- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aprokaroka87 #25 üzenetére
Én még az otthoni neveléshez sorolnám a problémamegoldási képességek kifejlődését. Ha egy egyszerű hibaüzenet hatására összeomlik a gyerek, akkor nem sokat tud tenni a tanár.
Nem lehet mindent áthárítani az iskolára. Főként a szülő dolga lenne felkészíteni a gyereket ezekre, de ha a szülő is ütni kezdi a gépet pl egy hibaüzenet hatására, illetve hasonlók, akkor nem fogja megtanulni a gyerek, hogy nem véletlenül jött fel az a hibaüzenet.
Nekem informatikailag analfabétának tekinthető szüleim voltak/vannak, mégis informatikus leszek elvileg. -
válasz
aprokaroka87 #23 üzenetére
Nem érdekli, de csak erre vették fel. Általában ez a története az informatika szakmára jelentkező tanulóknak.
Előkelő helyen szerepel még a "szeretek játszani" meg a "én akarom írni a következő codot"
Ofc, amint kiderül, hogy nem úgy megy, mint a filmekben, rögtön elszáll a lelkesedés.
Csodát ne várjon senki ilyen előzményekkel. -
válasz
aprokaroka87 #19 üzenetére
Nem lattam meg csoportot, ahol az ertelmesebb csapat ravette volna a gyengebb reszleget ilyesmire. Inkabb hagyjak a dolgot, mert ertelmetlennek tunik a probalkozas, heves az ellenallas. Nagyon jol nez ki leirva, hogy az okosabb, halado csoporttars felkarolja, raveszi a gyengebbet, hogy tanuljon, fejlodjon, csak epp ez a valosagban nem letezik.
-
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
Nem a tanulas rovasara megy. Egyszeruen nem tanulnak, mert nem kell. A csaladi hatter is felelos ezert, egyertelmu. A szelektalas szukseges es hasznos, az osszevont, random osszetetelu csoportok oktatasa szerintem az egyik legnagyobb problema, amit nem is tudnak megfeleloen kezelni az esetek tobbsegeben.
-
válasz
kameraman77 #13 üzenetére
Persze. A tanárok majd alkotnak.. Véletlenül se az a probléma, hogy a nem megfelelő diákokat próbálják meg olyanra oktatni, amit soha nem fog megtanulni, de még köze se lesz hozzá? Próbálj meg úgy oktatni, hogy a csoport egyik fele csak a fb-ig terjedő ismeretekkel rendelkezik, a másik fele pedig már programozna... Nem csodálom, hogy a vége a "kapcsolok netet, csak kussoljatok" lesz.
Az oktatási célokra pedig hasznos lenne a normális internet, nem kevés yt videóval lehetne egyszerűsíteni, érdekesebbé tenni az órákat.
Epic(#14) sanzi89
A rendszergazdai tapasztalataidról tudnál részletesebben írni pár dolgot? [Akár privátban]
Érdekelne, hogy milyen rendszereket használnak általában, mik a problémák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- iPhone topik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux kezdőknek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest