Hirdetés
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trully
csendes tag
Ne haragudj, de ez tipikusan az a hozzáállás ami egy egészséges emberben kiveri a biztosítékot.
Te attól érzed magad különbnek, mert apple terméket használsz? Szánalmas vagy de nagyon.
Használd azért mert, kielégíti az igényedet... stb, de azért mert, prémium, menő, gizdázni...
Ne haragudj de egy konzumidióta vagy. -
QwErTy42
addikt
Szerintem is szomorú, hogy nálunk ilyen sok birka van és nem tud felelősségteljesen döntetni, ebben egyet érthetünk.
Más kérdés viszont, ha ennél is drágább lenne, akkor miben változna a felhasználók száma. Szerintem nem csökkenne, mert akkor is kigazdálkodná valahogy a szerencsétlen és nem 12, hanem 24 hónapra venné meg.
Sok embernek fázik kis hazánkban a lába, mert a takarója már régen csak a derekát melegíti az elbaltázott és ostoba döntései miatt... -
Kryczek
aktív tag
én irodai dolgokra, email, szöveg táblázatok, net. DE szarakodni kellett a droiddal, mert ha egy oldalnak van mobilos változata, akkor mindegy milyen letöltött böngészővel akartam, mindíg a mobilost nyitotta nem a teljest. Hiába állítottam át. gépelésnél had ne mondjam miért jobb egy netbook... és böngészésnél is a scrollozás nagyítás, flash hiánya vagy kinlódás miatta stb. arra jó a tablet, hogy a rá optimalizált programokkal tartalmat fogyassz. konkrét, tempós komoly munkánál halál. a samsung netbookom is 40K-volt win 7 van rajta kb 1 kg, és 3-4 órát bír használattól függetlenül. nekem így sokkal praktikusabb
-
zshal
csendes tag
Tévedés, épp hogy sajnálom őket, mindent, mert ahelyett, hogy hasznos dolgokra költené a pénzét, telefont törleszt belőle. Tudod ettől nem fejlődik kicsiny magyar hazánk gazdasága, hogy telfont törlesztünk a nagyon kevés megtermelt jövedelmünkből (és a telefon helyettesíthető részletre vásárolt plasma tv-vel hifevel amivel tetszik), mert ha még drágább lenne, meg sem fordulna a fejében,, hogy ilyen hülyeségre költsön, hanem arra költene, ami érdemben javít az életkörülményein, pl tőzsde tanfolyam, akármi, ami oktatás...
bla..bla... -
Misser
tag
én az #59-re reagáltam, más kérdés, hogy mire beírtam jott pár hsz. De ugyan azt mondjuk akkor, hogy legyünk tisztában azzal, hogy mi mire használható. Mint #54-ben le is van írva jól:
"tisztában vagyok a piaccal, azzal, hogy mi mire használható. Eddig azzal tévéztem, döglődtem otthon, viszont az iPad mindenben kiváltja. Net, zene, chat, játék. Kisebb, könnyebb." -
dani993
senior tag
Díszhangszóró? Grat Apple.
-
Kryczek
aktív tag
hibátlan. újabb seggberugás a tablet piacnak. az árat meg nem egy a világ számára láthatatlan országhoz mérik (értsd : Magyarország) az angolok, németek, amerikaiak stb fizetéséhez mérten ez teljesen rendben van...
youri: "Egy biztos, a netbooknál minden téren használhatóbb egy tábla" - hát közel sem. én egy samsung netbookra cseréltem az androidos tabletem, mert tartalom fogyasztásra hibátlan, de munkában nekem több bosszúságot okozott mint hasznot, a korlátai miatt...
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
"hogy az ne fikázza a terméket, akinek nincs rá pénze, "dolgozza fel...""
Nézd, attól, mert valaki nem megy és vesz meg x százezer forintért egy mobilt, tabletet, még nem biztos, hogy nincs pénze. Lehet, hogy neki egyszerűen egy kütyü nem ér ennyit. Attól még lehet márkás órája, nagy családi háza, prémium autója. De attól, mert van egy beleharapott almás cucca még nem hinném, hogy valaki menőbb a többinél.
Nem tudom mennyi idős vagy, de lehet még ovis voltál, amikor én itthon már mac-en is dolgoztam :-) Igaz az még csak egy LC volt, ha mond neked valamit: [link]
-
G.FeT
tag
"azaz a metrón továbbra is iPhone-ról vagy iPodról érdemes zenét hallgatni."
Vagy MP3-lejátszóról vagy MP3-képes telefonról. Bocsi, ezt nem hagyhattam ki.
-
madgie
titán
válasz
#13260800 #80 üzenetére
Megértelek, komolyan. Viszont a netbook hasonlat szerintem ott sántít, hogy a netbook semmi előremutató dologgal nem rendelkezett. Volt egy borzasztó, legalja kijelző (TN film, 1024*600, vagy mennyi), egy csökött billentyűzet és gyenge hardver, rémes optimalizációval.
Ezzel szemben az jobb tablet (a mini pont nem
) már szép lassan több képponttal operál, mint az asztali/noti szegmens, 10"-on landscape állásban szép kani virtuális billentyűk vannak (70-80%-os sebességgel gépelek rajtuk a "sima" billhez képest) és nagyon ügyesen van optimalizálva (pl. 720p videókat vágok rajtuk folyamatos élőképpel).
-
Humbert90
csendes tag
Szerintem jobban megéri egy samsung galxy tab 7.7 et venni. Nagyobb a felbontása az anyag minőség is ugyanolyan és egy kicsit olcsóbb is, bár kétségtelen ,hogy az ios miatt kicsit gyorsabb a mini.
-
törölt tag
Nem szar. Jó. Csak nem kell. Sokan megveszik mert van pénzük meg trendi mint annó a netbookot. 2 - 3 évig ez lesz, aztán szépen elkezdenek visszaesni az eladások, mert az okostelefok és a PC között nem mindenkinek van szüksége ilyen eszközre. Én csak ennyit mondtam semmi többet. Jó ez a tábla tényleg. Csak tudjad használni. Ha nem használod semmire csak kidobott pénz volt. Jómagam pedig max olyan dolgokra használnám amire amúgy sincs időm
(játék)
Jómagam pedig abból indulok ki, hogy 2 - 3 év alatt aki akar vesz táblát. Utána meg törvényszerű a visszaesés. Az okostelefon más mert jóval kisebb ezáltal könnyebb hurcolászni.
[ Szerkesztve ]
-
Cilindrik
aktív tag
"Ez egy prémium termék, ahogy az összes apple az, és én már önmagában azt is sajnálom, hogy részletre lehet venni iPhone-t is, mert nem örülök neki hogy minden majom megveheti a készüléket részletre, app-okra meg nincs pénze még 0,79 cent sem, mert elvitte a telefon törlesztője..."
szar érzés lehet hogy nem tudsz már villogni vele (gyanítom szifonod van)
-
macikos
addikt
válasz
#13260800 #62 üzenetére
Oké, te ilyen vagy, kész. Mindig vannak kivételek. Viszont itt jelen esetben nem arról van szó, hogy emberek beírják, hogy nekik nem kell iPad, mert nincs rá szükségük vagy pénzük. Konktrétan fikázás van, hogy SZAR.
Anno mi volt, amikor megjelentek az okostelefonok (az iPhone utáni 1-2 év, nem a régi windows-os szarok)? "Ááá, érintőképernyő, hát hülye vagy?" "Minek ez neked?" "Mire lehet ezt használni?" "Ááá, szar az érintőképernyő, ezen nem lehet gépelni!"
Most mi van? Minden ember kezében ott a 3-5"-os okostelefon, aztán 0-24h-be baszkurálják a facebookot meg az angrybirds-öt. Tényleg használhatatlanok...Más:
Ami meg most eszembe jutott még: Mi volt 15-20éve? Alig volt valakinek számítógépe. Ha volt valakinek és történetesen fiatal volt az illető, akkor ő kocka volt. Egy nyomorult, aki egész nap b*ssza a számítógépét.
Ma mi van? Mindenki b*ssza az okostelefonját, a notebookját, PC-jét, TV-jét, tabletjét.
Érdekes, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Misser
tag
Pedig jól leírta, hogy mire használja, és én is csatlakozom hozzá. A saját szabadidős tevékenységeimhez kapcsolatos igényeimet bőven kielégíti. Senki nem mondta, hogy munkára használható. Nem is arra találták ki, ezt kéne tudatosítani sokakban, és akkor kevesebb elégedetlenkedő lenne.
az ára meg annyi amennyi, egyszerűen az apple nem azzal akar a piacon érvényesülni, hogy olcsó. ezen sem kell meglepődni.
én élőben megnéztem ezt a minit, és nagyon tetszenek a geometriai paraméterei. ha lesz retinás idővel, akkor elgondolkodom rajta.
-
zshal
csendes tag
Már akkor apple cuccaim voltak, amikor még nem hogy divat nem volt, de nem is nagyon ismerte senki itthon (imac power pc).
Nem is ettől leszek valaki, ez nem kérdés, hanem az, hogy az ne fikázza a terméket, akinek nincs rá pénze, "dolgozza fel..."
És halál mindegy az is pl, hogy hány mag van ebben s szerencsétlen processorban, ha megy akadás nélkül, akkor felőlem 1/4 mag is lehet... -
Scoobyka
addikt
a fenti hozaszolasban nem ez jott le...azt nem tudtam,hogy van asztali mert azt irtad kivaltja a notidat...
"Eddig azzal tévéztem, döglődtem otthon, viszont az iPad mindenben kiváltja." khm... khm... azert legkozelebb ovatosabban fogalmaz,mert jo az iPad de retegeszkoz nem pedig mindent kivalto szuperkeszulek...pc,noti,mac kell melle..egyedul nem allja meg a helyet...max ha nyugdijas vagy.
-
LLam
senior tag
válasz
#13260800 #62 üzenetére
osztom a véleményed.
Április óta van a birtokomban egy ipad2. NEM váltotta ki az asztali gépem, ugyanis még fb-n sem tudom ugyanazokat a szolgáltatásokat elérni mint ipadon. Hiába nyomom be a chrome-nak h req desktop site..
A lényegi különbséget abban látom amiben Dyra is. Nekünk akik elő is állítunk dolgokat (legyen az csak egy hosszabb bejegyzés, cikk, konvertált média, film, akármi) az ipad nem ideális eszköz. Nyilván ebbe belejátszik az is hogy kb. 16 éve billentyűzetet és egeret és legalább 15"-es megjelenítőt használok. -
QwErTy42
addikt
Egy audiban is vw motor van... az alvázról és a kismillió egyéb közös alkatrészről nem is beszélve.
Egy jobb vw semmivel sem rosszabb, mint egy audi. A különbség az, hogy kevesebb benne az extra.
Ha viszont ezt az analógiát nézzük, akkor az epöl semmiben sem jobb a konkurenseknél, mert nem nyújt extrát kialakításban: nincsenek prémium anyagok, megoldások, az utolsó alkatrészik pár kivételével megegyezik a konkurensek hasonló ajánlataival.Rossz példa volt.
Szerintem belőled csak az irigység szól, hogy minden áruházi dolgozónak és gimis suhancnak ilyen eszközei vannak, hogy Te aki hasonlót birtokolsz nem vagy azáltal különleges, hogy megengedheted magadnak a prémiumot. Na látod az ilyen mentalitású emberektől tudnék hányni... " Mert megérdemlem, ... nekem jár,... mert én ugye jobb vagyok ... és társai.
Vicc kérem szépen, vicc!Dyra: +1 A tartalom fogyasztás és generálás nem ugyanaz. Aki valóban dolgozik és nem csak henyél, annak elég kevés alkalma van a tartalom generálás( értsd munka) és az élete( nem fb-n csacsogás ismerősökkel, hanem mondjuk ne adj Is'n találkozni is velük vagy családi életet élni) mellett ilyen okosságokra.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
#13260800 #62 üzenetére
Kinek mi a fontos
Nálunk az asszony már a konyhába ezt viszi ki, mikor a nószaltiról kinézte, mit süt/főz. Én ezek rakom össze a slideshow-t a fotóimból, ha nincs kedvem az asztali gépet beizzítani (amit amúgy már tényleg csak akkor teszek meg, mikor meló vagy játék van rajta). Ha kell valami sorozatot khm... kikölcsönözni, akkor ez is elvezérli a NAS-t, átnevezhetem vele az srt-ket, stb. (fordítani nem szoktam
)
-
KingJames
csendes tag
Nem! Nem így értettem, tisztában vagyok vele, hogy amióta az Apple befutott, azóta megtehetik, hogy drágábban adják mint a többiek. Csak itt most nem csak simán drágábban adják, hanem úgy adják drágábban, hogy az olcsóbb többet tud és minőségileg van is különbség az Apple javára, akkor sem számot tevő.
-
macikos
addikt
Nem váltja ki, én nem a munkáról beszéltem, hanem a szórakozásról, pihenésről otthon a fotelban ülve, heverészve.
Munkára természetes, hogy PC-t használok. Ilyen esetben úgyis asztalhoz kell ülni, akkor meg persze hogy a PC-t használom, 21"-os monitorral, nagy tárhellyel, nagyobb teljesítménnyel, mint a notebook.
Anno nekem már megvolt csinálva az iTunes könyvtáram a zenéimmel. Azokat ráraktam az iPad-re és kész. De különben ha tehetem úgyis netrádiót hallhatok. Filmezni meg nem szoktam iPad-en, anno notebookon is utáltam. Filmezésre ott a TV.
-
ComptonLA
tag
-
törölt tag
válasz
dreamdancer #53 üzenetére
Mintha az élet csak médiafogyasztásból állna. Nekem olyanra pl egyáltalán nincs időm. Gyerek, munka, tanulás, házimunka nekem ezekre futja. Egyikben sem látom hasznát a táblának. És mivel az emberek nagy többsége olyasmi életet él mint én, kizártnak tartom, hogy ezeket az eladásokat hosszabb ideig tartsák.
Ha én pl leülök a gép elé, akkor ott levelezek, szöveget szerkesztek, fordítok, konvertálok, fájlt kezelek stb... csináld meg egy táblával.
Filmet pedig a bazi nagy LCD TV nézek.
Nem mondom utazáshoz jó lenne egy ilyen tábla de oda is inkább viszem a kis etintás cuccom és egy jó könyvet olvasok.
Persze a fiataloknak ez biztosan über frankó cucc meg ugye az új Magyar alkotmányt is ilyenen írták de én mégis kihagynám illetve a gyerekeimnek venni fogok karácsonyra egy egy Androidos olcsóbbat játszani jó lesz nekik.
De gondolod mennyire fogom magam törni, hogy azt akár 1 - 2 éven belül lecseréljem.
-
KingJames
csendes tag
Egy drága Samsung, esetleg Sony termék nem lehet prémium, mert nem egy alma van a hátulján? Attól mert itt áll a küszöbön a nagy és hatalmas USA, attól még igen is drága cucc ez is és a High end Samsungok, Sony-k is. Magyar viszonylatba, egy átlag ember hogy vehessen magának pl. egy Iphone 5-öt és mondjuk egy ilyen tábla pc-t azért majdhogynem fél évet kell güriznie.
-
Scoobyka
addikt
en keptelen vagyok elhinni,h van olyan hogy egy tablet kivalt egy szamitogepet...nem letezik...mar szinkronizalas is vezetek nelkul megy,de akkor is zenet vagy filmet mindent itune-son veszel ra? egy office alkalmaast vagy egy sap-et sem kell hasznalni vagy ppt-t? most komolyan....mert ha nem akkor te leszel az elso aki ilyen es ismerek azert par embert....
zshal: na az ilyen divat burzujoktol erzem magam neha szarul,mint Te,hogy apple termekem van....pedig minden alkalmazast megvettem ra es meg feleszto is vagyok...
Ez egy termek, nem statusz dolgozd fel...ettol nem leszel valaki,hogy ilyened van....
[ Szerkesztve ]
-
zshal
csendes tag
iPad 2-t 32gb 3G-t cseréltem erre két év után, és nagyon jó döntés volt, sokkal kénylemesebb mint a 2 volt és sokkal használhatóbb is. A méret ideális, a kijelzőn nem zavaró, hogy nem retina, nem érezhetően pixeles, sőt a 2 után kifejezetten jobb is.
Mindenkinek üzenem viszont, aki az árát fikázza, hogy ez OLCSÓ!!!!
Ez egy prémium termék, ahogy az összes apple az, és én már önmagában azt is sajnálom, hogy részletre lehet venni iPhone-t is, mert nem örülök neki hogy minden majom megveheti a készüléket részletre, app-okra meg nincs pénze még 0,79 cent sem, mert elvitte a telefon törlesztője...
Nem kell mindenkinek ilyet használnia, és én spec még drágábban adnám, mert kezdi elveszíteni pont azt a prémium jellegét, ami egy audi-t is megkülönböztet a vw-től.Tessék csak használni az android szarokat, ha arra tellik. By the way, nyugatabbra tőlünk ez sem "prémium" mert minden csóró majomnak ilyen a cuccai vannak, mert oda nem drága, mert ez az átlag...
Ja, és a gombok nem mozognak és nem adnak ki hangokat. -
randras
veterán
Köszönöm a válaszokat a térképre és a keretre vonatkozólag. Mostmár csak a gombok lötyögése aggaszt. Ha egy abszolút túlárazott, prémium gyártó terméke is ilyen, lehet, hogy inkább kihagyom.
-
KingJames
csendes tag
Nem nagyon tudom értelmezni ennek a készüléknek az árát. De ha meg is tudnám érteni az árát, még akkor sem értem, hogy ezzel mit akart most elérni az Apple? Ha egy árban adja a főkonkurens Samsunggal, akkor legalább valami olyat tegyen le az asztalra, amit még nem mutatott. Lassan ott tartunk, hogy valami drága képszerkesztő programmal a designerek a szélességet és a magasságot módosítják.
A tesztben írva van, hogy Steve valószínűleg engedélyezte volna a készüléket. Szerintem csak a képernyő méretet engedélyezte volna, hardveresen ez a masina sajnos semmire nem fog menni a piacon, esetleg azok fognak ilyet beújítani, akik folyton az első sorbán állnak a tömött bukszával az Apple boltok előtt és ha csak egy képkeretet kapnának, akkor is ott hagynák érte a >100.000 forintot.
Senki ne értsen félre, nem vagyok Apple ellenes vagy megrögzött Android vagy WP barát, de most az Apple akkora kapufát lőtt, hogy ilyet senki nem várna a cégtől.
-
macikos
addikt
válasz
#13260800 #47 üzenetére
Nekem mióta iPad-em van (iPad 3), nem használok notebookot, ami egy IBM Thinkpad volt, tehát tudom, hogy vannak jó notebookot és azt is tudom, hogy melyik az, tisztában vagyok a piaccal, azzal, hogy mi mire használható. Eddig azzal tévéztem, döglődtem otthon, viszont az iPad mindenben kiváltja. Net, zene, chat, játék. Kisebb, könnyebb. Fotelba kényelmesen leülve, fektetve, két kézzel fogva nagyon jól használható. Imádom. Egy feltöltéssel 16 óra (de lehet hogy több) aktív használatot bír. Nem lóg a zsinór a képembe, mint a notebooknál állandóan.
Nyáron, nyaraláskor ugye vittem magammal, a kocsiban végig használtam. Hazafele jövet megálltunk néhány helyen, nem akartam a kocsiban hagyni, így hát vittem magammal. Na mondom ha már nálam van, csinálok vele pár képet, videót. Nézett mindenki, még a Japán turisták is Nikonnal a nyakukban, hogy ezmiez. Ahhoz képest hogy mégis egy tabletről beszélünk, nagyon jó képeket csináltam, ha nem is DSL-R szintűeket, olyanokat minimum, mint amit a legtöbb ember lő a 30-40ezer forintos gépével vagy telefonjával. Az 1080p-s videóról meg kár beszélni, amikor még a TV-ben javarészt sehol sincs FullHD. Egyszóval szuper videókat készítettem.
Szóval lehet szidni az iPad-et, az iPad minit főleg, az ára miatt, de az nem kérdés, hogy van-e létjogosultsága és hogy jó-e használni.
-
dreamdancer
őstag
válasz
#13260800 #47 üzenetére
Gondolom, sose használtál hosszabban tabletet, médiafogyazstásra, netezésre, facebook-ra stb. sokkal kényelmesebb, mint egy pc vagy laptop, a könyvolvasásról már nem is beszélve.
Az árazás meg a szokásos Apple-módon történt, igen, mindig ők a legdrágábbak, amit el is mond mindenki, aztán valahogy mégis eladják. Amibe valóban bele lehet kötni, az a pixelsűrűség, amit az iOS determinált - megjegyzem, a nagyobb méretű iPad2 ugyanezen felbontással, alacsonyabb ppi-vel is elég jó volt, persze változnak az idők és az igények.
A Nexus 7 keresletével való összehasonlítást viszont nem is értem, mintha itt olvastam volna, hogy a Nexus 7-ből havonta majdnem 1 millió fogy, a kétszer drágább iPadből meg kb. ötször ennyi ment el havonta a legutóbbi negyedéves jelentés alapján - és akkor erre fog rájönni még a mini.
-
stbtamas
aktív tag
En vagyok vak, vagy tenyleg nincs info a cikkben az uzemidorol? Pedid atneztem 2x is a cikket.
-
moleculez
veterán
akiket komolyan erdekel azokat az ar nemnagyon foglalkoztatja. Arrol nem beszelve, hogyez az itteni fizetesekhez qrwa draga, de ny-europai fizuhoz draga ugyan, de csak kicsit. De ez minden ilyen cuccal igyvan.
-
Kashim
őstag
Jobban belőve az árazást szerintem is nagyobbat kaszálhattak volna vele. Minőség ide vagy oda, ilyen kijelzővel (főleg miközben a retinát ajnározzák minden más terméküknél) ennyit szvsz nem ér meg. 85 körül azért már jelentősen több embert gondolkodtatott volna el, de ha ennyire magabiztosak a konkurenciával szemben, lelkük rajta.
-
ForRedGlory
félisten
Jó ez az ipad, de mire is?
-
törölt tag
Az lesz a tábla piaccal mint ami a netbook-al is. Rájönnek az emberek, hogy hurcolászni nagy otthon meg van PC vagy Laptop. Játszani drága ebook olvasónak meg szintén drága ráadásnak nem is etintás így hosszabb távon olvasgatni rajta fárasztó.
Szóval kíváncsian várom mikor buknak be az eladások.
-
Youri
veterán
Jó gép, de sajna drága lett
Dyra: Sokáig így gondoltam én is, de inkább ez a tézis bukik meg
[ Szerkesztve ]
-
Robertoq
őstag
Küldd el privátba a választ pls, az adott topicban nem jött válasz
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
A mini stereo, tehát a másik rács sem csak a mikrofont rejti.
-
Khelben
nagyúr
Ez a cucc is megerősített abban, hogy a Galaxy Tab 7.7 nagyon jó vétel volt
-
vicze
félisten
Amúgy szerinted miben jelentkezik problémaként?
Akkor probléma esetleg, ha nem tudod 1 kézzel tartani. (Amire elvileg tökéletes és kitalálták.)
Tehát a kérdés igazából, az, hogy két szélén meg lehet-e úgy fogni, hogy ne érzékelje, tehát nem úgy, hogy 1 kézzel átfogod, hanem egyik oldalon markolod. Uh nem tudom mennyire érthető.@hallerlaller: Fémház + nagyobb aksi, sőt valószínű ez a kisebb kijelző is drágább, mint az N7-é.
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Ez a keret vékonyságából adódó félrenyomás probléma mennyire van kiküszöbölve? Abszolút nem jelentkezik, vagy néha azért becsúszik (gondolom a legrosszabbkor).
Illetve azt kérdezném még (valszeg triviális), hogy Google Maps abszolút elérhetetlen? Weboldal/külön app?
-
erdoke
titán
Néha qrva idegesítő, hogy nem olvasod el a hozzászólásokat, amire mégis kényszeresen válaszolsz...
Vagy olvass vissza, vagy hanyagolj.(#34) Robertoq
Ez talán a nyolcadik téma, ahová belinkeled totál OFF-ként. Én simán bannolnálak flood-olásért, de nem vagyok moderátor...
Ráadásul kétszer válaszoltam rá, de el se olvastad, nem reagáltál. Ezentúl xarok rá. Ahogy arra is, hogy Újvárosi Kiss Jóska ad-e a véleményemre, vagy nem.(#33) feliks
Van, akinek túl nagy és nehéz a fullos iPad. Talán az is számít, hogy az ár különbözetből (50e Ft) egy vagon appot és játékot kap, esetleg nagyobb tárhelyet, és még mindig 20e Ft-nyi appot.[ Szerkesztve ]
-
Robertoq
őstag
A Te véleményedre én nem adok, onnantól kezdve, hogy elvakultan ítélkezel. És lásd #26
[ Szerkesztve ]
-
feliks
senior tag
Hiba volt ezen az áron kiadni. Aki ennyit tud költeni egy tabletre, az lazán megveszi a 10-es ipadot. ez a nem éppen friss hardware-rel, egyéb butításokkal egy elsőosztályú alternatíva lett volna a középmezőnyben(ár szerinti közép) De pont ezt rontották el így, az Applefanok inkább megveszi a csúcsvassal szerelt 10"-ost, azok pedig, akik ár-értéket keresnek, rá sem fognak bézni erre ennyiért. Pedig 80-ért az idei tél sikerterméke lehetett volna..
-
BoB
veterán
Úgy látom te meg nagyon szelektíven olvasol:
"Ráadásul a környékbeli nagyobb elektronikai boltokban is lehetett mindenhol az új iPadet kapni, minden különösebb várakozás nélkül, így aki mégis az Apple Store-hoz ment, valószínűleg a hozzá hasonló keményvonalas rajongókkal együtt várakozás élményét jobban kereste, mint magát az új iPadet."
-
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon vártam már ezt a cikket!
Köszönöm! Most jön a feldolgozás!
-
ROBOTER
addikt
Most nézem, hogy (legalábbis listában) ott vannak a 4. generációs iPadek, és egységesen 14eFt-tal illetve 13eFt-tal nyomta lejjebb a 3. generáció árát.
-
erdoke
titán
Csak a négyszerezés jöhet szóba, azt pedig 2012-ben ebben a méretben nem lehet gazdaságosan megoldani, arról nem is beszélve, hogy teljesen elszállt volna a vastagsága és a tömege. Majd jövőre, vagy 2014-ben...
(#12) Robertoq
Úgy látom, csak a címet olvastad el...
"elég gyér volt az érdeklődés, a legtöbb boltnál pár tucatnyian várakoztak nyitáskor, a legnagyobb Apple-boltokban, a rajongók igazi szentélyeinél sem volt több (I)két-háromszáz ember(/I)nél."
Melyik tablet indulásakor állnak még boltonként több százan sorba?[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz
Napfénysüti #22 üzenetére
Más felbontást nem nagyon tudtak bevállalni anélkül, hogy megtartsák az appok kompatibilitását.
-
Napfénysüti
nagyúr
Annak ellenére hogy nem kedvelem az Apple-t az Ipad egy elég jó termékük. Ennél a mininél két dolog nem tetszik igazán: a kijelző felbontása lehetne nagyobb valamivel (nem retina csak ennél azért több) illetve a honi árak elég húzósak.
De majd elválik mennyire lesz ez is sikertermék. -
Még mindig nem szeretem az Apple termékeket, de egy kérdés, ha ez most másik gyártmányú készülék lenne ugyanekkora képpontsűrűséggel akkor is meglenne dicsérve ?
.. mert lehet az én memóriám rossz, de valahogy a hasonló felbontással rendelkező u.ekkora 7'-8' as tabletek le lettek szólva,ha emlékem nem csal
..
ui: ja igen, az üzemidőről semmit nem írtatok, ha lehetséges akkor pótoljátok
...
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nem taszítja le a Nexus 7-et a budget 7" trónról, viszont az új új iPad brutális hardverrel érkezik, kíváncsi vagyok a Mobilaréna tesztjére.
-
smkb
őstag
Főleg akkor durva az ár, ha a 99.000-es Nexus 7 32GB+ 3G vs 169.000-es Mini 32GB+LTE-t nézem... értem én hogy LTE... de ez azért nem kicsit durván nagy különbség (most csak szigorúan hazai hivatalos árakat nézve forintban, mindkettő túlárazott idehaza, de $-ban mérve is hatalmas a különbség).
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Nem rossz cucc, de tényleg kicsit drága, retinás kijelző mellett pedig nagyon látszik a kijelzők közötti különbség.
-
twine
veterán
...én személy szerint úgy érzem,"elfogyott" az alma a mobil szegmensben....
Az "elején" sikerült jó nagyot harapni Jobs-nak ebből az almából,aztán minden egyes harapás szépen fogyasztotta, mostanra pedig egy csutka maradt belőle...
Nem vagyok sem troll, sem pedig almaellenes, egyszerűen csak így látom a piacot...Hiába profik marketing terén, ha nem változtatnak gyökeresen, csúnyán le fognak maradni...
A melóhelyemen pár éve orrba szájba vásárolták az "fiatalok" az almás mobil eszközöket,,phone,pad,pod,,,,
Pár hónapja ezek az emberek(egyszerű halandók, nem "kockák") sírnak, és cserélik le egyéb lejátszókra, illetve Droidra a telefonjaikat...
Ez körülöttem tény....nem akarom egyesével elmagyarázni, ki milyen indokkal,,,de ezt látom és hallom... -
jimhun
senior tag
"mono hangszóró ide vagy oda, teljesen élvezhető hangok jönnek ki belőle"
Sztereo hangszoro van benne. Apple: The iPad Mini has stereo speakers
Szerk : megeloztek
[ Szerkesztve ]
-
juiced
csendes tag
A hangszóró nem mono hanem stereo ezt javítsátok légyszíves!
Amúgy a gombok nekem is lötyögnek egy kicsit 3.gen iPad-nél eddig észre sem vettem.
[ Szerkesztve ]
-
ggege95
csendes tag
Tetszik nekem is, nagyon jó. De, a kérdés az meddig fogják még ''lehúzni'' az új bõröket az ipadról, és 1-2 éven belül mutat-e valami újat, pl: Iokosszemüveg vagy egy teljesen új kategóriát? Mert valljuk be az Apple mindig is errõl volt híres, olyat mutatok a népnek ami még a piacon nincs, vagy nagyon kezdetleges és tökéletessé fejlesztem. Nagyon remélem hogy ez lesz, de véleményem szerint benne van a pakliban az, mint anno, hogy Steve nélkül becsõdöl a cég. Isten ments, hogy ez történjen
-
Robertoq
őstag
Nem úgy tűnik:
Lagymatag az iPad Mini iránt az érdeklődés -
BoB
veterán
"1024 x 768-as felbontás alacsonyabb képpontsűrűségre elég, mint amit egy ilyen árkategóriájú géptől elvárhatnánk, a 163 ppi-s értéknél gyakorlatilag csak a WVGA felbontású, 7 hüvelykes kínai gépek tudnak lejjebb menni"
Grat Apple, jövőre jöhet ebben a méretben a hatalmas innováció, a felbontás növelés.
-
Gyula88
tag
Hat mint a cukrot nem fogjak vinni az tuti...! Ezzel az arral az apple kicsit benezte szerintem...es a kijelzo tenyleg lehetne izmosabb!
Nem ertem miert van lebutitva es miert nem a mai csucsot raktak bele!?!?
Lassan noni fognak a felhok az apple felett ezekkel az arakkal... -
DeathBat666
aktív tag
Jó árazással best buy lenne, de hát nem is tudom mit vártam az Apple től....
-
Dany007
veterán
Ezután is úgy vélem, hogy az ár nem lenne magas, ha a kijelző hozná legalább az iPad 3 szintjét. De közelében sincsen, így viszont magas az ár. Majd talán jövőre.
-
Angel1981
veterán
Jól néz ki, és úgy nagyjából okés is, de a kijelző gyenge, az ár meg (nagyon) magas.
Ettől még lehet, venni fogják, mint a cukrot. -
HUNPablo
tag
Jó gép ez , csak nem az én pénztárcámhoz találták ki. De az ár az nagyon magas. 120.000-ért lehet kapni 16 gb-os Ipad 3 only wifit . Ekkor már nem kérdés hogy melyiket venném ...
-
Blyan
félisten
Jófajta ez. Viszont jól látszik, hogy mennyire fos az új térkép, ráadásul kizárólag i5 és az új legújabb iPaddel lehet akadás mentesen használni.
-
bakesz23
tag
jól néz ki csak magas az ár sajnos
-
bobooo
addikt
A Jailbreak maga nem illegális, ezért 2011. január 27-től nem tilos erről a topikban beszélgetni, azonban ha azt tapasztaljuk, hogy mindezt arra használjátok, hogy utat nyissatok a Warezhez, azt a Prohardver! lapcsalád csapata már nem támogathatja. Az érdeklődőknek a szifon.com vagy az iphoneclub.hu weboldal megtekintését javasoljuk. Megértéseteket köszönjük!
Leggyakrabban feltett kérdések:
Kérdés: A Jailbreak és/vagy az Unlock garanciavesztéssel jár?
Válasz: Elméletileg igen, hiszen megszeged a garanciális feltételeket. Az unlock témával a Prohardver! lapcsalád fórumain nem foglalkozunk.Kérdés: Hogyan tudok minden adatot törölni az iPadről?
Válasz: Beállítások/Általános/Visszaállítás/Összes tartalom, beállítás törlése.Kérdés: Van Copy/Paste funkció?
Válasz: Igen, a 3.0 megjelenése óta alapfunkció a Cut/Copy/Paste. Az adott szövegrészt duplán megérintve előugrik egy menü, és itt állíthatjuk be a kijelölést is.Kérdés: Van Magyar-nyelv támogatás?
Válasz: Van.Kérdés: Hogyan tudok fájlokat másolni a telefonra?
Válasz: Az AppStore-ban több olyan program is található, ami arra alkalmas, hogy WiFi-n keresztül fájlokat másoljunk a telefonra. Az egyik legjobb talán az iFileExplorer. Telepítés után csatlakozzunk a WiFi hálózatunkhoz, majd indítsuk el a programot. Innentől egyértelmű.Kérdés: Lefagyott az iPad! Semmire nem reagál. Hogyan tudom újraindítani?
Válasz: Lehet, hogy csak a futtatott alkalmazás fagyott le. Próbálkozz a Force Quit-tal: Nyomd a bekapcsoló gombot, amíg meg nem jelenik a csúszka, majd tartsd a Home gombot körülbelül 6 másodpercig. Ha nem segít, akkor Reset: Tartsd nyomva egyszerre a Home és a Power/Sleep gombot, amíg újra nem indul.Kérdés: Mik azok a szervízmódok? (DFU, Restore)
Válasz: A Restore-mód a Restore-hoz (Firmware-visszaállítás) használható. Ehhez kapcsoljuk ki a telefont, majd tartsuk nyomva a Home gombot, és csatlakoztassuk az adatkábelt. Egészen addig nyomjuk a gombot, míg az iTunes fel nem ismeri a telefont. Ezek után Windows alatt a SHIFT, OSX alatt az ALT gombot tartsuk nyomva, és kattintsunk a Restore-ra. Ekkor betallózhatjuk a kívánt firmware-fájlt.
A DFU (Deep Firmware Upgrade) mód hasonló, de itt több rendszerszintű ellenőrzés sem fut le, ha a készülék operációs rendszere valamilyen okból összeomlott, ez jól jöhet a javításhoz. DFU módba lépés:-csatlakoztassuk az adatkábelt
-kapcsoljuk ki az iPadet
-nyomjuk le egyszerre a HOME és a POWER gombot
-10 másodperc után engedjük fel a POWER gombot, és tartsuk a HOME-ot további 10 másodpercig.Ha jól jártunk el, akkor az iPad képernyőjén semmi nem látszik, azonban az iTunes felismeri a telefont és a fentebb ismertetett módon betallózhatjuk a letöltött, eredeti firmware fájlt.
Kérdés: Hogyan tudok régebbi szoftvert vissza tenni?
Válasz: Régebbi szoftver az Apple nem ír alá, így egy bonyolultabb módszerrel tudunk csak régebbi szoftvert vissza tenni. Ehhez SHSH mentés szükséges melyet akkor készíthetünk (nem szükséges hozzá JB), amikor még azt a szoftvert alá írja az Apple. Ehhez a mentéshez a TinyUmbrellát kell használni (letöltés). Lépések:-Indítsuk el a TinyUmbrella-t,
-Lépjünk az Advenced fülre,
-Itt először csak a következők legyenek kipipálva: ( ekkor az Apple-től kérjük le az shsh-kat)
Save All Available SHSH
Overwrite existing SHSH files on "Save SHSH" (nem kötelező bepipálni, mert az új verziókban szürke ez az opció)
When Connecting a device, prefer my custom device name over the name set on the device(nem kötelező bepipálni )
-Ezután csatlakoztassuk az iPadet a géphez,
-Menjünk vissza a General fülre
-Válaszzuk ki a bal oldai "menüből" a telefonunkat és nyomjuk meg a Save SHSH gombot. És kész is..iPSW fájlok (firmware):
6.0: [link]
6.0.1: [link]
6.0.2: Wifi, GSM, CDMAHasznos linkek:
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.
- Futás, futópályák
- A KOReader ebook olvasó program
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...