Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a majd két évszázados kisérletet utánozták le, kicsit modernebb eszközökkel. Ezek szerint egyrészt komoly múltja van a laposföldméréseknek, másrészt majd 200 év alatt nem nagyon léptek előre ezen a téren. Igazából nem vagyok benne biztos, hogy magyarul elmondva pontosan érteném a fizikai jelenséget, de így angolul még komolyabb kihívást jelent. Ha jól értem, akkor a föld közvetlen közelében a fény a hőmérséklet függvényében nem érintő irányban halad, hanem megtörik és ezért valamilyen a földfelszínnel párhuzamosabb, sőt néhány esetben még annál is görbébb íven, ami miatt optikai eszközökkel bizonyos esetekben nemhogy laposnak, de egyenesen homorúnak is lehet mérni a földet. Eddig ez tűnik számomra az első értelmes tudományos magyarázatnak.
ui: Találtam erről szóló magyar nyelvű anyagot. Tényleg nem értem.
Volt egy állításuk, amit valami kísérletfélével megpróbáltak alátámasztani, ezért ha az ember nem akar komoly érvelési hibát véteni, akkor nem érvelhet azzal, hogy ezek hülyék, ezért amit mondanak az hülyeség (mert bár ez igaz), de ezzel lesűlyed az ő szintjükre, hanem meg kell találni a baromság megfelelő tudományos magyarázatot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo BevezetésBizonyára már sok összeesküvés-elméletet hallottatok az életetek során, de a most elterjedt...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest