- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Elég logikus, hogy nem lehet különállóan futtatni, hiszen csupán az engine, a modellek, a hangok meg minden egyéb kéne, hogy benne legyen. Végülis DLC-nként 1-2 gigából biztos meg lehetne oldani, okos ötlet lenne
Egyébként meg miért kéne az egész játékot hónapokig csücsültetni? Ha annyira hiányzik a hely, akkor uninstall. Ha meg kell megint, akkor install. Nagy ügy.
-
Fortissimus
őstag
uristen, hogy le vagyok maradva ezzel, meg az eredetit se fejeztem be
-
Hintalow
senior tag
válasz
GypsFulvus2 #30 üzenetére
Mmm... Planescape Torment...
Többek között az az a játék, ami miatt nem igazán tartom sokra a manapság kiadott "szerepjátékokat" -
Findzs
addikt
nem szeretem a dlc-ket
ha önállóan futtathatóak lennének és nem kéne az egész játékot hónapokig a winyón csücsültetni akkor oké lennede ha jól tudom kell hozzájuk az alapjáték meg rövidek is
nem beszélve arról hogy ezeket a dlc-ket magyarul is kiadják ? -
HaaS
addikt
A magyar Reunion angol nyelvű intrójában emlékeztek a 2563-ra
? Csak úgy eszembe jutott...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Ahogy ollie is mondja, a határidők.
Más kérdés, hogy ez indok lehet a standard magyartalan tükörfodításokra és az autentikus nyelvezet teljes hiányára, de a konkrét nyelvi igénytelenség és a melléfordítások azért már pöttyet gyomorforgatóak - tényleg nem beszélve a gépelési és helyesírási hibákról (és bizony van olyan, amit bármelyik Word aláhúz...) - más kérdés, hogy elütést én a FFXIII angol szövegében is találtam. A három dvd-nyi tömény szöveges anyagon 1 darabotEgyébként a fansubok is tudnak borzasztó ócskák lenni, sajnos a Planescape-ét egyáltalán nem ismerem.
Számomra a kérdés inkább így hangozna: az egy dolog, hogy egy amatőr munka minőségének elég nagy a szórása, de az, akinek ez szakmája, munkája és pénzt kap érte, az azért legalább elfogadható minőséget adjon ki a kezéből, nem igaz? Ha másért nem, hát a referencia miatt.
Én megmondom őszintén, a határidők és a nem túl jó fizetések mellett én egy sokkal egyszerűbb okot látok a minőségi romlás mögött: azt, hogy a mostani fordítóknak ez csak a munkájuk, nem szakmájuk - és ezt most nem elvi, eszmei oldalról értem, hanem úgy, hogy nyelvvizsgás bohócok fordítgatnak mindenféle irodalmi, stilisztikai és dramaturgiai érzék vagy képzettség nélkül. -
válasz
Látod ebben igazad van.
De a választ is megtalálod a kérdésedre. A minőség hiányának részben épp az, hogy nem lelkes amatőrök készítik, részben meg a szoros határidő az oka. Azt ne feledd, hogy a PST fordítása legalább 3-4 évet vett igénybe.
-
GypsFulvus2
őstag
Ok. Hiszek neked. Nekem 4 db honosított játékkal volt eddig dolgom, és alighanem többel már nem is lesz. Illetve a Planescape Torment magyarosítását tettem föl egyszer, mert az olyan szinvonalú szöveg, amelyben már olykor én is elbizonytalanodtam, és a játék élvezetét csökkentette hogy olykor a lehetséges jeletéseken kellett agyalnom. Na az a magyarosítás minőségi munka. Nem értem, ha néhány lelkes amatőr képes ilyet előállítani, akkor akik pénzért teszitk, azok miért nem? De mindegy is, ez csak költői kérdés, amúgy is offtopic.
-
Morden24
nagyúr
válasz
GypsFulvus2 #26 üzenetére
Nem kötekedésképpen, de igazad is van, és nem is.
A Witcher közel sem egy jó honosítás, viszont magasan vert mindent, amit az akkori időkben láttam - na most akkor képzeljük el, hogy milyen színvonalon volt a többi (Gothic3 pl.). Hozzátenném, a Witcher az utolsó honosított program, amihez közöm volt, és ehhez is csak azért, mert a gyűjtői kiadásban több nyelv is szerepelt, így érdeklődésképpen ránéztem a magyarra is.
-
válasz
GypsFulvus2 #26 üzenetére
Nézd, elhiszem neked, de pl. a ME2 - EA-s fordítása - kapcsán mindenki azért sírt, hogy mennyivel jobb volt az első rész - CD Projektes - fordítása.
Én persze nem saját tapasztalatból beszéltem.
-
GypsFulvus2
őstag
A legszinvolanalasabb fordításokat??? Hát a Witcher fordítása igencsak xar volt. Ami azért volt kár, mert a színkronszínészek egy része kifejezetten jó volt/lett volna, ha nem hibáktól hemzsegő, gyakran félrefordított, magyartalan szövegeket kell mondania. A DAO fordítása szvsz sokkal igényesebb. Bár ott is lehet kötekedni egyes kifejezések magyarba ültetésével, de inkább azok stílusa nem tettszik egyeseknek, s legalább a durva hibáktól mentes.
Nem emlékszel, a Jade Empire fordítását ki csinálta anno? Na az volt aztán az igazi katasztrófa. Mindenesetre a Witcher és a ME1 volt az utolsó két program, amit honosítva vettem meg. A CD Project munkássága sokban hozzájárult, hogy leszokjak a honosított verziókról. -
válasz
PowerBuldog #23 üzenetére
Nem kár? Ők készítették a legszinvonalasabb fordításokat.
Mondjuk engem nem érint, mert nem szeretem a magyar nyelvű játékokat, de szerintem sokan sírni fognak miatta.
-
válasz
PowerBuldog #21 üzenetére
Pedig megéri a DLC miatt, mert nagyon jó lett szerintem. Viszont ha magyar verziód van, akkor úgysem kell regisztrálnod, mert ahhoz a CD Projekt oldaláról lehet letölteni.
Itt megjegyezném csendben, hogy a CD Projekt úgy néz ki, hogy kivonul Magyarországról, így nem lehet tudni, hogy meddig él még a magyar oldaluk.
-
válasz
PowerBuldog #16 üzenetére
A sima Bioware oldalon lehet regelni az ME1-et, nem a social oldalon. Ott is létre kell hoznod egy accountot, és a két account teljesen elkülönül egymástól. A social oldalon csak a DAO-t és az ME2-őt regisztrálhatod, a másikon meg a régebbi Bioware játékokat (NWN sorozat, ME1, stb).
(#18) Morden24: igen tudom, de a másodikat a mai napig is meg kell vásárolni.
Amúgy érdekes ez a DLC biznisz. Ott van pl. a Fallout 3, abból megjelent ugyan egy DLC-s verzió, de kb. annyiba kerül, mint annó a teljes játék került mikor frissen megjelent. Vagyis beleépítették a GOTY-ba a DLC-k árát is. -
Vistaboy
veterán
válasz
Már nem emlékszem, de azt hiszem, hogy a Mass Effect 2 kijövetele előtt lehetett regelni a www.masseffect.com-on. Majd még utánajárok. Mondjuk mellette a CD Project oldalán is regisztráltam, de csak arról van meg az erősítő mail-em, a másikról nincs.
-
Morden24
nagyúr
A Bring Down the Sky a PC-s verzióhoz ingyen volt, de az Xbox Classics-oshoz is jár (eredetileg az xboxos fizetős volt).
Az egyetlen, amiért pénzt kell kiadni, az a Pinnacle, de ahogy hallottam, egy fityinget nem ér, nem nagy veszteség.
Egyébként én is kétlem, hogy érkezne GOTY. Gáz, de pont ez a lényeg a DLC-kben: nem fogy ki a készlet X év után, szóval 2015-ben ugyanúgy letöltheted az akármit, mint ma. És tartok tőle, hogy ezt ők is így gondolják.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Ja, akkor visszavonom, és elnézést ollie-tól is.
(Hiába na, annyi DLC-ről írok mostanában, hogy lassan nem tudom, melyik ingyenes és melyik nem).
-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, én nemrég vettem meg eredetiben az első részt, amikor a PC GURU mellé csomagolták dobozosan, mindennel együtt, és amikor beregisztráltam a kódot a BioWare oldalán, ingyen letölthettem a Bring Down The Sky című DLC-t.
A másikat nem, de az nem is jelent meg honosítva, és így nem is volt jó ehhez a verzióhoz.
-
Vagy nem. A Mass Effectet sem adták ki olyan verzióban, amiben benne lennének a DLC-k (2db). Vagyis hiába veszed meg fillérekért a már korosodó, első részt, a fizetős DLC-ért most is perkálnod kell, ráadásul ugyanannyit, mint amennyi új korában volt (5 euró).
Szóval azt tippelem, hogy soha nem lesz a játéknak ilyen GOTY, allinone, stb. verziója, amiben benne lesznek a DLC-k.
-
P00By
nagyúr
Ügyesen kitalálták ezt!
Jó sok minden lesz a GotY verzióban
-
chungee
addikt
Kate Hudson, mámint az Oscar díjjelölt színésznő a MS 2 producere
LOL!
-
GAbre
veterán
Nagyon tetszetős ötlet
-
Sirandrish
legenda
Lassan kitalálják hogy nem is tolhatod a 3. rész ha a 2 összes dlc-jét nem vetted meg
-
iBlast
aktív tag
várós nagyon
de a 3 jönne már
-
Rexdemon
aktív tag
Legyünk optimisták:
YESS! Pontosan ezt várom el a DLCktől! Idenekemmindetizibe'!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest