- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
WayneGace
őstag
Én úgy emlékszem régebben nagyobb ütemben jött a fejlődés. És egy generáción is nagy volt az ugrás, akkor talán mondhattad, hogy muszáj váltani, mert X programnak kell az erő. De ma legtöbb program megelégszik egy régebbi átlagos géppel.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
Bird
addikt
-
-
Bird
addikt
Természetesen ehhez új proci foglalat is dukál... Miért lett ennek ekkora divatja? Persze tudom a választ, a kérdés költői.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
bteebi
veterán
Pontosan. Teljesen "felesleges" olcsóbban adniuk, már csak azért se, mert az AMD sokak szemében nem igazi konkurencia, alternatíva. Így viszont tényleg azt csinálhatnak, amit csak akarnak. Ha jóval olcsóbbak lennének a processzorok, akkor minden bizonnyal valamivel jobban fogynának, de az árbevétel ettől még nem feltétlenül nőne.
Ráadásul szerintem a felhasználók nem kis része mostanában igyekszik kitolni a fejlesztés határidejét amennyire csak lehet. Régen kevesebben voltak el 3-4, vagy akár 5 évig egy géppel, de most már egy "gyenge" (mondjuk 2 magos) gép is minden kommersz műveletre elég a játékon és a renderelésen kívül, vagyis a felhasználók többségének. Ez se kedvez az Intelnek.Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
jerry311
nagyúr
válasz sniper elite #76 üzenetére
Ha ebből is elegendő pénz folyik be, ugyan miért adná olcsóbban? Akkor nem vinnék a kisebb teljesítményre képes "selejtes" procikat. Bármilyen fasza is az intel gyártósora, van egy kihozatali aránya annak is. Alapvetően ennek megfelelően árazzák a procikat, ha a szükségesnél jobb ez az arány, annak csak örülnek, de ettől nem lesz olcsóbb a csúcsproci.
-
brumi1024
veterán
válasz sniper elite #76 üzenetére
Olcsóbban ott vannak a gyengébb processzorok az adott gyártótól. Ez csúcskategória, itt nem lesz "normálisabb" ár.
-
nagyúr
válasz #06658560 #45 üzenetére
Elhiszem... nyilván a keret program ezeknél eléggé fapados.
De azért van pár ahol legalább már a 2D-3D dolgokra van multi thread motor... neadjisted GPU gyorsítás.Bár szerintem aki felhozta ezt a témát inkább a rendering/3D vonalra gondolt főleg. Ahol végtelensok core se elég sose... meg ahol a GPU-k is játszanak erősen.
Az pedig keményen WS szinten jobb az arra dedikált hardverekkel. (Több jobb ram, Quadro/Firepro GPU...stb stb).Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz brumi1024 #31 üzenetére
Konkrétan ennek otthoni felhasználó szinten kb annyi mint a Titan nvidia kártyának.
Luxus, azoknak akik megtehetik... mert csak.Meg persze van pár olyan felhasználás (pl quad sli/crossfire) ahol jól jön a több támogatott PCI-Express vonal és annak elosztása.
Meg azt hiszem van pár WS lap és konfiguráció is ahova jól ezek a procik is Xeon helyett. Bár a kettő majdnem ugyanaz végülis.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Mateosz
aktív tag
Intel TIK-TAK
*** Be prepared! ***
-
tntmax
aktív tag
Vajon ebben a prociban is "aludtej" lesz a hővezető közeg a mag és a kupak között mint a gagyi haswellnek?
-
jerry311
nagyúr
Óóó jeee!
Eladom a lakást, picit még hozzáspórolok...
De biztosan nekem lesz a legnagyobb e-péniszem.Az már egy teljesen lényegtelen része a dolognak, hogy szebben fog futni a virtualizált tesztlaborom is.
-
leviske
veterán
"de lehetnek olyan régi hardverek, amelyektől pár felhasználó nem szeretne megválni."
LGA2011, DDR4 és 2014-ben... itt azért olyan kategóriáról beszélünk, ahol megengedheti az ember az előző gép megtartását is magának, ha nagyon szüksége van egy régebbi hardverre. De erősen kétlem, hogy akik ilyet vesznek, bármit átvinnének az előző rendszerből.
-
sniper elite
senior tag
Ez a játszadozás a foglalatokkal már évek óta nevetséges és direkt pénzlehúzásra megy természetesen. Most mondjuk ebben az esetben tényleg kell az új alaplap ramok miatt, de sokszor eljátsszák indokolatlanul máskor. Szinte az is biztos, hogy csak proci+ram+lap együtt félmillió körül lesznek, szóval kell majd várni 1-1,5 évet mire normalizálódik az áruk. De már most is baromira elvannak szállva az árak, szinte egy új típusú VGA árából kijön egy kisebb játékgép ami megint csak az aljas pénzlehúzásról szól sajnálatosan. Nem tudom igazából hova fog ez vezetni pc piacon, mert előbb vagy utóbb csak munkára vesznek majd PC-t. Gyakorlatilag ha konzol-hoz kifejlesztenek egy újfajta irányítást ami az fps játékokhoz jól jönne, akkor a konzolok fogják átvenni a játékipart teljesen. Ide vezet a mérhetetlen mohóság és kapzsiság ami a gyártóktól ered!
-
törölt tag
Ha nem csak a táblázatig jutottál volna linkelés elött, akkor ez is szembe jött volna:
"While the typical latencies for a JEDEC DDR2 device were 5-5-5-15, some standard latencies for JEDEC DDR3 devices include 7-7-7-20 for DDR3-1066 and 8-8-8-24 for DDR3-1333."
Kicsivel lejjebbröl:
"As with earlier memory generations, faster DDR3 memory became available after the release of the initial versions. DDR3-2000 memory with 9-9-9-28 latency (9 ns) was available in time to coincide with the Intel Core i7 release"[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Tehát ha jól értem, a csíkszélesség továbbra sem fog csökkenni. Az X99 után mi lesz majd a számozással? Három számjegyű lesz?
"az olcsóbb verziók esetében be kell majd érni hat maggal"
Szerintem az isfeleslegesenkellően nagy teljesítmény lesz egy átlag felhasználónak. Amúgy mi lesz majd az olcsóbb verzió? Az $1000-os tálcás kivitel?Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
kts88
aktív tag
válasz #06658560 #39 üzenetére
De időben picit csökken. A CL nem időt jelöl. Azt hiszem a CAS a memóriamátrixban két oszlopkiválasztás között várakozott órajelciklusok száma.
Vegyük a cl2-es ddr400-at és a cl10-es ddr3 2000MHz-et.
1/400MHz * 2 = 5ns
1/2000MHz * 10 = 5ns
És ezzel pont azonos a ddr2 800 cl4 is.
Valószínűleg ezt erősen befolyásolja a nyák huzalozása, ezért nem változik ez az idő. De semmiképp nem nő!A teszteken azért nem látom, hogy elvéreztek volna [link] Még késleltetésben sem.
Pedig a cl4-es ddr2 nem nagyon volt rossz akkor, sőt....
Persze amikor megjelent többet vártak, főleg az ára miatt. -
tom_tol
addikt
válasz brumi1024 #44 üzenetére
Szóval én vagyok a troll
Van egy cikk ami a következő 6-8 magos intel procikról szól. Én naiv szende, mertem feltételezni hogy olyan munkáról beszélünk ami igényel ilyen jellegű CPU-kat. Tessen nekem megbocsátani hogy egy 8 magos proci estén nem a szövegszerkesztés jutott elsőre eszembe, mint lehetséges felhasználási terület. De, elismerem én tévedtem és nektek van igazatok amikor a Haswell-E-t laptophoz hasonlítjátok.Kopi31415 Biztos vagy ebben ?
-
Z_A_P
addikt
válasz FollowTheORI #13 üzenetére
Ha meg nem játszol akkor a mostani gépek (és már elég régóta, kb a Core2 Duo óta) bőven elegek mindenre és még sokáig elegek is lesznek.
OMG Kepben vagy haver!
OK
-
törölt tag
válasz brumi1024 #42 üzenetére
Konkrétan oda, hogy egyetlen CAD alkalmazás sem használ egynél több magot. S bizony CAD-hez kevés a teljesítménye a notiknak. Csak képet kellett készítenem a modellröl notin, de agyam eldobtam mire egy-egy mozgatást megejtett a rendszer. Egyszerüen a komplett noti vonal tényleges CAD munkára mind a mai napig nem elég erös- az asztali gépek jelentös része is gyenge és túlzottan erös is egyben ( egy magon sokat kellene még gyorsulniuk, több mag értelmetlen)
-
brumi1024
veterán
Igen ezekről szól a cikk, te pedig kicsit trollnak tűnő módon megkérdezed, hogy milyen munkára lehet jó egy notebook. Elég sokra, azokon kívül, ahová nem elég egy erős 4 magos proci, és a számítógéppel végzett munkák elég kis része ilyen. És arra mondjuk kíváncsi lennék hova vinnél egy 22"-os monstrumot laptopként. Ennek pont nem ez a lényege.
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz brumi1024 #35 üzenetére
Ha nem Te hozod elő a CAD programokat, még érteném is a hsz.-ed. Néha előfordul hogy hosszabb/rövidebb időre laptop használatára kényszerülök, elég nagy kínszenvedés az asztali géphez képest. Persze nem csak a hw. gyengesége miatt, a kijelző törpe mérete is közre játszik. Majd ha lesz min. 22"-os, i7-3930-al egyenértékű, súlyban is elfogadható mobil valami, akkor aláírom hogy megfelelő lehet egy laptop.
" nem a 6-8 magos cikkben említett procikról van szó)"
Ezekről szól a cikk, vagy nem ?F34R, mate3553 Igen, ez is munka.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz WayneGace #30 üzenetére
Kicsit hülyén tettem fel a kérdést és nem is pontosan. Intel vonallal nagyjából tisztában vagyok, amd vonallal nem. Igazából az érdekelne, hogy AMD vonalon mik az izmosabb cpu-k? Mintha nem igazán tudnák felvenni a versenyt intellel a magasabb mezőnyökben.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Elég sok mindent meg lehet csinálni laptopon, CPU erőben nincs túl nagy lemaradás ma már(itt nyílván ésszerű keretek közt nézve a dolgokat, nem a 6-8 magos cikkben említett procikról van szó). A rendszer sebessége pedig inkább a háttértártól függ, oda meg SSD való. Szóval nem értem a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz #06658560 #29 üzenetére
DDrR4 re elejen nem is eri meg valtani , de majd kesöbb amikor mar több tapasztalatuk lesz a gyartoknak lesz majd gyorsulas. A cl7es dd3 1600asok meg a cl9es dd3 2133-asok se a kezdöre jöttek. Kis idönek el kell telnie mire kellö sebesség lesz, akkorra az aruk is rendben lesz.Gyanitom a sima 1150es Haswellbe is ezert nem rakták még bele, mivel egyelöre aránytalanul dragitaná az amugyse olcso platformot+ jobb esetben is hasonlo sebesseg bar inkabb lassabb az elejen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #21 üzenetére
Saját tapasztalatból mondom, hiába a Xeonos WS gép, ha az egy magos órajel kevés, CAD progi semmit nem profitál belöle egy asztali procihoz mérten. Amiért látom értelmét a WS-eknek az általában több bepakolható memória, de prociban rendre elvéreznek szerencsétlenek.
-
brumi1024
veterán
válasz FollowTheORI #21 üzenetére
Így viszont a te fogalmazásoddal élve mi a létjogosultsága ennek a procinak? Kell az a pár pluszfps, sokszoros áron? Vagy e-p*nisz? Pont azoknál a felhasználásoknál jön ki ennek a procinak az előnye, amiket írtam.
-
WayneGace
őstag
válasz FireKeeper #1 üzenetére
Ez év szeptemberétől megjelenő Ivy Bridge-E processzorokhoz jók lesznek a mostani lga2011 lapok is. Hasweel-e meg már más tészta, a hírben leírtak miatt is. Szóval már a ddr4 miatt sem lehet belerakni a mostani lapokba.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
nagyúr
válasz brumi1024 #17 üzenetére
Nem felejtem el, de arra meg WS való hivatalosan... így az megint nem igazán PC kategóra.
Az hogy vannak akik "ólcsón" akarják megúszni és ilyen normál PC-t használnak ilyesmire nem a gyártók problémája.
Mellesleg párévente ott is kukázni kell mindent általában ugyanúgy. Ilyen szempontból nincs különbség viszont.Maradjuk az átlagos felhasználásnál (otthoni), és a "munkát" is erre értem én.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Lacccca87
addikt
válasz brumi1024 #17 üzenetére
Régebben Hammerrel szórakoztam mapkészítésekkel CSS hez... hát mit ne mondjak már a C2D után az i3-ra váltás is eleget hozott konyhára időben. Azért nem mind1 hogy 1 vagy 4 óra alatt számo legy mappot főleg ha töbször kell megismételni az esetelges hibák vagy cska utólag felfedezett hibák miatt.
Vagy esetleg ha valaki gamer + streamel is ahhoz se árt CPU ha nincs külön dedikált kártyája.#Keldor papa:
Én a kamerás változatra gondoltam egyébként, de ~130K az alapgépért sztem jó ár.#radi8tor1:
Manapság se a memória hátráltatja szerintem a rendszereket hanem inkább a háttértárak sebessége.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Azt felejted el, hogy nem a játék lehet a legmegterhelőbb feladat egy számítógép számára. Tehát ha valaki nem játszik != elég neki egy core2duo gép, és ezeket a procikat nem is a játékosoknak szánják. CAD, 3D tervezés, grafikai munkák, tudományos számítások ezek mind erős hardvert igényelnek, és semmi közük nincs a játékokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FireKeeper #5 üzenetére
Bár az aktuális uzzword az APU meg a heterogén programozás, vannak feladatok, amelyek jellegükböl adódóan nem alkalmasak ilyenre, így az APU-zással semmit nem nyernek, ellenben esetleg a procik növekvö sebességéböl. Pl. CAD-re pont elég lenne egy mag is, magas órajellel megtámogatva- a második, többedik mag a sallangok szeparált futtatása miatt érnék meg.
#15 mate3553: egy mai ütös Pc miért csak két-három évet fed le? Pláne, hogy a játékok java konzolport, egyre gyengébb minöségben?
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Szerint a jövő a konzol+mobil eszközök lesz. Munkára laptop, tablet, játékra konzol. PC drága lesz, nagy lesz, bonyolult lesz. Ma egy ütős gamer gép 300k. Ennyiből bőven megvan 2 generációnyi konzol és mint te is mondtad az a pc kb. 3 évet fed le, a 2 generációnyi konzol közel 6-7 évet akár.
-
nagyúr
A konzol nem munkaeszköz...
A legtöbb ember nem csak játszik vele.
Mellesleg az hogy 3 évente teljesen új gépet kell venni, szerintem annyira marginális probléma hogy csak na. Addigra annyi minden változik, hogy ígyis ugyis kell. (USB, SATA, meg lassan Thunderbolt, memória interfész, PCI Express).
Főleg ha játszol és játékra való hardvert veszel...Ha meg nem játszol akkor a mostani gépek (és már elég régóta, kb a Core2 Duo óta) bőven elegek mindenre és még sokáig elegek is lesznek.
Saját példámat alapul véve énis kb 2-3 évente cserélem a gépet és mindig újat építek. Így kb tökmindegy mi a foglalata, milyen memória és kártyák valók bele, úgyis új kell mindenből.
Sőt felőlem rá is forraszhatnak fixen mindent a lapra... ez sem zavar be, és így van vele az intel meg az összes gépgyártó is. Ők is látják a statisztikákat meg a szokásokat.Mellesleg a PC piacot nem ez öli meg, hanem a tabletek-telefonok és a notebook piac. A mobilitás most az elsőszámú igény.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
PS4 asszem 160K -ra lehet mondani de max 180K.
Aki "csúcs" PC-t venne az is elköltene ennyit simán így meg megértem.
Én percig sem haboznék ha lenne benne valami PC mód (mert elvben lehetséges lenne), egyszer 180K aztán 5-6 évig elvagyok, garfika már bőven megfelel kategória amugy is ha azokat tudják hozni amik az e3-as gameplayekben van.PCI-ra meg annyit hogy aki ennyi pénzt költ annak fixen nincs régi csatolós eszköze mert vagy nincs szükésge + bővítőkártyára vagy már rég PCIe 1-4x csatolós.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz FireKeeper #8 üzenetére
Elég sokan jönnek hozzám, hogy kinéztem ezt a gépet magamnak. Mikor megnézem és látom, hogy milyen áron milyen előre összerakott gépet akarnak rásózni... Mindig rákérdezek, hogy ezt mégis miért? Hát azért, mert már nem bírja követni, hogy mi van, mit érdemes venni. A gond ott van, hogy már boltosok nagy része se tudja, illetve nem is akarja tudni. Sok lesz a csalódott ember és csak arra vágyik majd, hogy bemegy a boltba és kap egy eszközt, amivel garantáltan nem lesz problémája, nem kell szerelgetni, cserélgetni benne a cuccokat és olcsó, kicsi (olcsó jelző erősen idézőjeles, de pc-hez képest az.)
-
hhx
tag
Szomorú hír, hogy PCI-t már nem támogat?
Aki ilyet akar venni az nem hiszem, hogy használ még egyáltalán PCI csatlakozós kiegészítőket.
-
FireKeeper
nagyúr
tekintve, hogy az XO és a PS4 harvere is gyakorlatilag egy PC, kis túlzással azt lehet mondani, hogy az év végén megveheted ugyanazt a vasat PC-be (Kaveri APU, néhány feature nem lesz benne ami a konzol APU-kban, plusz a CPU nem jaguar magokra, hanem Steamroller modulokra fog épülni). inkább a fejlesztőknek kéne azon dolgozni, hogy majd erre a nagyon hasonló hardverre jól portolják a játékokat.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
_Atesz
addikt
A következő lépcsőfok nem a 6 fizikai mag kéne legyen? Sokszor a 4 mag teljesítményét se használják ki a programok. Persze spec igényekhez és programokhoz jól jöhet a 8 fizikai mag..
-
Mate
nagyúr
Itt helyben rohadjak meg, ha követni tudom már ezt a tömérdek generációt. Régen azért átláthatóbb volt és ami még fontosabb 3-4 év múlva tudtam még venni az alaplaphoz procit. Most meg... más-más foglalatok, sőt még foglalaton belül se mennek egymással a dolgok... Csak én gondolom úgy, hogy ezzel kinyírják az asztali piacot? Egyre több ember fogja úgy gondolni, hogy inkább megveszek egy konzolt és nem kell órákat olvasgatnom, hogy mégis mi a francot érdemes venni.
-
FireKeeper
nagyúr
sokra mész vele... inkább az alkalmazásoknak kéne jobban elmozdulni a heterogén irányba, azzal jóval "hatékonyabban" nyerhető ki extra teljesítmény, mint tovább dobálni be magokat a kupak alá...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ViiiiktorOC
senior tag
Komoly kis cucc lesz ez!
Főleg a ddr4! Ára meg inkább nem érdekel.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
haypro
senior tag
Bőven 300.000Ft felett lesz a 8magos cucc kezdőára...
De azért jó látni hogy a valódi 8mag forgalmazása is kezdetét veheti... (az AMD-s "8magot" nem igazán lehet annak nevezni...),,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
törölt tag
válasz FireKeeper #1 üzenetére
Egyetértek, 8 mag DDR4, hát borsos ára lesz, de mindig vannak emberek akik egyből beújítanak a legújabbra
-
FireKeeper
nagyúr
bele sem merek gondolni az árába. amúgy meg ha jól értem, a mostani LGA2011-es lapokba nem lesz jó a Haswell-E, ennyi erővel csinálhattak volna új foglalatot neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest