- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
WOT-H-A-C #103 üzenetére
Értem, akkor tényleg így van. Végülis nem meglepő, rendezett körülmények/normális, eszüket is használó* szülők miért is adnának örökbe?
*ezek jó eséllyel védekeznek, ha kell - azaz akkor lesz gyerkőc, ha a fogamzásgátlás csődöt mondott+a "becsusszanó" picur nagyon nem fér az életükbe.
-
-
válasz
WOT-H-A-C #97 üzenetére
Persze, ha az örökbefogadó szülő mindent ténylegesen tud a gyerkőcről és szüleiről (iszik-dohányzik-drogozik-e, stb), akkor sok váratlan problémát el lehet kerülni. Személyesen nincs ilyesmiről tapasztalatom, nem tudom, mennyire tájékoztatják korrekten a leendő szülőket.
#99: "amíg nem büntetőjogi kategória a terhesség alatti pia" - hátigen, az ember sokszor egészen elképesztő dolgokat lát, a "fejlett" nyugaton is: pl terhes kismama fújja a füstöt a nagyobbacska gyerekére... Aztán jön az állam, hogy 18éven aluliaknak tilos bagót eladni - most könyörgöm, mínusz 2-3-6 hónaposan nem mégnagyobb baj annak a gyereknek?
-
válasz
Cathfaern #95 üzenetére
"A lényegen nem sokat változtat." - hm? Egy kór kezelésén/megelőzésén nem változtatna, ha tudjuk a kiváltó okokat?
Persze, magyar EÜ-nél tényleg nem.
"Persze ez nyilván nem érdekes ha nem a gyerek szemszöge a szempont." - a gyereknek a gyerek szemszöge, a szülőnek pedig a sajátja. Hány háborús sérült gyereket fogadtál örökbe, akik konyhai segédeszközként néznek a láncfűrészre? Vagy olyan csecsemőt, akit bedrogozott anyából húztak ki, és oviskorától kezdve mindenféle felzárkóztató kezelésre kell rohangálnod vele, ahelyett, hogy az egészséges saját gyerekeddel lemennél pingpongozni, elvinnéd nyaralni, stb? Nagyon sajnálom az ilyen gyerekeket, de nekem is egy életem van, max pénzügyileg tudom támogatni az intézményeket, akik segítenek rajtuk.
-
válasz
WOT-H-A-C #89 üzenetére
A vallási fő/almuftikkal mindíg ez van
Betanulták a szöveget amiből megélnek, más meg nem érdekli őket.
#91: arányaiban magasabb a lombikgyerekek pszichológus-látogatása, mint a vakbélműtötteké? Ha tényleg így van, a szülők tortúrájában keresendő a legvalószínűbb ok, másképp viselkedik az az anyuka, aki 10éven át próbálkozott, hogy legyen gyereke és végül hozzásegítették - mint akinek első nekifutásra lepottyant kettő.
Itt pl örökbefogadásra bíztatnak lombik helyett: ezzel meg az a gond, hogy kit is fogad örökbe az ember? Jó eséllyel alkoholisták-dohányosok kidobott gyerekét, akivel tuti több baj lesz fizikailag és lelkileg is. Ráadásul az örökbefogadott és az örökbefogadó is tudja, hogy ők nem igazi család.
-
-
-
válasz
Cathfaern #60 üzenetére
A korán, ugyanúgy, mint a biblia, ellentmondások tömkelege. Hol gyilkosságra buzdít, hol szeretetre, türelemre. Viszont ha egyetlen vers is más vallásúak legyilkolására buzdít, akkor mindíg lesznek frusztrált idióták, akik ezt tűzik a zászlajukra. A kereszténységből is nőttek ki gyilos-öngyilkos szekták, ugyanez van az iszlámmal is, csak "kicsit" hangsúlyosabb a dolog (talibán, IS, stb).
#63: "ha fordított gazdasági és társadalmi helyzet lenne az arab országokban és európában mint jelenleg" - egy Szaúd-Arábia szintű gazdasági helyzetnek azért én nagyon örülnék, még a "bezzeg" dajcslandban is.
A társadalmi helyzet persze más, de a társadalmat a (hívő) emberek alkotják.
-
válasz
Cathfaern #54 üzenetére
1. Kettévenném a kérdéskört: a terrorizmusra - pontosabban a "gyaurok legyilkolására" tényleg nem buzdít egyértelműen egy muszlim szervezet sem (bár kérdés, miért is támogatják a mélymuszlim öböl-államok az IS-t, és miért akart 200 mecsettel nyomulni németországban a vallási alapokon irányított Szaúd-Arábia???), lévén ez nyílt hadüzenettel érne fel.
A nők alacsonyabbrendűként kezelése pedig még a liberálisabb muszlim országokban is megy.
2. Igen, a keleti világ kb 500évvel előttünk jár ebből a szempontból...
-
+#52: Olyan egyházat, ami nem üzleti/komolyabb szinten politikai vállalkozás lett volna, még nem láttam. Az ajnározott "szent emberek" tevékenységéről pedig a több száz szexuális molesztálási ügy (ami ugyebár a jéghegy csúcsa!) és az érintett egyházak mély hallgatása mindent elmond. Hiába nem a "pogányság megtérítése, földbirtokok biztosítása" a tét, ma is ugyanolyan selejt, másra alkalmatlan emberek töltenek be nagyon magas pozíciókat, mint Rodrigo Borgia idején. És nem csak a katolikusoknál.
-
Mostanában elég sok történelmi doksifilmet nézek, és néha elgondolkoztam, hogy a spanyol inkvizíció vagy a szomszédos mór uralom alatt volt-e rosszabb az élet
?
#46: "a sved egyhaz ahogy tudom kint volt a legutobbi stockholmi prideon is" - ilyet gyakran látni a marketingjüket csiszolgató protestáns egyházak részéről, csak logika mentén bibis a dolog: vagy a bibliát fogadják el, vagy a pride-ot
-
Így van, az emberiségnek ki kéne már végre nőnie a kőkorszakból
. Szinte minden vallás egyenesen szembe megy a tudományos mért-látott-bizonyított tényekkel*, mondvacsinált alapon tesznek élet-halál szintű különbséget emberek között. És bizony a nagy, "kommersz" egyházak is, ld a katolikusokat, akik az életveszélyben lévő anyának se engednék az abortuszt, szedercsíra mínusz egy napos korban se. A terrorizmusnak falazó, nőket egyértelműen haszonállatként kezelő iszlámról pedig ne is beszéljünk.
Vannak persze "enyhébb, reformált irányzatok", meg a katolikus hívek is felhúzzák alkalmasint a gumit, de az alapkoncepcióval van baj, amikor nem tények és logika alapján dönt az ember alapvető kérdésekben.
*csak egy példa: az általam ismert vallások mindegyikének alaptétele, hogy az embert (homo sapiens sapiensis) isten, vagy valami hasonló nagyhatalmú lény teremtette. Hab a tortán, amikor a bibliából kiszámolható, hogy ez kb 6000évvel ezelőtt történt. Ha ez az alaptétel nem áll meg, akkor mégis, miért is higgyünk a többinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest