Hirdetés

Asus G750JH: kolosszális gamer notebook

Hirdetés

Megjelenés

Újabb, mondhatni kötelező fordulójához érkezett a gamer notebookok titáni harca. Augusztusban teszteltük a kategória etalonjának számító Alienware nemes egyszerűséggel 17-nek nevezett, friss modelljét, most pedig itt áll – mit áll, tornyosul – előttünk az Asus G szériájának legújabb csúcsgépe, a szintén 17,3 hüvelykes G750JH.

Aki még nem látott ilyen gamer szörnyeget, valószínűleg nagyot néz majd a közel hat centiméter vastagságú, nagyjából 41 x 32 centiméter alapterületű, majdnem öt kilogrammot nyomó laptopon. A téma kedvelői viszont egyből kiszúrják, hogy nem sok változás történt az előző generációhoz képest, dehát a bevált recepten minek is változtatni. A G750J hátsó sarkaiban két gigantikus szellőzőnyílás tátong, mögöttük akkora hűtőrendszerekkel, amit az asztali PC-k is megirigyelhetnének. A forma ékszerűen szűkül előrefelé haladva; ez az előredőlő megjelenés a vaskos élekkel és az óriási, fekete színű tömeggel nagyon agresszívvá teszi a laptopot. Ha nem gamer csúcsmodellről lenne szó, azt mondhatnánk, túlzottan is vad ez a külső, de ennek a kategóriának védjegye ez a fajta megjelenés.

Szinte eltűnnek a csatlakozók a G750JH vaskos oldalain, pedig rengeteg van belőlük. Négy USB 3.0, HDMI és D-Sub monitorkimenet, Ethernet aljzat és még egy Thunderbolt kapu is rendelkezésünkre áll, ezeken felül optikai meghajtót (esetünkben csak DVD-írót, de BD-író is rendelhető), kártyaolvasót, valamint egy-egy hang ki- és bemenetet kapunk. Talán egy kicsit szellősebbre is vehették volna az aljzatok elrendezését, hiszen bőven van hely, bár négy USB 3.0 aljzat esetén nem olyan vészes, ha egyet blokkol valami vaskos pendrive

Hatalmas szerelőnyílás található az Asus G750JH alján, ami mögött az elvárható, komoly bővítési lehetőségek rejtőznek. A két belülre rejtett memóriafoglalatot gyárilag megtöltik, a további kettőbe pedig a felhasználó tehet RAM-ot házilag, ami szinte biztos, hogy olcsóbb a gyári bővítéses opciónál. Hasonló a helyzet az adattároló részen is: az 1 TB-os winchester szériatartozék, de kapunk még egy üres 2,5 hüvelykes meghajtóhelyet, amibe olcsóbb utólag SSD-t telepíteni, mint eleve azzal felszerelve megvenni a gépet. A merevlemezhelyekkel átellenes oldalon kis mélynyomó mosolyog. Viccesen kicsinek tűnik a hátsó részből kivehető akku, pedig jó nagy, 89 wattórás egységről van szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés