- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
AMD szerint csak a GCN 1.1, az nVidia még nem mondott semmit hivatalosan.
Q: What AMD Radeon™ GPUs are compatible with Project FreeSync?
A: The first discrete GPUs compatible with Project FreeSync are the AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R7 260X and R7 260 graphics cards. Project FreeSync is also compatible with AMD APUs codenamed “Kabini,” “Temash,” “Beema,” and “Mullins.” All compatible products must be connected via DisplayPort™ to a display that supports DisplayPort™ Adaptive-Sync. techreport.com -
dezz
nagyúr
Tudomásom szerint a legtöbb panel nem csak a magas (>75Hz), hanem az alacsony (<~40Hz) frissítési frekit sem bírja (tudniillik a szubpixelekben valójában egy kondi tárolja az aktuális állapotot, ami néhánytíz ms alatt kisül). A GSync ilyen esetben szerintem saját framebufferből frissíti a képet többször, mint ahogy kapja. A legtöbb monitorban azonban nincs framebuffer, csak sorpuffer, így ezt nem tudják megtenni. Ettől persze még támogathatnak valamilyen szűkebb frissítési tartományt, mondjuk 40-től amíg bírja a panel.
Jelenleg a változó frissítési időközöket sem tolerálják a monitorok, mert ezt úgy értelmezik, hogy probléma van a kapcsolattal. Kérdés, hogy ez fw szinten dől el egy adott monitornál, vagy már eleve hw szinten.
-
Sutee89
aktív tag
Pontosan. Az egy dolog, hogy bizonyos felbontáson a monitor támogat 60 Hz-től eltérő képfrissítési frekvenciákat, de, hogy framenként változtassa mondjuk 9 és 60 Hz között, ahhoz szerintem komolyabb HW változtatás kell, mint egy portfrissítés. Miért szenvedne az Nvidia a 150-200$-os GSync ASIC beépítésével, ha ilyen "egyszerűen" megoldható? (Nem mintha védeni akarnám őket...)
-
dezz
nagyúr
Jól látom, nem tudod, de már eldöntötted, az meg nem érdekel, hogy valóban úgy van-e. Csak mert kérdőjelet azt nem sokat láttam a hozzászólásodban. És még offba is teszed, hogy inkább ne is reagáljon rá senki.
1. Nem egyedül vagy világon, sok kicsi sokra megy. 2. Nem vagyok meggyőződve, hogy olyan jó a monitornak, ha ilyen sűrűn kapcsol ki-be. 3. Az sem 100%, hogy a monitor kikapcsolása mellett leáll a képküldés is.
-
Tazsam01
tag
A monitorom 1 perc után kikapcsol ha nem használom a gépet. Nem tudom éves szinten mennyivel csökkenne a fogyasztás ha ezalatt az 1 perc alatt nem 60 hanem 10 hz lenne a frissítés gyakorisága de szerintem egy marék száraz tescós molylepke nem jönne ki belőle.
-
dezz
nagyúr
Akkor talán nézd meg a képet a cikkben! Értelme: energiatakarékosság. Még ha csak néhány watt is. De talán még a compute feladatokra is van valamennyi hatása, a GPU képküldés miatti memóriahozzáféréseinek megritkítása által. APU-knál a CPU-ra is lehet némi hatása (kisebb memóriasávszélességet vesz el tőle az IGP).
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Ez is igaz, csak kérdés, mennyi idő alatt vált egyik módból a másikba. Ugyanez vonatkozik a görgetésre. Általában nem folyamatosan mozgatjuk az egeret (kivéve persze szerkesztési munka, stb.), illetve ha pl. olvasunk, akkor is csak időközönként görgetünk. Mondjuk bizonyára kikapcsolható lesz majd ez a mód, ha bármi zavaró mellékhatása lenne.
[ Szerkesztve ]
-
CYBERIA
senior tag
Viszont az már nem állókép.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
ledgeri
nagyúr
vagy a használati(én is egy olyat nézek )
Most akkor a 10hz-es desctop frissítés mennyire kedvező, ha a CRT-s "60Hz vagy afölött, de ajánlott a 85Hz-is"-ből indulok ki?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
dezz
nagyúr
Azt már most is sok monitor támogatja, hogy a képfrissítés eltérjen a standard 60Hz-től. Általában 50/55 Hz és 75Hz között tudják fogadni a képet, egyes típusok a 24p/25p-t is támogatják, és néhány speciális gamer monitor 100Hz fölé is tud menni (120/144). Azonban azt igen kevés viseli el, hogy folyamatosan változzon a képfrissítési ráta, márpedig ebben az új szabványban ez is benne van, gaming módban. Valószínűleg eleve a HW sincs erre igazán felkészítve.
-
ABee
tag
Videókarim pipa már csak azt kellene tudni a Dell U2311-en hanyas verziójú DisplayPort van
-
Sutee89
aktív tag
Én nem értem, hogy hogyan lehetne ezt egy firmware frissítéssel megoldani jelenlegi monitorokon. DP1.2a támogatás az újabb GPU-knál már megoldott, de monitor oldalon ez nem hardveres változtatást jelent?
-
dtracer
tag
Újabb lehetőség a gyártóknak, hogy TN paneleket drágán tudjanak árulni.
-
s_otto
csendes tag
Melyik vga-n van displayport 1.2a csatlakozó????
-
wolfman
veterán
HDTV-kbe lesz ilyen technológia építve, vagy csak kifejezetten monitor lesz a célpont?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
santosa
csendes tag
Ideje már,hogy nem csak haszonszerzés céljából történnek fejlesztések.lásd a nagy zöld.
-
Televan74
nagyúr
Kíváncsi leszek hogy a Dell ad e majd ki új firmwaret. Vagy cserélhetem le a jól működő Dell U2312HM monitoromat egy újabb típusra, ha kell az új adaptive-sync.
Mindenbe beleugatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest