- Monitor hiba topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Próbálok optimistán hozzáállni a dologhoz
De tény, hogy a tied a realistább megfogalmazás.
Szóval elvileg ugye megkapod a szakterülethez tartozó alapozó tárgyakat, így alapfogalmakkal tisztában leszel, és akkor erre alapozva meg tudsz tanulni bármit, amire bizonyíték amiket elvégeztél kötelező / választható szakmai tárgyakat.
Nyilván gyakorlatban ez kinézhet úgy is, hogy az alapozó tárgyakból valahogy átbukdácsolsz, a későbbi kötelező tárgyakat kipuskázod / más megírja helyetted a beadandót, a választható tárgyakból meg azokat választod amiknál nagyjából a semmire megkapod a megajánlott jegyet, és/vagy kipuskázod / más megírja helyetted a beadandót. -
cog777
senior tag
En ugy erzem nem csak webes teruleten gyorsult fel.
Alacsonyszintu linuxos halozattal foglalkozom most, kapcsolas halozati interface-ek kozott automatikusan, rengeteg hasznos linuxos parancs van, aminek egy reszet a konzervativ build rendszerunk kiszuri
vagy csokkentett funkcionalitast enged.
Tehat tanulom a linuxot, es a build rendszerunket.
Kicsit magasabb szinten MQTT-t tanulok (tanultam, ez nem annyira nehez), analitikai adatok kuldesere.
c++ ujabb verzioi is csak most lettek elerhetoek a termekeinkben, hat az is egy uj nyelv, szinten meg kell tanulni.Rajottem hogy a szervesen nem kapcsolodo funkciok mukodhetnek szeparaltan a vezerlo rendszertol, igy csokkenhetjuk a komplexitast. Ehhez, nyujt segitseget a python, ezt is tanulom, mert eddig soha nem hasznaltam. Eleg szimpatikus a microservice megkozelites.
Kozben magasabb szinten is el kezdtem dolgozni, kaptunk virtualis szervereket a build processz-t gyorsitani, fel kell telepitenem a szervereket, beallitani. Opcionalis, csak azert csinalom mert erdekel egy termek fejleszteset biztosito rendszer osszeallitasa.
Az analitikai adatok feldolgozasat segito scriptek es programokat is csinalom, igy rengeteg hasznos infot latunk.Vegul meg ket (beszelt) nyelvet probalok tanulni ezek mellett.
Ja, kollegam docker-be teszi a build rendszert, igy konnyebben lehet telepiteni es hasznalni a fejlesztoknek.
Mikozben rengeteg uj koncepcio, uj gepek tamogatasanak igenye jon be a kepbe es a termekbe, szoval leragadni egy szuk teruleten az nem az en asztalom. "Fit for purpose" - celnak megfelelo szemleletet kovetem.
-
proci985
MODERÁTOR
model2model forditonak (e.g. fogja a spect es futtathato kodda alakitja) ennyi eleg is. domain fuggoen az mar boven nem automatizalhato viszont a "mernoki szemlelet es/vagy 30++kredit felso matematika" nem ad hozza az elvegzett feladathoz.
hosszu tavon valoszinuleg egy ponton automatizalhato lesz, de egyelore ez meg odebb van. foleg ha pl frontendrol van szo aminel par eve meg egyaltalan a regression testing resz is nehez volt, nem hogy elfogadhatora generalni.
aztan aki tenyleg jo az paradox modon egy ido utan ugyis egyre kevesebbet fejleszt (bar barati korben eppen ketten leptek vissza kisfonoki poziciobol emiatt).
-
11,5 éve programozóként dolgozom... tapasztaltam milyen programozók vannak...
a) van az általad is írt kóder aki tesztelni a saját kódját se tudja és ha projekt vezetőként sárga almát kérek kapok egy zöld körtét..
b) van a következő szint aki már tud programozni és gondolkodni nem kell mindent leírni neki metódusról metódusra, s hiba sincs a kódjában, de ha egyszer bele kell nyúlni akkor a gányolásba vért izzad másik fejlesztő
c) illetve van a valódi fejlesztő aki konstruktív és gondolkodik...Ezen túl minden szinten van háromféle csoport:
1) belesz@rok mindenbe nem akarok gondolkodni és dolgozni így egy hónapban annyit termel amennyit egy jó programozó 1-2 nap alatt
2) sokat dolgozik de nem képes gondolkodni
3) a másik csoport aki gondolkodik konstruktívan hozzászól a fejlesztéshez és a saját szemszögéből is segíti a fejlesztést / projekt vezetéstés így a fejlesztőkből valóban jó fejlesztők aránya máris 10-ből 1 lesz
...
És a legjobb amikor egy a3-as (kóder) annyit akar keresni mint egy projekt vezető...
-
Snowy_owl
őstag
gabor7th időnként elszalad, néha ránézek a blogjára, de sokszor inkább fröcsögés mintsem bérmi más, okosabb nem leszek tőle de: Igen, csak egy hullám, aztán mindenki belátja, hogy jobb volt az, amikor ökrösszekeren mentek az agyagtáblák, nem kell itt internettel meg hasonlókkal hülyéskedni.
Írhattad volna hogy pattitntottkő... Mondjuk senki nem mondott ilyet. Persze egyből biztos oda akar visszatérni... Senki nem mondott ilyet de ha valamit fenntartásokkal kezelünk az még nem jelenti az előzőeket. Miért kell ennyire szélsőségekben gondolkodni, mintha a kettő között nem lenne semmi? Netán a kettő között és mindezek után is lehet valami. Nem értem és gondolkodom, de akkor sem értem.
-
gabor7th
addikt
Talán belátják azt, hogy pl. nem jó olyan dologra bízni fontos dolgot ami ezer sebből vérzik és ezért nem látja el a feladatát, mint az a "okoslakat" pl.l és mikor belátják ezt a felhasználók nem lesz akik vegyék a termékeiket, így olyan dolgokat kell csinálniuk ami bár informatika, de nem lép át egy határt, mert van egy határ amin túl veszélyes alkalmazni mindenáron informatikát, mert megoldhatatlanul sérülékeny marad. De az is lehet, hogy inkább téged alkalmaznak majd, hogy mondjon ilyen okosokat a felháborodott felhasználóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest