egy RT cucc is már.
-
pzstm
titán
kicsit más megközelítésből:
On the bright side: Last 6 mo. MS sold more Surface tablets than Nintendo sold Wii U's -
LOLka Balmer
csendes tag
Az eladhatónál “kicsivel” több Surface RT-t gyártott a Microsoft
Nézzétek a dolog előnyös oldalát ! Legalább lesz majd mit a hajukra kenni ( már ha szegény tojásfejű Ballmernek lenne még haja )
-
dabadab
titán
Eddig az volt a mondas, hogy a Windows az egeszen pontosan azert jo, mert nem kell ilyeneket csinalni. Sot, egyebkent az elmult par evtizedben mindig az volt, hogy ami kijott, mint Windows, az alapvetoen kompatibilis volt az elodjeivel (kivetel az alapvetoen ipari felhasznalasra szant WinCE volt): ezt nagyon durvan megtori a WinRT.
-
-
dreamdancer
őstag
Nagyon félreértettél, azzal teljesen egyetértek, hogy desktop alkalmazásoknak semmi keresnivalója egy tableten. És pontosan ezért totálisan értelmetlen egy desktop OS "ARM-osítása", mert nagy, erőforrásigényes stb.
Nem, a tabletes Win-nek nem kell tudnia a Win8 funkcióit, ez nem egy munkaállomás, pont ezért mondom, hogy az RT tévút, zsákutca. Ez is csak egy elfuserált tablet PC, annyi mínusszal, hogy ehhez még appok sincsenek. A MS tablet PC-i sorra megbuktak, a Google és az Apple mobil OS-re épülő tabletjei sikeresek - erre a MS megint kitolt egy desktop OS-tabletet.
Én napi 1,5-3 órát használok tabletet és még sose éreztem szükségét az USB-nek vagy a microSD-nek, amire ezek jók, arra rendszerint vannak sokkal fejlettebb wireless megoldások, adatok a felhőből, külső perifériák BT-szal vagy saját protokollal (AirPlay, AirPrint). Kábelre kötni egy tabletet megint egy tévút, ettől nem jobb lesz a felhasználói élmény, hanem rosszabb.
A MS-nál láthatóan még mindig nem értik a tablet lényegét, sem azt, miért adják el tízmilliószámra az Apple- meg androidos tableteket, fogalmuk sincs, mi kell az embereknek, ez látszik minden megmozdulásukból. Rossz termékek, rossz árak, rossz reklámok.
-
Polllen
nagyúr
Egy iOs/android-s tab estében nem akarok desktopot használni, mert mindent megoldok anélkül. Nem a legszimpatikusabb a számomra, de működik.
WinRT-n meg nem. Így mindent szeretnék használni, ahol alkalmatlan a winrt-s app a desktop kiváltásra. Kevés alkalmazás van és azok is elég ergyák.Pl. a zenelejátszóban bele lehet már tekerni az éppen hallgatott zenébe?
Ma találkoztam azzal, hogy e-mail app-ban (win8 pro) csatolni akartam egy pdf-t. Véletlenül rossz könyvtárba léptem be és nyomtam reflexből egy egér vissza gombot. Semmit sem történt...
Ilyen blődli alap dolgok nem működnek... Valszeg tableten, amíg nem rakom dockolóra nem zavarna, de tetszik érteni... 2013, win8... aham...
Örök vesszőparipám, kontakt app-ban lehet már manuálisan képet beállítani? Esetleg a képek app arcfelismerése alapján adott emberhez tartozó képeket nézegetni?
Van még hova fejlődni és amíg alap (más rendszerekben elérhető dolgokat nem tud), gyémánt berakás is lehet rajta, nem fog tömegeket megmozgatni.
Amúgy régi x86-s játékokat én is szívesen tolnék rajta.
-
dabadab
titán
"hálózati nyomtatót a sima nyolc és a 8.1 Preview is röhögve felismeri."
De itt most WinRT-rol volt szo, azon is megy? (Androidon igen.)
"Fater 7 éves USB-s nyomtatójához pedig szedett le drivert és simán ment a nyomtatás arról is....."
Na ez az, ami abszolut nem megy WinRT-n.
-
saelin
veterán
Ha egy ilyen jellegű fórumba benéz az ms egyik embere, akkor tuti sírva nyom [alt+f4]-et!
-
Dave™
nagyúr
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
A háttértárat fel sem hoztam direkt, de az SD bővíthetőség akkor is előny marad. Az USB is, mert akármikor rá tudsz dugni egy pendrive-ot, nyomtatót, a telefonod, wireless billentyűzet vevőjét, egyszóval akármit. Plusz az Office révén lehet munkára is használni. Ez nagy szabadság. Meg ne hasonlítsunk már egy műanyag 7"-os tabletet egy prémium kivitelű 10"-os magnézium házassal, mert nem egy kategória. A Win 8-al továbbra is az a baj, hogy az egy X86 rendszer. Biztosan meg tudnák oldani, hogy fusson ARM-on (meg is oldották, Win RT a neve), de még mindig nem értem hogyan gondoltad ARM-on futtatni az X86 szoftvereket. Nem oda valók, és az emulálás biztosan nem lenne kielégítő sebességű. X86 alapokon meg nagyobb a fogyasztás, ezzel együtt a melegedés, vagy lehet használni Atomot, ami harmatgyenge. Nem beszélve arról, hogy az X86 megoldások drágábbak is. Tehát elvben nagyon jó lenne, igen, de jelenleg nem kivitelezhető a dolog értelmes minőségben. A Win RT lényege pont annyi lenne, hogy tudja azt, amit a Win 8 tud (leszámítva az X86 alkalmazásokat, tehát a funkciókról van szó), és az ARM miatt legyen olcsóbb, tovább menjen akkuról és legyen megfelelően gyors.
De most komolyan, mondjátok már el milyen desktop programokat akartok használni egy tableten, ami miatt ennyire fontos lenne a Win 8 minden tableten? Nehezen tudom elképzelni.
-
satz18
őstag
Az egészben az a felháborító, hogy úgy lesz beharangozva hogy valódi windows élmény. Amikor kiderült hogy nagyon nem, akkor jött az emberek megtévesztése, és most ott tartunk, hogy eltelt több mint fél év, és még most is vannak, olyan prohardveresek, akiknek ez új. Akkor mit várjuk egy háromgyerekes anyukától, aki bemegy a média marktba és tabot akar a gyerekének, de ha egy átlag férfiembert veszünk, ami nem olvassa naponta a PH-t, lehet azt is simán be tudja szivatni egy segítőkész eladó. Ez a leggusztustalanabb az egészben.
-
Def26
félisten
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
Az RT -n nem futnak a windows programok?
-
dreamdancer
őstag
A nagyobb méretben igazad van, 10"-os tabletet másik 10"-ossal kell összevetni, szóval a Nexus 7 tényleg felejtős.
A többiben viszont ugyanaz a hiba a logikádban, ami valószínűleg a MS is elkövetett az egész RT-vel. Egy tablet nem attól lesz jó/jobb, hogy van USB port meg hdmi, ezek csak pluszok. A 2 GB RAM se a júzernek kell, hanem az RT-nek, ahogy a 32 GB háttértár fele is, mert a MS ugyanazt a hibát ismétli jó 10 éve, egy erőforrásigényes, nagy desktop OS-t próbál tabletre erőltetni. Az RT pedig ennek is a legrosszabb fajtája, egy semmivel se kompatibilis rendszer, amire senki sem hajlandó fejleszteni a jelentéktelen piaci részesedés miatt.
Ha van egy csöppnyi eszük, kukázzák az egész RT-projektet és elölről kezdik egy tabletre optimalizált WP8-cal.
-
-
pzstm
titán
válasz
danikollar #58 üzenetére
gusztustalan és nem is engednék ilyet...de hát mit is várok attól a bandától...
-
satz18
őstag
És ha lenne kereslet, akkor fejlesztenének rá appokat is. Egymást gerjesztő folyamatok zajlanának le, amik végül sikeresség tehetnék a dolgot, bár én egységesíteném a három rendszert hosszútávon mindenképpen. Mivel az NV arm8-as apukat akar a PC-kbe is, ezért nem lenne sok akadálya az integrációnak.
-
shteer
titán
én egy 10-esért bármikor átveszek tőlük egy darabot
-
Def26
félisten
Rárohad a Surface RT a Microsoftra Index nagyon nem szereti az ms -t.
Egyébként sztem a reális ára olyan 60-70k körül lenne.
-
Szergely83
tag
-
kengyel
nagyúr
És mi lesz a megmaradt darabokkal ? Akciózni kellene az árakat
-
pylon
tag
az a HP tablet WebOS-al volt (ha jól emlékszem)
oké 99$ de nuku support, frissitések vagy bármi másalternatív rendszer telepítésével meg nem sok értelme lenne
veszel egy Windows (RT) tabletet, hogy más OS legyen rajta?
ez mondjuk olyan mint mikor egy kiállított Macbookon Windows XP futott -
nicu71
addikt
Pedig maga az eszköz remekül néz ki,sokkal szebb mint az androidos tabletek többsége,egyszer fogtam a kezemben,a dizájnba tényleg mindent beleadtak.Sajnos nem tudtam kipróbálni, éppen valami ismeretlen nyűgje volt/mediamarktban valaki jól megkínozhatta szegényt...
-
pzstm
titán
válasz
eszement24 #27 üzenetére
Did Walmart just sell out of Microsoft Surface RTs?
Tessenek olvasgatni
-
steven84
tag
Fölösleges volt az egész surface projekt, helyette start menüt kellett volna "fejleszteni" a win 8-ba. Lehet akkor több profitjuk lenne az új winből!
-
válasz
errorcode06 #25 üzenetére
Apple System Six?
Bejövős!
Esetleg egy Newton OS 2.1... Desszertnek... Cukormentes!
-
danikollar
őstag
Jó kis ötletelés lett a kérdésből!
-
errorcode06
őstag
MS-Dos 6.22 + Microsoft Windows NT 3.1
-
virkir
veterán
válasz
danikollar #17 üzenetére
Tök mindegy csak ne legyen csempézett.
Bőven jó a sima festett. -
tDr1v3r
veterán
válasz
danikollar #17 üzenetére
Windows 95 <3
-
ViZion
félisten
válasz
danikollar #17 üzenetére
Csak a Symbian...
Nem, komolyan, mittomén, sztem Peppermint OS (Lubuntu), vagy Joli Cloud, Chromium, esetleg 'droid -
Воланд
titán
válasz
danikollar #17 üzenetére
olyat, amiben van start menu!
-
zseko
veterán
válasz
danikollar #17 üzenetére
Linux.
-
danikollar
őstag
De milyen oprendszert tennétek fel mellé/helyette?
-
nem is árt az MS-nek pár ilyen felsülés, néha nem árt egy kis alázatot tanulni. rendbe fogják tenni ezt a vonalat is, ha meg közben elbuknak egy csomó pénzt, azon csak sírjanak a részvényesek.
@VaniliásRönk: touché!
-
ViZion
félisten
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Szinte látom a hirdetés: " Vegyen Surface-t MOST! Már Android és IOS operációs rendszerrel is elérhető!"
...vagy Symbianos kellene? -
pzstm
titán
válasz
Armagedown #3 üzenetére
engedélyezniük kellene 20 órszág helyett mondjuk 80-ban, hogy hivatalosan is elérhető legyen...remélhetőleg a Surface2 hónapokig nem USA-only lesz.....
-
zseko
veterán
válasz
Drótszamár #11 üzenetére
Annyiért én is vennék, akár kettőt is
-
Воланд
titán
válasz
Armagedown #3 üzenetére
lol
-
"...azok a “szokásos” újításokkal érkeznek majd..."
24 óránként be kell jelentkezni majd?
-
edward2
addikt
Úgy kéne csinálniuk mint pár éve amikor a $400-as tablet hirtelen másnap $99-be került. Meg is vette mindenki. Nem emlékszem már melyik gyártó volt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"...a frissített változatokat már tesztelik, és azok a “szokásos” újításokkal érkeznek majd."
Magasabb árcédula?
-
bitblueduck
senior tag
legalabb nem vergodnek ugy mint az apple, hogy jaj nem tudunk legyartani annyi eszkozt, mint amit megvennenek
-
martonx
veterán
Bődületesen balf.... volt a Microsoft az egész windows 8-al. Pedig nekik van még mindig a legjobb felhasználói ökoszisztémájuk (win + skype + skydrive + office 365), mégis a win8 + winrt + wp vonallal sikerült magukból hülyét csinálni. Ha csak annyit megtettek volna a legelején, hogy win8-nál a csempés fos kikapcsolható lett volna, mint most a 8.1-ben (vagy a wp vonal sikertelenségét látva, eleve be sem próbálkoznak a csempékkel), akkor most nem itt tartanának.
-
=WiNTeR=
senior tag
Windows RT helyett Win8-cal, FHD kijelzővel, egy AMD procival (vagy ha nincs más akkor a fosdézsa Atommal) szerelve normális árazással még jó / sikeres is lehetett volna a Surface.
-
banhammer
veterán
Erről csak az a mondás jut az eszembe, hogy "aki sokat markol az keveset fog".
El lehetne sózni a készleteket ha az oprendszert ingyen adnák a hardver mellé.
A legnagyobb baj azonban az, hogy az MS nagyon későn ugrott fel a tablet vonatra.
-
Armagedown
őstag
El tudnák a megmaradt készletet is adni csak engedélyezniük kellene alternatív rendszer telepítését
-
satz18
őstag
Nem hiszem el, hogy mindig jönnek ezek a hírek, hogy majd igyekszünk bővíteni a kínálatot, és hogy sok új gépet dobunk majd a piacra. Egy olyan hír miért nem jön, hogy aug 17-től kapható a passzív temashal szerelt surface pro 150k ért, és az i5-ös 250k-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kiszivárgott információk szerint Steve Ballmer múlt héten, egy belsős vállalati tájékoztató alkalmával ismerte el a hibát a cég alkalmazottainak.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- iPad topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- További aktív témák...
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest