- CPU léghűtés kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
válasz
TazLeacher #38 üzenetére
Ott a pont
-
Stalker-2572
veterán
Gamer-laptop teszt, game-tesztek nélkül
-
Peter13
senior tag
válasz
KillHates #37 üzenetére
Én (úgyismint mint sznob majom) meg azt nem értem, hogy van képük egy ilyen, nyilvánvalóan prémium termékbe egy TN+Film panelt beletenni. Volt nekem is, sokáig, asztali és mobil gépekben egyaránt, de miután cseréltem őket, nem mennék vissza hacsak nem muszáj (céges Lenovo miatt sajnos néha muszáj).
Ha egy mobiltelefonban nem IPS (és minimum HD) kijelző van, azt lehúzzák a Mobilarénán. Ha akár egy "budget" tabletben nincs IPS, azt is keresztre feszítik. Egyedül a laptopok kategóriája az ahol ezt még újra meg újra el akarják sütni a gyártók.
Ja, a válaszidő kapcsán: amikor 20ms körül volt az IPS, és azért sírtak, én már akkor is nagyokat néztem. Ennyi köztünk a szupermen? Hogy feltűnik neki a 2 századmásodperces késlekedés? Ma ugye 10 alá mennek az IPS panelek is (tudom, a TN még ennél is gyorsabb), az ugye egy századmásodperc....de úgy tűnik egyeseknek ez is fáj, mert ők látják 5-6 ms különbséget... Na én meg ezzel nem tudok azonosulni (bár nem nevezem őket sznob majmoknak sem).
Az ASUS összerakott egy igen korrekt gépet: halk, erős, robosztus (ez mind nagyon szimpi), és elcs*szték egy TN panellel. Remélem legalább opcióként lesz IPS panel, a gép igazán megérdemelné...
-
pdev1811
tag
Nincs benne gyárilag SSD? looooooooooooooooooooooooool
nincs több kérdésem. -
zh1972
tag
One day shipping csütörtöki megrendelés a nagyvizen túlról, péntek este telefon, hogy nem tudják kiszállítani ...de ha kérem szombaton is kihozzák! ok. 2149 dodóért leszállítva (plusz egy ezres a postásnak) + 256gb-os ssd-vel, blu ray-el, 24gb ram-al. hepinessz. csak ez a rohadt billentyűzet lenne 2mm-el magasabb és peremezett. ok. van gamer bill. itthon de azt nem fogom vinni a szatyorba, ámbár a súlyát akkor sem venném észre ha 10db-ot tennék mellé olyan dögnehéz a gép. (nem kritika a súly, az előd is nehéz volt mint a sár.)
A lányom már birtokba vette és az igen hw igényes simset tolja rajta!
)))
Akinek nincs kőgazdag felesége (mint nekem)
annak nem ajánlom, hogy eladjon mindent és vegyen egy ilyet. eccerűen nem ér ennyit. ha viszont nem fér el a kess otthon akkor viszont kötelező darab!
-
én is így gondolom!
úgy van ez az ips téma laptopoknál, mintha valami világmegváltó dolog lenne, hogy aranyárban kell mérni. minden másom ips. jó abból az e-ips is, csak ne tn legyen.
hiába jó a segge, ha a feje csúnya! azt sokkal többet kell nézned.ott fentebb valakiknek a sznobmajmozásért nyakleves!
a 3d nem érdekel és ultrán sem akarok játszani.
-
Spr1nG
tag
Nem hiszem, hogy annyival megdobta volna az árát egy IPS kijelző... Számomra fontos lenne, mert ez az egyetlen része a notebook-nak amit a legtöbbet nézek, és az legyen szép! ("számomra")
-
rudi
nagyúr
VGA vonalon az asztali GeForce GTX 760 kb. ilyen gyors, kevesebb számolója van (a GTX 760-nak), de magasabb az órajele. CPU-ból pedig az asztali 4000-es i5-ökkel van pariban az i7-4700HQ, kicsit alacsonyabb a max órajele, viszont a 4 mag mellé van Hyper-Threading is, így a jól párhuzamosított feladatoknál, mint pl. a 3D vagy video render az i7-3770-et is megközelíti. Szóval egyáltalán nem gyenge cucc, a hardverek jelenlegi fejlődési tempója mellett szerintem évekig nagyon ütőképes marad.
-
regener
veterán
Asszem kidobom az asztali gépem és gyűjtök egy ilyenre (na meg valami pótaksi[k]ra)
@rudi Ilyen teljesítmény mellé milyen asztali gépet lehet párban elképzelni? Tehát ami ennek felelne meg.
-
Kasya
nagyúr
válasz
TazLeacher #38 üzenetére
Es ha netalantan minden klappol, "tul draga" lesz a szlogen
-
válasz
Darth_Revan #36 üzenetére
Azt lehet hogy nem,de a BF4-et igen!
-
Mert sznob majmok.
Számomra is érthetetlen milyenek az emberek:
- legyen benne brutál 3D kártya
- de ne legyen egy kilónál nehezebb
- legyen benne IPS panel
- de ne kerüljön 700 ezer Forintba
- legyen benne i7-es processzor
- de le ne merüljön 3 óra alattÉs ha egy gyártó megcsinálja ezt a gépet (mondjuk Zenbook Prime) akkor meg "3dé mijér' nincsen benne"?
-
Darth_Revan
veterán
500k, de Company of Heroes 2-t Ultra-n ez se tudja vinni
-
TaS1kaaa
tag
Miért zavar mindenkit ez a TN panel, játszani jó, filmet meg úgysem laptopon kell nézni.
-
-
satz18
őstag
Amennyire én tudom ez kb a legolcsóbb 780m-el szerelt noti. Talán egy külföldi garis, szürkeimportos, összelegózott clevot lehetne ennyiből kihozni, de abban se vagyok biztos. Ott van ugyan az MSI GX70, de hát ott a CPU limit fájdalmasan hat a teljesítményre. Sztem 1 hibája van, az pedig a tömege. A 4.8 kg az laptopnak nagyon sok. Én még a 2.8-at is sokallom, a fél kilós t100 az óriási felüdülés volt. Hát hiába.. Egy 100 W TDP-s dGPUnak elkel egy szép nagy házikó.
-
egész addig olvastam a tesztet, hogy FullHD TN+film panel és rögtön ugrottam is a fórumra, hogy beszóljak!
kenjétek a hajatokra ti is, meg a dell is a sz@rotokat ennyi pénzért!
-
server
csendes tag
Azt azért jó lenne tudni, hogy ki lehet-e kapcsolni a VGA-t, és az integrált cuccal mennyi ideig megy a videózgatás meg hasonló.
A gamer is utazik néha, és nem pont akar fél órát játszani, hanem nézne filmet vagy egyebek, ahhoz meg nem kell D-GPU!
-
P00By
nagyúr
Ilyen kategóriájú gépekben TN panel...
A többi rendben van.
-
winhate
őstag
Fogyasztói ár kb. 490 000 Ft
Koszi.... 4 et kernek
-
aAron_
őstag
válasz
TazLeacher #10 üzenetére
nekem van vagy 100 eredeti game-em, és még a nagy gépembe sem hiányzik a dvd rom... attól még, hogy valamit megveszel dvd-n nem kell arról is telepíteni. lassabb és macerásabb is mint netről leszedni
laptopba dvd olvasó szerintem is nagy hülyeség
-
Egy sima mezei usernek tökéletesen megfelelő a gép arra,amire való!A legtöbben nem is értenek az ilyesmihez.
Aki agyon tuningolja,buherálja minden hardverét,BIOS-t,stb.annak persze nem,mert itt szinte minden forrasztva van,meg lehet a gép sem erre lett tervezve.Annak mást kell választania-ennyi. -
NTonee
veterán
ideveleideveleazonnal
Pedig még el sem olvastam a cikket.
Lassan cserélni kéne a G53-ast.
-
vis.p
aktív tag
Soha többet Asus g sorozat....
Alaposabb teszt után ez a véleményem.
A g750 topicban kifejtettem bővebben, ha valakit érdekelne... -
Én is hordom a melóhelyre-a kocsiig kell kivinni,meg onnan ki a melóhelyre-2x10méter.
(az,hogy 4 vagy 5 kiló,már teljesen mindegy)
-
bdlackoo
tag
5kg azert fincsi. gondolom a tap is pillekonnyu. otthoni hasznalatra okes, en ugyan nem hurcibalnek egy 5 kilos gepet, lehet az akamilyen gamer.
-
rudi
nagyúr
válasz
TazLeacher #17 üzenetére
G750JX és G750JW-re is ad találatokat az argep.hu, de elég barátzságtalan számokkal. Érdemes valami civilizáltabb ország (Románia, Szlovákia pl.) webboltjai alapján összehasonlítani őket.
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #10 üzenetére
Telepítéshez bőven jó egy külső usb3-as dvd vagy bluray, útközben aksiról meg ki a fene akarna játékot telepíteni? Dvd író egy laptopban ma már nettó hülyeség.
-
Kasya
nagyúr
Brutal gep es biztos sokan valasztjak a Dell helyett...
Nekem viszont ez a dizajn nagyon nem jon be. A Realtek-tol meg egyenesen falnak megyek...nem tudom most milyen szinten all, de 2 evvel ezelottig nekem nem utotte meg a szinvonalat ebben a szegmensben.Lehet elcsusztam felette, de...van lehetoseg manualisan valtani a dedikalt es integralt GPU kozt?
-
rudi
nagyúr
válasz
TazLeacher #6 üzenetére
Emélkeim szerint akkor csak max GTX 560M-et lehetett kérni a G74-be, aminek a jelenlegi ekvivalense a GTX 760M. Azt meg a GTX 780M megeszi reggelire. Most viszont a GTX 780M-es G750JH alatt van GTX 770M-mel G750JX és GTX 765M-mel G75JX, azok olcsóbbak.
-
mickemoto
őstag
A GDDR3 nem biztos hogy elírás, volt már rá példa korábbi gamer szériás asus laptopnál (G53SX) hogy gddr3-volt a GTX560M-en,így lassabb volt a gddr5-ös GT555M-nél.
Ebben az esetben pedig sanszos hogy az Alienes GTX770M-nél lassabb.
-
Spr1nG
tag
Csurog a nyálam....
-
TazLeacher
nagyúr
Notebook mellé jó nagy baromság dobozos játékokat vásárolni. Csak Steamen vásárolok. Ha akarom, felkapom a gépet, és bárhol máshol játszom bármelyik játékommal...nem hurcibálok magammal egy rakat lemezt...ettől függetlenül egy ekkora gépbe kell. Mióta megvan a notim, összesen kb. 4 alkalommal volt benne lemez. Akkor viszont kellett.
-
LGLuke
őstag
Ezt gondold át mégegyszer! Igaz, hogy a hétköznapi munkához és szórakozáshoz nem kell DVD-RW meghajtó, de a játékokat még most is sokan lemezen vásárolják meg.
Más országokban, akiknek van ilyen notebookra pénzük meg is veszik a játékokat és nem csak torrentről szerzik be. Azt meg ugye valahogy telepíteni kell. És van ami akciósan DVD-n olcsóbb, mint Steamen vagy másik online felületen. -
Kisbocs06
tag
GDDR3 RAM-van a videokártyán ? Ez nem elírás ? Ddr5 nek kéne lennie.
-
thomasa
senior tag
Shut up, and take my money!
De jó is lenne. -
TazLeacher
nagyúr
Kicsit elgurult idén az Asus gyógyszere. A G74-emet ennél 30-40%-al olcsóbban vettem, amikor megjelent, és az akkor kérhető legerősebb VGA és proci volt benne, egyedül a 3D-t nem kértem. A 75-ös (meg a 750-es) széria 460-500.000 Ft alatt sehol nincs...A G74-ből anno, ha jól emlékszem, a legolcsóbb összeállítás olyan 270.000 Ft körül volt...mi a franc történt? Elvileg évről évre ugyan abba a piaci szegmensbe szánják a gépeiket...vagy feljebb léptek egy kategóriát?
-
big-J
őstag
Csak felejtenék már el a dvd olvasót és tennének akksit a helyére vagy vékonyabbra csinálnák...
-
shteer
titán
Ha eladnam a gepemet, a monitorom + a notimat, akkor is tehetnek meg hozza tobb mint egy 100ast
-
Kirrr
aktív tag
Konfig táblázatban GDDR3 van a 780m mellett, pedig az GDDR5.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Az asus.hu link a teljesítmény oldalon a dell.hu-ra mutat
Jó reklám
Utóbbi két évben tényleg valahogy az Alianware szintjén van, kicsit az ASUS ezzel a sorozattal. Engem a 14"-os sorozat érdekelne.
A TN+film esetében nem értek egyet azzal, hogy IPS kellene. A válaszidő így is alacsony ezeknél a gépeknél FPS játékokhoz, talán a 3D-re képes kijelzővel rendelve lehet rendes késleltetésű kijelzőt belepakolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Finoman továbbfejlesztett gépházzal és a legerősebb mobil grafikus kártyával érkezik az új erőgép.
- CPU léghűtés kibeszélő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest