- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz zetor2000 #39 üzenetére
Akkor tényleg felesleges ennyi pénzt belölnöd.
Felsőbb kategóriás B450 + Noctuás R5 1600AF, 16 GB 3200-as RAM CL16-tal, mondjuk egy Kingston A2000-es SSD (fürge, és nem melegszik), 80 Plus Gold/Platinum táp, minden szépen manuálisan alulfeszelve és belőve, meg egy zsír hűtéses GTX 1660 Super/RTX 2060 (hogy azért legyen egy kis GPU kraft, ha néha mégis leülnél kicsit játszani) sokkal pragmatikusabb volna, és egy vagon pénz a zsebedben maradna úgy, hogy így is minden piff-paff reszponzívan folyik.
-----------------------------------------------------------------------------
(#40) Zanik: Amikor kezd avulni a B9xx.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
zetor2000
őstag
válasz Synthwave #38 üzenetére
Fejben nagyobb előrelépés van belőve... R7 5700X, "valami" alaplap, ami ismer már m.2 SSD-t, és van rajta pár sata csati is, mert van még pár ilyen merevlemezem is, meg ~32 GB DDR4 ram. Egyelőre egy 1060as VGA van, ha úgy adódik, akkor ez is csereérett lesz egy bányász 3070 (esetleg 3070TI) re, ami még garos. Egyelőre tele a hardverapró ilyesmikkel, de még nincs se keretem, se nem jóárasodtak eléggé.
Na, és a lényeg, hogy a fenti konfiggal se nem játszanék igazán, se nem melóznék, csak ilyen mindennapos netes-levelezés-jutyub videónézés lenne, amire a váltás meg overkill, mert ez a i5 4440 is képes erre. Csak lassan 10 éves, és félek...
Mondjuk van mellettem egy i5/ 4690, meg valami Asus Maximus Hero VI, kiesett valami czéges masinából. Ha ez bekrepálna.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz zetor2000 #37 üzenetére
Valami jó B450 + Matisse Ryzen, esetleg egy kis Vermeer, 3600-as RAM-okkal, szépen belőve, oszt jóvanaz. VGA tetszés/pénztárca szerint. Ha kéne kraft, valami normálisabb 1080 Ti-t vennék egy megbízható tagtól. Olcsóbban meg ref. Vega 56-ot, amiből pár kattintással egy kevesebbet fogyasztó és halkabb Vega 64-et varázsolnék.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
zetor2000
őstag
válasz Synthwave #36 üzenetére
Ja.
Sajnos árban is "oké" lett... Igaz, az az új csoda, az X670E Taichi... 330E+ idehaza, és igazából "csak" egy rendesen felszerelt alaplap. A mostani lapom vettem használtan ~50K ért, ez egy Z87 Extreme97/AC, mindenféle kiegészítő nélkül. Igaz, ez akkor is már 100k fölött volt újonnan.
Kéne gépet fejelesztenem, mert ez lassan-lassan elkezdi majd megadni magát. De asszem kicsit régebbi vas lesz megint véve, nem a top-class polcról válogatok, hanem a kicsit régebbi jobbakból.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem egy pár évig még fölösleges váltanod. Veszel bele majd egy 5000-es Ryzent, ha még nincs, aztán jónapot.
------------------------------------------------------------
(#35) zetor2000: Dettó. Az utóbbi pár évben nálam 1st choiche az ASRock, jó kis lapjai vannak.
[ Szerkesztve ]
-
zetor2000
őstag
válasz Komplikato #31 üzenetére
Én egy "ideje" ezért nézegetem inkább az ASrock felsőbb polcos lapjait, mert azok ilyen szempontból bejövősebbek, néha olcsóbbak is.
A világító csinnadratta nekem nagyon nem feltétel egy jóideje, persze ha tudja, az oké, csak én vagyok ilyen, hogy a szivárványos gép már egy ideje nem... volt régen mindenféle világító izé a gépben, csak igényelt még egy tápot, aztán inkább helló ennek.
Szóval ASrock felé vettem az irányt.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Zanik
addikt
Azt hiszem megvan a B450-I lapom utódja...majd...egyszer...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Komplikato #31 üzenetére
Több port, több PCIe sáv, kb., mint előtte, de legalább a B550-nél elkaszálták a Ryzen 3000-es APU-kat.
-
Komplikato
veterán
válasz Synthwave #29 üzenetére
Az x570 pont lófüttyöt nem hozott a B550-hez képest, ellentétben az X470 vagy X370 elődjeivel. Alig lehetett kapni pl. olyat ami tudott 2x8 PCIE-t. Más előnye meg semmi nem volt, lett volna.
A cikkben lévő lapokhoz meg hozzászólva:
Nem hiszem el, hogy a B650E Creator-ról pont úgy lehagyták a Wifi6E-t, ahogy a B550-es verzióról IS. Az X570 és X670 verziókon persze van. Pedig annyira kezdtem örülni a specifikációk alapján neki."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Igen, a legolcsóbb alaplapoknál nem szokták ezt a megoldást alkalmazni, csak valamivel fölötte. Jelenleg sajnos nagyon elborult árak vannak, de pár hónapja még jobb világ volt. Én néhány hónapja még 25ezer Ft környékén vettem egy MSI B365M MORTAR-t (újonnan), azon is már ilyen a hátlapi panel (io shield). Nem egy új típus, de ennek az alaplapnak kb 30ezer Ft volt az átlagára az elmúlt 3 évet figyelembevéve, tehát drága alaplapnak ez sem volt nevezhető.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Low Noise #25 üzenetére
Gondoltam, hogy nem, de szerintem értetted a célzást.
----------------------------------------------------------------------
(#28) Tragger: Kb. ugyanaz, mint az X570-eseknek a B550-nel, az X470-eseknek a B450-nel vagy az X370-eseknek a B350-nel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Tragger
tag
Látva ezeknek a lapoknak a tudását, mi a létjogosultsága az X670-eseknek?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Low Noise #23 üzenetére
"Jövő nyárra engedélyezett a feleségem egy ilyen kiadást"
Csak nem az ő keresetét költöd?
-
Low Noise
senior tag
Lehet nem is olyan elérhetetlen a ZEN4 mint gondoltam.
Korábban 5800X3D vel számoltam + B550 Tomahawk lap + 16GB RAM
az olyan 300 ezerre jött ki, hasonlóan mint a:
AMD 7600X 156 ezer
Valami MSI alaplap 110 ezer (Ez csak tipp)
Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR5 5200MHz 44 ezer.
Összesen 310 ezer.Jövő nyárra engedélyezett a feleségen egy ilyen kiadást
A gép többi része rendben van.
-
arty
veterán
150-250ezer forintba ezek hogyan férhetnének bele? De reméljük a millás lapokra ezek is felkerülhetnek.
Könnyű lesz számolni: 1 milla a lap, 1 milla a proci és 1 milla a gpu. Az akkor... három, kereken!
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz zetor2000 #19 üzenetére
"a Duron 850em megy e benne"
Megy hát, csak erősen kell nyomni, mikor a zárat ráfeszíted.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
zetor2000
őstag
Engem egy dolog zavar, hogy a CPU nincs feltüntetve a foglalatok közt. Értem, hogy tudni illik egy "szakmai" portálon, hogy melyik csipszett mit támogat, de vannak olyan laikusabbak, akik nem feltétlen vannak képbe. És a czikkből sem derül ki, hogy a Duron 850em megy e benne?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Victorio
aktív tag
10GB Ethernet nincs, Prime mITX nincs, SATA csak 4 db van, bezzeg VGA csatlakozó az van még 2022-ben.
Az áraktól meg hátsófali infarktusom lesz ha meglátom.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
koby11h
őstag
válasz PCProfessor #16 üzenetére
És az mondjuk középkategória, 100k fölött, ez egy vicc.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
PCProfessor
aktív tag
Jön a 250€-s prime lap.
Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
hypno skate
senior tag
Mert amikor használtan el akarod adni, akkor nincs olyan, hogy nincs hozzá I/O shild, mert rajta a van a deszkán.
Meg nem kell külön pattintgatni, nem akadnak be sehova a lemezből hajlított kis rugók, nem kell külön figyelni rá, hogy a csatlakozók rendesen látsszanak.
Egyszóval jó dolog, mert kényelmes.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A gyártó nem listázta őket. Szerintem négy SATA lesz az átlag.
-----------------------------------------------------------------------------------------
(#6) Astroboy: Szerelésnél nagyon kényelmes, hogy nincs vergődés az I/O pajzzsal.
[ Szerkesztve ]
-
Egy egészen minimálisan megkönnyíti a szerelést, mert nem kell a fémlemezt bepattintanod a házba, majd ügyelni rá, hogy a portok tetejénél visszahajló füleit nehogy odacsípd a lap beszerelésekor. Nameg nem utolsó sorban, amikor majd 10-15 év múlva használtan, fillérekért dobálják ezeket a lapokat, nem kell attól tartani, hogy elveszik a hozzá tartozó IO shield
[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
Nem úgy volt, hogy a B650E az PCI 5.0-ás és a sima B650-en meg csak az M2 slotok 5.0-ák?
Így semmi érelme a megkülönböztetésnek, ha össze vissza vannak a specifikációk. -
McDuglas
aktív tag
Egy sata port nincs feltüntetve, nice. Remélem csak a hírből maradt ki, nem az alaplapokról.
-
Yutani
nagyúr
Fixált I/O shield? Sosem láttam ilyen, olyan szegény vagyok.
#tarcsad
-
Astroboy
őstag
Az MSI-cikkből kiindulva talán jobb is, hogy nem látjuk az árakat.
[ Szerkesztve ]
-
KaqXar19
tag
A TB headerre csak TB kartyat lehet kotni? Ha igen, akkor az itx-es deszkan mi ertelme?
InWin Chopin MAX eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest