Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
Az ilyen mai laptopoknál az sd kártya olvasó az usb3 sebességgel működik?
-
Istenem, ennyi szabad hely, de normális hűtést nem raknának bele
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
senior tag
Kicsit vastagon fogott a ceruza, az Asus VivoBook-omat (S14 S410UN) ennél olcsóban kaptam, ajándék egérrel, 128 SSD + 1TB HDD kombóval, MX150-nel az integrált 620 mellett
Értem, hogy ez tabletté hajtogatható (aminek saját tapasztalatomból kiindulva igen kevés gyakorlati haszna van, évekig gyűrtem egy HP x360-at), de ez akkor is túlzó
[ Szerkesztve ]
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
stratova
veterán
No azért itt legalább a csatlakozó és a HDD keret rögzítése megvan:
szalagkábel
keretet hirtelen nem találtam, de tuti van.zolomon17 másrészt ezen az árszinten az alkalmazott alapanyagok miatt kérdéses meddig marad egyben a készülékház az origamitól. Ami annak az Asusnak az ellenfele az talán az Aspire 3.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
senior tag
Acer Aspire 5-öt néztem majdnem azonos felszereltséggel - lényegesen olcsóbb volt, mint az Asus, csak éppen az utóbbi sokkal-sokkal kompaktabb, nem csak a kisebb kijelző, de főleg a sokkal kisebb monitor káva miatt
A HP x360 merev volt mint a fagyott kutyaláb, de még így is tartottam tőle, hogy egy nap túlságosan hátrahajtom a kijelzőt és többet nem lesz kép.
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
sb
veterán
Mert amúgy beférne SSD mellé a HDD?
Az 5470-ben egymásra rakták a sata és m.2 helyet, ahogy kell. Nehogy 3mm híján beférjen mindkettő...@Lucko81
Ott az SD olvasó 90-100MB/s-es tud. Szerintem ez a gép is a közelében lehet.
Ez sajnos tök véletlenszerű. Drága gépekbe sem sikerül néha USB 3.0-ra kötni az olvasót. -
totgab02
junior tag
válasz zolomon17 #11 üzenetére
Csal az asus anyaghasznalata is papir ugyanugy mint ennek az acernek a cikkben. Egy olyan geptol aminek a billentyuzete meg az elolapja ennyore benyomhato hogy várjam el hogy evekig birni fogja?
Szemben az aspire-t mar volt szerencsem kezben tartani es eleg csinos ugyis hogy csak atlagos meretekkel rendelkezik de ezerszer jobb az anyaghasznalata
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Hagyjuk is, szerintem szánalmas, hogy egy 14-15,6" üzleti gépnél ezen spórolnak. HP-nál különös módon nem volt lehetetlen a Probook 430 G4-nél a HDD+SSD elhelyezése az E5000 ligában játszó 745/840 G3-G4-nél pedig 2 RAM slot mellett elfért VWAN, SSD, HDD-hely is.
[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
"Csal az asus anyaghasznalata is papir ugyanugy mint ennek az acernek a cikkben. Egy olyan geptol aminek a billentyuzete meg az elolapja ennyore benyomhato hogy várjam el hogy evekig birni fogja?"
Emiatt nem kell fájnia a fejednek, a gyártók ugyanis elvárják hogy évente veszül tőlük újat...
Ez már nem az a korszak, hogy az üzleti azt jelentette: aluminium ház, elnyűhetetlen billenytyűzet, kikezdhetetlen zsanérok, Kensigton zár, ujjlenyomat olvasó és 25 féle kártyát olvasó port.
Most már annak is örülni kell, ha van rajta 3 USB port a nem csak 2, ha van hely az SD kártyának, vagy éppen nem felejtették le a jack dugót a mikrofonnak, az én HP mról pl. ez utóbbi hiányzik, a szutyok TFT LCD nézhetetlen kontrasztjáról és színeiről inkább nem mondok semmit, kb. mintha egy vastag fólia lenne a képernyőn, max. kontraszt és fényerő mellett is...[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
sb
veterán
Igazából ezzel nem is spóroltak, lehet, hogy pénzbe is került a szimpla kib*szás. Ott a hely, lazán elférne, egyszerűen csak egymásra tették a kettőt. "Lóg" a levegőben egy 2.5"-nál nagyobb hely közepén az M.2 meghajtó.
De a Dell mindig is így nyomta. 5410 óta az a tapasztalatom, hogy bármi ami új, USB 3.0, M.2, Type-C, IPS panel, stb... mind 2-3 év késéssel érkezik meg a konkurenciához képest.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz laposonly11 #19 üzenetére
Nem teljesen értem mit akarsz mondani?
Okos, hogy spórol (és átb*sz) és ez jó?Az egyik nézőpontból igen, a másikból - vevőéből - meg nyilván nem. Ez mindig mindenhol így van.
A kérdés csak az, hogy a piacot milyen matematikai modell írja le:a, Az 1+1=2 egyszerűségű, tehát amit te írsz: spórol, elad mindent = okosságosság.
b, Vagy esetleg ennél bonyolultabb a mechanizmus és lehet vevőt veszíteni olyannal is mint pl., hogy nem kapsz meg valamit 2 évig náluk... vagy +80k-ért jár - ne adj isten csomagkapcsolva - IPS panel akkor amikor a 30k-s tabletbe is azt teszik.
Persze ez kicsit bonyolultabb modell, nehéz kiszámolni, nem is szoktak ezzel vacakolni mint a mellékelt ábra mutatja.[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
Egyértelműen hogy a kínai, bocsánat a taiwani (ami ugye csak volt kína, most nem az, de valószínűleg megint kína része lesz) acer miatt van az egész, amióta ők bevezették a pl. olcsó alkatrészekből összetákolt igényes külsejű laptopokat és ezzel a harmadik helyre tornázták fel magukat a HP és Dell után, egyértelmű volt hogy az összes nyugati és japán cég is arra kényszerült, hogy most már ők is "selejt", izé noname és régen kifutott technológiákat is alkalmazzanak, csak hogy lépést tudjanak tartani a taiwaniakkal, így létrejött a pl. aluminium ház helyett, műanyag házból készült, egyéb hiányoktól szenvedő olcsóbb, alsó-üzleti, és ősrégi TN panelekkel és harmatgyenge hűtéssel rendelkező alsó-gamer kategória, ami a nyugati gyártók által le nem fedett piaci rést, egy jó darabig az acer uralta. Mert ugye a piac törvénye szerint, többen vannak a kispénzű vásárlók, mint a tehetősebbek, pl. csak maga Kína egymaga kiteszi a nyugati fehér ember lakta földrészek lakosságát.
Ja igen kimaradt a 100% kínai, azaz pekingi Lenovo, ami már 2012 óta az első helyen van megelőzve a HP-t.
Ugye ismerős a tőlük származó pl. dupla VGA-s SLI/Crossfire gamer laposok, amik ugyan hoztak rendkívül olcsón nagy teljesítményt, cserébe a júzernek el kellett néznie azt, hogy pl. a tűzforró billentyűzethez majdnem odaégtek az ujjai egy hosszabb játék során, meg hasonló nyalánkságok...[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest