Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
"A lényegen nem sokat változtat."
Igazából a környezetemben több családban is lombik hozta a végső megoldást, és ott is jellemzően a 2-3. beültetés. A lényegen kicsit másképp nem változtatott a legtöbb esetben mint ahogy ezt interpretálod.
Én személy szerint -ill a családban lévő gyermekpszichológus szerint is- úgy látom, hogy ahol nagy várakozás, csalódások tömege után jön gyerek, ott másképp is viselkednek vele. Sokkal nehezebben "engedik el" a kezét, sokkal kötöttebb, szabályozottabb egész kis kortól minden. És itt teljesen mindegy hogy milyen előzmény vagy technológia áll a háttérben, beültetés, gyógyszeres kezelés esetleg műtéti beavatkozás után jön a siker, maga az évekig tartó tortúra, vágyakozás, próbálkozás miatt kaphat olyan traumát a szülői pár, amit néha nehezen tud kezelni. Ez pedig a gyerek nevelése során okozhat gondokat.
-
törölt tag
"és a pc véleménydiktatúra felszámolása lenne."
Az a baj, hogy ez az egész "pc" jelenség sokszor igen szubjektív. Itt a fórumon is kaptam már azért, mert egy radikális(abb) nézeteket vallónak minden pc, meg vadliberális aminél nem folyik vér... Ha azt merem mondani hogy egy nőnek is joga van csinálni a dolgait és nem gondolom hogy pofázzon bele mindenki hogy mi a feladata, akkor már pc vagyok. Ha nem akarok bárkit tartónlőni akinek más a véleménye akkor is. Kéne húzni egy ésszerű határt, ahol nevén lehet nevezni dolgokat, problémákat, és nem hőbörgés lesz a vége, de itt megint konszenzus kéne ami meg nincs.
-
törölt tag
Addig kéne mindenkinek nyújtóznia amíg a takaró ér. A vallások foglalkozzanak a spirituális oldallal, a tudomány a számszerűsíthető, mérhető dolgokkal, az orvostudomány meg az orvoslással, etc. Amikor a tudomány politizál, a vallás orvoslásba üti a fejét, akkor a kórházban 50 miatyánkot fog felírni az orvos a perforált vakbélre, és szép világot is kapunk.
Egyébként szívük joga saját hatáskörben a hívők számra javaslatot tenni az értékrendjük alapján, de ehhez nem kell se a törvénykezésbe, se más szabályozásba belenyúlni. Hirdessék ki, hogy ha Isten nem akarja hogy gyere legyen ne lázadjon, törődjön bele. Aztán majd mindenki eldöntheti hogy hite erősebb e mint a saját gyarló akarata vagy sem. Ez ennyire egyszerű szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest