- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- AI a játékokban és azon túl
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz Oliverda #2057 üzenetére
Bevallottan elfogult vagyok, de nem csak teljesítmény szempontjából.
Szeptember elején gondolkozóba estem, hogy lecserélem a konfigom Lianora.
Nem kicsit megugrott a forint, lehetetlen volt kapni A8-3800-at ezért letettem róla. Szerettem volna egy viszonylag csendes gépet építeni, Liano-val sikerült is volna. Kis IDLE fogyasztás, steames játékaim mentek volna elfogadható sebességgel szóval minden adott volt. Nem véletlen árulom ezt a cuccot elhiheted.
Lehet emiatt a csalódás miatt rágtam be az AMD-re, viszont amit nem értek még mindig, hogy a nevesebb webshopokban ahol 4-5K-t drágult pl a 2500K ott az A8 3850 8-10K-val drágább. Ha az árfolyam miatt ugrott volna az ár, akkor az i5 legalább 15K-val lenne drágább, mivel többe kerül.
Kezdtem bizakodó lenni az AMD-vel kapcsolatban, mert anno X2 Brisbane prociknál elásta magát. Brazos sovány CPU erőben, még az előző generációs atomnál is gyengébb.
Liano rendszer nagyon drága szvsz. Bull pedig most jött meg és a startra nem készült fel az AMD. Innen a "kék" szemüveg. Egyszerűen nincs alternatíva erős netezős konfigot tekintve az AMD részéről. Brazos 23-25K volt amikor néztem, ugyanennyiért építettem SB cerkával H61-es lappal gépet és ég és föld memóriakezelést tekintve, illetve cpu erőt nézve.
Fogyasztás pedig hiába 18W üresben, ahhoz külső táp + panel v. pico PSU és SSD kellene, sima táppal, vinyóval pedig ugyanott van üresben ahol az SB cerka. 6-8 lapot rányitsz böngészővel az SB cerka saccra 10%-ra terhelődik le, az E-350 pedig 80-100%-ra, fogyasztás szintén egál atx táppal.
Szóval nem Intel buzi vagyok, hanem csalódott vagyok az AMD-ben. Felállhatna már, de nem úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest