Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Végre vége a kizárólagos Hello Kitty-s GF vonalnak! Időszerű volt már!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
BEE
addikt
A cikkben írt "jár hozzá" kifejezés netán azt jelentené,
hogy az EVF-et a géphez adják ? Vagy azért annyira nem nagyvonalú a cég ?
Az AF segédfény ledjét nem fogják kitakarni az ujjak ?BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
sebgutkopf
őstag
Az adatoknál a videó képességeknél ez szerepel: 1280 x 720 @ 50p (25 fps szenzor output)
Ez hogyan működik? Ha a szenzor 25fps outputtal rendelkezik abból, hogy lesz 50p? Az elektronika beszúr kalkulált frameket mint az lcd tv-k?
Világosítson fel már, aki okosabb! -
atike
nagyúr
Szép és jó, tetszik is, sőt. De ennyi pénzért nekem sok(k).
Mind Nikonban mind Canonban van bruttó 120 körül optikával kitben (alap) gép. Az még csak össze jön valahogy...
-
madgie
titán
válasz sebgutkopf #3 üzenetére
Szerintem simán duplázza a frame-eket. Még nem néztem meg a GF1-nél, az is így csinálja papíron (igaz, én hekkelésnél vissza is vettem 25p-re, felesleges ez a duplázás, inkább a bitrátát növeltem meg)
-
sebgutkopf
őstag
Ha dupláz, akkor ha jól sejtem köztes tartalom hiányában ugyanúgy szaggat a kép mint a sima 25p felvétel esetén. Így még kevésbé értem mire jó ez.
Ráadásul ugyanezt írja az 1080/50i-re. 25 progresszív kiolvasásból, hogyan csinál 50 interlaced képet? Ha az 50i csak a 25p becsíkozását jelenti, akkor ennek megint sincs sok értelme.
-
arn
félisten
ha vki evfet vesz ra, akkor miert nem valasztja a g3at?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nord_
veterán
-
addikt
Várjuk a teszteket ide a PH!-ra!
Meg azt is várjuk, hogy menjenek lejjebb az árak picikét, meg azt, hogy más gyártók is pörgessék fel magukat milc ügyben.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
polika
senior tag
minek 16 mpixel egy 3/4-es masinába? vagy ezt most ténylegesen nem másodgépnek szánják?
Én ilyen masinát csak azért vennék hogy ne kelljen kilós vázakkal szaladgálni de a kompakt képminőségénél jobb képek szülessenek. Ha meg kell a képminőség akkro tuti nem 3/4-ben gondolkozom, drágák az obik, és a leképzés sem úgy alakul hogy igazán profi kép legyen belőle
-
polika
senior tag
szerinted van köze a kettőnek egymáshoz? értem én h jól esik köcsögölnikötözködni de inkább a kérdésre ill probléma felvetésre kéne koncentrálni (minek 16 mpix ekkroa szenzorhoz, ill van-e aki nem másodgépnek használna egy ilyen masinát turista meg mindennapos képekhez mint hurcibálós gépet).
-
madgie
titán
Arról én nem tehetek, hogy annyira idióta vagy tájékozatlan vagy, hogy kompakt gépekhez hasonlítod a 16 megapixeles 4/3-os szenzorokat. Kicsi kezeddel bepötyögöd a DxOmark.com-on a Compare-ba a GH2-t, mellé mondjuk a Canon 60D és a 600D-t, aztán talán leesik, hogy akkor nevezheted kompaktosnak az emltített felbontású érzékelőt, ha a Canon APS-C vonala is az szerinted.
Persze tudjuk rég:
- a sznob (magát profinak képzelő) amatőr szerint középformátum alatt minden kompakt, beleértve a Leica képkockás gépeket is,
- a FullFrame tulajok szerint minden kisebb szenzoros gép játékszer, APS-C is bőven, a KF viszont felesleges, "úri móka",
- az APS-C tulajok szerint a szent grál pont ez a méret, pont jó a másfeles crop, levágja a lencseszéli hibákat, blabla. FullFrame minek, vegyen az "újgazdag",
- a 4/3 tulaj ugyanez, csak még tud azzal érvelni ,hogy pont a lapkájához tervezték az objektíveket, van különlegesen elérhetetlen árban két F2-es csodazúm. Micro 4/3-nál előjön még a méretfaktor, előszeretettel linkelnek (linkelünk ) olyan képeket, ahol látszik, mennyivel kisebb a 7-14-es UWA bármi más hasonló üvegtőlJa és van az igazi profi, aki röhögne a fórumhuszárokon, de nem ér rá ilyeneket olvasni. Dolgozik, pénzt keres a fotózással. Tudja, mi kell neki. Majoli kompakttal lövi a háborós portéit és nem leképezéssel technózik, az öreg Szipál egy Sony R1-gyel is elportrézik, pedig megtehetné, hogy öddémárkkettővel csöveljen, és még sorolhatnám. Számomra ők inkább profik.
-
FEDman
addikt
Az meg már részletkérdés, hogy a GX1 már a harmadik m43-as gép 16Mp-es lapkával, azzal a 16-os lapkával ami az eddig valaha gyártott legjobb 43-as szenzor.
-
polika
senior tag
Arról meg én nem tehetek hogy akkora idióta vagy hogy el sem olvasod amit írok Olvass vissza milyen kontextusba került elő a kompakt masina
(Szipálnak szerintem a filmes képei az igazán jók, de ez szubjektív nem is értem miért kevered ezt ide, egyértelmű h az ötlet a meglátás nem a gépen múlik, de pl a 4/3 pont portrézásban kilő pár opciót, mer ha már ide kavarod a KF-et sosem lesz a 4/3-on olyan térérzet mint egy KF-en a 80-as obival, és ez nem sznobkodás hanem fizika)
-
madgie
titán
Milyen kontextusban került elő? Nem tudod megkülönböztetni a szenzorméreteket és hülyeségeket írsz, olyan kontextusban. KF-en sem az a cél normális portrénál, hogy a szem éles legyen, a szempilla már nem és a homlok már teljesen mosott. Márpedig a normális mélységélességű portré bőven elkészíthető a 45/1,8-cal is a 4/3 szenzoron, nem kell ahhoz kaszatibi meg a 85/1.2 L II. Az nem portré, az techdemó.
-
-
arn
félisten
na jo, de ez az egesz valahol a merethajkuraszarol szol... ennek meg epp ezzel adtak egy pofont. ha en meretben kicsi gepet veszek, akkor azt szeretnem, hogy amit cipelek taskat, az is kisebb legyen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
Vajon ennek a beépített vakujával lehet majd úgy deríteni mint az Olympus-éval?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
FEDman
addikt
válasz benedekco #20 üzenetére
Sőt, rögzíteni is lehet a plafonra irányított kisvakut.
-
FEDman
addikt
Mintha AF terén egy pöttyet jobban teljesítene mint a NEX-7-es.
Sőt, mintha a Pana tulajok "nagy" problémáját is orvosolták volna, miszerint az automatika 1/30s záridőre törekszik.
Jól látszik ezen a videón, hogy a gép auto iso-n volt és megse dobott egyszerse 1/30s záridőt. Sőt figyelembe vette még a gyujtótávolságot is, 14mm-nél 1/60s-et, 42mm-nél pedig 1/80s-et dobott. -
addikt
Akkor lehet erre a gépre vártam? Igaz még mindig bajos a betekintőke (EVF). De talán kibékülhetünk azzal is.
Ez a vaku jó(nak tűnik, majd a gyakorlatban kiderül)!
Instant PH tesztet!Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
addikt
Ez sajna a divat, vagy fasza vaku, vagy benézőke. Nehéz is lenne mind kettőt megoldani. Az a baj, hogy úgy tűnik valójában csak piac kérdése, hogy nem oldják meg. Legyen még mit fejleszteni.
Nembaj az evf-ről már kezdek lemondani. Vagy marad a vakupapucsra illeszthető megoldás, csak sajna az meg anyagilag meg méretileg mókás.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
arn
félisten
tavaszig meg sok ido van... maga a g3 vaz szimpibb, mert nekem kell vmi kereso. viszont kicsi az esely a panara, mert rohadt draga a turaobijuk nalam meg az az elsodleges lencse. eloszor majd obit valasztok, aztan ahhoz vazat. egyelore olympus 14-150 (epl2-3), nikon 18-200 (d5100), pana 14-140 (g3) van versenyben. esetleg sony, de ott sincs az olcsobb vazakban kereso, es annyi penzert mar inkabb pana vagy nikon.
-
Mercutio_
félisten
Nálam -pillanatnyilag - eldőlt: G3-at kevés expóval jó árban már lehet venni, GX1-et még vagy 1/2 évig biztos nem
polika: Elég kicsi a DOF, vagy ez még kevés lesz portrézni?
A minek 16MPX kérdésedet se igazán értem, és a másodgépest se. Vagyunk itt néhányan - szerte a világban pedig picit többen - akik több év DSLR használat és komoly fényerős(ebb) obipark után döntött úgy, hogy amit akar meg tud lőni m4/3-dal is, viszont már elege van az 5 kilós felszerelések cűgölésétől.Nyáron baromi kényelmes tud lenni, hogy van rajtad egy övtáska - amit iratok/hitelkártya miatt egyébként is viszel - és benne elfér mondjuk az Oly 9-18, 45/1.8 és egy DCR-250 makró előtét, a nyakadban/válladon pedig a csupán 1/2 kiló körüli váz+Pana 20/1.7 összeállítás, ha valaki telézni akar egy övre akasztható kis obitartóba bedobja a 45-200/70-300/100-300/14-140/14-150 valamelyikét és ezt is letudta és csöndben mosolyog sörét kortyolgatva
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz benedekco #33 üzenetére
Nem, makró előtétlencse(rendszer), szóval bizonyos távolság után teljesen homály a kép
Obifüggő, hogy kitakar-e, de mivel általában a nagyobb nagyítás a cél így már egy kitobi távolabbi végén se takar ki, nagylátóval meg nem szokás makrózni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Nemond, hogy erre még egy DCR-250-t is felraktál
benedekco: Jah, hát 45mm-nél már egyáltalán nem takar ki
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest