- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Donki Hóte #41 üzenetére
Elméletileg működhet, de kétlem hogy tudnák pontosan a holdkőzet hőteljesítményét. Valamint nincs talajvíz ami elvezetné a hőt a hűtőcsövek közeléből, úgyhogy valószínűleg nagyon nagy csőhálózatra volna szükség.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Alteran-IT #38 üzenetére
Nem tudom mikor mondtam, hogy abszolút vákuum lenne az űrben.
Teljesen fölöslegesen kevered ide a kvantummechanikát, mert mérésekel egyértelműen kimutatható, hogy azon a nyomáson ami az űrben található, a konvekció mértéke elhanyagolható a hősugárzással leadott hőhöz képest.Ami pedig a Napba kilövés illeti, természetesen lehet úgy megtervezni egy kilövési pályát, hogy az a Nap körüli keringési sebességet csökkentse. De a Föld keringési sebességéből adódó kezdősebesség elég nagy ahhoz, hogy többszörösen annyi energia kelljen a nullára csökkentéséhez és a test Napba pottyantásához, mint pl ahhoz, hogy ugyanazt a terhet a Marsra juttassuk.
És ebben a felvetésben, aminek az volt a lényege, hogy hogyan lehetne gyorsan, megszabadulni a nukleáris hulladéktól, az sem igazán opció, hogy pár milliárd év múlva, mikor a Nap felduzzad, majdcsak elnyeli.
Azt mondjuk nem értem mitől növekedne a Nap gravitációja attól, hogy vörös óriássá duzzad. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Alteran-IT #31 üzenetére
Nincs abszolút vákuum az űrben sem, főleg az atmoszférával rendelkező égitestek körül, de a molekulasűrűség olyan alacsony, hogy a konvekcióval leadott hő kb. elhanyagolható.
A vákuum energiatárolása alatt meg nem tudom mit értesz.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Donki Hóte #8 üzenetére
Az plusz 150 csak aközvetlenül napsütötte felületeken jelentkezik. Árnyékban még a napos oldalon is hideg lesz. Ha a sarkok közelébe telepítik a bázist, hogy az ottani vízjeget fel tudják használni, akkor az egyben azt is jelenti, hogy lesz olyan hely amelyik folyamatosan árnyékban van.
@10: Legésszerűbb a kezdeti épületeket előre odaküldeni és ha lehet robotokkal összeszereltetni. Ha később már stabil kolónia épült ki akkor a továbbiakban persze szükség lesz a helyben előállított gyártásra a fenntartáshoz és további terjeszkedéshez.
-
L3zl13
nagyúr
"Szakértők szerint a Holdon használt energiaforrások földi problémái még nagyobbak"
Ez a fél mondat mit jelent? Vagy csak szerintem nincs semmi értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Társasjáték topic
- Synology NAS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óra topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HP notebook topic
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy J3 2016 karcmentes kijelzővel
- Gamer pc 3080evga, ryzen7 5700x3d, 32gb Kingston fury ddr4 3600mhz, ASUS TUF GAMING B550M-E,
- Xiaomi 14 Ultra (16/512GB) Fekete, Független, Makulátlan Állapotban! 1év Garancia!
- Denon DRA-365RD
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest