Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
moleculez #25 üzenetére
Ezért nem kell kikapcsolni az UAC-t vagy telibesz@rni, amit ír, esetleg minden vackot telepíteni, ami szerencsére MacOS-re kevesebb van. Valamint lehe , hogy tényleg jobb a MacOS telepítő alrendszere, míg a picipuha még most is tapogatózik, mert ugye a Store van de minek, a WinGet meg még terv és lehet csak a Server Core miatt próbálgatják.
Én láttam sok céges gépet Win10-el, még a féléves nagy upgrade-ket is túlélik, igaz késleltetve jön rájuk, és néha valóban be tudnak lassulni, de SSD és takarítgatás mellett ez nem jelentős. -
hunluki
senior tag
Ha aktiválva volt a gépeden akkor elvileg újratelepíted, nem adsz meg kódot és aktiválódni fog az első winupdate után.
Ha másik gépre akarod tenni akkor MS support, számlát előásod és az alapján próbálsz keríteni tőlük kódot.
Vaaagy felmész ebay-re és veszel ~1k huf körül egy kódot ami szürke és nem ajánlott és bármikor deaktiválhatják és nem hivatalos... de működik. -
oneak7
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy elvesztettem a windows 10 telepítőkódomat. Ha újat vásárolnék akkor azt tudnám használni a gépemre vagy alaplapcsere??
-
-
djyuri
őstag
válasz
#03412736 #111 üzenetére
Kíváncsi voltam és most leállási időszak volt. Volt "kicsi" időm. Persze párhuzamosan mentek a gépek néhány perc eltéréssel. Persze a HDD -- SSD között majd negyed nap eltéréssel
Ezek egyike se volt virtuális gép. Sry De úgy vélem,hogy ahogy nálam történik, a virtuális gépben is rendes bekapcsolás/betöltés is végbe megy, szóval nem hibernálódik a virtualizált OS. Szóval az elérhető menü mindenképp segíteni fog.
A többlet swap pedig a két OS egyszerre futása miatt van nálam is virtualizálás esetén. Hisz a virtualizált gépnek is ki kell írnia vinyóra az eseményeket.
Többet ebben sajna nem tudok hozzá tenni
sry
-
djyuri
őstag
Ledes témára
Voltam olyan rest,hogy kipróbáltam pár felállást.
HDD
Minél kevesebb ram van a gépben, annál többet tekeri a fő tárolót. 16GB-nál már elenyésző.
2GB-nál abba se hagyja. 4GB-nál mondhatni folyamatosan villog,de egyszer sem pihen meg.SSD
Nyilván sokkal kevesebbet látni a ledet,mert másfél nagyságrenddel hamarabb végez a művelettel.
De 2 és 4GB-nál biza egy nagyságrenddel többet ír az SSD-re,mint 6 vagy 8 felett.Szoftver része
Ha rátelepítünk valami gagyibb vírusirtót a gépre, pölö NOD32, akkor az ugye minden bekapcsolásnál végig"tekeri" a fő tárolót és menet közben is fokozza "saját szemmérzékkel nézve" duplájára a led működését.Kis help:
Ha a kezdeti betöltést gyorsítani akarod,mert pölö valami ótvar core2duo géped van vagy nulladik generációs Í-mínusz 3-ad és HDD-d, akkor Startmenü-->vezérlőpult-->(tedd át kategória nézetre) hardver és hang --> energiabeállítosok -->"kiválasztani a bekapcsoló gomb funkcióját" --> "a jelenleg nem elérhető beállítások módosítása" --> és tedd be a pipát a Gyors indítás bekapcsolása elemre.Irodai gépeken alap.... A köbö 15-25 perc teljes betöltési időt leredukálja 5 perc alá is akár HDD-vel.
Ha érdekel mi a gyorsíndítás, akkor olvass utána. Lényegében az,hogy a windows10 nem tölti újra be az összes pölö drivert ha ki és bekapcsolod a gépet, hanem a korábbi, esetleg hibásan működőt fogja vissza tölteni. Újraindítás esetén viszont mindig frissen tölti be a windows10 a dolgokat. Ezért írja Neked is a win10 a kikapcsológombnál,hogy frissítés-újraindítás. Korábbi OS-eknél ott van a frissítés-leállítás is.
Remélem hozzáadtam valamit a témához
-
Precorus
tag
válasz
#03412736 #100 üzenetére
Legyen, hát fejből hülyeséget mondtam.
Azért kíváncsiságból leszedtem a HDSentinelt.Amin van 7,95TB írás, az ment eleinte egyedül, majd lett mellé a másik, és most raid0-ban vannak. Rendszer, aktív torrentezés, játékok, minden ezeken van, nem használok se külső cumókat, se nas-t. Onedrive, mega.nz van backup-ra.
Nézegettem a linkelt oldalon a teszteket, a legrosszabb szereplő is több száz TB írást volt képes elviselni, mielőtt jöttek a bad sectorok, és PB tartományban mozogtunk, mikor meghalt.
Tekintve hogy aktívan torrentezek, és a kettőre ~1 év alatt 13 TB-ot írtam, ez azt jelenti, hogy 20 év alatt lesz rajta ~260 TB írás.
A mondandóm lényegét tartom: a vezérlő előbb fog kipurcanni, mint hogy a túl sok írt mennyiség miatt haljon le egy SSD.(általános használatkor!) -
Dr. Akula
félisten
válasz
#03412736 #91 üzenetére
Az emberek már rég nem a HDD LED-re hegyezik a hegyeznivalójukat. 1. Már nincs is a házon, 2. olvasásra is világít, attól meg nem használódik el az SSD, 3. amúgy se világít többet mint HDD-vel. Most minket akarsz meggyőzni arról hogy szar az SSD, vagy magadat hogy miért ne vegyél egyet?
-
-Skylake-
addikt
válasz
#03412736 #100 üzenetére
Miert beszelunk 20TB-rol ? Nemhogy naponta, 10 evente sem ir ennyit egy win, hagyjuk mar a hulyeseget ha lehet kerni... Teljesen irrelevans, hogy 20TB felirasa mennyit gyilkol az SSD-n, szo sincs ilyesmirol. A legotvarabb 8ezres kingston ssd se fog soha tonkremenni azert, mert rendszermuveleteket ir...
-
-Skylake-
addikt
válasz
#03412736 #91 üzenetére
Annyit ruguzol ezen a HDD leden, hogy szerintem siman csak fogd es huzd ki. Akkor nem fog villogni meg ciganykerekezni meg semmit. Hihetetlen, 20 hsz-t irtal a 90-bol es mindegyikben arrol van szo, hogy neked villog a HDD led. Nekem nincs is hdd led a gepen (lehet ezert hasznalok w10-et, nemtudom...).
-
MeszesKPT
őstag
Akármilyen start menu helyett Classic Shell. Backupot meg nincs az az isten, hogy a Microsoftra bízzam, marad a True Image.
Fordítanák az erőforrásokat inkább a frissítések tesztelésére.
-
Chaser
legenda
nem a led villogás érdekes...azt a legkisebb lemezműveletnél is látod, hanem az írt adat
annyira feltűnően rengeteg ír a 10, h feltűnt nekem is, korábban mondtam:
kb 5 éves samu 840-en volt 6-7tb írás mikor megváltam tőle, w7 rendszerrel használtam, nemrég vettem újakat, a crucialolra w10-et raktam, pár nap alatt is bődületes mennyiségű írás volt rajta, ugyanannyit netezek mint előtte, amit meg letöltök azt össze tudom adni, ledet pedig nem is néztem ( : -
djyuri
őstag
I8-nál régebbi intel gépeken látványosabban lassabban reagál az összes WIN10, amit eddig használhattam, láttam vagy panaszba mondták.
AMD-nél egyelőre ár/érték arányban teszi a dolgát minden épített gépezet a ryzen magokkal.
A 8.1 engem is meglepett,hogy az ugyan hosszabb telepítés után,de sokkal pörgősebb. Sajna a cégek csuklóból kidobáltatták már és én se tudom sok megrendelőmmel elfogadtatni a régi gépükön,de néha nem mondom el előre és észre se veszik, csupán azt,hogy gyorsabb
Utána elfogadják már
-
BiP
nagyúr
-
Penge_4
veterán
És lesz majd benne "Restore everything from NSA Cloud" opció is?
-
Precorus
tag
Le akarom venni 800-1k Hz-re, meg alulfeszelni, csak még lusta voltam.
Meg valszeg egyelőre nem is menne 0-24, csak amíg telepítek/játszadozok stb.
Az volt a terv, hogy ha mennek a dolgok akkor csak lementem az img-t és felrakom később egy frissebbre.Lehetne az asztali gépem is ebben a szerepben....csak izé...nem olyan egyszerű a net kérdése
(#45) @BiP
Ez olyan fura....saját tapasztalat szerint a 7 a leglassabb, a 8.1-10 egyformán gyors(10 pl főleg a hibrid leállítás miatt, ha jól emlékszem a leállítás már nem igazi leállítás, hanem valami op hibrid alvó állapot. Annyira nem zaklatott hogy foglalkozzam vele
Egy szó mint száz, nálam a 8.1 megoldását nem nagyon tudná überelni (praktikusságban!) semmi. Max valami MacOS féle dock(asszem van winre valami---rocketDock talán
Mindegy, annyira nem zavar a +1 kattintás már.)
Páros lábbal rúgnám seggbe azt az idióta vezetőt/mérnököt/akárkit, akinek a mániája, hogy 1-2-3 évente új ikonpakk/felület kell. Szétbarmolták már a vezérlőpultot is. Pont az volt a jó benne, hogy onnan MINDEN elérhető volt, és jó pár éve megszokták az emberek.
(#67) @hunluki
Opsz. Szerencsére nem reagált(az én hsz-emre legalábbis) -
válasz
#03412736 #72 üzenetére
XP-nél Windows 7-nél hogy tudták azt megoldani hogy percenként max 1-et villan a HDD led ?
Sehogy nem tudtak megoldani. Ugyan ugy villog par masodpercenkent, mint a tiznel. A win7 kb 5-6gb-ot ir naponta, ha csak netezel, hasznalod, tehat nem telepitesz/torolsz/masolgatsz semmit.
-
-
-
Chaser
legenda
persze kevesebbet eszik a tied, 24/7-ben lehet számottevő, de azért nem kazán
chipset és lapgyártó is sokat számít, uo. chipsetes és uo. konfignál, kivéve alaplapot, volt olyan konfig ami 10w-tal többet kért
c2d alá g31m-es2l volt brutál jó, apróért' adták, lehetett alulfeszelni cpu-t, kevesett evett a chipset, de elég brutális oc-t is tudott, e3200-t toltam 4ghz fölé alapfeszen ( : stabil 4,4 körül volt a vége
régi szép idők -
BiP
nagyúr
Jogos, valós használat közben, főleg, hogy egy NAS a 24 órából 22 alatt alig csinál bármit, úgy nem fog ennyit enni. Ha meg alulfeszeled, pláne. De így is többet, mint egy mai architektúrájú low-power proci.
Bár, a franc tudja. Ha jobban átgondolom, beleszámolom a vinyókat, egyebeket, teljes gép szempontjából nem biztos, hogy egetverő a különbség. Ha meg ingyen/olcsón össze lehet vadászni a hardvert, simán megérheti. -
zolee001
őstag
Autopilot home version,egyes OEM-ek már ilyen "recoveryvel" adják
-
-Skylake-
addikt
válasz
#03412736 #49 üzenetére
Ha neked 20 perc mire bekapcsolsz egy pc-t akkor hasznalj abakuszt. Nem ertem, tenyleg azt gondolod, hogy az emberek szazmillio akik w10-et hasznalnak, mind 20 percet varnak egy bootra ? Mert vagy ez, vagy user error. Tippelhetsz, hogy melyik. Nekem egy teljes clean install sincs 20 perc.
-
-
BiP
nagyúr
OFF: oké, hogy ingyen van, meg olcsón tudnál gépet építeni köré, de NAS-nak lehet, hogy sokat fogyasztana a 65W-os TDP-jével.
Én J5005-re építettem NAS-t a múlt héten (pontosabban a J3160-ast váltotta), ez már Win10-zel is tök gyors, simán gyorsabb, mint az E2160. Mindezt 10W-ból. -
Precorus
tag
Már akartam is mondani, hogy lubuntu, de aztán végigolvastam
Mikor amcsi táborban voltam, akkor fedeztem fel, milyen jó cucc. Le volt tiltva a yt, fb stb az asztalikon(kemény 4-5 db volt, amúgy sw tiltás volt, windózon, nem is értettem), wifi nuku. Szóval google, lightweight linux image, és kiírtam gyorsan(dióhéjban....). Ott is ilyen 7400 körüli erőgépek voltak kb 2gb rammal, de szebben futott mint a w7 rajtuk.
Most egy E2150(vagy mi a szösz) procis gépet szerváltam havertól ingyért, majd nas-webszerver-stb lesz belőle egyszer, ha ráveszem magam -
Precorus
tag
válasz
#03412736 #49 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ez valami user error lesz, vagy hatalmas rossz karma.
Nekem még a surface3 sem szaggat 10-el, 10mp alatt tálcán vagyok kód bepötyögésével, asztalin a 8.1 még gyorsabb ( sima sata ssd (bár raid0-ban) ) Laptop is max 10mp, abban pedig valami régi szidott kingston v240 van, szóval nem top-tier cuccok.
Exemnek volt régen HDD-ről win7-je, de az is megvolt max5 perc bekapcsolással, nem tudom mi nálad ez a 20 perc -
Chaser
legenda
válasz
#03412736 #49 üzenetére
nálam pörgős - de megkockáztatom a 7-es pörgősebb most éppen 6. genes gépen -
komolyabb problémám sem volt vele usb3-on kívül, az lehet az eszközöm hibája, majd kiderül
szűz install volt
de:
hogy mi a k'anyját ír folyamatosan azt nem tudom, az új ssd-n lassan több írás lesz mint a régin, ami már vagy 5 éves volt ( : -
hunluki
senior tag
Én asszony laptopját élesztettem most újra, eddig 1803-on volt, most felment a 1903 (magától).
Wifi pacsi, venti 24/7 maxon, start menü inkább nem működik mint igen (régi hiba amikor kattintasz rá de semmi, tiszta retró), tempó kb használhatatlan.
Oké, második nekifutás, clean install. Tempó picit jobb de wifi és start menü ugyanúgy nyekk.Valami ócska ezer éves dual core pentium proci (P6000 talán?), 4 giga ram, SSD. Kapott egy mintet, asszony rá sem ismer úgy hasít, wifi pöccre működik, youtube 1080p folyékonyan szalad. Régóta fűztem már rá mert úgyis csak filmezik meg netezik rajta, eddig filózott hogy vesz egy másikat, most úgy fest kapott még pár évet
-
BiP
nagyúr
válasz
-Skylake- #47 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de itthon/a családban van olyan core2-es gép, amin a 10 már nagyon lassú volt, (a legfrissebb verzió lehet, hogy fel sem menne már) és a 7 helyett inkább a frissebb, "kiszanáltabb" 8.1-et raktam fel, ami már használható sebességgel ment. Sandy Bridge-es notira is jobb választásnak bizonyult,
Ill. olyan gépekre is 8.1 ment, (idősebb családtagoknak), akiknek nem kezdtem el magyarázni, miért is jobb a 10, neki nem lenne az, miért tanuljon meg egy új kinézetet, inkább feltettem egy Win7 skines start Menüs 8.1-et, mindenki örül. -
Predatorr
őstag
Hogyan lehet 18947-es kiadású tesztcsomag 2019-ben? Verzió az szerintem.
Amúgy majd pont feltöltöm a rendszeremet felhőbe, aztán meg ki tudja, mivel megspékelve vissza. Elég nekem a keresőkönyvtáraik helyett is mindent máshová mentenem. -
BiP
nagyúr
Én csak a 8-at skippelem, a 8.1 szerintem jó lett. Win7 helyett baromi jó pótlék oda, ahova a 10 már lassú lenne. Megy rá azonnal egy Classic Shell vagy StartisBack, és minden szép, minden jó.
A Win10 Start menüje jól ötvözte a Win7-es menüt a csempékkel, kár, hogy az RS2 után elcseszték azzal, hogy a feliratokat ikonokra cserélték a baloldali sávban.
Az ikonkavalkád meg mindig is nagy furcsasága volt a Windows-oknak. Kb. Minden kiadáshoz csináltak új ikonokat, de közben meghagyták a régieket is (még Win3.1-esek is vannak a rendszerben), jól keverednek.
Nem bírnak egy egységes dizájnelvet végigvinni, mindig váltanak, mielőtt elterjedne.
De ugyanezt csinálják a fejlesztőkörnyezetekkel/store-ral. Mire elkezd terjedni, elkezdik használni, már van egy új. -
Precorus
tag
Ironikus módon, én pont a 10-et akartam használni(dreamspark diáklicencet kaptunk, azóta is minden winem legálisan aktivált). Még talán egy-1,5 évvel a kiadása után, mikor már kb elmúlt a bugos időszak.
Laptopra rakom fel, minden jó, akkor kéne egy daemon tools. Fogta és a gyári(!) oldalról leszedett exe szétdobálta a start menü csempéit.(ami egész addig jól működött). Illetve ahogy ki akarta automata tűzni, akkor lehetett probléma....
Amúgy laposra valami chipset driver error is volt, mert az odd bay helyére berakott hdd-t nem volt képes kezelni, rendszeresen parkoltatta a fejet, mikor filmet néztem/zenét hallgattam róla...
Azóta most az első w10 amit használok, a surface3-omon van, az még nem hányta össze magát semmi miatt. Cserébe ecc-re 4-5 óra volt az alaphelyzetbe állítás.Amúgy sokaknak nem jött be a 8.1. Csak pl funkionalitásra tök jó, és még a vezérlőpultot sem szedték szét, erre mindenki átugorja és panaszkodik az ilyenek miatt a w10-re
Az fix hogy amíg kiterjesztett support van 8.1-re 2023-ig, addig én nem váltok sehová -
Precorus
tag
A kinézetet nem vitatom, a "letisztult" elég "gyatra" lett.
A start-menü funkció viszont szerintem a 8.1-ben lett a legjobb. Csinálhatsz ikon group-ot, úgy nevezed el ahogy akarod, azt raksz ki amit akarsz, még méretezheted is. Nálam végre nem az asztalra kellett kipakolni a dolgokat, hanem egy kattintással elértem mindent. Ez xp-nél úgy ment, hogy start->valami oldalsáv cucc->játék mappája->játék.exe
Most megvagyok egy start->játék.exe -ből, két(!) kattintással. Úgy hogy a háttér, végre nem ikonok által eltakart akármi, hanem az, ami: háttérkép.
Most hogyha már meg is szokták az emberek(kb), meg van helyette "rendes" start menü is, 20-30 évre igazán meghagyhatnák.
Olyan, mintha 10 éve a microsoft tinédzserként viselkedne, aki a helyét keresi a világban. Csak qvára nem találja -
VIC20
őstag
Ez még a mostaninál is ocsmányabb, ez pedig nagy szó...
-
ribizly
veterán
Várjuk ki a végét. Eddig a csempéket (aminek megvolt a maga oka) leszámítva szerintem nem nyúltak annyira mellé.
-
Az a start menü, te jó ég... van itt minden: winxp, win7, win8(.1) hagyaték. Gondolom ezek skálázódni sem hajlandóak, szóval jó kis pacákat kap az ember hidpi kijelzőkön (lást vezérlőpult, sz.gép kezelés, stb.).
Mondanám, hogy ez csak béta, meg nem végleges, de egyszerűen túl ronda ahhoz, hogy ne kerüljön bele az éles rendszerbe
A felhős dologból meg nekem leginkább az jön le, hogy mivel képtelenek megoldani a frissítési problémákat, inkább benyomnak egy ilyen funkciót. "Ha már mi nem tudunk mit kezdeni vele, majd a user megoldja magának.." -
válasz
moleculez #25 üzenetére
Épp ma héten próbáltam, ssd - ről ssd-re másfél perc alatt visszalövi a mentést a macrium. Szerintem ebbe a windows helyreállítja magát akárhonnan is dologba nem kellene sokat belegondolni. Tökmindegy honnan állítja magát vissza, ha maga a megvalósítás egy hulladék, legalábbis sok jót nem olvastam róla eddig.
-
BiP
nagyúr
Én hiába raktam fel, bem sikerült elővarázsolnom az új menüt.
Az onlone újratelepítéssel meg úgy vagyok, hogy jó dolog (pl. Lumia telefonon baromi jól működött), de nem lenne baj, ha ez offline is működne rendesen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pedig arra nem is hasonlít. Mondjuk ha valamit lemásolnak, akkor inkább azt kellene a Gnome3 helyett.
Dr. Akula: ízlés kérdése. Nekem az se tetszett, hogy miután a W8 behozta ezt a lapos, szögletes kinézetet, utána pl. a Gmail is lekövette... Számomra ezek nem "letisztulást", hanem visszalépést jelentettek megjelenés terén.
-
Zotya84
őstag
Én azért megnézem, ahogy a PE-környezetben megtalálható, szinte semmire sem jó parancssorban sikerül illesztőprogramok nélkül hálózatra menned, hogy netről telepítsd újra a rendszert. Merthogy ez arról szól, hogy nem kell hozzá az image-nek online lennie. De csak pont ez hiányzik ebből a cikkből: mármint hogy nem csak helyreállítás, hanem telepítés is működhet minden mindenféle offline telepítő nélkül, ahogy almáéknál.
-
Dave™
nagyúr
válasz
-Skylake- #18 üzenetére
A Linux mondjuk nem gyártó, de pont Linux fronton lehet nagyon könnyen egységes icon packet találni. A KDE saját Breeze csomagja, vagy a sok disztribúción használt és utólag mindenre elérhető Papirus is kiváló példák erre:
Breeze:
Papirus:
Dr. Akula:
Most is van jó pár kamu 3D ikon W10 alatt, izometrikus vackok a 90-es évekből.
-
moleculez
veterán
Nemhogy felhőből, offline pendriveból lenne kedves helyreállítani magát?!
Mertha valami összeakad, ott qrwaélet, hogy semmit nem javít ki semmilyen tool, csak nullára gyalulás, újratelepítés segít.
A designt azt már elengedtem W10 óta.
Ha most azt írom, hogy azonos használat mellett a macos-t egy év alatt egyszer sem raktam újra, míg a W10 évente 2x, plusz ismerősök gépe, akkor remélem nem számít flamenek. -
Dr. Akula
félisten
"Ezeket azok a tesztelők vették észre, akik 32 bites operációs rendszert használnak"
Akkor túl sok észrevevő nem lehetett.
Már drivert se írnak 32 bitre, azon is csodálkozom hogy egyáltalán kiadtak 32 bitest a Win10-ből. Amennyire küzdenek a többi oldschool Windows ellen, lapátolják át az embereket az újra, erre ott is odaadják nekik a 32 bit onlyt. A logikát nem nagyon értem.
-
ddekany
veterán
válasz
-Skylake- #18 üzenetére
A káoszt az is segíti, hogy pár éventkét újraálmodják a dizájnt. Hogy az MS sz*rik bele, az egy dolog. De így hogyan követnék ezt le az alkalmazás fejlesztők? Egyáltalán tudják még mit kéne követni? És általában az ember nem a vezérlőpultot nézi, hanem vmi alkalmazást. A kényszer, hogy mindíg valami új kell ami még nem volt, csodás hatással van a használhatóságra is. Pl. kitalálták ezt, hogy minden ikon legyen egyszínű. Tegyük fel, hogy az dögösebben néz ki (ízlések is és pofonok), OK. Csak épp színek nélkül lényegesen nehezebb 50 ikon közt kiszúrni, amit keresel. Sok ilyen van még... mert mindíg kell új dizájn, minden más másodlagos.
-
-
-Skylake-
addikt
"Ami rögtön látszik,..."
Ami rogton latszik az megint az, hogy az apple-on kivul minden mas gyarto keptelen arra a latszolag lehetetlen feladatra, hogy egy tetves icon packet egysegesen megrajzoljon es megrajzoltasson. Egyszeruen mar nem tudom elhinni, hogy ez ennyire nehez legyen, hogy az ms-nek 40 eve, a linuxnak az univerzum kezdete ota , a droidnak meg a droid kezdete ota nem megy. Botranyos, de teljesen.
-
bambano
titán
a microsoft legnagyobb bukása az volt az elmúlt hosszabb időszakban, mikor félig lemásolta a gnome-ot a w8-ban.
redmondban soha nem tanulnak semmiből...a felhőből való visszaállításról meg megkérdezném: mikor fogják átnevezni a setup.exe-t apt-get.exe-re?
-
djyuri
őstag
válasz
MasterDeeJay #12 üzenetére
Milyen szép álom
-
sBc
aktív tag
Nekem is szúrja a szemem, hogy nem egységesek ikonok már windowson belül sem, nem hogy külső alkalmazásoknál. (monokróm vs. színes)
Anno fluent design is elindult de megtorpant. Mai napig nem értem miért nem átlátszóbb a címsor az ablakoknak mint az edge-nél. (Talán mert UWP re épül az meg haldoklik) -
Én kiegyeznék azzal is hogy az updateket túlélje valahogy és ne kapcsolgassa ki a rendszervisszaállítást.
-
Carlos Padre
veterán
Véletlenül kiszivárgott mi? Szerintem így tesztelik az újítások fogadtatását, nem tartják oda az arcukat egy pofonért.
-
djyuri
őstag
A felhőre:
Hmm... Azért az elgondolkodtató lehet, hogy a még éppen a halála előtt hozzám kerülő windóóóz pár klikkeléssel DÁTUM, tehát egy korábban jó állapotot tükröző állapotba visszatenni.
De úgy gondolom félre értek itt valamit!
Ez most egy általam kiválasztott mentést tölt vissza onlinevagy egy a legfrissebb állapotú windows fájlrendszerrel ellátott és az én fájljaimat megtartó "nem tiszta" telepítést végez
"nem tiszta" --> értsd úgy,hogy nem sterilre formázás és újrahúzás.Mindkét esetnek örülnék egyébként. Akkor is,ha csak 10%-ban tudnám használni,mert 90%-ban már halott OS-el rendelkező gépet kapok újrahúzás címszóval. Illetve a frissítés miatt végleg bedöglött OS-ek is menthetetlen állapotok ilyenkor.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi ez? Gnome3 csak undi flat verzióban?
-
johnny6.d
tag
-
kisbalázs
tag
Nem igazán értem miért nem adják meg a lehetőséget hogy a régi fajta (win7 és korábbi) Start menüt használjam? Öreg vagyok és nekem az vált be.
-
Syl
nagyúr
Hmmm, az MS feltalálta a meleg vizet? Épöl gépek ezt már sok éve tudják.
-
IO.sys
őstag
A felhőből helyreállítás már van, nem? DISM /Online ...
-
Gargouille
őstag
Azért remélem egyszer majd nem csak elkezdenek mindent, hanem be is fejezik. Végre kb nyugvópontra került a startmenü kérdése épp ideje ismét széttúrni.
-
Dave™
nagyúr
A Microsoftnál még mindig nem érzik, hogy igénytelenség 4-5 féle dizájnelvet használni ugyanazon a felületen? Hogy néznek ki azok az ikonok? Ráadásul mindegyik saját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- foobar2000
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nissan klub
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest