- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
A cím kapcsán az jutott eszembe, hogy biztos annyira sok helyet foglalhat a Win 8 felinstallálva, hogy emiatt lehet muszáj új winchestereket venni
.
Amúgy mi az a szöveg, hogy a Windows 8-nak komoly merevlemez igénye van?
Mivel operációs rendszer, ezért ez nem túl meglepő...
-
effendi2
tag
válasz
PeeterssoN #48 üzenetére
Ha esetleg mégsem jönne össze, akkor három év múlva ráfogják az emelést az aszályra, vagy a monszunra.
Kettecskén igen könnyen lehet kartellezni, ahogy a mostani helyzetből is látszik. -
PeeterssoN
őstag
IMádom ezeket a nagyon pozitív négyéves előrejelzéseket...
-
negyedes
addikt
Hat en windows 8-al egyutt ssd-re valtok. Szoval nem fogom egyhamar novelni az eladasokat.
-
Petya88
tag
Kevertem a szezont a faxommal.
[link]Nem HDD hanem UEFI, legalább a Win 8 stimmel...
-
Depression
veterán
válasz
KőkorSzaki #41 üzenetére
Mivel a legtöbb eladott gép laptop, és ott nincs helye 2 háttértárolónak, így igenis a HDD marad a rendszernek még jó sokáig.
-
KőkorSzaki
tag
Egyetértek a fórumtársakkal. Nem tudom, hogy az iSupply kinek a kicsodája, mert valószínűtlen hogy egyszerre az MS és a HDD gyártók "kedvese", de ez inkább a HDD gyártók részvényárfolyamáról szóló sztori, kis MS reklámmal. Ennek a nagyon "enyhén" manipuláló diagramnak meg külön örültem. Milyen típusú adat is az eladások száma? Hogyan kellene ezt ábrázolni? Persze, nem a média a bűnüs
, szegények honnan értenének a statisztikához (vagy bármihez), ugye.
Egyébként meg szakmai fórumon tényleg fura így ez a hír. A másik meg az, hogy aki már próbált SSD-t, az az életben nem vesz HDD rendszervinyót, az multimédiás adatainknak meg kb mindegy, hogy Win 7 vagy Win 8 (vagy bármi más) az oprendszer.
Jajj.
-
MongolZ
addikt
Ez most egy komoly cikk?
2011: 500 millió értékesített merevlemez
2012: 520 millió (előrejelzés)
Ez +4%. Ez a hatalmas lökés?
2013: 540 millió (előrejelzés)
Ez 2011-hez képest +8%. Váó!!! -
Mr.Peter
aktív tag
A lényeg, hogy a merevlemezgyártók profitja meglegyen....
Petya88: Én nem hallottam ilyet, asztalin már letöröltem a hdd-ről a win8-at és nem maradt belőle semmi.
-
Petya88
tag
Volt egy hír, miszerint a W8 valahogyan letörölhetetlenül beágyazza magát magát a HDD-be. Erről van valakinek infója? Gondolom ez is szerepet játszik majd a dologban...
-
effendi2
tag
Nem értem az összefüggést.
Minek kéne HDD a Win8-hoz?
Nekem kevesebb, mint 40GB-ot foglal a szokásos progikkal együtt.Semmivel sem kell többi hely a nyolcasnak, mint a hetesnek.
Az adataim úgyis a szerveremen, a mentés skydrive-on van. Vinyót legfeljebb akkor veszek, ha az egyik tönkremegy (szerencsére még jófajta 3 év garisok vannak a szerverben). -
Dare2Live
félisten
válasz
Tigerclaw #28 üzenetére
"Nincs semmi ugrásszerű növekedés az eladásokban, ami a Win 8-hoz kötődne. Annyira csak nem hülye senki, hogy csak azért vesz új gépet, mert megjelent a Win 8."
Hülye vagy sem nemtudom, de mind a W7, mind a vista, mind az xp.... komolyan fellendítette a pck eladásati.
Érted vagy nem."Kocsit se vesz senki azért, mert kifogyott a benzin a tankból."
Csak nem arról van szó, hogy kifogy a tank, hogy nincs áram, hanem, hogy jön az új golf. Hamár golf állítólag jó nagy előrendelés van rá. -
Tigerclaw
nagyúr
Ezt értem, de ezeket a előtelepített asztali és hordozható gépeket folyamatosan árulják egész évben. Annyi a különbség, hogy ma Win 7-el, "holnapután" meg Win 8-al. Nincs semmi ugrásszerű növekedés az eladásokban, ami a Win 8-hoz kötődne. Annyira csak nem hülye senki, hogy csak azért vesz új gépet, mert megjelent a Win 8. Kocsit se vesz senki azért, mert kifogyott a benzin a tankból. A cégek beszerzései is függetlenek a Win 8 startjától, főleg hogy ki is esik a komfortzónájukon és XP-ről max. Win 7-re váltanak.
-
nednez
tag
régi vinyákon nem nem megy ? vagy miért adnának többet hirtelen
-
MASSlag
tag
Tegyük fel, hogy egységsugarú userünk nem bontogatja a gépét mondván, hogy amúgy sem ért hozzá, de frissíteni azt fogja.
Egy win8 update ~8k bármilyen rendszerre, ráadásul nem is kell neki jobb vas mint a 7-nek, én biztos frissítek majd.
Tehát nem igen értem, ez hogy befolyásolná a PC eladásokat. Elég savanyú próbálkozás. Az árakat tessék normalizálni, nem pedig pampogni (legfőképpen nem kartelezni)
-
FlekkeN
aktív tag
Én amikor gépet újítok nem egyben veszem meg, hanem alkatrészenként. Ilyenkor HDD-t nem veszek hanem kiveszem a régiből és belerakom az újba gépbe. Csak akkor veszek új HDD-t ha:
1. tönkremegy
2. nem kompatibilis a régi HDD csatlakozó az új géppel
3. valami nagyon jó fejlesztés van és már elég olcsó (SSD)Tárhely nem téma, mivel a fentiek egyike hamarabb következik be és ekkor veszek nagyobbat.
-
biga
őstag
válasz
Tigerclaw #20 üzenetére
A legtöbb PC-t egyben forgalmazzák, előtelepített (OEM) op rendszerrel. Az alkatrészekből építkező PC eladás marginális. Tehát mikor megjelenik a W8 onnantól a brandok is azzal jönnek. És lesz benne nizony HDD is
Azt, hogy több gépet adnak-e el pusztán a W8 miatt azt nem tudom (és persze HDD-t is), de hogy onnantól sokkal több HDD-t (gépet) adnak el W8-al, mint pl W7-el, az biztos
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem tudom, vagy én vagyok hülye, vagy ezek. A W8 startja szerintem semmit sem jelent a HDD piacon. Egyrészt nem várható ugrásszerű váltás, másrészt az egyik jellemzője pont az, hogy régebbi gépeken is jobban fut, vagyis nem kell gépet cseréli miatta. A multimédiás tartalmak folyamatosan nőnek, amire a W8-nak semmi hatása. A felhős társzolgáltatás terjedése meg pont a HDD piac ellen hat, hiszen a szolgáltató vesz tárolót, nem a millió user aki használni fogja. Szóval nekik pont hogy nem kell venni, mert ez a felhő egyik előnye. Abban se vagyok biztos, hogy az SSD folyamatos áresése miatt egy felhős szolgáltató nem-e pont az SSD vagy valami hibrid tárolórendszer felé fordul a tiszta HDD-vel szemben. Közben meg nagyon jól fogynak a tabletek és ultrabookok, amikben flash alapú tároló van, ami szintén a HDD piacot csökkenti.
-
törölt tag
Még egy önbeteljesítő jóslat?
Vagy tudják hogy a most eladott -árvíz utáni- HDD-k nem fognak annyit élni, és addigra mindenki újat akar majd venni. És az is "valószínű" hogy a W8 INGYEN fog hozzájuk járni...
Így tényleg hozva ezt a tendenciát. -
ufocsalad
tag
Komoly lökést? Mé? Hány Tera kell neki?
Azért azt is megnézném ahogy a tabletre van szigszalagozva a 3,5-es csörgökigyó(WDC)
-
T_Stark
őstag
Ennek az előrejelzésnek kb annyi értelme van, mintha azt írták volna hogy a Win8 növelni fogja a kenyérpirító eladásokat.
-
biga
őstag
A PC-t már vagy 10 éve temetik. Ilyen ez: akinek halálhírét keltik az sokáig él
És így van ez rendjén. Míg lesz pc melett ülve egész nap dolgozó ember addig PC is lesz. A Laptop sem tudta kiszorítani a fő felhasználásokból, a tabletek pláne nem fogják.
-
Pete55555
addikt
Ezek hülyék. A W8 biztos nem fogja növelni a HDD eladásokat, a médiatartalmak méretének növekedése, és a felhő "népszerűsége" ( tároljon ott fontos/sok adatot akinek 2 anyja van) természetesen igen, de ez már most is megfigyelhető, és nem tudom, hogy ennek mi köze van a W8-hoz?
-
pschio
őstag
Inkább az SSDknek adjon lökést. Jó lenne, ha megtanulnák a merevlemez gyártók, hogy nem körülöttük forog a világ.
-
"A Windows 8 komoly lökést adhat a merevlemez eladásoknak" - szerintem meg a magas árak jelentős mérséklése. A Win8 biztosan nem fog...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nekem 8 hogy Win8 vagy nem, csökkejen a HDD ár és sokan fogunk örülni
-
Én biztos nem a HDD eladásokat növelem, mert 1 SSD-t tervezek venni a W8 mellé.
Ha teljes gépet kellene vennem ma, akkor is csak SSD-vel vennék... -
Angel1981
veterán
En valahogy ketelkedem ebben.
A W8-rol ordit, hogy tabletre lett kitalalva, nem hiszem, hogy az elkovetkezendo honapokban boldog-boldogtalan rohanna a boltba, hogy PC-t vegyen, marpedig a HDD elsosorban oda kell. -
Balrog
tag
Nagyon optimisták a Microsoftnál. Talán túlzottan is. Persze most csak a rossz májúság szól belőlem, de az tény, hogy ameddig piacra nem kerül a Windows 8, addig nem lehet tudni, hogy az átlag pc felhasználók hogyan viszonyulnak majd az új GUI-hoz.
Bár gyanítom nem arat majd osztatlan sikert. -
törölt tag
őszintén remélem hogy nem lesz igazuk... igazán ráférne a vinyógyártókra hogy magukhoz kapjanak
-
PPatrik
aktív tag
Ezek normálisak?
Itt valami nagyon mellément. A windows 8 a táblagép eladásokat fogja növelni, amibe hdd-t rakni bűn. És kicsit az egybegépekét, amikben megint csak kisebb méret vagy csendesebb működés miatt előnyösebb az ssd. Úgyhogy a win 8 rajtja szerintem inkább csökkenteni fogja az hdd eladásokat.szerk.: De ők tudják. Biztos valaki jól lefizette őket, hogy ezzel az 'eredményel' javítsák a helyzetüket.
-
kromatika
veterán
csodálkoznék rajta hogy ha ez az előrejelzés így alakúlna.főleg 2016-ig.Ilyen HDD árak mellett,és az SSD árának folyamatos csökkenésével nem valószínű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest